PDA

Prikaži potpunu verziju : Igra memorije?

The Rated R Superstar
24.5.2010, 22:30
Evo ovako, ovo mi je prvi post na forumu. Mogu primetiti da je forum veoma lep i da ima svasta na njemu :alealeee:

U skoli na programiranju koristimo Borland c++ Builder 6 :dedica:

Za ocenu 5 treba da napravim igru memorije... Nikako ne mogu da uspem.

Ima li neko ko bi mogao da mi pomogne?

boshkodj
24.5.2010, 22:59
Evo ovako, ovo mi je prvi post na forumu. Mogu primetiti da je forum veoma lep i da ima svasta na njemu :alealeee:

U skoli na programiranju koristimo Borland c++ Builder 6 :dedica:

Za ocenu 5 treba da napravim igru memorije... Nikako ne mogu da uspem.

Ima li neko ko bi mogao da mi pomogne?
Kakvu igru memorije? U konzoli ?

P.S. U kojoj skoli imate da pravite igru ? :)

The Rated R Superstar
24.5.2010, 23:30
U elektrotehnickoj... Ne znam bas najbolje sta znaci to u konzoli, ali znam da treba da kucam code i da namestimo te slicice i sve da bude bas kao prava igrica... :nov_explo

irreal
25.5.2010, 8:56
da si malo vise obracao paznju na casu, znao bi barem sta je konzola a sta gui.

nego, reci mi, kada ne pratis gradivo na casovima matematike, na kom forumu ti resavaju taj domaci ?

The Rated R Superstar
25.5.2010, 10:14
Nisam odma skontao na sta mislite.

Gui= izgled programa.
Konzola = Kodovi.

boshkodj
25.5.2010, 13:50
Nisam odma skontao na sta mislite.

Gui= izgled programa.
Konzola = Kodovi.
Ponovo si lose skontao :D

The Rated R Superstar
25.5.2010, 13:56
Uffff....

Kako treba to da glasi?

Ima li neko ko bi mogao da mi pomogne u vezi igre?

NISAM NESTO SMART
25.5.2010, 14:19
Pobrko si zesce konzola ti je onaj crni prozorcic pogledaj ovde (http://www.ldraw.org/gallery/album03/g_dos_window_mklist_652x331.gif) dok ti je GUI(graficki korsinicki interfejs) ona aplikacija puna dugmica i slicica i ostalih stvari koji ti pomazu pri koriscenju aplikacije...E sad posto ti verovatno radis sa dugmicima slicicama itd... kao sto si vec rekao, ti prvo moras da nam kazes kako si ti to zamislio da radi i sta neznas da uradis i jos jedna stvar ako si mislio da ti neko napise aplikaciju tesko da ce ti to uspe fora je da naucis a ne da dobijes 5.

The Rated R Superstar
25.5.2010, 15:53
Hvala...

Pa evo ovako:

Ja sam zamislio da tu bude 30 SpeedButtona, jer na njima moze da bude slika.

I onda oni da su prekriveni kada se klikne na jedan od njih da se pojavi mala slicica, i onda se klikce drugi da se nadju dve iste.

holodoc
25.5.2010, 17:29
Jeste li baš ograničeni samo na C++? Napraviti igru sa grafičkim interfejsom u Borland C++-u je...Pa ajde da kažem malo izvan tvoje lige za sada, sudeći po tvojim komentarima.

Po meni idealna platforma za učenje nekih osnova pravljenja igara je Adobe Flash u kome bi takvu igru mogao da napraviš mnogo lakše nego recimo u C++-u.

Evo ti recimo jedan primer flash bazirane igre memorije http://www.entheosweb.com/flash_games/memory_game.asp

The Rated R Superstar
26.5.2010, 10:03
Jesmo ograniceni smo. Moramo u c++ i bas u Borlandu.

Markonije
26.1.2011, 20:20
Napredno nam srednje-skolstvo,Indijo cuvaj se...

Kad se setim da sam ja bockao qbasic u MOC-u na nekom windows 3.nesto ,crno beli ekran sa bravicom na kucistu kao za kurblu za paljenje automobila a sto je najgore i nije toliko davno bilo(2002-03)

ps.

btw koji je to windows 3.nesto ,secam se dobro da je tako pisalo mnogi mi danas ne veruju,komp je ja mislim bio ispod ranga 286-ce,a licilo je sve dosta na lupam 95-cu???

Andross
26.1.2011, 21:07
http://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/MTG-ThreadNecromancer_3198.jpg