Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Bekstvo iz Sosen...pardon, SongSenga

ivanza
12.6.2010, 22:51
Jedna (ne)vesela vest stiže iz Kine. Naime, zatvorenici u jednom logoru su izvršili proboj i uspeli da pobegnu, ali samo nakratko. Priča koja naizgled ima više zajedničkog sa logorima smrti nego sa bilo čime drugim dobija potpuno drugačiji prizvuk kada se ima u vidu da se radi o kampu za - odvikavanje od zavisnosti od igara. Prema tvrdnji lokalnih medija, grupa od 14 mladića, starosti od 14 do 22 godine, je u 5 ujutru zavezala svog instruktora i pobegla iz kampa. Ono što je, ipak, predstavljalo problem jeste što su nosili uniformu kakvu u Kini nose zatvorenici. Stoga su neki brzo uhvaćeni, neki su pobegli taksijem ali su uhvaćeni kada nisu imali čime da plate, a neke su sami roditelji vratili u kamp. U svakom slučaju, svi su ponovo na broju. Ovi kampovi su došli na udar medija kada je prošle godine u jednom od njih dečak pretučen na smrt.

http://img.benchmark.rs/news/2010-06/5/convict.jpg

http://www.benchmark.rs/benchmark-vesti/it-aktuelnosti/bekstvo-iz-sosen...pardon-songsenga.html

http://www.tgdaily.com/unbalanced/50141-gamers-attempt-mass-breakout-from-chinese-rehab-clinic

Bokile
12.6.2010, 23:00
Znaci.......

Kineze ko naciju stopirati...

NjegovaWisost
13.6.2010, 7:00
Не би ме зачудило да се појави неко да брани ово. Када је у питању подршка линчовања, нарочито она јавна, Срби тренутно предњаче у Европи =)

Stojadin
13.6.2010, 7:38
Znaci.......

Kineze ko naciju stopirati...

Па ако на основу једног случаја треба стопирати нацију ја не знам која нација не би била стопирана јер свака има нешто слично , од ГТА идиота који изађу напаљени на улицу и убијају људе до полицијске бруталности и некoг 61 убиства тејзером ( махом због неких ситних прекршаја) од стране чувара закона прошле године у САД... ајде сад све да стопирамо као нацију...

Не браним те дебиле који су претукли дечака на смрт али ми је мало глупа изјава Бокилеа...

pokojni
13.6.2010, 9:00
Worried parents pay up to $3,000 to get their kids out of gaming's evil grip.
MISLIM DA OVO SVE GOVORI:dzavo:

Bokile
13.6.2010, 12:56
Не браним те дебиле који су претукли дечака на смрт али ми је мало глупа изјава Бокилеа...

Ponekad se i ja zacudim sta napisem,imam ceste bagove tako da /ignore na mene i mirna backa...

SirDuck
13.6.2010, 12:59
Platiš 3000$ i pretuku ti dete na smrt jer igra video igre. Jesam ja jedini kome je ovo potpuno odvratno i sve osim logično?

Bokile
13.6.2010, 13:00
Platiš 3000$ i pretuku ti dete na smrt jer igra video igre. Jesam ja jedini kome je ovo potpuno odvratno i sve osim logično?

Nisi i ja sam se zgrozio,al moje izjave su glupe,sad ce i tvoja da bude,sad ces vidis...

Sun Tzu
13.6.2010, 13:03
Čekaj, jel su njega pretukli ti što ih odvikavaju ili neki drugi "zavisnici"?

SirDuck
13.6.2010, 13:04
Čekaj, jel su njega pretukli ti što ih odvikavaju ili neki drugi "zavisnici"?

Pa logično je da su ti što odvikavaju. Ono, "Opet si igrao WoW krišom, saćemo da te bijemo da se naučiš"...

Ma nije bolesno uopšte, ma daaaj, ja sam kreten :rolleyes:

Sun Tzu
13.6.2010, 13:07
Iskreno, meni je logičnije da su ipak ovi drugi, što su na lečenju tu.
Mislim, takve stvari se dešavaju u zatvorima stalno, a ovo veoma podseća na zatvor... Gomila veoma frustriranih likova, koji su tu sigruno protiv svoje volje baš i nije sigurno okruženje. :)

SirDuck
13.6.2010, 13:08
Iskreno, meni je logičnije da su ipak ovi drugi, što su na lečenju tu.
Mislim, takve stvari se dešavaju u zatvorima stalno, a ovo veoma podseća na zatvor... Gomila veoma frustriranih likova, koji su tu sigruno protiv svoje volje baš i nije sigurno okruženje. :)

Pa i to je samo dovoljno bolesno, da pošalješ dete u zatvor da bi se odvikao od igrica! Pa aj da se drogira, al za ovo je budalaština...kontaš, u oba slučaja je nenormalno.

Sun Tzu
13.6.2010, 13:12
Pa i to je samo dovoljno bolesno, da pošalješ dete u zatvor da bi se odvikao od igrica! Pa aj da se drogira, al za ovo je budalaština...kontaš, u oba slučaja je nenormalno.
Ma dobro to, sa tim se slažem apsolutno, nego me je samo zanimalo ko ga ja prebio. A iz onog tvog posta je delovalo kao da su ti likovi što vode, pa zato sva ova priča... :)
Koliko znam ima i kod nas neka nazovi klinika za odvikavanje od igara?

WhenDarknessFalls
13.6.2010, 13:14
Ali najjace - logor za odvikavanje od video igara. Stvarno ne vidim kako to moze da funkcionise - provedes odredjeno vreme, oni te puste, i kad ljudi iz tvoje okoline igraju igre, ti tek tako to ignorises? Kao kad bi narkomane posle odvikavanja pustio u drustvo u kom se svi redovno drogiraju.

LoneWolf
13.6.2010, 13:29
Worried parents pay up to $3,000 to get their kids out of gaming's evil grip.

Kakve su to budale od ljudi... :facepalm:boodala:
Pa jel bolje za te pare da sinu (pošto je muških na klinici 99%) kupe auto,motor ili bicikl da se smuca po gradu i ganja žeMske ili neke sportske rekvizite tipa puške za paintball ako je navučen na fps,luka i strijele ako je navučen na archeriju,mača ako je navučen na mmorpwtf da se bavi mačevanjem,a ne da se obraćaju klinici i "doktorima"...idioti.

Uros12
13.6.2010, 13:30
Ti Kinezi stvarno nisu normalni.Jedino ako su im deca bas toliki ludaci za igrama jbte...

Stepski Vuk
13.6.2010, 13:32
Ovo mu dođe kao Crna Reka, samo za video igre... :Battered:

Pjanovic
13.6.2010, 13:43
Ajde malo ozbiljnosti...
Gde pise da je batinanje redovna pojava u tim kampovima/logorima ?

Pise samo da je decak pretucen na smrt.
A ovaj... to se jel da ne desava u skolama, na utakmicama, klinci se ne tuku, niko nikada nije umro tokom tuche :rolleyes:. Pa u dogovorenoj tuci kod mene u kraju (grobari vs cigani ako se ne varam), jednom klincu prerezan grkljan, cao zdravo...

A sto se tice kampova, pa dokle god to roditelji placaju, bice toga sirom sveta.
A sigurno postoji odredjen procenat klinaca koji, ako ne prestanu, a ono umanje vreme tokom dana koje posvete igranju igara.

Nevezano za temu, sto se mene tice KINEZI GO ON.
Nacija nekoliko puta starija od bilo koga iz Evrope.
Velika zemlja, vekovne mudrosti...
Samo s***** ih malo komunizam.

Bokile
13.6.2010, 15:01
E u ***** materinu ode i ovo u offtopik...

Pjanovic
13.6.2010, 15:10
A sta je btw ON topic :paranoia: ?
Pobegla deca iz kampa, ujeee ajde da napisemo jedno 3 romana na TU temu... :rolleyes:

Uros12
13.6.2010, 15:17
Ajde malo ozbiljnosti...
Gde pise da je batinanje redovna pojava u tim kampovima/logorima ?

Pise samo da je decak pretucen na smrt.
A ovaj... to se jel da ne desava u skolama, na utakmicama, klinci se ne tuku, niko nikada nije umro tokom tuche :rolleyes:. Pa u dogovorenoj tuci kod mene u kraju (grobari vs cigani ako se ne varam), jednom klincu prerezan grkljan, cao zdravo...

A sto se tice kampova, pa dokle god to roditelji placaju, bice toga sirom sveta.
A sigurno postoji odredjen procenat klinaca koji, ako ne prestanu, a ono umanje vreme tokom dana koje posvete igranju igara.

Nevezano za temu, sto se mene tice KINEZI GO ON.
Nacija nekoliko puta starija od bilo koga iz Evrope.
Velika zemlja, vekovne mudrosti...
Samo s***** ih malo komunizam.
Pa jel tebi normalno da roditelji toliko placaju za tu glupost,a nisu se npr. setili da detetu kupe nesto sto bi ga zainteresovalo vise od kompjutera,ili da mu barem poklone vise paznje?Da,mozda se mi i ovako tucemo ali ja bas ne znam da roditelji ostaju ravnodusni po tom pitanju,a ovde ostaju.

Nemam ni ja nista protiv Kineza(naprotiv)mada ih je izgleda taj komunizam malo vise s*****.

Pjanovic
13.6.2010, 15:32
Pa sad...
Ti kampovi mogu da budu i odlicna stvar :).
Mozda upoznaju prave prijatelje, druzenje, zaebancija.

A sto se tice roditelja, ne bih komentarisao, jer isti nisam jos.

Juraj
13.6.2010, 15:47
Ne kontam strku oko ovoga. Ne bi da su gejemri utekli iz najstrože čuvanoga zatvora, pobili stražare usput i nestali ovolika rasprava bila. Ako ti je dijete totalni ovisnik, a ti imaš para i manjak živaca što ga ne bi poslao da se odvikne? Istina ima i boljih načina da se to odradi, ali opet... U svakom slučaju stražari nisu pucali po njima dok su bježali pa ne vidim razlog za ovu strku. A i gdje piše da su u ovome kampu pretukli momka do smrti? Lijepo piše u jednom od ovih kampova. Po istoj logici dobiješ salmonelu u nekom bezveznom restoranu i lažeš svi su restorani isti.

Stojadin
13.6.2010, 16:22
Па проблем је што се десило у Кини а у холивудским филовима они су лоши момци... конташ?

Uros12
13.6.2010, 16:55
Da,mozda ti kampovi i nisu toliko losi koliko ih predstavljaju,ali opet ideja mi deluje apsurdno.Doduse,ne znamo sta je u tom kampu-mozda zaista rade nesto korisno sto bi ih odviklo od kompa.

Srlandand
14.6.2010, 10:21
Eh, vidi se da je silno igranje Splinter Cell-a ostalo momcima u secanju. Kamp je cist idiotizam i oslikava nesposobnost i nezainteresovanost roditelja da vaspitaju i dovedu u red sopstvenu decu. Pa nisu oni zavisnici od droge, pa da ih salju na lecenje, a kamoli da tamo budu jos i maltretirani fizicki (sto uostalom, niko ne treba da bude).

Schnak3
15.6.2010, 0:59
Roditeljima je jednostavnije da priznaju da im igre kvare decu, a teze da priznaju da su ih lose vaspitali (60% roditelja muskih tinejdzera).

Pa sad...
Ti kampovi mogu da budu i odlicna stvar :).
Mozda upoznaju prave prijatelje, druzenje, zaebancija.

A sto se tice roditelja, ne bih komentarisao, jer isti nisam jos.

A- h3ll0, vvhy 4r4 u h3r3?
B- W0W. U?
A- WTS, my paladine...

Pa jel tebi normalno da roditelji toliko placaju za tu glupost,a nisu se npr. setili da detetu kupe nesto sto bi ga zainteresovalo vise od kompjutera,ili da mu barem poklone vise paznje?

Kao sto jedan lik rece: I was addicted to the computer until the age of 18, when I discovered vagina xD

Srlandand
15.6.2010, 10:04
Haha, evo nesto za te Cajnize roditelje- Decak spasio sestru zahvaljujuci vestinama naucenim u WoW-u. (http://www.nextnature.net/2010/05/norwegian-boy-saves-sister-from-moose-attack-with-world-of-warcraft-skills/)

Juraj
15.6.2010, 11:27
Haha, evo nesto za te Cajnize roditelje- Decak spasio sestru zahvaljujuci vestinama naucenim u WoW-u. (http://www.nextnature.net/2010/05/norwegian-boy-saves-sister-from-moose-attack-with-world-of-warcraft-skills/)
:facepalm Koji je idiot provalio da se životinje ne zanimaju za nepomične objekte. Svaka čast što hega je isprovocirao, ali da je bila ženska s mladuncima zatukla bi ga 100%. Imali su ldu sreću. I općenito kada naletite na medvjeda ili nekoga predatora sjetite se da su svi oni oportunisti, komad mesa leži na podu, zašto bi ga zaobišao kada ga možeš pojesti bez otpora. Bolje se praviti većim, agresivnijim i glasnijim nego nepomičnim.

Pjanovic
15.6.2010, 13:36
Pa nije to idiotizam, ocigledno je upalilo.
Los nije mesozder ;).

A sto se tice mesozdera, SVI mesozderi reaguju na pokret, takav im je instinkt, ako krenes da bezis (a ne mozes da pobegnes), mrtav si covek.

Dakle, ili se praviti mrtav, ili biti agresivan.

shrafko
15.6.2010, 13:41
Ovo ko naša Crna Reka.. samo u Kini :kreza:

Juraj
15.6.2010, 13:49
Dakle, ili se praviti mrtav, ili biti agresivan.
Iz prve ruke znam da mi je tetkić poginuo kada je tu foru uradio medvjedu. Medvjed ga je raskomadao i pojeo. Vepar, prošle godine staroga prijatelja raskomadao pokraj Kupresa. Mirovao, ali džaba. Iako kažu da divlja svinja reagira pokret reagira ona dobro i na miris. Te gluposti prodaju oni koji ne love.

Pjanovic
15.6.2010, 14:00
E da ga jebes, al pokraj divljeg vepra ne bi lezao nepomicno.
Pa nije on mesozder, protiv njega bi se itekako borio.

Juraj
15.6.2010, 14:14
Stajao je. Nećeš leć pa da te raskomada još više. I jest mesožder i to jedan od gorih. To što se osladi nekada biljkama ne znači da one kljove nisu za deranje. Brži je, jači, ima oko 150 kila i od tih 150 kila 100 su čisti mišići. Nije to domaći krmak.

acaf
15.6.2010, 14:37
Zato kratez u dzep i gotovo...

Anyway, ne slazem se da su kampovi za odvikavanje igara u Kini preterani. Oni (i Japanci takodje) su u stanju da 50 sati uzastopno ponavljaju jednu te istu radnju. Pa dobro, sad sto je jedan ili vise njih pretuceno na smrt... Kolatelarna steta zarad viseg dobra. U suprotnom bi se Mao prevrtao u grobu.

Sheridan
15.6.2010, 20:58
I umro. Divlji vepar juri na metu kao nosorog, ali ako promasi ne vraca se. Treba samo skocit u stranu.

Stepski Vuk
15.6.2010, 21:38
Ovo ko naša Crna Reka.. samo u Kini :kreza:

Ne kopiraj me :mad:

Zato kratez u dzep i gotovo...

Anyway, ne slazem se da su kampovi za odvikavanje igara u Kini preterani. Oni (i Japanci takodje) su u stanju da 50 sati uzastopno ponavljaju jednu te istu radnju. Pa dobro, sad sto je jedan ili vise njih pretuceno na smrt... Kolatelarna steta zarad viseg dobra. U suprotnom bi se Mao prevrtao u grobu.

35062

Pjanovic
15.6.2010, 21:59
Sta lupetas ti ?
Kakav crni bigot, jel ti znas znacenje te reci uopste ?

acaf
16.6.2010, 0:23
Pa ponekad stereotipi postoje sa razlogom. Na jednog Jevreja koji svira hevi metal i nosi pocepane carape dodje njih 99 koji bi te zaklali za dolar. Na jednog Korejca koji ne igra SC, dodje njih 99999 koji igraju :D
To sto su Kinezi sposobni da rade over and over again, nama je nezamislivo, jer su tako vaspitani ili su mutirali u something unholy, to tek treba da se dokaze.

Pjanovic
16.6.2010, 0:54
JA znam sta je bigot, al ti ocigledno i dalje ne znas.
Jer si je glupo upotrebio...

Stepski Vuk
16.6.2010, 1:00
Sta lupetas ti ?
Kakav crni bigot, jel ti znas znacenje te reci uopste ?

bigot: a person obstinately or intolerantly devoted to his or her own opinions and prejudices; especially : one who regards or treats the members of a group (as a racial or ethnic group) with hatred and intolerance

Zašto, šta si ti mislio da ta reč znači ? :rolleyes::p

Pa ponekad stereotipi postoje sa razlogom. Na jednog Jevreja koji svira hevi metal i nosi pocepane carape dodje njih 99 koji bi te zaklali za dolar. Na jednog Korejca koji ne igra SC, dodje njih 99999 koji igraju :D
To sto su Kinezi sposobni da rade over and over again, nama je nezamislivo, jer su tako vaspitani ili su mutirali u something unholy, to tek treba da se dokaze.

I rest my case

JA znam sta je bigot, al ti ocigledno i dalje ne znas.
Jer si je glupo upotrebio...

Ja mislim da sam je sasvim pravilno upotrebio.

shrafko
16.6.2010, 10:18
Ne kopiraj me :mad:

Daleko bilo da te kopiram :D samo nisam pročitao sve postove.

federer
26.6.2010, 22:36
Splinter Cell..Hehe moj jaran imitira Sama Fishera i Ezia uživo..Valjanje znači..Ali why the hell oni prave taj logor? Roditelji koji su ih poslali tamo nisu roditelji,po mom mišljenju.

M1L0SH
27.6.2010, 14:04
Kako se vi ljudi odmah napalite a Kina uzas communist evil kako znamo da nije samo neka zapadnjacka izmishljotina ???
Drugo ako se ne varam culi smo za vishe slucajeva u Kini gde su se tinejdzeri poubijali zbog video igre ... Recimo slucaj sa nekim virtuelnim macem ili ono kad mu je zabo noz u glavu zbog varanja u CS ... Kod takvih extremnih slucajeva su neophodne extremne mere ... To nije samo zavisnost od video igre nego kriminal ... Shta ako je to zatvor za takve a ne centar za odvikavanje od WoW ... Uostalom u svim svetskim zatvorima se deshavaju *****a pa se o tome ne cuje ... Meni je potpuno besmisleno to shto pishete ovde ... I generalno sve shto cujem o Kini tako da necu da verujem u takve glasine ... Koliko Kineza ima u Srbiji pitajte ih da li ih je policija mlatila na svakom koraku shpijunirala itd.

Kineze kao naciju stopirati haha stopiraj ih njih je milijardu nas 9 miliona ... Stopiraj ih ... Ima ih vishe nego shto Evopra i Amerika zajdno imaju stanovnika ... A da nisu samo sirovi brojevi u pitanju svedoci ste kakvu mocnu ekonomiju i tehniku imaju ... Pre bi reko da im zapad zavidi i onda se hvataju za svaku sitnicu i preuvelicavaju ...
Reshite recimo domace probleme gde se deca 14-15 godina ubijaju zbog toga ko za koga navija i to u ugovorenim tucama pa onda "stopirajte Kinu" ...

federer
3.7.2010, 17:54
Da ali je meni problem kad vide na vijestima to ali preuveličano pa mene napadaju (oćeš i ti takav da budeš,stoko)..