Prikaži potpunu verziju : Kompjuter ne primećuje modem preko mrežnog kabla
Danas mi je dosao majstor da ugradi kablovski net. i ugradio je ali preko USB-a, a ne preko mrezne jer komp, kako on kaze, nije prepoznavao modem kad bi ga povezao preko mreznog kabela...
Instalirao je softver i stavio usb, ali i rekao mi je da se to moze podesiti, negde postoji problem, nije namesteno da mrezna radi (ili sta vec)...
E, sad ja hocu to da namestim jer je mrezni kabel, jel bolji, a i da mogu da dizem OS preko CD-a kad mi zakuburi windows sa virusima...
any ideas?
:paranoia:
neko_drugi
19.5.2010, 21:43
a da li je u biosu podeseno da lan kartica bude na enabled? znam da je bez veze,ali proveri to..
a da li je u biosu podeseno da lan kartica bude na enabled? znam da je bez veze,ali proveri to..
da li ce biti dovoljno onda samo da prikljucim modem preko mrezne?
Probaj ovim redom :
U biosu proveri da li je negde pod LAN on board stavljeno na ENABLED
U Control Panel->Network Conections vidi da li ti prijavljuje neki mrežni adapter, obično stoji Local Area Connection. Ako imaš neki adapter stisni desno dugme miša na tu ikonicu i postavi ako već nije na Enable
Ako već stoji da je enable-ovan mrežni adapter, opet desno dugme->properties->TCP/IP-> pa stavi da sve bude na automatic ako možda već imaš neke parametre unete.
Ako ništa od gore navedenog ne pomaže onda: ne radi ti mrežna kartica (hardverski kvar), neispravan mrežni kabl, neispravan izlaz za LAN iz modema.
Ovo je od stavke 2 pa nadalje ako koristiš neki windows, ako je linux u pitanju, 99% je ili nešto od ovog zadnjeg da je neispravno ili je u BIOSU isključeno.
vasiljevic
19.5.2010, 21:59
Dovoljno je samo priključiti modem i kompjuter će sam da povuče sva podešavanja koja su potrebna. Ne trebaju drajveri ako misliš na to. Inače, za te modeme je i proizvođačka preporuka da ide priključenje preko mrežne kartice.
neko_drugi
19.5.2010, 22:04
da li ce biti dovoljno onda samo da prikljucim modem preko mrezne?
mislim da i u biosu treba da se podesi na enabled,rucno,pa restart
Nasao sam neku opciju u BIOS-u, lan connection ili tako nesto, koja je bila disabled. Stavio sam na enabled. Ne radi opet... :(
Inace kad prikljucim kabl u komp nesto sija pored tog prikljucka, predpostavljam mrezna.
Ako je u BIOSU bila isključena mrežna kartica, može da se desi da imaš neku ploču sa integrisanom lan karticom koju windows ne prepoznaje i treba da se instaliraju drajveri, što je vrlo verovatno ako je prilikom trenutne instalacije windowsa kartica bila isključena u BIOSU pa drajveri nisu ni postavljeni. Vidi pod device manager da li ima neki uređaj koji nije prepoznat. I još jedna stvar, obavezno isključi USB ako se konektuješ na LAN, uglavnom, zavisi od operater do operatera, ne radi u isto vreme na oba priključka, nekad je potrebno i restartovati modem ako menjaš priključak sa USB na LAN i obratno, nekad je potrebno sačekati izvesno vreme (5-35 ili više minuta) da bi proradilo, ali to opet sve zavisi kako je distributer konfigurisao opremu.
ima other devices pod upitnikom i dve stavke pod tom: Other PCI bridge device i SM bus controller...
Onda ti trebaju drajveri u svakom slučaju za to što prijavljuje, ali vidi u device manager da li imaš Network Controler. Ako imaš, onda vidi pod network connection da li ti prijavljuje neki lan adapter i da li je tamo postavljen na enable ili disable.
ima other devices pod upitnikom i dve stavke pod tom: Other PCI bridge device i SM bus controller...
Jedan od ta dava uređaja bi trebao biti mrežna kartica i to verovatno "Other PCI bridge device". Elem ako je mrežna integrisana uzmi disk sa drajverima za ploču i na njemu ćeš naći odgovarajuće drajvere! Instaliraj i onda će ti modem proradeti preko Lan-a.
I ja imam kablovski net koji je prikljucen preko onboard mrezne. Da bi mi internet radio moram da instaliram Ethernet driver sto dolazi sa CDom od maticne ploce, ako nemas CD onda skini sa internet sitea od tvoje maticne ploce. Ako ne mozes da se snadjes sa driverima reci nam model tvoje maticne ploce, pa da nadjemo za tebe.
Sada posto si lepo enable LAN u biosu, instaliraj taj odgovarajuci driver i da budes jos siurniji restartuj modem. Ako je SBB modem onda se restart dugme nalaza pozadi, uvucen u sicusnu rupicu, da bi dosao do njega uzmi neku hemijsku olovki ili bilo sta siljato da bi dosao do njega. Sacekaj par trenutaka i voila.
Edit: Da bi video ona 2 mala monitora sto pokazuju internet konekciju u donjem desnom uglu idi na
Control Panel->Network Conections desni klik na Local Area Connection ikonicu -> Properties i u tom novootvorenom prozorcicu otkacis polje pored kojeg pise "Show icon in notification area when connected".
Instalirao sam drajvere sa CD-a... prvo je instalirao Nvidia network bus enumerator tako sto sam update-ovao Other PCI bridge device. Nije radilo. Posle toga je umesto Other PCI bridge device prikazivao neki ethernet, sta vec, u kartici other devices...
instalirao sam dalke sve moguce drajvere sa cd-a ne radi..
http://lh3.ggpht.com/_I2rI4SjhtnA/S_V0NMo1ikI/AAAAAAAAAE8/XPiG2ieVfjI/net.jpg
da li mozete uputiti kako da skinem sa neta te drajvere?
maticna n-Force3-A, 754 socket
@stepanov (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=16103)
Kaži ti lepo nama tačnu oznaku ploče ako hoćeš da ti jurimo drajvere...
@stepanov (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=16103)
Kaži ti lepo nama tačnu oznaku ploče ako hoćeš da ti jurimo drajvere...
nforce3-a 250... valjda je to, to... :o
nforce3-a 250... valjda je to, to... :o
Neeeee to je oznaka čipseta... Interesu je nas oznaka modela ploče .. To ti je ono kao recimo GIGABYTE K8-NS i te fore ....
aaaahaaaa proizvodjac i model...
kako to da vidim? everest mi je pobenavio nesto...
aaaa daa...
kako to da vidim? everest mi je pobenavio nesto...
Možeš sa CPU-Z Programom
http://www.cpuid.com/cpuz.php
Kada ga pokreneš tamo imaš [Tab] Motherboard i tamo ćeš naći oznaku modela...
pa tu sam i gledao do sad
pise manufacturer ECS
model: nforce3-a
pa tu sam i gledao do sad
pise manufacturer ECS
model: nforce3-a
Ti bre baš nemaš sreće... ECS proizvodi 3 različite ploče pod tim nazivom... Aj daj lepo skrinšot nsa CPU-Z na kome se vidi [tab] Motherboard.....
http://lh5.ggpht.com/_I2rI4SjhtnA/S_WRI8ugbNI/AAAAAAAAAFY/Oyx-LYo-lkc/s640/untitled6.jpg
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?CategoryID=1&DetailID=502&DetailName=Feature&MenuID=24&LanID=0
Sekcija Download .... tamo ćeš naći Lan drajvere....
skinuo, krenuo da instaliram, medjutim kaze no nvidia hardware/driver found...
valjda zbog onih starih sto sam instalirao...
skinuo, krenuo da instaliram, medjutim kaze no nvidia hardware/driver found...
valjda zbog onih starih sto sam instalirao...
Uh znao sam da će ovo teško ići, a ja baš nešto imam dobru volju :D
Elem pokušaj da :ručno instaliraš drajvere:
Uđi u Device Manager
Desni klik na mrežnu karticu
Update Drivers
instal from list or special location
Donn't Search. I.....
Hard Drive.....
Navedi lokaciju (foldera) u kome se nalaze drajveri koje si skinuo
To bi bio postupak u kratkim crtama kako se "ručno" insaliraju drajveri... Tako mora da oće....
Kad mi kaze select hardware type, jel bitno sta cu izabrati?
EDIT: uspeo sam da instaliram rucno, ali kaze this device is not working properly, code 10.
i vidi u device manageru Nvidia nforce networking controler ali pod znakom usklika. Naravno ni net ne radi preko mreznog, i dalje uopste ne primecuje modem...
Kad mi kaze select hardware type, jel bitno sta cu izabrati?
EDIT: uspeo sam da instaliram rucno, ali kaze this device is not working properly, code 10.
i vidi u device manageru Nvidia nforce networking controler ali pod znakom usklika. Naravno ni net ne radi preko mreznog, i dalje uopste ne primecuje modem...
Uradi sve to isto samo sa drajverima koje si dobio uz matičnu ploču (sa diska)....
Fora je sto ne znam u kom folderu je driver za ethernet na CD-u...
Ajd pokusacu, jos to.
Svejedno sutra prekosutra treba da mi dodje majstor za komp neki kabel da mu vratim, pa cu ga pitati da pogleda malo.
Hvala Fresko na pomoci...!http://forum.krstarica.com/images/smilies/super.gif
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.