Prikaži potpunu verziju : Prosleđivanje signala sa antene bežičnim putem
Imam kucu i pomocni objekat , e sad kuca mi nema opticku vidljivost prema predajniku(smeta mi park koji mi se nalazi ispred kuce) ali pomocni objekat ima opticku vidljivost prema predajniku.E sad moja zamisao je da postavim antenu na pomocnom objektu ali da signal sa antene prema kuci nekako prosledim bezicnim putem do racunara(nebih zeleo da kopam po zidovima i koristio kabal).Kako da to uradim?
To što ti hoćeš da uradiš jedino možeš, da uzmeš neki skuplji AP koji ima takozvani Repeater Mod. Gde se istovremeno kači na baznu stanicu i u isto vreme ponovo prosleđuje signal Wirelesom dalje... Jedan od takvih ureaja je recimo i WL-5460AP (http://www.ovislink.com/newovislink/Products/Wireless/WL-5460AP/WL-5460AP.asp)
Tebe interesuje treći scenario sa leva Repeater Mod....
Znaci teba mi samo taj AP i bezicna mrezna kartica.Reci mi koliko je to para,zajedno sa 5 Ghz antenom i da li cu imati dobar signal u kuci posto su objekti udaljeni nekih desetak metara.Unapred ti hvala.
Znaci teba mi samo taj AP i bezicna mrezna kartica.Reci mi koliko je to para,zajedno sa 5 Ghz antenom i da li cu imati dobar signal u kuci posto su objekti udaljeni nekih desetak metara.Unapred ti hvala.
Kartice su od 1000 Dinara pa naviše zavisi od modela, WL-5460 AP je oko 5000 Dinara . Samo mi nije jasno koj će ti antena na 5GHz kad je 5460 uređaj koji radi na 2.4GHz...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.