Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Ne mogu da prebacim slike sa fotoaparata

srga88
7.6.2010, 13:28
Slike na fotoaparatu se vide, medjutim kada ga prikljucim na PC, slika jednostavno nema. Probao sam na vise kompjutera, moguce da je neki virus. Jel mozda postoji program koji to vidi, cita ili sta vec?

Bokile
7.6.2010, 13:33
Jesi li probao da ukljucis fotoaparat kad ga povezes na PC?

Zaphod Biblbroks
7.6.2010, 14:02
A sa fotoaparata? :D

Je l' tebi uopste kompjuter registruje fotoaparat kada ga prikljucis?

LoneWolf
7.6.2010, 16:12
Slike na fotoaparatu se vide, medjutim kada ga prikljucim na PC, slika jednostavno nema. Probao sam na vise kompjutera, moguce da je neki virus. Jel mozda postoji program koji to vidi, cita ili sta vec?

Izvadi karticu,odnesi kod nekog ko ima čitač kartica,ubodi u čitač,skeniraj antivirusom i kad prebaciš slike formatiraj karticu (obrisaće se sve sa nje) i ne bi trebalo da bude problema bar do narednog upada virusa.

water wizard
7.6.2010, 16:16
jel ti pre radilo pa sad ne radi ili nikada nije ni radilo prebacivanje slika?

srga88
7.6.2010, 17:14
Ubaciovao sam i u citac kartica, radio je ranije, ali sada jednostavno vidi praznu karticu, kao da nema na njoj nicega dok na fotoaparatu se te slike vide. Mogu da formatiram, ali bi to bilo bezveze jer bi se slike izbrisale. Skenirao sam sa mnogo antivirusa ali i dalje nista, trebala bi mi neka alatka koja cita tako neka cudesa, ne znam ni ja sta. Posto windows verovatno automatski blokira sadrzaj kartice, i xp i 7 i vista a te slike mi stvarno trebaju.

*fotoaparata :D

Neoplantius
7.6.2010, 17:23
A sa Linuxa da pogledas?

srga88
7.6.2010, 17:31
Linux sam dobio uz laptop, ali gde sad to da instaliram :mad:

Wizard
7.6.2010, 18:09
Pa skini Knopix ili neku sličnu distribuciju koja se diže sa CD-a.

Zaphod Biblbroks
7.6.2010, 18:13
Mozda ti je kartica prazna, a slike su na fotoaparatu?!

Aleksandar
7.6.2010, 19:16
Moj prijatelj je imao sličan problem.
Slike je vidio na fotoaparatu,čak je mogao da ih prikaže na video izlazu (TV-u),ali nije mogao da ih prebaci na kompjuter.
Ni data recovery programi nisu pomagali.
Na kraju se ispostavilo da su slike izgubljene,a da je fotoaparat prikazivao thumbnail-ove.

srga88
7.6.2010, 19:35
E vidis, to mi deluje najlogicnije. Hvala

srga88
7.6.2010, 22:47
Mada, slike na aparatu mogu da zumiram i to dosta, tako da ne verujem da je to tacno.

Aleksandar
8.6.2010, 13:37
Pokušaj da preuzmeš slike nekim od programa za pregled (obradu) slika.
Npr. u programu Irfan View (http://irfanview.com/) klikni na File -> Acquire/Bach scanning.
U slučaju da program ne prepozna fotoaparat promijeni podešavanja USB izlaza na fotoaparatu da se ne prijavljuje kao (mass) storage.
Irfan View sam naveo samo kao primjer, možeš da koristiš bilo koji program za pregled slika, jer svi imaju upciju za preuzimanje fotografija sa fotoaparata.

P.S. Još mogu da ti predložim i Nikon Transfer (http://support.nikontech.com/app/answers/detail/a_id/16694/~/current-versions-of-nikon-software) čak i ako ne posjeduješ Nikon fotoaparat.

Marko069
8.6.2010, 16:35
Pazi moj drug je imao isti problem,radi se o virusu.Uradi sledece,kao sto su ti vec rekli ubaci karticu u neki citac i skeniraj AV i obrisi viruse.Sledece instaliraj na komp neki program za povracaj izbrisanih fajlova,recimo Memory Card Recovery,preskeniraj karticu(prati upustva) i povratices slike.

mladja-denca
24.12.2012, 11:56
Zdravo.
I ja imam slican problem.
Naime imam aparat Fujifilm FinePix E550, i u njemu memorijsku karicu...
Pre godinu dana sam odslikao neke slike,ima ih i dan danas u aparatu, ali sam nosio u nekoliko servisa,i fotografskih radnji da izradim te slike,i svi kazu da ih nema na memorijskoj kartici, i da ako ocu da slikam dalje, oni mogu da mi je formatiraju i to je to....Ali ja ne zelim da izgubim ove slike sto imam u aparatu
Povezivao sam aparat i na comp,pise da nema nista u njemu(kako je to moguce)
P.S. Slike su na kartici,ne u aparatu...
Sta mi predlazeete, da izvucem te slike nekako i da ih kopiram u comp,iako su zaraazene(sumnjam) virusom???
Hvala

ladjar
18.8.2013, 18:42
Posle zamene nekoliko kondenzatora na GRAFICKOJ karti i TERMICKE obrade iste, vise ne mogu da AUTOMATSKI orebacim slike sa foto-aparata ni sa mobilnog, samo mogu pojedinacno svaku sliku.Pre radova na GRAFICKOJ sve je radilo, racunar je odmah prepoznavao i preuzimao slike. Ponovo sam instalirao DRAJVERE sa original CD-a i opet nista:n_klanja:

dorija matić
29.9.2013, 23:56
molim pomoć:(

prebacila sam par slika(desetak)sa aparata u komp,pa ih onda iz kompa izbrisala.Znači,slike su još u aparatu.E sad,predomislila sam se pa sam ih opet htjela ubaciti,tj.uvesti,al kad spojim pc sa aparatom piše da na aparatu nema novih zapisa:confused:

kad uslikam koju sliku pc ih uredno uveze,samo onih desetak ne mogu,što da radim?????:(

dragonfly0
1.10.2013, 18:52
Nisi trebala da upisujes nista na aparat posle tog brisanja (tj. da slikas), tako da ces to tesko, prakticno nemoguce vratiti. Ali probaj sa programom Recover My Files, mozda bude uspesno.

dorija matić
1.10.2013, 19:04
Nisi trebala da upisujes nista na aparat posle tog brisanja (tj. da slikas), tako da ces to tesko, prakticno nemoguce vratiti. Ali probaj sa programom Recover My Files, mozda bude uspesno.

ajjj:( a upravo su mi neki komp."znalci"rekli da uslikam opet par slika,pa će ih komp opet automatski sve prepoznati
ubit ću se majke mi,te su mi slike baš važne

hvala ti,al ja sam kako vidiš totalni amater,znači,downloadam taj program koji si mi rekao i šta onda?
i zašto je praktično nemoguće te slike vratiti ako su još u aparatu?

sorry što smaram....

postoji li šansa da ih ponovo ubacim ako deinstaliram windows 7 što već dugo kod kuće želimo napraviti?:confused:

molim pomoć:(:(

dragonfly0
1.10.2013, 19:58
Mislio sam da su slike obrisane iz aparata, moja greska. Ovo ce najpre biti da je neki virus, a kao sto je neko u prethodim porukama napisao, verovatno fotoaparat prikazuje thumbnail-ove, a slika ustvari nema. Tako da najbolje da ubacis karticu u neki citac i skeniraj AV i obrisi viruse. Sledece instaliraj na komp taj program za povracaj izbrisanih fajlova (Recover My Files), preskeniraj karticu i povratices slike.
Nece ti nista pomoci reinstalacija windowsa, jer je problem do aparata, a ne do kompa.
Ustvari ima jos pametnije resenje. Instaliras Recover My Files, pa preskeniras PC i vratis te slike sto si ih izbrisala iz kompa.

dorija matić
1.10.2013, 20:25
Mislio sam da su slike obrisane iz aparata, moja greska. Ovo ce najpre biti da je neki virus, a kao sto je neko u prethodim porukama napisao, verovatno fotoaparat prikazuje thumbnail-ove, a slika ustvari nema. Tako da najbolje da ubacis karticu u neki citac i skeniraj AV i obrisi viruse. Sledece instaliraj na komp taj program za povracaj izbrisanih fajlova (Recover My Files), preskeniraj karticu i povratices slike.
Nece ti nista pomoci reinstalacija windowsa, jer je problem do aparata, a ne do kompa.
Ustvari ima jos pametnije resenje. Instaliras Recover My Files, pa preskeniras PC i vratis te slike sto si ih izbrisala iz kompa.

uff,malo mi je lakše,hvala:)

da slike su još uredno na aparatu,samo me još nešto zanima,sorry
jel moguće da je virus ako slike koje sam naknadno uslikala mogu normalno uvesti u pc?

dragonfly0
1.10.2013, 21:14
Moguce. Poslao sam ti na PM uputstvo za Recover My Files.

Pozdrav

dorija matić
2.10.2013, 19:55
Moguce. Poslao sam ti na PM uputstvo za Recover My Files.

Pozdrav

puno ti hvala:)
pozdrav....i javim ako šta napravim....

dragonfly0
3.10.2013, 23:45
Obavezno... :ciao: