Prikaži potpunu verziju : Koja kreditna kartica za kupovinu preko interneta?
Koja kreditna kartica moze da se upotrebljava za kupovinu preko interneta/steama/ebaya? Hvala
Mislim da već postoji ovakva tema.
Recimo Visa Internet iz Intese
Vojvođanska banka ili Intesa.
Vojvođanska ima "zaključavanje" a intesina je besplatna, treba samo lična karta. Vidi šta ti više odgovara. Obe su debitne, uz obe trošiš koliko prethodno uplatiš, ...
A jer bi mogla visa electron?
NjegovaWisost
31.5.2010, 15:29
Ja sam sa Visom electron uplatio World of Worldcraft i kupio Heroes of Newerth, tako da uglavnom može =)
Sass Drake
31.5.2010, 15:59
Ispravno je samo: A jel' bi mogla...
Riječ „jer” nema isto značenje kao i „jel”.
Primjer:
-Jel' došao poštar?
-Nije došao jer još nije prvi u mjesecu.
Primjer:
-Jel' došao poštar?
Rečca "LI" piše se odvojeno uvek kada ima upitno, pogodbeno ili namerno značenje:
je li, da li, bi li, ko li, šta (što) li, gde li, ako li, kad li, kamo li (npr. Kamo li je otišao) itd.
Uvek se piše odvojeno kod upitnih glagolskih oblika.
Sastavljeno se piše u veznicima:
kamoli, nekmoli, negoli, kadli, tadli i sl.
Skraćeno se piše:
je l', da l', ako l'...
Čisto ono... ;)
Mislim da već postoji ovakva tema.
Recimo Visa Internet iz Intese
I ja isto to mislim....
Visa Virtuon iz Rajfajzena....
garantovano radi,kupovano XXX puta sa nje...
NjegovaWisost
31.5.2010, 18:29
Primjer:
-Jel' došao poštar?
Mali off: stvarno to sa "jer" je iz ko zna kog razloga problem, mislim samo u Beogradu. Nikoga, ali nikoga nikad nisam čuo u kod mene u PV da to govori. Doduše, dolje narod ima drugih problema (npr. da "iz" i ime grada/organizacije/nečeg drugog spaja, a z prelazi u s...)
Čudno.
A vezano za kartice, stvano je glupo što se tako lako može nešta kupiti preko neta. Dovoljno je da ti je neko ukrade i da kupuje do mile volje, nikakve šifre ili zaštite, ništa...
Primjer:
-Jel' došao poštar?
Meni je i jer ok. Vidis ima izreka:
Veliki umovi misle za sebe.
Sto se tice kartice, videcu da uzmem electron je mi je bliza efg banka. Hvala u svakom slucaju.
Veliki umovi misle za sebe...... a "najveći" ne misle uopšte.
A vezano za kartice, stvano je glupo što se tako lako može nešta kupiti preko neta. Dovoljno je da ti je neko ukrade i da kupuje do mile volje, nikakve šifre ili zaštite, ništa...
Sto se tice raiffeisen virtuonke tu uplatis novac na karticu pre same kupovine necega tako da mu ne vredi da je ukrade ako nema sredstava na njoj. A sto se tice placanja sa karticom na ebay-u ovih dana vidjam za pojedine predmete neke promene, u smislu da pise da sada nije potrebno imati paypall nalog vec moze direktno sa kartice da se naplati. Ali necu da se registrujem tamo jer mi i dalje nije jasno koliko bi to imalo smisla, bilo bi krajnje vreme da neko kaze da l' je kupio nekad nesto sa ebay-a i na koji nacin je izveo tu vratolomiju, samo gledam razne gedzete kao da su u nekom egzoticnom zabranjenom gradu dammit...:mad:
Sass Drake
31.5.2010, 21:48
offtopic
@dzonihsv
Ja mislim da je ispravno samo „ jel' ” kad se piše skraćeno, ali ćemo morati sačekati nekog ko posjeduje posljedne izdanje Pravopisa koji je izdala Matica srpska. Vojo!?
@NjegovaWisost
I moja baka koja je završila samo četiri razreda osnovne koristi u pitanjima „jel'/je l' ” umjesto „jer” kao i svi ljudi sa Manjače koje znam. Stvarno ne znam šta se dešava sa Beogradom i Zemunom.:kreza:
Ljudi 500 godina turskih gena.....Bas me briga za Serbski jezik.....Tachka ;)
Nadam se da ce virtuon da radi, inace besplatna je i treba samo licna karta,punoletstvo.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.