Prikaži potpunu verziju : Šta za kuliranje?
Krpim se za neki kredit pa da kupim novi komp dok Evro nije podivljao i dinar se obezglavio. Elem, odlučio sam šta ću da uzmem i jedino oko čega se dvoumim je kuler. Dakle, za i5 750 (kojeg neću da klokujem bar dok su vrućine) treba mi kuler koji je što tiši i efikasniji. Posle silnih razmatranja pitam se šta je najbolji izbor od ovih:
1.)Prolimatech Megahalems (http://www.gigatronshop.com/products/show_product/16804/28) (ne piše da je za LGA 1156, ali pretpostavljam da može) ili
2.) Noctua NH-C12P SE14 (http://www.overclockersclub.com/reviews/noctua_nhc12p_se14/) (nema slike na našim sajtovima koji imaju ovaj model, ali znam da je tih) ili
3.) Corsair H50 (http://www.itsvet.com/proizvod/corsair-cwch50-1-lga775-1156-1356-am3/comp_comp_cooler/63/946) (znam da je vodeno hlađenje, ali se pitam koliko je bučna pumpa)
Naravno, nigde nisam našao poređenje između ovih hladnjaka, pa mi je svaka pomoć dobrodošla...
flamingos
14.6.2010, 18:17
ja bi tu realno sveo izbor ili na megahalems ili na cors h50,i mislim da bi najradije uzeo cors h50 mada ga u poslednje vreme nesto nema,a neznam dal i je stigla nova tura.
posto nema H50, idi na megahalems..imas 3 verzije u firmi na G(sve su oko 6000 dinara)...bar tako pise na sajtu... :D
NIDZA bOj
14.6.2010, 20:21
Danas je otisao jedan h50 iz g firme,tj. zadnji iz ove ture...A magahalems ima u TC U""".
Koliko vidim, u Benchouse-u ima H50 za 8K dindži (ako je verovati cenovniku, za koji tvrde da je update-ovan svakodnevno), mogu da nađem i neke alternativne izvore za to, a što se tiče Megahalem-a, zvao sam G firmu i kažu da imaju na stanju. Moj problem nije gde nabaviti, već šta. Pošto imam nameru da uzmem CM Storm Sniper Black Edition kućište, ovo (http://www.youtube.com/user/HardwareCanucks#p/u/5/5uk7SH8rAtg) me je nateralo da se odlučim za H50, ali onda mi je par ljudi reklo da je pumpa pomalo bučna, a pošto nisam iz Beograda, onda nemam gde i uživo da se uverim u to. Pročitao sam i nekoliko review-ova o o svim ovim kulerima, ali nekako više volim da čujem iskustva naših ljudi, odavde. Jedino sam uživo video onu Noctuu sa 14cm kulerom, koji je apsolutno nečujan, a iz njega bije vazduh ne zna se. Za H50 kažu da ne hladi nešto ekstra (vidi se na onom snimku) ali da temperaturu UVEK drži u granicama od +/- 5-6 stepeni, bez obzira na uslove (leto/zima) što je jako dobra stvar. A opet o Megahalem kulerima sam čitao sve same hvalospeve, ali da li je to zaista tako. Zato me zanima mišljenje nekoga ko ima ovo ili je video negde, kod nekog ortaka, ili slično...
Koliko sam uspeo da pogledam,na onom snimku se vidi celih 100 C, po meni to ne valja i sve preko 69 C je katastrofa.
Koliko sam uspeo da pogledam,na onom snimku se vidi celih 100 C, po meni to ne valja i sve preko 69 C je katastrofa.
Brate prekini da gledas u Tj.Max vrednost :kreza:
@NastyB: mnogo ljudi se interesuje u H50. Jedan od razloga zasto ga i sam nisam uzeo je sto sam takodje cuo da nije najtise resenje (sto je za ocekivati za vodenjak)
Prolimatech Megahalems uz Noctua ventilator postize za 6.3 stepena C nizu temperaturu od H50 na default taktu,odnosno 1 stepen nizu temperaturu za nesto jaci takt u odnosu na onaj sa klipa koji si ostavio. Pritom se mozes pouzdati u tisinu Noctua fanova :) Moze ici na LGA1156 platformu,ali je bitno naci B reviziju koja to omogucava.
Noctua NH-C12P SE14 ostvaruje iste rezultate kao i Megahalems uz varijaciju na testovima od +/- 1 stepen.
Moja preporuka ti je jedan od ova dva :)
Zamolio bih nekoga ko ima više iskustva sa ventilatorima da mi predloži tačan model (ako ga ne mrzi) i ako zna gde ima da se kupi (ako mu nije teško na pm) neki dobar i tih ventilator od 12 cm.
E sad, postoji jedna začkoljica, a to je da ventilator bude slim tj. manji od 2,5 cm debljine, jer kad montiram klasičnu 12-icu ona mi pritisne Vendetu i odvoji je od procesora (:facepalm ).
Dakle, kuler za kućište, 12 cm, slim po mogućstvu, ali primarno da je tih. Protok vazduha je manje bitan, cena relativno normalna. Hvala unapred.
Jedino ovako nesto (http://www.scythe-usa.com/product/acc/068/sy1212sl12_detail.html). Bilo ih je u Gi*atronu.
Eventualno da izguglas neki od Yate Loon slim modela.
Mogu ja da ti nabavim jedno burence tecnog azota i nema glava da te boli...
Može. Daj o'ma :)
Sad ozbiljno, jel bi mogao? I koliko bi koštalo?
Može. Daj o'ma :)
Sad ozbiljno, jel bi mogao? I koliko bi koštalo?
Ma moze da se kupi u Kriogas-u,samo moras da im obezbedis ambalazu,termos bi bio sjajan ,ali problem je sto isparava brzo
Ma moze da se kupi u Kriogas-u,samo moras da im obezbedis ambalazu,termos bi bio sjajan ,ali problem je sto isparava brzo
Nema potrebe kupovati ga.. Zamolis nekoga iz poljoprivredne skole/faxa da ti natoce 10l :) Uglavnom uvek hoce da izadju u susret (za 2l pive ;))
@jozvan_Kg:
U krajnjem slucaju ako ne nadjes slim fan, mozda bi mogao da montiras standardni sa spoljne strane? Mozda nece delovati najlepse, ali vrsice posao podjednako dobro.
Može da se montira sa spoljne strane, nije problem nikakav, probao sam, ali onda ne može filter za prašinu da se stavi nikako. Za dva dana se napuni komp sa đubretom ondak :kreza:
Ja sam pravio filtere za prasinu od sperploce i zenskih najlon carapa za drugovo kuciste. Isekao ram od sperploce,obradio ga do savrsenstva,ofarbao u crnu boju i prelakirao. Sa unutrasnje strane (koja leze na kuciste) sam zalepio oho lepkom najlon carapu,a sa spoljne dodje ventilator. Jedino sto je zeznuto busiti rupe za srafove na tako tankom ramu,ali malo paznje i strpljenja daju dobar rezultat :)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.