PDA

Prikaži potpunu verziju : Trebam malu pomoc ( Linux )


Daniel91
24.5.2010, 19:16
Nisam znao gde to da postujem,pa ako nije odgovarajuce mesto molim vas ne zamerite...Naime...uradio sam maturski na temu Instalacija i podesavanje Linuxa,profesor je rekao da je tema dobra,ali da sam koristio previse internet izvore i da nema mog nekog licnog iskustva u tom radu :eek:

Mislio sam ako neko zna gde mogu da skinem Simulator instalacije Linuxa,ako to uopste postoji ( za Windows sam nasao :paranoia: )...Ili da mi preporucite neki drugi nacin...:n-cc2:

Hvala unapred...:ciao:

blast beat
24.5.2010, 19:35
Simulator instalacije Linuxa? Pojasni malo.

Mr.Eco
24.5.2010, 19:39
verovatno misli na virtualbox hm http://www.virtualbox.org/

holodoc
24.5.2010, 21:10
A možda je mislio jednostavno na Live distribucije :) Za maturski mislim da ti je sasvim dovoljno da možeš da podigneš Linux sa live diska i pokupiš neophodne screenshotove. Kako da znaš koja sitribucija ima live varijantu? Jednostavno... http://www.livecdlist.com/

bvitnik
24.5.2010, 22:25
Hahaha, ne, ne, ne. Stvarno postoje simulatori instalacije Windows-a. To je u principu program koji na što verniji način prikazuje kako instalacija Windows-a izgleda jedino što sve što radite u njemu, radite na suvo. Ništa se u stvari ne događa, dobijate samo zanimljiv, animirani, interaktivni slideshow celog procesa instalacije.

Takve gluposti za Windows naravno postoje i za Linux naravno ne postoje :kreza:.

Umesto toga, LiveCD ili instalacija u virtuelnoj mašini (VirtualBox) će da posluži mnogo bolje.