Prikaži potpunu verziju : Besplatni video plejeri
Fenomenalan, informativno-duhovito-edukativno-koristan tekst :)
Moram da citiram par rečenica g. Pisodorova:
"Opcija ima za pinkicu manje nego u ..." - haha, odlično!
"Ono što je kod ovog plejera bitno nalazi se ispod haube - kada je otvorite bivate zapljusnuti snagom, kao da se tamo nalazi kakav moćan V6 motor. Program je svaštojed i kroz ždrelo će uspešno progurati praktično sve što mu ponudite." - originalno duhovito (kada je opisivanje software-a u pitanju)
"Četiri strane teksta i nema zaključka. Jao!" - 20% od plate :)
Moj favorit: KMPlayer
singularity
7.7.2011, 11:21
Fenomenalan, informativno-duhovito-edukativno-koristan tekst :)
Moram da citiram par rečenica g. Pisodorova:
"Opcija ima za pinkicu manje nego u ..." - haha, odlično!
"Ono što je kod ovog plejera bitno nalazi se ispod haube - kada je otvorite bivate zapljusnuti snagom, kao da se tamo nalazi kakav moćan V6 motor. Program je svaštojed i kroz ždrelo će uspešno progurati praktično sve što mu ponudite." - originalno duhovito (kada je opisivanje software-a u pitanju)
"Četiri strane teksta i nema zaključka. Jao!" - 20% od plate :)
Moj favorit: KMPlayer
KM definitivno za windows. Daje najbolju sliku pogotovo ko gleda full HD. Lak za upotrebu itd.
Linux medjutim ima aduta koga nisu spomenuli. Nazalost jer je bolji. U pitanju je Smplayer odnosno samo jos jedan frontend mplayera sa neverovatno dobrim opcijama.
Daje neverovatno dobru sliku. U testu sa VLC playerom daleko pusta bolju sliku u full HD rezimu.
Pusta titlove automatski iz foldera odakle je i film, nesto sto kmplayeru nedostaje. KMplayer ako nema isto ime titla i filma nece da ga ucita automatski.
PS. Velika mana pristrastnost prema win platformi.
Definitivno najbolji player. Nisam hteo da pricam o filterima, o modovima gledanja, promeni ostrine slike, i gomili drugih osobina jer bi onda ovaj tekst zaista dugo dugo trajao.
Pusta titlove automatski iz foldera odakle je i film, nesto sto kmplayeru nedostaje. KMplayer ako nema isto ime titla i filma nece da ga ucita automatski.
hoce, ako mu se ukljuci ta opcija :)
EDIT: a Smplayer postoji i za Win.
SMPlayer
http://smplayer.sourceforge.net/
Ima mogućnost preuzimanja titla! 80% je uspešan da se titl slaže sa video materijalom. Da ne mora da se podešava prevod. Ako postoji prevod za film, seriju! :) Za štelovanje titla koristim Gaupol!
http://home.gna.org/gaupol/
DanijelGeek
25.1.2016, 19:40
KM PLAYER je moj favorit. Gom Player je dosta dobar Ali pravi folder u %app data% Koji je leglo za viruse.
KM definitivno :)
Danijel je je vratio temu iz mraka zaborava :)
SMplayer nema podrsku za DXVA, pomeranje titla ispod videa je problematicno ali je generalno dobar za starije racunare i kao youtube pregledac je nenadmasan.
MPC-HC, MPC-BE su oba veoma dobri plejeri (narocito BE) ali oba imaju (prakticno neresive) probleme vec dosta dugo sa neprijatnim tearingom na bar 50 odsto video materijala koji pustam.
KMPlayer je preglomazan i svakako nije bolji od odlicnog a njemu slicnog Potplayera (razvijao ga isti tip koji je radio na razvoju KMplayera). Potplayer mi je od svih plejera drugi na listi zbog pomalo nepreglednih i mnogima predetaljnih podesavanja (stvar navike). Doduse, out of the box radi odlicno.
GOM Player ima dobar interfejs i odlicno "premotavanje" ali ne podrzava DXVA sa internim kodecima, inace odlican.
VLC plejer - nekada bio dobar, sada previse bagova, nestabilan (moje iskustvo). Na linuxu bolji nego na win.
Moj favorit jos uvek: BSplayer: sasvim pristojna slika "out of the box", uz minimalno podesavanje osvetljenosti odlicna, menadzment titlova ubedljivo najbolji od svih plejera, lagan pa stoga pogodan za stare masine. Dopada mi se taj stari pristup dizajnu gde je video prozor odvojen i nezavisan od "tela programa". Na XP-u uz ffdshow (podrska za DXVA jer LAV filteri je nemaju pod XP) i LAV splitter a na Sedmici pa navise uz kompletne LAV filtere odlican.
Nilada nisam video tearing sa MPC-HC/BE.
Nilada nisam video tearing sa MPC-HC/BE.I ja ga koristim godinama i nikada nisam primetio tearing.
To ne znaci da ga nema. Kod mene ga na tri notebooka sa ATI karticama ima i posle puno pokusaja (jer mi se MPC-BE zaista dopada) digao sam ruke od daljeg petljanja da to resim. Ako uradite GTS (google that shit) videcete da problem nije od juce.
To ne znaci da ga nema. Kod mene ga na tri notebooka sa ATI karticama ima i posle puno pokusaja (jer mi se MPC-BE zaista dopada) digao sam ruke od daljeg petljanja da to resim. Ako uradite GTS (google that shit) videcete da problem nije od juce.A nije ti palo na pamet da je problem možda u AMD drajverima? Još ako su stariji...
water wizard
29.1.2016, 16:19
Meni se zabo komp kad sam instalirao BS player od tad ga zovem bullshit player :D MPC radi bez greške sa sve ati grafičkom
Jeste mi palo na pamet i probao par verzija drajvera ali ima problema i na nVidia karticama. Nema svaki video tearing, ali dobra polovina ima.. Ljudi prijavljuju da je izgleda problem u nekakvoj vezi sa prikazom titlova.
Tearinga nema ni sa jednim drugim plejerom osim sa MPC-HC i BE (skoro isti kod u sustini) pa ne vidim kako bi tu bili krivi drajveri ATI-ja ili nVidie. Bice da je problem pre u tim plejerima ako svi ostali rade kako treba..
A oko BSplayera su misljenja uvek podeljena - neki ga prosto vole a drugi od njega dobiju ospice :) Meni, ruku na srce, nije smrzao PC. Smrzavao se pri "premotavanju" unapred mkv videa sa (vec matorim) matroska splitterom. LAV splitter radi bez greske, to nije bio problem plejera.
water wizard
29.1.2016, 19:17
ma da se smrznuo ekran nego bsod i ostalo reakcija je bila auh daj da brišem ovo dok mi ne napravi još veću štetu , nije ni stiglo do puštanja videa...
Tearinga nema ni sa jednim drugim plejerom osim sa MPC-HC i BE (skoro isti kod u sustini) pa ne vidim kako bi tu bili krivi drajveri ATI-ja ili nVidie.Različiti playeri koriste različite filtere, splittere pa i kodeke. Sva tri debelo zavise od toga kako se slažu sa drajverima za grafičku. Uz to svaka instalacija pa i programi mogu da menjaju merite kodeka (https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/dd940318(v=vs.85).aspx) i eto plodnog tla za probleme, potpuno nezavisno od playera.
MPC-HC koristim još od 2003. kad se pojavio. Za to vreme je završio na bar par stotina računara i ni na jednom nije bilo tearinga. A da jeste primetio bih jer imam izuzetno dobar vid koji može da prepozna i najmanje promene na ekranu (tearing, frekvenciju, zasićenje boja itd.) Međutim, pravi razlog zbog kojeg obožavam MPC je što je švajcarski nož u spartanskom odelu. Nema krša nepotrebnih opcija a opet uspeva da pruži pristup najbitnijim stavkama (filteri itd.) na najnižem nivou. I uz to je ubedljivo najštedljiviji video player po pitanju resursa koji danas postoji za Windows. Malo li je? :D
Uglavnom tacno: BSplayer je ipak stedljiviji cak i od MPC (HC, BE) ali slazem se da je, da nije tearinga koji se javlja u nekim slucajevima, MPC bio odlican program :D
Ja sam napustio MPC-HC, koji sam dugo koristio, jer više skoro nikada ne uspeva da skine titlove :(
Sad sam prešao na VLC, sve radi extra, čak je i brži od MPCa (po pitanju brzine pokretanja), a titlove nalazi skoro uvek.
Ja sam napustio MPC-HC, koji sam dugo koristio, jer više skoro nikada ne uspeva da skine titlove :(
http://i.imgur.com/wZuRTmc.png
Sad sam prešao na VLC, sve radi extra, čak je i brži od MPCa (po pitanju brzine pokretanja), a titlove nalazi skoro uvek.Svaka čast ako ti VLC brže otvara fajlove od MPC-a. To još nikome nije pošleo za rukom :D
Sto se titlova tice, BSplayer je tu i dalje zakon iako ima lepe godine taj program. Instalirao sam najnoviji MPC-BE na laptop star dve godine, sa najnovijim catalystima i..opet tearing sa nekim naslovima.. Probao i madVR. Nemam izgleda srece sa tim programom. Sve mi se dopada, sve sljaka kako treba (titlove sam trazim ako mi zatrebaju) osim povremenog "cepkanja" slike, ne uvek. Slika je inace predobra. Ni sa jednim drugim playerom (osim MPC-HC, koji je njegov brat blizanac) nemam taj problem. Koristim trenutno PotPlayer. Da mu interni kodeci podrzavaju DXVA i da ne trosi bez ikakve potrebe tri puta vise RAM-a od PotPlayera, BSplayera ili MPC-BE, HC, GOMPlayer bi bio odlican izbor. Nema programa sa tako dobrim "premotavanjem" kao sto je GOMP. VLC instalirao i uzasnuo se koliko taj player nije napredovao za poslednjih 5-6 godina, podesavanja nepregledna i nejasna bas kao sto su i bila. 80 odsto podesavanja mogu komotno da izbace, niko ih ne koristi. I na linuxu ga izbegavam.
Istina je ipak da MPC-BE,HC ima neku pauzicu pri pokretanju filma. BSPlayer, PotPlayer, GOMPlayer puste, cini mi se, film nesto malcice brze. Na VLC nisam obratio paznju bas. Ne smatram da je to narocito bitno. U pitanju verovatno nije ni sekunda.
VLC i nemam potrebe za drugim, ni da probavam ni da eksperimentišem. Ain't fixin' it if it ain't broken.
Pinstripe
12.3.2016, 18:18
VLC, em nađe super prevod em mogu super da podesim sliku preko njega, kod BS mi nije radilo podešavanja kontrasta, osvetljenja, itd a kod VLC sve to radi i ima još više opcija :alealeee:
Ja sam primetio da slika kod VLC-a ima neke tanke zelene linije skroz gore i skroz dole (linija je debljine 1-2px, rekao bih, jedva je vidljiva). Zna li neko šta bi mogao da bude razlog?
Drugo pitanje... Zašto mi MPC HC/BE već skoro godinu dana skoro uopšte ne nalazi titlove? Probao sam razne verzije MPCa na tri različita kompa (WinXP, 7 i 10). Istovremeno, VLC i Sublight sasvim normalno nalaze titlove.
MPC BE/HC:
http://i.imgur.com/mLl3Jpzl.jpg (http://i.imgur.com/mLl3Jpz.png)
Hm...
MPC BE/HC:
http://i.imgur.com/mLl3Jpzl.jpg (http://i.imgur.com/mLl3Jpz.png)
Hm...
Meni je u BS player-u namesteno "http://opensubtitles.org" bez /isdb, pa pokusaj tako.
Takodje imam jos dva sajta u opcijama
"http://bsplayer-subtitles.com" i "http://getsubtitle.com".
Sad sam se setio da sam ja nekad koristio http://titlovi.com, dok nisam imao tu opciju u bs playeru. Pokusacu i to, da vidim dal radi.
Probao sam sad sve to i ne radi. Koliko sam čitao po Netu, za MPC mora da bude "isdb" link...
Uzgred, sve je radilo kako treba do pre 2-3 meseca. Na VLC-u i sada radi OK. Čudno...
Postoji li opcija kod VLC-a da trazi titlove po netu?
Da, ali polu-automatska: View > Download subtitles.
Nema toga kod mene-te opcije a doduse nikad je nisam ni primjetio.
U pitanju je Version 2.2.2 Weatherwax (Intel 64bit)
Jedino sto ima od extenzija jeste VLsub 0.9.13
I ja koristim VLC 2.2.2 (i kući i na poslu)... Ne razumem kako nema toga kod tebe :confused:
Kod mene opcija nije u view tabu,nego preko extenzije VLsub u VLC opcijama.
Juce nije radilo jer Opensubtitles nije bio dostupan(valjda sredjivali server).
Sad sam opet probao, i radi ko podmazano.
Ovo je stvarno super stvar,jer se nemoram manuelno zaj***vat sa titlom.
Inace VLC koristim samo za proveru titla i filma.Jer filmove gledam samo preko tv-a
Jedina falinka za sada jeste nepodrzavanje vise jezika ali i to se da sredit u par klikova.
E sad jedno pitanje,da li VLC moze da promeni fizicki meta datu .srt fajla odnosno duraciju ili pojavljivanje titla?
Znam da ima opcija, ali to je kad se gleda na kompjuteru,ali ja to neradim.
Upravo sam jos isprobao FlixTools za Mac Os i on radi preko Opensubtitles.
^^
Za to ti treba poseban program. E sad, sto se nalazenja titlova tice, mislim da je BSplayer bolji. Uzgred, postoji srpska rec za "duraciju" - trajanje :)
Ale[x]andar
17.6.2016, 6:56
Poceo sam da koristim VLC player od juce. Presao sam sa GOM-a na VLC, zbog preporuke drugara.
No, nebitno. Interesuje me da li moze da se podesi da kad je u full screen modu, na pomeranje misa da se pojave opcije za pauzu, premotavanje itd.? Ako me kontate. Ovde, dok gledam u full screen nemam pristup pauzi niti icemu, moram da izadjem na esc i onda mi se pojave te opcije.
Pinstripe
17.6.2016, 13:16
Ja imam kod vlc kao i na svakom plejeru i to jos da kao expand tu donju traku sa opcijama u full screen modu.
Proveri jos jedanput pod opcijama jer nisam za racunarom da proverim da li treba nesto da se stiklira.
Ne koristim VLC ali mi je instaliran zbog nekih programa koji ga koriste. Kad pokrenem miša u full screen modu kontrole pri dnu se automatski pojavljuju.
Ale[x]andar
17.6.2016, 20:42
U trenutku kad sam pisao to, podesio sam u opcijama da prikazuje to u full screen modu. Ali, iz nekog razloga nije funkcionisalo.
Sad vidim da treba samo program da se restartuje da bi radilo.
Sve je bas kako treba sada.
Drago mi je da si resio problem.
Ja sam postavio da mi ona traka bude celom duzinom donjeg dela ekrana a ne samo na sredini tj na onih recimo 30%.
andar;2079419']Poceo sam da koristim VLC player od juce. Presao sam sa GOM-a na VLC, zbog preporuke drugara.
No, nebitno. Interesuje me da li moze da se podesi da kad je u full screen modu, na pomeranje misa da se pojave opcije za pauzu, premotavanje itd.? Ako me kontate. Ovde, dok gledam u full screen nemam pristup pauzi niti icemu, moram da izadjem na esc i onda mi se pojave te opcije.
Imaš u opcijama.
andar;2079419']Poceo sam da koristim VLC player od juce. Presao sam sa GOM-a na VLC, zbog preporuke drugara.
Preporučio bih ti da sada pređeš na Pot ili MPC-HC.:D
Preporučio bih ti da sada pređeš na Pot ili MPC-HC.:D
Realno nema mnogo razlike između VLCa, Pota i MPCa ;) Ja sam sa Pota prešao na MPC, pa sa njega na VLC...
Pinstripe
19.6.2016, 11:19
Meni je od svih najbolji vlc, em za prevod koji nađe odmah, em ima najviše podešavanja vezano za sliku i zvuk.
Realno nema mnogo razlike između VLCa, Pota i MPCa ;) Ima još kako razlike. VLC se uopšte ne snalazi sa velikim fajlovima (sve preko par GiB je čist sadomazohizam), seek je katastrofalan (pogoršava se sa veličinom fajla), nema apsolutno nikakvu podršku za eksterne kodeke i filtere osim preko sistemskog DMO-a (hoćeš custom DTS filter ili eksterni kodek? too bad, you are fucked.), Qt (na Linuxu i radi koliko-toliko na Windows-u bug fest), užasan render prevoda (izostanak krštenih blend modova) itd. itš.
VLC je relikvija iz vremena kada na Windows-u nije postojao dobar video player. Danas kada je tržište prezasićeno njima VLC je postao potpuno prevaziđen i daleko zaostaje za konkurencijom. Na Linuxu VLC i dalje ima smisla jer je tamo i dalje jedan od nazaokruženijih playera.
Ima još kako razlike.
Ok, da se preciziram: s moje tačke gledišta, nema neke bitne razlike između tri navedena plejera!
Iskreno, za većinu stvari koje navodiš kao minuse, ja uopšte nemam pojma šta su ili što su važne :)
EDIT: kada bi MPC (naročito BE) nalazio titlove podjednako dobro kao VLC, njega bih najradije koristio...
Meni je od ta tri uvek bio izbor MPC,jednostavan UI,sve formate pusta bez problema, ima central eu font za titlove.
Sad mozda us BE i VLC dobili istu podrshku za formate , titlove al u vreme kad sam poceo MPC da koristim bio je najbolji
Nikola16789
8.8.2016, 22:46
VLC se uopšte ne snalazi sa velikim fajlovima (sve preko par GiB je čist sadomazohizam).
Upravo sam odgledao film tezak 40GB bez problema na VLC.
Sto neko napisa, if it ain't broke, don't fix it.
Da ne otvaram novu temu zbog nečega što se tiče manjeg broja korisnika :
PotPlayer 1.7.18177 Beta (April 2, 2019) više ne podržava Windows XP ;poslednja verzija koja ga je podržavala je v1.7.17508.
Izvor : changelog VideoHelp foruma.
Pot Player postao program nafilovan "dodacima" koje ne želite , a kakav je odgovor povodom toga, jedan od korisnika drugog foruma dobio od razvojnog tima - možete videti na okačenoj sličici :kreza: :
http://i67.tinypic.com/sol4it.png
Paaa... Lepo su mu rekli ;)
Ili koristiti starije verzije programa (ciji je cak i default skin lepsi). Ipak, pored MPC-BE ili MPC-HC ne vidim zasto bih koristio Pot player.
pored MPC-BE ili MPC-HC ne vidim zasto bih koristio Pot player.
Ja sam donedavno koristio Pot jer je mnogo prilagodljiviji - npr. lako sam mogao da menjam veličinu i tip fontova GUI-a i slično.
analayzer
28.6.2019, 22:03
To je zato što mu nije zabranio plejeru da ide na internet fajervolom što je pod obavezno. Ja koristim uglavnom samo KMPlejer. JetAudio samo za specifične videe jer ima opciju premotavanja napred-nazad preko točkića na mišu. Korisno prilikom učenje kung fua :-)... Znači zabraniš KMPlejeru i tokom instalacije i posle da ide na net i on radi fantastično.
https://i.ibb.co/t2gxvPv/2019-06-28-22-00-12.png (https://ibb.co/gWNPfFf)
JetAudio samo za specifične videe jer ima opciju premotavanja napred-nazad preko točkića na mišu.
To mogu i MPC-HC/BE.
I ja koristim MPC-HC i sigurno ga neću menjati u skorije vreme, jer mi je default slika u njemu najlepša i ima neke opcije koje mi se sviđaju.
Imam samo jedno pitanje - kako da ga sprečim da "preuzima primat" u odnosu na ostale uključene plejere? Recimo, gledam nešto, pauziram i onda odem na internet i pustim muziku koristeći Spotify ili foobar. Na tastaturi imam medijske tastere (play/pause, next, stop itd). Kada mi je minimiziran i pauziran MPC, a uključen npr. Spotify, pritisak na pause dugme na tastaturi ne pauzira Spotify, već nastavlja video u MPC. Dakle, dok MPC radi, svi ti medijski tasteri su vezani samo za njega, drugi programi tada ne postoje za te tastere.
Kako to da isključim, tj. da podesim da MPC ne reaguje na te tastere?
Kod MPC-BE je to u Options > Keys > tu odčekiraj Global Media Keys (mislim da je tako i kod MPC-HC).
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.