PDA

Prikaži potpunu verziju : Neprofesionalni profesori/nastavnici


Arakis
16.6.2006, 2:43
Da li i kod vas ima neprofesionalnih profesora ili nastavnika?
Mislim na profesore/nastavnike koji nista ne objasnjavaju, tj. samo se sedi na casu i cita se udzbenik/knjiga,ili na skolu/profesora/nastavnika koja nista ne preduzme kada nekom izbiju oko ili kada dopuste da im pogine ucenik na ekskurziji ili da ne pricam o "podmicivanju" profesora/nastavnika ("hmmm imas 1 za kraj godine, donesi mi 10 litara piva i imaces 2"). Da sam hteo da ucim na "suvo" da mi niko nista ne objasnjava ostao bih kuci i ucio (i upgrade-ovao bih komp od para za skolu :dzavo: ). Dvoumio sam se da li da otvorim temu, ali kada sam cuo da toga ima i u drugim gradovima trenutno sam se odlucio da otvorim ovu temu.

Naravno ima i super profesora/nastavnika, ali hocu da pitam da li toga ima i kod vas i koliko je to zastupljeno.

EDIT: Za one koji su zavrsili skolu: neka navedu podatak kao prosek iz skola u koje su isli.

Dushan
16.6.2006, 9:29
Ima, a debila ce uvek i biti i mi ne mozemo nishta protiv toga, a najgore je kad te profesor/nastavnik zamrzi, e onda si n*****o. U mojoj shkoli je 90% nastavnika takvo, a o korumpiranosti da ne govorim

oluja
16.6.2006, 10:35
Ima, a debila ce uvek i biti i mi ne mozemo nishta protiv toga, a najgore je kad te profesor/nastavnik zamrzi, e onda si n*****o. U mojoj shkoli je 90% nastavnika takvo, a o korumpiranosti da ne govorim
Generalno, skolstvo je katastrofalno. :(
Tema je OK ali glasanje je skoro pa nepotrebno... znamo rezultat unapred. :dzavo:
Nadam se samo da se nece javiti blente sa postovima tipa: "...skola je ionako nepotrebna i preteska..." :boodala:

Bokile
16.6.2006, 11:43
Generalno, skolstvo je katastrofalno. :(
Tema je OK ali glasanje je skoro pa nepotrebno... znamo rezultat unapred. :dzavo:
Nadam se samo da se nece javiti blente sa postovima tipa: "...skola je ionako nepotrebna i preteska..." :boodala:
Slazem se sa tobom da je skolstvo katastrofa.

Skola nije nepotrebna,da nije nje ja ne bih bio gde sam sad,
System Admin kod internet provajdera,i to sa samo 20 godina mog zivota...
Voleo sam da idem u skolu,samo zalim sto nisam imao kesa za nesto vise:(
Zeleo sam da idem na FON ili RAF,ali finansije ne dozvoljavaju...

Cekamo neke bolje dane......:odoK:

M.Silenus
16.6.2006, 12:30
Moje iskusto kaže da je 80% nastavnika u osnovnoj i srednjoj školi nekompetentno za ono što radi ( nažalost ). Čast izuzecima. Što je najgore, desi se da dođe neki dobar nastavnik kao zamena na , recimo, mesec-dva i da bude odličan.

Na fakultetu je situacija bitno drugačija, verovatno zato što imaš onoliko kontakata sa profanima i asistentima koliko ti treba ili koliko hoćeš , ne uključujem ovde ispite. Na MatF-u je obrazovni kadar uglavnom korektan ( istina , neki znaju da budu pravi vampiri ). Doduše , možda sam i ja previše navikao na one iz prethodnog školovanja pa mi ovi izgledaju sjajno.

Dacko
16.6.2006, 13:21
Eto, besplatan savet od profesorke koju smatraju profesionalnom: piše se neprofesionalnost, neprofesionalni nastavnici itd. Rečca NE piše se sastavljeno s pridevima i imenicama, rastavljeno od glagola.
A pošto zaista ima loših i lenjih kolega, neću da branim prosvetne radnike, već samo pitam da li postoji i neki problem u samim učenicima koji pokušavaju da izvade oko jedan drugom na času. Meni se to nikad nije desilo, imala sam lepu saradnju i sa srednjoškolcima i s osnovcima, ali ne može se očekivati da škola nadoknadi potpuni nedostatak zdravog razuma i kućnog vaspitanja kod pojedine dece.

priest (of_the_moon)
16.6.2006, 13:23
Eh, što bi rekli moji stari, kakva zemlja takvo i školstvo.

U srednjim i osnovnim školama, generalno govoreći, više je problem u učenicima. Zašto bi se neki profesor trudio da predaje nešto kada je navikao da ga na njegovim predavanjima sluša jedan ili nijedan učenik? Učenici su ti koji (nesvesno) definišu profesorov odnos prema radu. Verujem da bi svaki podigao kvalitet svoje nastave da učenici pokazuju bar neko interesovanje.

Što se tiče "neprofesionalstva" nastavnika/profesora, verujem da njima nije lako i da imaju mnogo (egzistencionalnih) problema, ali to nije opravdanje, jer takođe postoje nastavnici/profesori koji svoj posao obavljaju odlično. Opet to može zavisiti od čoveka do čoveka, pa i nezavisno od konstatacije u prethodnom pasosu.

priest (of_the_moon)
16.6.2006, 13:25
ali ne može se očekivati da škola nadoknadi potpuni nedostatak zdravog razuma i kućnog vaspitanja kod pojedine dece.
Apsolutno se slažem i razumem...

Arakis
16.6.2006, 14:46
samo pitam da li postoji i neki problem u samim učenicima koji pokušavaju da izvade oko jedan drugom na času.

Ne na casu nego na odmoru, koliko puta sam video da njih 5-6 isprebija 1 (recima: jednog) ucenika samo zato sto je "streber", ili zbog nekog drugog bezveznog razloga,a da profesori/nastavnici nista ne preduzmu.

Kada sam isao u osnovnu skolu, nastavnica je pokusala da natera ucenicu da pojede svesku!!! :eek: Posle par dana nastavnica je "otisla" iz skole.

ali ne može se očekivati da škola nadoknadi potpuni nedostatak zdravog razuma i kućnog vaspitanja kod pojedine dece.

Potpuno se slazem.

Nemesis
16.6.2006, 14:56
U nasem skolstvu ima svega i svacega, ali generalno situacija nije dobra. Naravno ima i extrema, kako pozitivnih tako i negativnih (ovih drugih nazalost mnogo vise).

Za ozbiljniju raspravu treba proanalizirati pored stanja u skolstvu, strukture kadrova i njihovih znanja i danasnju omladinu koja je odrastala u groznim godinama gde je najgori sljam ove zemlje kreirao moral i pravila ponasanja.

Jos dok sam ja bio u gimnaziji vecina profesora nije bila orna za neki rad vec je uglavnom "odradjivala" ono sto mora nezadovoljna platom. (Plus ratovi, hronicna besparica, kriminal, itd.) Bilo je to i onih koju su smatrali da im je duznost da predaju sto bolje bez obzira na uslove i koji su se zaista maksimalno trudili. Njima skidam kapu. Ali razumem i one koju su muku mucili da sastave kraj sa krajem pa jos kad im problematicni ucenici dodatno pocnu da zagorcavaju zivot...
U toj ekipi bilo je i bednika koji su koristili svoj polozaj da se "snadju" tipa: moj kum je profesor matematike. Ako imas keca ides kod njega na casove i sigurno imas dvojku. Isto tako je kum svoje "jedinicare" slao kod naseg profesora. To je kriminal.
Bilo je i onih koju su otvarali privatne agencije preko kojih su isle sve eksurzije, a oni se tada debelo ugradjivali.

Naravo ni djaci nisu cvecke. To su bas godine kada hormoni divljaju, pa jos kad se na to doda nevaspianje koje mnogi nose iz kuce eto "zabave" za mase.

S obzirom da ovo manje-vise svi znaju hocu da ukazem na jedan segment koji je i dalje izrazen u oblasti informatike. Naime, dobar deo potencijalnih profesora pokusava da se zaposli kao prof. matematike ali tu ima malo slobodnih mesta. I onda je najcesca procedura da se prvo uvali kao profesor informatike (posto na MATF ima smer: profesor matematike i informatike) a onda polako da uzima jedno po jedno odeljenje i tako od informaticara predje u matematicara. Takvih slucajeva ima dosta i njihovi casovi informatike (opet cast izuzecima) su prava nocna mora.
S druge strane, dobri informaticari retko idu u profesore (jos jednom cast izuzecima kakav je bio moj poslednji prof.) jer sa dobrim znanjem lako mogu da za isti rad dobiju neuporedivo vecu platu. I onda nemaju nikakav interes da se bore sa podivljalim masama. Zato su tu i promene najcesce.

Dacko
17.6.2006, 1:52
Ne na casu nego na odmoru, koliko puta sam video da njih 5-6 isprebija 1 (recima: jednog) ucenika samo zato sto je "streber", ili zbog nekog drugog bezveznog razloga,a da profesori/nastavnici nista ne preduzmu.



Shvatam, ali šta zaista očekuješ da preduzmu? Da prijave policiji? Da izvuku izgrednicima uši? Da se i sami potuku? Rešenje problema je mnogo komplikovanije i potrebno je da celokupna atmosfera u konkretnoj školi, a bogami i u celoj zemlji, bude znatno drugačija.
Recimo, radila sam u srednjoj stručnoj školi poznatoj po problematičnim đacima. Imala sam sreće da se na pravi način postavim prema njima još od prvih časova, bila sam stroga i nepopustljiva kad je reč o radu i disciplini, ali umela sam da se zezam, prihvatam fazone na svoj račun i uzvraćam ih, kao i da ne zvocam oko bilo čega što nije moj posao. Na odmoru bi se svi uprepodobili kad me sretnu, neki su pritrčavali da me pozdrave, tako da nikad nisam ni videla tuču, bilo bi ih sramota da to rade preda mnom. A bilo je tuča, znam iz tuđih priča.
Bila sam početnica i kolege su me upozoravale kako moram da ispišem gomilu jedinica da bi me đaci ozbiljno shvatili, da moram da ih izbacujem sa časa, da ih ponižavam i maltretiram kako oni to ne bi činili meni. Veću gomilu gluposti nisam čula u životu. Učenici osete kada ih poštuješ kao ličnosti, ali i kad poštuješ sebe i nećeš da dozvoliš gluposti. Zbog toga kod mene nije bilo ekscesnih situacija, a kod 'mudrih' kolega jeste i to mnogo. I šta sad? Dati svim profesorima recept kako da budu ljudi? Naterati ih da shvate da taj posao mora da postane poziv koji se voli i živi? O direktorima koji biraju članove kolektiva tako da dobiju maksimum poslušnosti i ulizištva a minimum kvaliteta bolje da ne govorim. Ti isti direktori neće da izbace iz škole učenike koji zbog psihičkih bolesti, narkomanije, problema sa zakonom nisu u stanju da normalno idu u školu, ali kad dođu pobrinu se da je ogade svim ostalim đacima. Zašto neće? Tata i mama plate da sinak završi školu, a kako - to ih ne interesuje, važno je da nije kod kuće i da ne maltretira njih. Koliko dugo će i najbolji profesor u takvoj sredini sačuvati početni entuzijazam i kada će početi da se oseća kao budala, zavisi od čoveka, ali retko ko ne pukne pre ili kasnije. I to ne zato što ga ne cene ili ne plaćaju, već zato što počne da smeta kolegama koji uživaju u neradu i haosu, poklanjaju ocene ili uzimaju mito, pa onda pokušavaju na sve načine da oteraju 'crnu ovcu' koja im kvari prosek. Za lekare i profesore ne sme da postoji opravdanje u vidu loše materijalne situacije ili loših uslova za rad, jer su to poslovi za koje je etika ključni sastojak, ali ko može da stalno ide protiv svih i ratuje s vetrenjačama?

P. S. Lepo je što je promenjen naslov teme.

Arakis
17.6.2006, 21:38
Shvatam, ali šta zaista očekuješ da preduzmu? Da prijave policiji? Da izvuku izgrednicima uši? Da se i sami potuku? Rešenje problema je mnogo komplikovanije i potrebno je da celokupna atmosfera u konkretnoj školi, a bogami i u celoj zemlji, bude znatno drugačija.

Imas pravo.
Onda je moto vecine skola "Ako imate prosek veci od 3, onda slede :boxing: " :D :D :D

SFRJ-Forever [CG]
17.6.2006, 22:06
Hmmm, ovo pitanje sam razumjeo u slucaju iskustva i znanja u opstem predavanju i literaturi, dakle, neprofesionalnost profesora moze se prvenstveno vidjeti preko knjiga koje su ''oni napisali'':n-cc2: [preveli i kopirali strane].
I sta se onda dogadja, studenti ne mogu da se snadju u knjizi od 400 strana jer je sve nabacano kako je njemu ulazilo u gu**cu:n-cc2:

P.S. Ovaj zakljucak baziram na ne sopstvenom nego i kolekivnom misljenju moje grupe sa faxa.

M.Silenus
18.6.2006, 12:11
I kako sada izaći iz vrzinog kola? Ovde bre svako prevaljuje svoju krivicu na drugoga! I na kraju ispada da su deca kriva što su grozna!

Ovo se ne tiče toliko postavljene teme, ali samo da napomenem kakve priče sam slušao :
- roditelji koji misle da se neka deca rađaju loša, a neka dobra
- roditelji su razočarani svojim detetom , i stoga se ophode prema njemu sa nipodaštavajem
- roditelji kupuju deci konzole samo da bi ih skinuli sa vrata ( zvanično - zato što ih vole )
- itd. itd.

Čoveče, kada će ljudi u rešavanju ovakvih problema početi od sebe, a ne od drugih ( najgore je ovo prebacivanje krivice na, ni krivu ni dužnu, decu )!

PS @Dacko, čestitam na pristupu!

Arakis
18.6.2006, 12:38
I kako sada izaći iz vrzinog kola? Ovde bre svako prevaljuje svoju krivicu na drugoga! I na kraju ispada da su deca kriva što su grozna!

Veoma tacno, sve pocinje od kuce (losih roditelja)...

hacker_aca
19.6.2006, 0:45
Arakis, ne diraj mi ćaleta i kevu! :D

Kod mene i nema nešto neprofesionalnih profesora. Jedino nastavnica koja je, da kažem, mentalno slabija od ostalih nastavnika pa čak i od đaka! :eek: Samo da joj vidite ponašanje. Ali ostali nastavnici su kul. Kad se uči nova lekcija prvo sve ispričaju pa kad završi onda:
-Da li ste sve shvatili?
-Jesmo!
-Sigurno?
-Jesmo!
-Ima li nešto nejasno?
-Nema! Možemo li na odmor?

Ali zato kad počne ispitivanje.... Sve bandere u dnevniku. :)

Imao je jedan slučaj kad je jedna devojka, ja mislim 3. razred srednje, optužila svoju razrednu da je zlostavlja i ne znam šta još kakve gluposti, pa je još i prijavu u policiju podnela! U stvari se na kraju ispostavilo da je ona bježala sa časova, razredna je opomenula i rekla da će zvati roditelje i ova napravila zvek. Posle zavrzlame izbacili su devojku iz škole.

A onda drugi slučaj: nastavnik u osnovnoj školi je bacio đaka sa stepenica! Đak mu je prišao, nešto rekao i profa ga "samo" gurnuo. Đak je dobio prelome ruke, rebra, ne znam ni ja. Nastavnik je imao suđenje i pauzu nekoliko mjeseci.

Poenta priče? Ima nas svakakvih. Krivi su i đaci i nastavnici. Đaci bi stvarno trebalo da budu korektniji prema nastavnicima, a nastavnici su ipak trebali da se sjete šta su radili (ili šta su drugi radili) dok su bili oni u školi a ne posle da kukaju kako smo mi bezobrazni i ne znam ni ja što još. Najbolje naći neku sredinu: Umeti našaliti se sa đacima a isto tako i đaci da poštuju profesora.

Recimo, radila sam u srednjoj stručnoj školi poznatoj po problematičnim đacima. Imala sam sreće da se na pravi način postavim prema njima još od prvih časova, bila sam stroga i nepopustljiva kad je reč o radu i disciplini, ali umela sam da se zezam, prihvatam fazone na svoj račun i uzvraćam ih, kao i da ne zvocam oko bilo čega što nije moj posao. Na odmoru bi se svi uprepodobili kad me sretnu, neki su pritrčavali da me pozdrave, tako da nikad nisam ni videla tuču, bilo bi ih sramota da to rade preda mnom. A bilo je tuča, znam iz tuđih priča.

Baš ovako. :) Takva je i moja razredna (već je bivša, nemamo više fiziku) koja je bila ekstra. Znala je da se izdere na nas i da nas sve istraumira redom ali je uvek tu bila da nam pomogne i umela je da se zeza sa nama.

[Imzadi]
19.6.2006, 2:16
Veoma tacno, sve pocinje od kuce (losih roditelja)...

Ili bolje reći, od kućnog vaspitanja koje svako sa sobom jednog dana ponese, gde god da ode, što važi za sve nas... Nije toliko loša stvar ako u osnovnu školu dođe dete koje roditelji nisu naučili ponašanju,... jako loša stvar je ako to dete dođe kod profesora/nastavnika koji decu treba da uputi i nauči - a sam nema šlifa. E, za takve stvari je potrebna psihologija i pedagogija, koja se izučava na fakultetima, ali nekako imam utisak da je to "samo jedan smarački ispit više" i da se uopšte ne shvata ozbiljno... Da se ja pitam, to bi bio predmet koji bi se slušao bar tri semestra i to ne zato što je obiman, već zato što je preko potreban. Sve dok ga ne shvate ozbiljno oni kojima je dodeljena čast da bar malim delom svog ponašanja utiču na nečiji životni put... U skladu s tim, pre zasnivanja radnog odnosa (pogotovo u osnovnoj školi) - polaganje psiho testa. Stručnjaci će proceniti ko je koliko labilan, koliko ima kompleksa, koliko je sposoban/nesposoban da radi svoj posao i ono što je najvažnije, koliko voli da radi svoj posao...
Mene niko ne može da ubedi da se sa decom ne može izaći na kraj... Istina je da ima svakave dece, iz svakakvih porodica, ali svako od njih je posebno na svoj način i svako to dete treba primetiti... Ko za to nema živaca i elana, ne treba ni da radi taj posao. Krivo mi je što prosvetni radnici ne mogu da shvate koliko jedna njihova reč može kasnije da pomogne ili odmogne u životu... Najlakše je nešto reći, ali treba imati uvid u to kako, pred kim, kada i kako će to da utiče na dete... Nikada neću zaboraviti jednu nastavnicu iz osnovne koja je obožavala da javno ponižava decu. Koliko je samo puta jednoj devojci rekla da su joj prljave farmerke pred čitavim odeljenjem... To nije normalno ponašanje i to je za momentalni otkaz... Nema tu puno razmišljanja. Takođe me niko neće ubediti da ta devojka od silnog ponižavanja, sada, sa svojih skoro 25 godina nema neki kompleks (pogotovo kad treba da obuče farmerke)...

[Imzadi]
19.6.2006, 2:16
Imala sam dosta prilika da se družim sa profesorima, da ih slušam i posmatram. Šta mogu da kažem za profesora koji je relativno mlad, ima zvanje tog nekog profesora, ali isto tako i klasične psihopatske simptome... Voli da bije:paranoia: Kada mu je bilo postavljeno pitanje: "Znaš li da je to zakonom zabranjeno", njegov odgovor je izgledao ovako nekako: " Šta? Uhvatim ga lepo, zaključam učionicu, izudaram k'o konja, pa on neka se žali... Moja reč protiv njegove". Eto, ima i takvih, nažalost. I to puno...
E sad, druga je stvar što će to izmlaćeno i isprepadano dete da ima komplekse... To izgleda nikoga ne zanima, jer su u škole dobrodošli svi, bez obzira na svoj primitivizam i sadizam... Iz tog razloga kažem - psiho test je najbolje rešenje. Mada, toga nikada neće biti, ali ne škodi da se malo mašti pusti na volju...:qliranje:
@Dacko
tvoj pristup učenicima je, koliko mogu da primetim, sasvim ok. Bar po mom dosadašnjem iskustvu, profesori književnosti inače imaju bolji i efikasniji pristup, verovatno zato što i u književnosti ima jako puno psihologije. Nekako ste produhovljeniji od ostalih. Opet, sve zavisi od čoveka do čoveka, ali ipak dobra i na pravi načen shvaćena knjiga, menja čoveka.

6am3 Fana71c
19.6.2006, 3:42
Evo da vam kazem iz prve ruke, jer mi je keva bila profesor 8 godina, direktor skole 2 godine i sad evo predaje na fakultetu u Novom Sadu: ima ih svakakvih... ona je cool, to svi kazu, ali kakve sam sve sretao u zivotu, to je tiha jeza: od poluobrazovanih selljanki koje kao su diplomu dobile kao nagradu na vasharu, preko iskompleksiranih mladjih profesora koji misle da su bog i batina, pa zatim matore senilne boodale koje su sazrele za penziju jos i pre nego sto su poceli da predaju, a naravno tu su uvek i pijani shumari koji jedva cekaju da zavrse cas da se mogu vratiti u kafanu... mada treba ih razumeti: ponavljas iste stvari ceo zivot, on and on, i to bezobraznoj i neodgovornoj masi dechurlije/teenagera kojoj je jedni problem na svetu kad ce vise da zvoni... hvala bogu pa evo samo sto nije letnji raspust, konacno...:kreza:

Simke
19.6.2006, 6:55
Za lekare i profesore ne sme da postoji opravdanje u vidu loše materijalne situacije ili loših uslova za rad, jer su to poslovi za koje je etika ključni sastojak, ali ko može da stalno ide protiv svih i ratuje s vetrenjačama?

pa možeš ti, možemo mi...

očigledno ti nije bilo potrebno puno vremena da sve sagledaš iz pravog ugla...
to je ono što me ohrabruje da će sve ipak biti razrešeno jednog dana, nadam se što pre...
jasno je da smo svi mi krivi, mi smo ih iskvarili i sad ćutimo i trpimo, čekamo pritisak spolja da pod plaštom nekih svetskih normi operemo svoj prljav veš...
znam da tužno i tragično zvuči ali je istinito...

znam da ima puno raznih primera ali evo par...

∙ pred početak svake školske godine počinje nadmetanje, licitacija, pogađanje i sl. između vaspitačica, učitelja, nastavnika i profesora koji će učenik u čiji razred... zavisno od toga šta mu mama i tata rade i koliko su bitni i poznati u okruženju... dalje je valjda jasno....

∙ jedna prilično stara ali istinita anegdota...
jedan poznati lekar specijalista kaže svom takođe poznatom i priznatom kolegi:
- da li si čuo da narod priča kako uzimamo pare?
- neka, nek se zna...

za istog postoji još jedna anegdota:
došao pacijent posle duže vremena i ubi se objašnjavajući kako je i ranije dolazio, lekar se nešto ne seća a on da bi ga podsetio spomenu prase koje je doneo tada iz zahvalnosti, na šta ovaj reče:
- vas se nešto ne sećam ali se praseta sećam...

Dushan
19.6.2006, 9:23
Ne znam kako je u ostalim shkolama (gimnazijama) ali ja idem u mashinsku gde predaje 90 % inzhinjera koji nemaju ni P od pedagogije... Tako da... Jbg

M.Silenus
19.6.2006, 11:35
Izvinjavam se , odoh malo u off-topic ( mada, ovo što mislim da stavim ima neke vaze sa temom ), htedoh da postavim nekoliko citata iz Starship Troopers-a Roberta Hajnlajna ( zanimljiv je način na koji čovek razmišlja ) :

“I told you that ‘juvenile delinquent’ is a contradiction in terms. ‘Delinquent’ means ‘failing in duty.’ But duty is an adult virtue—indeed a juvenile becomes an adult when, and only when, he acquires a knowledge of duty and embraces it as dearer than the self-love he was born with.
There never was, there cannot be a ‘juvenile delinquent.’
But for every juvenile criminal there are always one or more adult delinquents—people of mature years who either do not know their duty, or who, knowing it, fail.”
“And that was the soft spot which destroyed what was in many ways an admirable culture. The junior hoodlums who roamed their streets were symptoms of a greater sickness; their citizens (all of them counted as such) glorified their mythology of ‘rights’ . . . and lost track of their duties.
No nation, so constituted, can endure.”

"To permit irresponsible authority is to sow disaster; to hold a man responsible for anything he does not control is to behave with blind idiocy."

"Man is what he is, a wild animal with the will to survive, and (so far) the ability, against all competition. Unless one accepts that, anything one says about morals, war, politics—you name it—is nonsense.
Correct morals arise from knowing what Man is—not what do gooders and well-meaning old Aunt Nellies would like him to be."

Arakis
19.6.2006, 14:55
Voli da bije:paranoia: Kada mu je bilo postavljeno pitanje: "Znaš li da je to zakonom zabranjeno", njegov odgovor je izgledao ovako nekako: " Šta? Uhvatim ga lepo, zaključam učionicu, izudaram k'o konja, pa on neka se žali... Moja reč protiv njegove". Eto, ima i takvih, nažalost. I to puno...

Cuo sam takve price, ali do sada nisam verovao.
Uh, kako me nerviraju takvi ljudi, imam zelju da uzmem bacac plamena i onda burn baby burn.... :nov_explo :dzavo:
Da imam resursa, dolazio bih po pozivu i "uklanjao" bih takve profesore/nastavnike (ko je rekao Hitman?).

Željko
19.6.2006, 22:42
I kod mene ima svakakvih debila.
Dvojica baš "sijaju" svojim debilizmom.
Prvi uzme od nekog dečka pare i ne da mu dvojku, dok drugi Umesto da traži aritmetičku sredinu pri zaključivanju ocena on ih sabira... Dvojka i trojka kod njega pet.
A da ne pričam o profesorici koja ima nameru da me gađa cipelom, stolicom,...

hacker_aca
20.6.2006, 0:16
Ovamo kod nas je imala jedna profesorica (ne znam da li još uvek predaje) nije htela da daje dvojke iako đaci nauče! Ali šta uraditi da bi se dobila dvojka? Ići u njen video klub i uzimati filmove....

Dushan
20.6.2006, 0:51
Moj drug dok je ishao u jednu drugu struchnu shkolu, fiziku mu predavao neki pajser kod kog dobijesh NULU!!! (NULU JBT) i morash da odgovarash za 1... I onda se pitamo zashto nam je shkolstvo takvo...

Grimm_SBL
20.6.2006, 8:29
Moj drug dok je ishao u jednu drugu struchnu shkolu, fiziku mu predavao neki pajser kod kog dobijesh NULU!!! (NULU JBT) i morash da odgovarash za 1... I onda se pitamo zashto nam je shkolstvo takvo... Nije to nista. kod nas je Slava istoricar davao -1, pa onda 0, pa onda 1...

Sva sreca pa mi je istorija uvek dobro isla!:D

Razredna nam je predavala Fiziku/hemiju, i da bi polozio morao si ici na casove kod nje. 80% ucenika iz mog razreda je islo...

nesonjacc
21.6.2006, 7:02
Eh a kad smo kod Korumpiranosti Profesora -I to na fakultetu na kome kao takve stvari nesmeju da se desavaju(JUSTICIA is really BLIND)
Sta da kazem ja sa josh par kolega kad na nase NAIVNE oci doture papiric Profesoru(ili KI)- pa kolega pre nas POLOZI a mi se u cudu vratimo u narednom roku sa obrazlozenjem-Ajmo jos da ucimo - A odlichno znate sta je "KOLEGA" pre vas jelte "ZNAO" da bekne( al elte on je dobio tu ***enu 6)

IRRITATING - But again aj kazite nesto protiv toga( a ko da tom profesoru nije vec dosta para)

Ako mene pitate KORUPCIJA u Obrazovanju je Rak rana koja povlachi sve ostalo

A sto se tiche obrazovanosti nastavnog kadra - Pa zaboga samo pogledajte sta se uchi na PEDAGOSKOM FAKULTETU - na trecoj godini DOMACI je NAPISITE celu stranu violinskog kljucha- i to u Notnoj svesci.( pa svi lupaju glavu kako to beshe izgleda)
Ili it gets better - ljudi ne mogu da poloze MATEMATIKU po deset i vise puta( MATEMATIKU ZA OSNOVNUU EEEEEJ)

I kako sad covek da se ne nasmeje kad vidi negde svoju Staru uciteljicu

Problem 2 -NESTRUCHNOST

A ima ih joshhh mnooooooogoooooo

dodgeme
5.8.2006, 15:57
evo savet kako se resiti profesora.

Posaljes jednom film krug na VHS-u[njihova tehnologija josh nezna za DVD] i onda gledash kako za 2 nedelje nedolaze vishe 8)

@ Izmadi

Tako je pricao i moj profesor tehnickog dok jednom mom drugu nije puko film i on ga gadja stolicom,a posle je doshao i njegov cale i burazer.I od tada vishe neprica tako

pyost
5.8.2006, 19:45
Matematicka gimnazija :icon_stud Sta mislite, koliko ima neprofesionalnih :opanachke

GoranKostic
5.8.2006, 19:58
Moj drug dok je ishao u jednu drugu struchnu shkolu, fiziku mu predavao neki pajser kod kog dobijesh NULU!!! (NULU JBT) i morash da odgovarash za 1... I onda se pitamo zashto nam je shkolstvo takvo...

Ja sam iz elektronike dobijao keca sa uzemljenjem, pa popravljam prvo jednu liniju uzemljenja, pa drugu, pa trecu, pa tek onda keca. A bilo je i jedinica sa tri nule, pa dok ne popravis nule, ne popravljas jedinicu.

3dM@niak
6.8.2006, 0:34
ja sam u matematickoj... 70% profesora je ok, 10% su super, 10% su KRALJEVI, i ima samoooo mozda par koji ne predaju bas kako valja... al sve u svemu skola je extraaaa :D (sad ce me prebiju jer sam strebos :to_care:)

todos
7.8.2006, 20:49
Dok sam isao u osnovnu skolu redovno sam dobijao batine od nastavnika.I kad mi je nastavnica likovnog lupila samar rekao sam joj da je ona poslednja koja jos to nije uradila.Ceo cas je preplakala i izvinjavala mi se. E moram i ovo jos da dodam.Od petog do osmog razreda sam imao iz srpskog jezika u proseku oko 15 jedinica,po sezoni i po koju dvojku(nastavnica se nameracila na mene pa to tije),Pado sam iz gramatike a stos je bio kad treba neka recenica da se analizira svi dizu dva prsta a ja jedini cutim.Naravno ona bulji pravo u mene .Uvek sam polagao u junskom roku.Nijedan razred nisam ponavljao.A u osmom razredu sam matematiku polagao u avgustovskom roku,a kad sam posao u prvi srednje prva ocena koju sam dobio je bila petica i to iz matematike.Sveze sam bio potkovan valjda.:icon_stud

voodoo_
7.8.2006, 22:43
Bar po mom dosadašnjem iskustvu, profesori književnosti inače imaju bolji i efikasniji pristup, verovatno zato što i u književnosti ima jako puno psihologije.
Al zato kad im kažeš da je Ana Karenjina samo scenario za jednu latinoameričku seriju, zamotan u luksuzno pakovanje, to je kao da si im ubio oca :D
Šalim se, jezičari :) su dobri, najgori su inženjeri koji predaju po tehničkim školama...

marko3581
7.8.2006, 23:18
najgori su inženjeri koji predaju po tehničkim školama...
Upravo tako.To su potpuno isfrustrirane licnosti,90% njih nisu mogli da dobiju
poslove koje su zeleli ili misle da ih zasluzuju,pa su morali da uzimaju najgoru soluciju,skolstvo.Da ne pominjem da ni jedan od njih nema ni p od pedagogije.Iznervirani time sto su morali na fakultetu da sede za knjigom do jutra uz 100 skuvanih kafa a, sada rade na "niskim granama",iskaljuju bes nad ucenicima maltretirajuci ih na razne nacine(kako je to jadno).Ma,od njih mi je jetra postala crna.:mad:

Nemesis
9.8.2006, 2:45
Šalim se, jezičari :) su dobri, najgori su inženjeri koji predaju po tehničkim školama...

Nema pravila!

Kao dokaz kod mene u gimnaziji (na svu srecu meni nije predavala) profesorka srpskog je izmedju ostalog terala ljude da uce napamet 200 (i recima: D V E S T O T I N E) stihova iz Gorskog vijenca.

Ja sam imao super profana i mi smo pomenuto delo pune dve nedelje detaljno analizirali. A ovi jadnici su gubili vreme (a i kosu) uceci napamet i samo jedan cas "odgovarali na pitanja uz tekst." Svu energiju su potrosili na budalastine.

U principu svaka generalizacija je losa. :dedica:

pyost
9.8.2006, 10:51
Kao dokaz kod mene u gimnaziji (na svu srecu meni nije predavala) profesorka srpskog je izmedju ostalog terala ljude da uce napamet 200 (i recima: D V E S T O T I N E) stihova iz Gorskog vijenca.

Sto mi je to poznato.. Kad sam bio u osnovnoj, u sedmom razredu smo radili odlomak iz Gorskoj Vijenca. U citanci je bilo nekih 150 stihova, ne znam tacno, nisam brojao :opanachke And guess what? Da, morali smo sve da naucimo napamet :n-cc2:

voodoo_
9.8.2006, 10:56
Gde je problem, pa u osnovnoj se uči Smrt majke Jugovića napamet (bar kad sam ja išao u osnovnu, pre desetak godina).

pyost
9.8.2006, 11:05
E to mislim da nismo ucili. Sve zapravo zavisi od nastavnika, vecina njih ipak ne muci decu da uce ogromne pesme napamet. Ili sam u zabludi?

M.Silenus
10.8.2006, 7:21
Hasanaginica, Smrt majke Jugovića, Gorski Vijenac... su samo neke stvari koje smo mi morali da učimo napamet.
Čini mi se da smo maltene jednom mesečno imali da naučimo neku "pesmicu".
Da ti život presedne!
Ali najgora stvar je pola Gorskog Vijenca i to za zimski raspust! Pa ko je tu lud?

Nemesis
11.8.2006, 2:42
@M.Silenus

Ako nije tajna, u koju skolu si isao?

Simke
11.8.2006, 7:34
vidim da ima gundjanja, povike, žaljenja, kuknjave i slično na pesme koje su se morale učiti u školi :opanachke :icon_stud

ali to su jedine pesme sa kojima se dobar deo populacije uopšte sreo, pročitao ih a ponešto i naučio ...
na žalost mnogi od škole na ovamo ako se izuzmu reči nekih popularnih muzičkih numera ( koje ruku na srce to nešto i nisu iako pretenduju ) ni ne znaju da postoji poezija iliti pisana reč u nekom obliku različitom od dnevnih novina, časopisa, itd...

malo se čita, uopšteno gledano... malo i premalo...

e sad, šta ja zameram onima koji predaju...
pa samo jednu jedinu stvar a to je što najčešće ne poseduju moć i ne znaju da približe pisanu reč mladim ličnostima u sazrevanju,
jednostavno da ih zainteresuju i da ih nauče da vole a ne da ih prepadaju i udaljavaju od pisane reči...
to mi je nekako osnovni i jedini njihov greh...
to glupo bezvezno praćenje zacrtanog programa, ta krutost i otaljavanje...


mnogo je dobrih razloga zbog kojih treba čitati,
zato čitajmo...
nemojmo se prepuštati raznoraznim glupostima medju kojima je i daljinac za tv...

M.Silenus
11.8.2006, 8:57
Ako nije tajna, u koju skolu si isao?

Ah, osnovna je bila Kekec u Sutomoru,
srednja gimnazija Niko Rolović u Baru,
a sada MATF, u Beogradu...

NjegovaWisost
11.8.2006, 12:46
Jedna priča...
čas fizike, uveče, poslepodnevna smjena...
neko od učenika isključi svijetlo....
profesor ustaje i upali....
pola odelenja nema u kabinetu....
kod tog profesora (predaje u gim) ne mora da se dolazi, a na pismenima radimo domaće od drugih predmeta, igramo igre na fonu....

voodoo_
11.8.2006, 13:09
I onda pitamo što đaci nemaju veze sa životom.

Nemesis
12.8.2006, 2:16
Ah, osnovna je bila Kekec u Sutomoru...

Cek, cek! Da li je to ona skola u kojoj preko leta iz ucionica izbace klupe i stolice, ubace krevete i to nazovu decijim odmaralistem? :confused: :D

M.Silenus
12.8.2006, 16:32
Cek, cek! Da li je to ona skola u kojoj preko leta iz ucionica izbace klupe i stolice, ubace krevete i to nazovu decijim odmaralistem? :confused: :D

Upravo tako!
Tamo se neko odmara a neko umara.:D

marko3581
12.8.2006, 19:35
To oko ucenja pesama napamet je svrsi-shodno samo u pocetni razredima skolovanja.Kasnije je samo duvanje u prazno.Ma i ja sam morao da ucim stihove i stihove,i na to bio ocenjivan kao da je neznam ni ja sta(ne naucis li,o'ma 1,1...),sve to u elektrotehnickoj skoli.Dzaba znati i 1001 stih napamet ako ne razumes njihovu poruku.

Nemesis
13.8.2006, 22:03
Dzaba znati i 1001 stih napamet ako ne razumes njihovu poruku.

Upravo tako. To je alibi za neradnike koji gledaju da "ispune" svoje casove kako bi sto manje radili. Cisto gubljenje vremena.
Za analizu nekog knjizevnog dela je potrebno dosta angazmana, dok je najlakse reci "deco naucite ovih XXX stihova napamet; sledece nedelje pitam".

3LANCER
13.8.2006, 22:28
stvarno od svih profesora samo dvoje normanlo:
-matematicar - koji se uvek trudi da sve do detalja pojasni a i da pokaze da matis nije smarajuc (npr. racunao nam je verovatnocu "sedmice" na lotou)
-informaticarka - jedini profesor infosa u citavoj gimnaziji koji je cuo za C++ i ume da ga koristi, a ima volje i da za nas "naprednije" spremi ponesto (kada sam je smarao za HTML dala mi je sajt sa online udzbenikom)

Marko_L
14.8.2006, 0:09
Mislim da razloge zbog kojih je generalna obrazovanost naše nacije, a posebno omladine, na izuzetno niskom nivou ne treba tražiti u profesorima, već prvenstveno u samoj organizaciji školstva. Prvo, svaka škola treba da ima komisiju koja će svake godine (ili na svakih par godina) da proverava da li je određeni profesor sposoban za dalji rad, tj. psihičku stabilnost, stručnost, učinak u prethodnom periodu... i slične stvari... ukoliko je neko psihopata, ne ume da predaje kako treba, ima nizak procenat prolaznosti ili visok procenat niskih ocena... treba lepo da se odstrani iz škole i zameni novim.
Drugi problem je sam model školstva koji uopšte ne prati moderne standarde, previše se oslanja na teoriju i bubanje, a premalo na praksu i konkretne situacije. Recimo, što se tiče književnosti o kojoj se naširoko raspravlja, tačno je da se učenici trebaju forsirati da zavole knjigu i uopšte pisanu reč, ali to ne treba raditi na silu, jer opšte je poznato da nismo svi isti i ne leži svima isti stil pisanja, ista tematika i sl. Rešenje bi po meni bilo da postoji obavezna lektira, ali da postoji izbor... pa tako recimo, umesto da se obavezno čita "Rat i mir", učenik ima izbor da li će da čita to, ili Orvelovu "1984." recimo. Naravno, zbog takvom sistema školstva kakav je, ni profesori nisu ono što treba da budu, pa premalo pažnje obraćaju na afinitete učenika, već na sve gledaju isto... umesto da prate kakav je ko, i usmeravaju učenika ka onome što mu najviše leži, kako bi od njega napravili nešto.

Nemesis
14.8.2006, 16:32
Prvo, svaka škola treba da ima komisiju koja će svake godine (ili na svakih par godina) da proverava da li je određeni profesor sposoban za dalji rad, tj. psihičku stabilnost, stručnost, učinak u prethodnom periodu... i slične stvari...
Postoje inspekcije koje salje ministarstvo prosvete, ali to je smejurija. Secam se kada smo mi imali cast da nam na casu bude inspektor. To je takva transformacija profana da je zaista tesko poverovati. Sve sami andjeli. :D

Drugi problem je ...

A treci hronican nedostatak "love". Zapitaj se koliko je samo programera sa fakultetskom diplomom pozelelo da radi u skoli. Zasto? :a_whistli

bobi
14.8.2006, 16:37
Postoje inspekcije koje salje ministarstvo prosvete, ali to je smejurija. Secam se kada smo mi imali cast da nam na casu bude inspektor. To je takva transformacija profana da je zaista tesko poverovati. Sve sami andjeli. :D

Hahaha... istina ziva
Ja se bas secam takvog dogadjaja u osnovnoj skoli, kada moja uciteljica nije mogla da skine smesak sa lica. :)

stefanmg
23.9.2006, 12:39
Devojčice iz mog razreda su prekjuče dale pivo nastavniku da ne bi morale da rade fizičko. :kreza:

Nastavnik tehničkog nam je dao kontrolni od 4 zadatka, a 5 tačnih zadataka je potrebno za peticu! :confused: :boodala:

stavio bih oko 30%

iMa_NeKo_PljUgU
23.9.2006, 18:57
Jao gde nadjoste ovu temu...
Toliko besa se skupljalo u meni ovih godina, ali ja sam samo jedan mali mrav u mravinjaku kretena (bas ta rec) naravno cast izuzecima...
pa sta reci idem u tehnicku cetvorogodisnju skolu zavrsna godina...
Pa dovoljno je reci da imamo samo srpkinju koja ima zvanje profesora... svi ostali su inžinjeri tj. nesposobni kao osobe koje trebaju da nesto nauce "mlade neizbrushene umove" ... Sama monotonija predavanja, i pristup djacima je ispod granice podnosljivog... Da li ja gresim ili oni... zar netreba da nas necemu nauce, a ne da prate plan rada od pre WWII... Mogu da pohvalim samo dve profesorke, i jedan predmet...
Gore spomenutu srpkinju koja stvarno zna svoj posao, razrednu koja je uvek stavljala nase znanje na prvo mesto... a sto se tice predmeta to je naravno primena racunara koji vredi vise nego svi ostali strucni predmeti zajedno...

Dushan
23.9.2006, 19:03
^ Slazhem se sa svim, kod mene je isto, samo shto sam ja 2. godina...

optimus_prime
23.9.2006, 19:12
Moja profesorka je "najprofesionalnija" profesorka iz Informatike.

Pitam ja onako provokativno, "Profesorka znate li kako da obrisem regitrsy bazu nervira me", a ona ce tek onako ozboljno, "pa probaj sa DELETE (tim recima ne dilit nego delete).

Ili, ne cackajte Misa dok se sistem dize moze da se digne pogresno.:rofl:

Dos je operativni sistem koji radi iskljucivo pod Windowsom.:rofl: :rofl:

Aleksiceva sto puta sam rekla , "Ne drzi ga tako", misli na misa,

Profesorka sto mi non stop igra slika na monitoru, "Pa kad dajes pogresne komande naravno da igra, daj sklonise...":rofl: :rofl:

I jos dosta bisera, neprofesionalnosti.

iMa_NeKo_PljUgU
23.9.2006, 19:28
Pa kada smo kod informatike... In my school u 3 i 4 godini nije vise to informatika vec primena racunara... u struci...
Sama profesorka priznaje da ne zna Dreamweawer, Flash MX, i ostala cuda ali zato zna svoj posao (chitaj: AutoCAD)

Wile E. Coyote
28.9.2006, 13:54
Imam iskustva sa obe strane, pa hajde da kazem nesto o tome. :dedica:
Prva epizoda - moje skolovanje
U mojoj osnovnoj skoli je stvarno bio pakao. Doba od 5-8 razreda zelim da zaboravim. Skola u koju sam isao je bila snobovska, tamo su vecinom isla deca od raznih budza, vojnih lica itd. a moji su bili obicni ljudi. Tako ni ja, ni ostala deca obicnih ljudi nismo bili prihvaceni.
E sad, kakve to ima veze sa profesorima? Takve sto je vecina profesora prihvatala tu podelu (cast hemicarki, mozda sam zato i zavoleo i upisao hemiju)! Mi smo i za njih bili ucenici drugog reda. Neko je mogao da divlja i da pravi probleme koliko je hteo, i da ga niko od profesora i ne opomene, a mi ostali smo dobijali opomene i ukore za svaki prekrsaj! Jeste, to je bilo vreme kad je Tito umro, i kad su jednakiji bili mnogo jednakiji nego sto su sada, i verovatno je bilo straha za radno mesto, ali to nije nikakvo opravdanje.
Tako sam se jednom u 5. razredu potukao sa jednim likom, onako normalno, decije, kao sto bih se sa svakim potukao. Medjutim, lik je bio em sin nekog generala, em Musliman. Meni to nije nimalo smetalo kao ni njemu, ali njegovima jeste. I onda se digla frka. Ispalo je da sam se tukao sa njim na nacionalnoj osnovi!!! Jos posto sam pisao cirilicom, eto srpskog nacionalizma!!! Dobijem ja ukor, hteli su da mi daju 3 iz vladanja, ali posto sam bio 5,00, ostave mi 4 da bih bio odlican. I sve se to desava dve nedelje pred kraj skolske godine... Postadoh ja disident sa 11 godina! :boodala: Moj cale ode kod direktora da se zali. Eto, necu osvojiti Vukovu diplomu (a samo Bog i ja znamo koliko sam zeleo da je dobijem) zbog vladanja. Direktor onda slozi pricu: kao nije je izgubio, nema veze ukor, bitno je da do 8. razreda budem 5,00, jedna cetvorka tokom skolovanja se tolerise itd. Tu se i ja i moji primimo i ja nastavim sa skolom u nadi da ce sve biti u redu.
Ali, ne lezi vraze, dodje 8. razred, takodje nesto malo pred kraj godine. Ubedljivo najveci propalitet (sin od nekog inspektora) koji je pravio s***a na svakom casu, maltretirao sve oko sebe i niko mu nista nije mogao, imao 10 keceva cele godine da bi zadnje nedelje sve volsebno popravio, pocne da me maltretira nasred casa, da mu uradim zadatak na kontrolnom, jos mi napise poruku na papiru, ja ne pristanem, izadjem sa casa, odem sa tim papirom kod direktora, i... dobijem ukor i oprostim se od Vukove diplome!!! Kao, samovoljno sam izasao sa casa i napustio kontrolni!!! :nov_mad2:

Wile E. Coyote
28.9.2006, 13:55
Srednja skola je prosla normalno, tu se preporodim (Zemunska gimnazija!!!:) ) a onda diplomiram i zaposlim se u osnovnoj skoli. Tu pocne druga epizoda - ja kao profesor.
Naravno, uvek mi je bilo na pameti kako sam prosao u osnovnoj skoli, i to mi je uvek bio primer kako ne treba raditi. Gledao sam da uvek imam isti odnos prema svakom uceniku, i uvek je bilo zezanja na svakom casu (to je bilo gadjanje sundjerima, kredama, peratonicama, naravno, i ja sam aktivno ucestvovao u svema!) dok ne kazem: sad je dosta, treba da se radi. Onda je uvek bila tisina. Normalno, hemija je takav predmet koji je nezahvalno predavati. Zato sam gledao da bude sto vise eksperimenata (i vezbi koje su ucenici radili sami). Na kraju, kad ulaze u laboratoriju, uvek su me pitali: "Sta ce danas da eksplodira?" A imao sam i dece na republickim takmicenjima. Vecito sam se svadjao sa komisijom kad god ostete moje ucenike i nepravedno im ne priznaju nesto.Uvek posle zavrsene osnovne skole, deca su pretrcavala ulicu da mi se jave... susta suprotnost prici o beznju od profesora na drugu stranu ulice. Cak su me generacije godinama posto sam otisao iz skole zvali na matursko. Da se ne lazemo, nije bila bajka kod mene na casu. Nisam mnogo trazio za 2, pa cak ni za 3, ali 4 i 5 je retko ko imao. Trebalo je stvarno mnogo znati kod mene za dobru ocenu. Gledao sam ocene od pocetka godine (naravno, nisam izvlacio prosek, vec gledao celokupnu sliku!) i nije bilo moguce imati losu ocenu na polugodistu a za kraj dobru ako se ne popravi prvo polugodiste. Posto sam znao da je moj predmet tezak, gledao sam da omogucim deci da prodju sto lakse. Uvek sam govorio "Dogovorite se izmedju sebe kad ce ko da odgovara, neka se kad pitam javi neko, nemojte da vas ja prozivam i delim keceve." A uvek je moglo da se odgovara kod mene i popravi ocena.
U cemu je bila fora? Treba se prilagoditi deci (profesori su tu zbog dece, a ne deca zbog profesora). Treba shvatiti njihove probleme. Koliko puta su mene zvali da resavam njihove probleme, a ne njihov razredni staresina. Bilo je problematicne dece, ali nekad su i deca problematicna zbog toga sto se u startu profesori tako postave prema njima. Secam se jednog ucenika koji je svima pravio probleme. Na nastavnickom vecu nisam verovao da pricaju o istom detetu! On kod mene nikad nije pravio probleme i imao je dobre ocene, ali ja nisam njemu pristupio kao da je problem, nego kao i svim drugim ucenicima. Na kraju mi je njegova razredna rekla da sam ga ja izvukao i da nije bilo mene, nikad ne bi zavrsio skolu. To imponuje, i divan je osecaj, kad izvedes nekog na pravi put. :)
Naravno, imao sam i ja kolega koji su bili problematicni (informaticarka koja nije imala pojma o racunarima, deca su dolazila kod mene na konsultacije! Deci koja su pisala programe delila je keceve zbog menjanja ikona na desktopu i slicnih gluposti. A bilo je i jos slicnih kolega...

Wile E. Coyote
28.9.2006, 13:56
(Nastavak sa prethodne strane)
Rezime:
Uvek je bilo, i sada ima, a i bice onih kojima treba zabraniti rad u prosveti. To je posao koji moras da volis, i da ga obavljas posteno i savesno kao i svaki drugi posao. U vreme kad sam ja radio u skoli, plate su zaista bile mizerne (nisu ni sada, ali nisu toliko mizerne kao pre nekoliko godina), ali to mi nije bio izgovor da otaljavam posao.
Toliko od mene. Zelim vam prijatan dan. :D

Renee
13.10.2006, 19:38
Ima dosta takvih nastavnika u mojoj školi. Naprimer: da ti jedan zbog pričanja na času! Ja mislim da je ocena merilo znanja a ne ponašanja na času! Ili na primer nastavnica čačka zube na času ili maže usne labelom! Pa nije joj to kupatilo da se sređuje. Ima dosta glupana negde oko 30-40%.

Pozdrav :ciao:

Wile E. Coyote
16.10.2006, 10:40
Ima dosta takvih nastavnika u mojoj školi. Naprimer: da ti jedan zbog pričanja na času! Ja mislim da je ocena merilo znanja a ne ponašanja na času! Ili na primer nastavnica čačka zube na času ili maže usne labelom! Pa nije joj to kupatilo da se sređuje. Ima dosta glupana negde oko 30-40%.

Pozdrav :ciao:Od takvih sam se uvek ježio...:paranoia:

PeTkO
20.10.2006, 20:57
Nastavak sa prethodne strane
Srednja skola je prosla normalno, tu se preporodim (Zemunska gimnazija!!!:) )...

Ej ali majke mi bi voleo da mi budes nastavnik hemije.Ja evo sad u 7. razredu dobo hemiju i super nastavnika koji je lud ko struja.Zeza se sa nama, pokazuje nam fazone, a najaci je bio kada je zapalio magnezijum ili kada nas je sve skupio oko jedne epruvete u kojoj je bio vodonik u velikoj koncentraciji i kada je to puklloooo......Ja mislim da je cela skola cula!!!!Mi smo poceli da se valjamo od smeha

Nemac
20.10.2006, 21:17
U osnovnoj nastavnica hemije je bila kao zenski Hitler u savremeno doba.Verovatno bi nas preklala da smo zucnuli.
Nastavnica likovnog kao C.Caplin u savremeno doba.Ta je jednostavno...pukla!

A sada u srednjoj uglavnom su svi normalni,osim geograficarke.:rolleyes:
Ona je bukvalno izgubljena u vremenu i prostoru.
Npr.Minimalno 3x na casu nas pita koji smo razred!I tako svaki cas!
A kada pocnemo da se smejemo kaze da cemo odgovarati,a pposle zaboravi:rofl:

huligan
20.10.2006, 21:21
Uvek se nadje neko neprofesionalan i nestrucan na bilo kom mestu.Recimo moja profesorka hemija je zena tabula raze,znaci ne zna da objansi ama bash nishta,a josh ima teshke provale,tipa 2-1=0 itd. spisak ide u nedogled.A zena je josh glupa ko noc,jendom prilikom neko iz stare garde pitao ju je sta je PH(za neobavestene PH je kiselost celiske sredine-radi se iz biologije na prvoj godini),a ona nije imala veze sa zivotom da mu odgovori.Josh gora je cinjenica sto se pola kolektiva smatra za retardiranu,a ne samo djaci.

Wile E. Coyote
23.10.2006, 11:37
Ej ali majke mi bi voleo da mi budes nastavnik hemije.Ja evo sad u 7. razredu dobo hemiju i super nastavnika koji je lud ko struja.Zeza se sa nama, pokazuje nam fazone, a najaci je bio kada je zapalio magnezijum ili kada nas je sve skupio oko jedne epruvete u kojoj je bio vodonik u velikoj koncentraciji i kada je to puklloooo......Ja mislim da je cela skola cula!!!!Mi smo poceli da se valjamo od smeha
Pa i taj nastavnik je OK koliko vidim :)
Hemija, fizika, matematika i ostali predmeti koji se medju ucenicima uvek tretiraju kao smorni, mogu da budu cak i zanimljivi, sve zavisi koliko se nastavnik potrudi (a i koliko ima smisla, znanja i volje za rad u prosveti, ali to sam vec prezvakao)...

PeTkO
23.10.2006, 12:14
Gledaj kod mene u skli svi nastavnici su OK.Jedino moja matematicarka koja se ponasa ko Hitler prema nama pogotovo prema meni zato sto nisam hteo da idem na takmicenje u 6. razredu.Ali ajde sto se ponasa kao Hitler nego nema pojma da ti objasni.To je najveci problem

Wile E. Coyote
23.10.2006, 12:21
A to teranje na takmicenje je totalno idiotski! :n-cc2: Ja se secam da sam imao jednog ucenika koji je bio neprevazidjen u hemiji ali nije hteo da ide na takmicenje. Sta sam mogao, vise je voleo fiziku i isao na takmicenja iz fizike (eno ga sad na masincu). Pitao sam ga jednom, rekao mi je da ga to ne interesuje i molim lepo. Vise ga nisam smarao sa tim. Ne treba nametati nikom ono sto ne zeli. :dedica:
A inace, i u skoli gde sam ja radio (a sigurno i u mnogim drugim skolama) je isto bilo incidenata sa teranjem na takmicenja. Klasika, nazalost...

King Arthur
23.10.2006, 16:42
Trecina. Iliti (ko zna o cemu pricam) zlatna sredina.

zone2403
27.10.2006, 1:33
A to teranje na takmicenje je totalno idiotski! :n-cc2: Ja se secam da sam imao jednog ucenika koji je bio neprevazidjen u hemiji ali nije hteo da ide na takmicenje. Sta sam mogao, vise je voleo fiziku i isao na takmicenja iz fizike (eno ga sad na masincu). Pitao sam ga jednom, rekao mi je da ga to ne interesuje i molim lepo. Vise ga nisam smarao sa tim. Ne treba nameteati nikom ono sto ne zeli. :dedica:
A inace, i u skoli gde sam ja radio (a sigurno i u mnogim drugim skolama) je isto bilo incidenata sa teranjem na takmicenja. Klasika, nazalost...

8. razred osnovne, morao sam da biram izmedju takmicenja iz geografije i biologije! Posto sam odabrao biologiju iznenada sam dobio par trojki iz geografije jer sam ''prestao da obracam paznju na casu''! Sreca pa je direktor (inace jedan od retkih cool likova, iako je direktor) bio na mojoj strani pa sam ipak uspeo da odrzim 5.0 prosek!

NightWolf
8.11.2006, 23:18
ima ludih(obicno jedan,i u mojoj skoli je bio) nastavnika u skoli.bilo ih je i uvek ce ih biti.......i neprofesionalnih.......:icon_stud



POZ:ciao:

Simke
8.11.2006, 23:42
ima ludih(obicno jedan,i u mojoj skoli je bio) nastavnika u skoli.bilo ih je i uvek ce ih biti.......i neprofesionalnih.......:icon_stud



POZ:ciao:
Da li je u pitanju bio nastavnik srpskog jezika?

Ne$A
11.11.2006, 18:18
Gledaj kod mene u skli svi nastavnici su OK.Jedino moja matematicarka koja se ponasa ko Hitler prema nama pogotovo prema meni zato sto nisam hteo da idem na takmicenje u 6. razredu.Ali ajde sto se ponasa kao Hitler nego nema pojma da ti objasni.To je najveci problem
Kod nas, nastavnica mate nas ni nezove da radimo kvalifikacije za takmicenje-
ona je toliko opsednuta da njen razred bude najbolji da samo njima daje da se takmice... i jos nezeli da prima ponavljace ili druge djake koje docu kod nas.
A sto se tice nastavnice hemije i fizike ( nama predaje ista osoba) nemam sta reci- nastavnica je carica:D . Kada smo radili struju donela nam je baterije, sijalice i zice pa smo pravili svasta. Cak smo se i sokirali medjusobno ( dok nam nastavnica nije rekla da prestanemo)...

[Imzadi]
24.11.2006, 17:53
Kod nas, nastavnica mate nas ni nezove da radimo kvalifikacije za takmicenje-
ona je toliko opsednuta da njen razred bude najbolji da samo njima daje da se takmice... i jos nezeli da prima ponavljace ili druge djake koje docu kod nas.

Možda bi vas pozvala da radite kvalifikacije za takmičenje ako bi ste nešto korisno naučili iz sledeće teme:
http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=5630
p.s. bez ljutnje - najbolja namera;)

...Kada smo radili struju donela nam je baterije, sijalice i zice pa smo pravili svasta. Cak smo se i sokirali medjusobno ( dok nam nastavnica nije rekla da prestanemo)...
Mislim... šta reći..:D

Ne$A
26.11.2006, 23:43
OK, priznajem- neznam gramatiku jezika.... znam gramatiku engleskog bolje nego vecina engleza i bolje nego sto znam gramatiku srpskog.... zbog toga uvek imam 4 na kraju godine ( kada preskocim neki kontrolni mozda cak i 5 ) :D

Wile E. Coyote
27.11.2006, 11:06
']Možda bi vas pozvala da radite kvalifikacije za takmičenje ako bi ste nešto korisno naučili iz sledeće teme:
Pazi, pazi, sta cinis...;)

A inace, zar nije bilo reci o nastavnici matematike, a ne srpskog?:rofl:

[Imzadi]
27.11.2006, 12:17
Ja ne znam da li je to bila nastavnica matematike (ili čega već), samo sam ti dala koristan predlog da se malo baciš na pravopis. Bez obzira o kojoj oblasti nauke se radi, pismenost je osnova za sve. Ne možeš pravilno ispisati ni tekst zadatka iz matematike ako nisi dovoljno pismen.

p.s. garantujem da ne možeš znati gramatku engleskog bolje od srpskog, jer nije logično:) . Osim ako nisi odrastao tamo pa si morao engleski više da koristiš;)
p.s.2 - "ne znam, ne mogu, ne smem" se piše odvojeno... I takve osnove se mogu naučiti iz običnog čitanja knjige. Nemoj ovo da shvatiš lično, pismenost je generalni problem sa tvojom generacijom.

Ne$A
27.11.2006, 13:03
'] Nemoj ovo da shvatiš lično, pismenost je generalni problem sa tvojom generacijom.
To je zato sto smo samo igrali igre na engleskom, i to jos od malena:D
Kako moj tata kaze "kompjuter nas je zaglupeo"

Wile E. Coyote
27.11.2006, 14:06
Ruku na srce, nasa gramatika je do-zla-boga komplikovana.
Sta ima komplikovanog u engleskoj gramatici osim slaganja vremena?

Ocelot
27.11.2006, 14:12
']Nemoj ovo da shvatiš lično, pismenost je generalni problem sa tvojom generacijom.

Problem ogromnih razmera. Nekoliko puta sam na Tv-u zastao da čitam one poruke što šalju, čisto da vidim kakvo je stanje u pravopisu. Zgrozio sam se.

VojaM
27.11.2006, 14:30
Ruku na srce, nasa gramatika je do-zla-boga komplikovana.
Sta ima komplikovanog u engleskoj gramatici osim slaganja vremena?
Moguće, ali lakše je ne potruditi se da naučiš, zar ne?
A lakše je i nastavniku da vas pusti nepismene umesto da se potrudi da vas nauči nečemu, zar ne?

Magneto
27.11.2006, 14:39
Sta ima komplikovanog u engleskoj gramatici osim slaganja vremena?
Ako ovo nije bila neka šala, onda uopšte ne poznaješ gramatiku engleskog jezika.

Wile E. Coyote
27.11.2006, 14:51
Moguće, ali lakše je ne potruditi se da naučiš, zar ne?
A lakše je i nastavniku da vas pusti nepismene umesto da se potrudi da vas nauči nečemu, zar ne?To se slazem, i sam sam ucenicima davao po dve ocene na kontrolnima: jednu za znanje, a drugu za (ne)pismenost.:D (Naravno, ova druga nije ulazila u dnevnik.)
Ako ovo nije bila neka šala, onda uopšte ne poznaješ gramatiku engleskog jezika.Pa moram priznati da je i ne poznajem detaljno (sta cu, samouk, ja spadam u onu generaciju kojoj su nametnuli da uce ruski u skoli), ali nasi padezi, rodovi, brojevi... Mislim da je jedino ruska gramatika komplikovanija od nase.

NightWolf
1.12.2006, 21:36
Da li je u pitanju bio nastavnik srpskog jezika?


nije...ustavari najbolji nastavnik u skoli je nastavnik srpskog:Dali ima jedna nastavnica srpskog koja se ponasa otkaceno ali to je duga prica:) ...:ciao:

Mrka Kapa
2.12.2006, 21:28
A kako tek roditelji umeju da budu smejurija:
-uchitelj (25 godina) tek uzeo odeljenje 4. razreda (znachi josh uvek ne poznaje djake) osnovne i moja sestrica od tetke dobije 4 iz matematike-NEZAMISLIVO-i tetka ne bude lenja i ode u shkolu i saspe mu u lice:" Pa zar cesh ti meni da prichash kakvo je MOJE DETE, ja sam bre ishla u shkolu josh pre nego shto si ti rodjen!!!"
Mislim da roditelji mogu da budu strahovito neobjektivni i shto se tiche dece i shto se tiche profesora... Meni su npr. govorili da je profesor/nastavnik/uchitelj UVEK u pravu (samo zbog proste chinjenice shto je stariji), a to shto tu i tamo prospe basnoslovnu nebulozu koju jednostavno ne mozhete ignorisati...nije vazhno. To me je vishe ubijalo u pojam nego svi profesori zajedno.:)

voodoo_
2.12.2006, 22:22
Heh, moja sestra ide u 5. beogradsku gimnaziju, od ~15 predmeta ima čiste petice iz 12 ili 13... i dobila keca iz istorije... ali ne zato što nije učila (jer štreba po ceo dan), već je obrazloženje bilo "ne može to tako da se odgovara, ovo su definicije i moraju se pričati tako od reči do reči".

Znači, definicije iz istorije. Sad sam sve čuo.

I tako je prošla nedovoljna na tromesečju, naspram raznih rupa koje su se tu upisale prepisujući na prijemnom i čiji se papirići sastoje samo iz dvojki i trojki, ali eto, oni nisu nedovoljni.
A ta nastavnica nikakav jasno definisan kriterijum nema, već ocenjuje random metodom (svaka ocena može da se dobije za svako odgovaranje).
Zato se na tehničkim fakultetima zna koliko poena je za koju ocenu, a ja slavim dan kad sam završio osnovnu školu (u srednjoj su nas manje-više realno ocenjivali pošto je bila elektrotehnička, nema puno mesta za filozofiranje) gde se isto ocenjivalo na osnovu raspoloženja, boje kose, položaja planeta itd.

Mrka Kapa
2.12.2006, 23:50
Da, kod mene u srednjoj smo imali definicije iz lektire (srpski), jer ti, zaboga, ne smesh da se pitash zashto se Ana Karenjina baca pod voz, neko pametniji je to vec odgonetnuo a ti samo treba da nauchish to.
Elem, posle tri godine obostranog prozivanja, profesorka srpskog je izvadila olovku iz uveta (koje je non-stop chachkala), nazvala nas jajarama i otishla.:a_bleh:
Posle nje je doshla profesorka koja je josh mom ocu predavala domacinstvo u osnovnoj, ali dusha od zhene, za doro uradjen zadatak smo dobijali chokoladicu:D
A shta reci za srednjoshkolske profesore kad dodjesh na fax, a tamoshnji doktori nauka pochnu da ti dobacuju znachajne sugestije i predloge..... Jednostavno: IT'S GOOD TO BE THE KING.

Wile E. Coyote
3.12.2006, 14:46
A kako tek roditelji umeju da budu smejurija:
-uchitelj (25 godina) tek uzeo odeljenje 4. razreda (znachi josh uvek ne poznaje djake) osnovne i moja sestrica od tetke dobije 4 iz matematike-NEZAMISLIVO-i tetka ne bude lenja i ode u shkolu i saspe mu u lice:" Pa zar cesh ti meni da prichash kakvo je MOJE DETE, ja sam bre ishla u shkolu josh pre nego shto si ti rodjen!!!"
Mislim da roditelji mogu da budu strahovito neobjektivni i shto se tiche dece i shto se tiche profesora... Meni su npr. govorili da je profesor/nastavnik/uchitelj UVEK u pravu (samo zbog proste chinjenice shto je stariji), a to shto tu i tamo prospe basnoslovnu nebulozu koju jednostavno ne mozhete ignorisati...nije vazhno. To me je vishe ubijalo u pojam nego svi profesori zajedno.:)Ne mora uvek nastavnik da bude u pravu, ali ni u kom slucaju nije uputno da se roditelji objasnjavaju sa nastavnicima za koju ocenu njihovo dete zna (kao, oni su kvalifikovaniji od nastavnika za ocenjivanje)... Od takvih sam uvek dobijao ospice! :D A najgore mi je bilo: on ima te i te ocene, moje dete te i te, pa otkud ste njemu zakljucili to i to, a mom detetu to i to? A najgore je kad pocnu da izvode prosek svih ocena pa da objasnjavaju koja je to ocena... Ja sam uvek ludeo od zakljucivanja ocena na osnovu prosecne ocene (i kao ucenik i kao profesor), a takve likove sam uvek otkacinjao sa "1, 5 i 5, to je zakljucna ocena 1! Pa ne moze se ni zavrsiti razred sa kecom iz necega, vec se pada razred, ako vec izvlacimo prosek..." Ipak, nisam imao puno okrsaja (valjda zato sto sam radio kako je trebalo;) ).

Dushan
16.12.2006, 18:02
"1, 5 i 5, to je zakljucna ocena 1!

???

Elem, najvishe od svega mrzim to shto tokom cele godine nishta ne radimo i onda u zadnje dve nedelje svaki jbni dan po 2-3 kontrolna, po koji pismeni i odgovaranje. SVAKI DAN!

Wile E. Coyote
18.12.2006, 12:01
???Pa procitaj sledecu recenicu ;) Ako imas iz jednog predmeta keca a iz svih ostalih petice, onda nema prosek ocena, nego si nedovoljan, zar ne? :D

B@NE
18.12.2006, 12:14
Meni je sutra najgori dan, samo iz hemije imam 2 i to josh trebam da odgovaram za nju da se borim da bi mi upisao 2 , a inace meni je sutra i slava,ako mi nepomogne Sveti Nikola niko nece! BTW inace idem ekonomsku a lesi nas sa hemijom:(

Magneto
18.12.2006, 15:06
Pritegni ti prvo na knjigu, a sveti Nikola će posle da blagosilja. ;)

Highlander
18.12.2006, 16:21
Meni je sutra najgori dan, samo iz hemije imam 2 i to josh trebam da odgovaram za nju da se borim da bi mi upisao 2 , a inace meni je sutra i slava,ako mi nepomogne Sveti Nikola niko nece! BTW inace idem ekonomsku a lesi nas sa hemijom:(
Bah, ne podsećaj me na taj glupi predmet. Kome treba hemija u ekonomskoj?!:boodala:
Dragi moji srednjoškolci, prestanite da kukate, ovo što sad učite nije ništa u poredjenju sa onim što će biti na fakultetu.:a_bleh: I ja sam imao iste muke, žalili smo se kad smo imali više od 20 strana da učimo, a sad na faksu moram da znam po 400! Nikakvi sveci, sreća, amajlije, vračare i slično tu ne pomažu.:kreza:

pil€
18.12.2006, 17:04
Bah, ne podsećaj me na taj glupi predmet. Kome treba hemija u ekonomskoj?!:boodala:
Dragi moji srednjoškolci, prestanite da kukate, ovo što sad učite nije ništa u poredjenju sa onim što će biti na fakultetu.:a_bleh: I ja sam imao iste muke, žalili smo se kad smo imali više od 20 strana da učimo, a sad na faksu moram da znam po 400! Nikakvi sveci, sreća, amajlije, vračare i slično tu ne pomažu.:kreza:
a sta ces tek meni da kazes koji se zalim i na osnovnu! :icon_bigg

SirDuck
18.12.2006, 17:30
Uf, mrzim hemiju.
Samo sam if nje imao 4 na kraju osmog.
Mrzim je.
Sada imam 1 i3 i ko zna sta cu sutra dobiti kada donese kontrolni.
Valjda ce i meni Sv. Nidza da baci malo srece :)

Highlander
18.12.2006, 18:14
a sta ces tek meni da kazes koji se zalim i na osnovnu! :icon_bigg
Ti bar možeš da se žališ i da se zezaš, a ja mogu samo da se žalim... :kreza:

pil€
18.12.2006, 18:18
Ti bar možeš da se žališ i da se zezaš, a ja mogu samo da se žalim... :kreza:
:rofl: dobra fora! :rofl: ali za moj uzrast ni osnovna nije laka! :icon_stud

B@NE
19.12.2006, 9:22
e bre osnovna je raj....a ja polako palim na djubriva i kiseline!:(

Ice-Man
19.12.2006, 14:34
Aaaa ima Hemije u ekonomskoj!:eek:
Ne, ne to nije moguce! Kome jos treba hemija u ekonomskoj! Neeee!!:paranoia:

Ja hocu da upisem ekonomsku, ali me ovo razocarava! Uhh... Al ima T.O. u ekonomskoj? Ako ima meni ostaje samo da se ubijem, ili odem u neku skolu gde nema ovih predmeta!:odoK:

Sry za offtopic, ali ovo sto sam procitao me je duboko potreslo....

Mario Pavićević
19.12.2006, 15:14
Aaaa ima Hemije u ekonomskoj!:eek:
Ne, ne to nije moguce! Kome jos treba hemija u ekonomskoj! Neeee!!:paranoia:

Ja hocu da upisem ekonomsku, ali me ovo razocarava! Uhh... Al ima T.O. u ekonomskoj? Ako ima meni ostaje samo da se ubijem, ili odem u neku skolu gde nema ovih predmeta!:odoK:

Sry za offtopic, ali ovo sto sam procitao me je duboko potreslo....
Ovo stvarno nema veze sa zivotom.Ajd da ne juris:Hemija je obavezna u prvoj godini svake srednje skole.

Nicolas
19.12.2006, 18:37
Heh, moja sestra ide u 5. beogradsku gimnaziju, od ~15 predmeta ima čiste petice iz 12 ili 13... i dobila keca iz istorije... ali ne zato što nije učila (jer štreba po ceo dan), već je obrazloženje bilo "ne može to tako da se odgovara, ovo su definicije i moraju se pričati tako od reči do reči".

Znači, definicije iz istorije. Sad sam sve čuo.

I tako je prošla nedovoljna na tromesečju, naspram raznih rupa koje su se tu upisale prepisujući na prijemnom i čiji se papirići sastoje samo iz dvojki i trojki, ali eto, oni nisu nedovoljni.
A ta nastavnica nikakav jasno definisan kriterijum nema, već ocenjuje random metodom (svaka ocena može da se dobije za svako odgovaranje).
Zato se na tehničkim fakultetima zna koliko poena je za koju ocenu, a ja slavim dan kad sam završio osnovnu školu (u srednjoj su nas manje-više realno ocenjivali pošto je bila elektrotehnička, nema puno mesta za filozofiranje) gde se isto ocenjivalo na osnovu raspoloženja, boje kose, položaja planeta itd.

Vec vidjeno. kazu deco ucite iz knjige, necu trpeti nikakve netacne podatke sa strane. A kada je neko upita: prof. a zasto mislite da ovi podaci nisu tacni? Onda zena skoci i kaze: zato sto ja tako kazem. Ajde da to nisu emitovali na rts-u u jednoj od lepo pripremljenih emisija o drevnim vremenima etc. Ala su nas izlagali samo s onim gradivom.
A zanimljivo je i da se svaka prof. istorije moze porediti sa vesticom. Bukvalno.
btw Jel neko isao kao klinja da nosi cvece na grobove partizana? U ono vreme kriza, tj pocetkom... Ja se secam da smo morali da kupujemo cvece i nosimo na grob nekog tamo keroja samo zato sto se nasoj uciteljici dunulo.

Reklo bi se da su ta desavanja verodostojno opisana u filmu domace prdukcije "Rad na neodredjeno" (ili tako nesto, ima vise delova).;)

Wile E. Coyote
21.12.2006, 11:12
Ovo stvarno nema veze sa zivotom.Ajd da ne juris:Hemija je obavezna u prvoj godini svake srednje skole.A posle u ekonomskoj ima poznavanje robe, koje je, manje-vise o5 hemija.:kreza:
...onaj ko ima 3,5,4 mozxe da odgovara za 5 ako si joj miljenik,.....To bi trebalo da bude normalno. Odgovaraj i popravi gradivo iz kojeg si imao 3 i nema frke. Ako si imao 3 na polugodistu, mozes imati 5 za kraj ako popravis gradivo iz prvog polugodista. Bitno je da zelis da popravis, dobices priliku.
Bar bi tako trebalo da bude kod svih profesora...:rolleyes:

Dushan
21.12.2006, 22:35
Ovo potpisujem!:n_klanja: :n_klanja: :n_klanja:

I ja isto. Idem u mashinsku shkolu, istorija je glavni predmet, najveca ocena je 3 ma koliko znao, vishe ima kecheve iz istorije nego iz otpornosti materijala... Tuga...

El Chupachabra
8.1.2007, 1:56
Imas pravo.
Onda je moto vecine skola "Ako imate prosek veci od 3, onda slede :boxing: " :D :D :D
Gresis. Da li ces dobiti batine samo u pola slucajeva odredjuje prosek. Ja sam na primer uzoran ucenik po ocenama, a niko me nikada nije napadao zato sto se ja branim, a oni koji dobijaju batine ne znaju da uzvrate pa se siledzije vracaju svaki dan kada nadju laku metu.

Tarot
6.6.2010, 11:16
Nastavnici su dobri, a to što se deca oholo ponašaju je druga stvar. Ako je nastavnik loš, to je isključivo zbog crne magije. Znam da vam zvuči glupo, ali to je istina.

Stef
6.6.2010, 11:17
meni zvuci glupo :D

dzonihsv
6.6.2010, 11:17
Možda im treba Milan Tarot sa savetom kao za Stojkovića (golmana) - ''Stavi govan*e pitbula u kesicu pa u gol dok braniš, lopte će bežati od istog''. :)

--ComputerBoy--
6.6.2010, 11:21
80%-90% neprofesionalnih. U to sam apsolutno siguran.

Tarot
6.6.2010, 11:30
Hahaha, deco. :D Vidi se koliko nema pojma o životu.

NIx Car
6.6.2010, 12:05
kod mene u skoli (je bilo) mozda 1-2 neprofesionalnih nastavnika doduse oni su mladi i neiskusni dok veterani su sasvim ok :D

LoneWolf
6.6.2010, 12:12
40-50 % novih prosvjetnih kadrova se ponaša neprofesionalno iz razloga što nisu uspjeli da se kvalitetno školuju na fakultetu i da nauče osnovne stvari iz domena pedagogije,psihologije i odnosa unutar razreda,kao i odnosa predavač-učenik.
Radim kao profesor engleskog i poražavajuća je činjenica da se na nas kao profesore gleda kao na dežurne klovnove ("šta je engleski,ma nema to veze,dobiću bar dvojku",odzvanja u glavama đaka).
Upravo zato sam od svog predmeta napravio pravu stvar jer radim uklopljen u školske programe sa svojim izmjenama koje život znače (uklapam vježbe sa Cambridge i Oxford programa da bih nastavu učinio zanimljivom,te nemam problema sa disciplinom ni tokom nastave).
Dajem ocjene od 1 do 5 i ne tolerišem đacima neopravdane propuste u nastavnom procesu,ali kad uočim propust trudim se da ga zajedno ispravimo u grupi i da niko ne zaostaje ni za kim.
Diskutabilno je koliko se toga može postići u vremenu od 45 minuta koliko traje školski čas,ali sve je u trudu i razvitku dobrog pedagoškog odnosa uz uzajamno poštovanje.
Nikad mi se nije desilo,niti će se desiti,da me neko moli za dvojku niti da poklanjam ocjene jer ja svojim đacima objasnim da poklonjena dvojka,trojka ili petica kod mene neće značiti ništa kad se pojave prvog dana na fakultetu i vide da ne poznaju materiju koju žele studirati (pošto ih je 70% po uzoru na mene izrazilo želju da studira engleski).

Ovako visok procenat u mom glasu sam stavio zato što vidim neozbiljnost kod "zelenih" (mladih) kolega koji su tek izašli s fakulteta,a i kod starijih kolega koji su "ogrezli u socijalizmu" i navikli na sistem ex-catedra.
Neozbiljnost se ogleda u opštem haosu i problemima sa kojima se svi zajedno susrećemo pa onda takvu pojavu većina prosvjetnog kadra "okrene na šprdnju" i naprave zabavište od časa,ali ne i ja.
Kod mene se zna,ako radimo po programu onda radimo predviđene oblasti a ako smo fleksibilniji onda se stignemo i zabaviti pred kraj časa nekom igrom riječima,ukrštenicom na engleskom i slično.
Uglavnom,đacima se sviđa,ja se takođe ne žalim nego su za svaku pohvalu,i odlično funkcionišemo,a vama sadašnjim ili budućim đacima mogu poručiti da ne budete nemarni prema sebi i da ne optužujete profesore/nastavnike za svaku lošu ocjenu nego da sagledate stvari iz šire perspektive. :ciao:

Schnak3
6.6.2010, 12:13
Mi u skoli imamo jednog sado-mazo nastavnika (pravo mucenje ucenika) i jednu fizicarku koja ne zna da predaje. Inace, svi ostali nastavnici su po meni odlicni.

--ComputerBoy--
6.6.2010, 12:34
Meni je jedan profesor geografije u prvoj godini iz cista mira prisao otpozadi i drmnuo mi kokavac. Ucio sam u Cacanskoj Gimnaziji i mogu reci da PREZIREM tu skolu! Profesori su katastrofa i uzasno iskompleksirani. Svi osim jednog, koji vise ni ne predaje tamo. :(

Beagle
6.6.2010, 12:40
Sta je kokavac? :to_care:

dzonihsv
6.6.2010, 12:48
Čvrga, samo prilično jače. :)

http://vukajlija.com/kokavac/76374

=FI=Ghost
9.6.2010, 11:09
Diskutabilno je koliko se toga može postići u vremenu od 45 minuta koliko traje školski čas,ali sve je u trudu i razvitku dobrog pedagoškog odnosa uz uzajamno poštovanje.


Istraživanja su pokazala da prosečan učenik može da održava pažnju oko 40-45 minuta, nakon tog vremena pažnja značajno opada..

LoneWolf
9.6.2010, 11:25
Istraživanja su pokazala da prosečan učenik može da održava pažnju oko 40-45 minuta, nakon tog vremena pažnja značajno opada..

To bi otprilike značilo da pažnju obraća i da prati sadržaj samo na prvom času,ili si se pogrešno izrazio? :icon_stud

Pa išli smo svi u školu,neki od vas su još u osnovnoj i srednjoj,neki na fakultetu pa znate koliko je naporno slušati jedno te isto.
Upravo zato nijedno moje predavanje nije jednolično i ne hvalim se time nego unosim raznolikost u nastavni proces iz razloga što želim đacima da približim sav taj koncept jezika,kulturu koju nosi za sobom i istorijsku pozadinu,tako da mi se desi da im na jednom času objedinim predavanja iz jezika,književnosti,kulture,umjetnosti i istorije,a sve u navedenih 45 minuta što se nekako ipak uspjeva izvesti.
Ipak,volja za radom i upornost pri savlađivanju prepreka mora biti obostrana,jer ako đak neće da uči džaba je profesoru da "tupi zube",i obrnuto,ako je profesor loš pedagog i slab metodičar,od njegovih đaka nikad neće ispasti pravi talenti i motivisani ljudi.

Kisr
9.6.2010, 11:30
Dobro, i broj telefona za kontakt je...:D

=FI=Ghost
9.6.2010, 11:50
Nakon 45 minuta časa dolazi odmor, i sposobnost pažnje ponovo raste. Sa tim u vezi dokazano je i da više kraćih odmora ima daleko bolji efekat nego manje dužih odmora jer telo se u početku odmora naglo oporavlja, a zatim sve sporije.

Što se tiče tvog opisa rada, to je prava stvar i naše školstvo bi bilo daleko bolje kada bi više nastavnika koristilo takve metode. Naravno, problem ne leži samo u nastavničkom kadru nego prvenstveno u porodici ali to je već priča za neku drugu temu...

pivonroll
21.6.2010, 0:09
Moje nezaboravno iskustvo sa informatikom u srednjoj skoli:
U 3. godini dobili smo predmet programiranje, nesto sto sam ja cekao ko zedan kisu,spreman da se konacno upustim u taj beskraj. Radio se C, ali ne lezi vraze, pade nam ista profanka koja nam je drzala informatiku u 1. godini i posto je sva nezainteresovana za objasnjavanjem + pati zena od nekih kompleksa, mozete misliti na sta je to licilo. Kad god smo joj rekli da nam nesto nije jasno, njena replika je bila "Pa kako vam bre nije jasno" uz nezaobilaznu viku i histeriju. Da ne pricam o situaciji kada nam je objasnjavala pokazivace, nesto sto svaki C programer mora da zna u prst, zena nas je tu ostavila u debelom mraku.

Ali u 4. godini dolazi legendarni Bogicevic, jedan od najomrazenijih nastavnika u skoli i to samo zato sto trazi znanje i ne popusta, ali vas i zeli nauciti necemu. Zbog ovoga su ga svi ucenici mrzeli i zbog ovga ga je bio glas babaroge skole. Krene nama nastava, dolazi covek pa pise pa pokazuje crta da bi objasnio i potrebno je samo malo ukljuciti mozak da bi razumeo. Ako bas ne razumes mozes da ga pitas, oce bre covek da pokaze. Kod njega sam naucio pokazivace u mali prst, i mogu samo da mu budem zahvalan za sve sto je uradio za nas. Redovno je davao domace zadatke, uvek je trebalo napisati program koji resava naki matematicki problem, i nikako nisi mogao da imas ni 2 a da nisi radio domaci. Za domace je ovde bila opsta prepisivacina i to uglavnom od nas troje, cetvoro koji smo fino znali programiranje, ali si uvek morao da objasnis sta tvoj program radi. Tako je lovio prepisivace i ako nisi znao da objasnis sta ti radi program znaci da si prepisao, the end. Secam se jednom da je dao sledeci zadatak:"Napisati program koji za unos prihvata jedan broj od 1-10 i zatim ispisuje sve brojeve od 1 do n^2 u spirali.
Tipa uneo si 4 a ispis bude:

1 2 3 4
12 13 14 5
11 16 15 6
10 9 8 7

Nakon 2-3 dana resio sam zadatak i kada sam program pokazao profesoru samo je rekao, prekopiraj mi to na disketu (tad flesheva nije bilo) da pokazem nekim programerima sta umeju da rade ucenici u srednjoj skoli.
Kada smo ga pitali zasto nam stalno zadaje matematicke zadatke, covek je samo rekao: "Ako ne znate matematiku ne znate da programirate. Tacka."
Jasno covek je hteo da kaze da su mata i programiranje vrlo povezani. Ja samo se u ovo uverio tokom svojih studija a pogotovo kada sam bacio pogleda na programiranje grafike (OpenGL i te fore), sve sama mata.
Zahvaljujuci konstantnim domacim zadacima koje je profesor davao a koje sam redovno radio naucio sam osnovno programiranje u C koliko god je to moguce za jednog srednjoskolca, dovoljno da nisam morao da spremam pismeni iz C-a na prvoj godini faxa, samo izasao i dobio 10. Bez zezanja.

Eto primer kako neki profa koji je proglasen za Hitlera skole u stvari predstavlja coveka koji zeli da nas nauci da bi smo jednoga dana bili obrazovani ljudi, a ne neke maloumne ispicuture ispred prodavnice. Zbog tog svog zahteva za konstantnim radom proglasen je za retarda, majmuna kretena, a i neki profesori ga nisu bas nesto mirisali. A gde sam danas: evo ostala 5 ispita do kraja na matf-u zevzecim se sa programiranjem AI u video igrama, i tako...

SirDuck
21.6.2010, 0:36
Evo po završetku ove srednje škole mogu reći da je 30ak % profesora bilo ok. Svi ostali su bili ili teške budale, ili k'o na teškim drogama.

Delim ih na 4 vrste:

1. Strah i trepet, ali odličan profesor i predavač
2. Strah i trepet ali totaln i psihopata i kompleksaš
3. Opušten i kreten
4. Opušten i normalan, plus ume na opušten način da te odlično nauči.

Da pišem dalje o budalama ne mogu, muka mi ih je i stvarno ću jednog dana da ih posetim i da im se zahvalim što su me naučili do koje granice ima budala i kompleksaša na vreme.

U svakom slučaju profesori su mahom očajni i stvarno treba raditi godišnje testove psihičke stabbilnosti nad njima. Treba zaštititi učenike od profesora...

Schnak3
21.6.2010, 10:40
Evo po završetku ove srednje škole mogu reći da je 30ak % profesora bilo ok. Svi ostali su bili ili teške budale, ili k'o na teškim drogama.

Delim ih na 4 vrste:

1. Strah i trepet, ali odličan profesor i predavač
2. Strah i trepet ali totaln i psihopata i kompleksaš
3. Opušten i kreten
4. Opušten i normalan, plus ume na opušten način da te odlično nauči.

Da pišem dalje o budalama ne mogu, muka mi ih je i stvarno ću jednog dana da ih posetim i da im se zahvalim što su me naučili do koje granice ima budala i kompleksaša na vreme.

U svakom slučaju profesori su mahom očajni i stvarno treba raditi godišnje testove psihičke stabbilnosti nad njima. Treba zaštititi učenike od profesora...

Mogli bi smo otvorimo posebnu temu (ukoliko je nema) o diskutovanju o nasem skolstvu.

Meni je samo smesno kada ucenici pljuju nastavnike kako nemaju pojma taj predmet, mnogo su strogi, ne znaju da predaju itd. a kada ih pitam koju ocenu imaju skoro svi odgovore "pa 3/4/5".

Isto tako mislim da nije fer da se svi nastavnici pljuju. Ukoliko vas nervira vise od pola nastanika onda stvarno treba da se zapitate da li su nastavnici krivi ili vi.

Ja sam upisao Matematicki smer u Bori Stankovic (Nis) i mogu da kazem da je skola odlicna, jedino je biologicar malo zeznut.

WhenDarknessFalls
21.6.2010, 10:48
Ako imas 3/4/5 ne mora da znaci da i znas za tu ocenu ;)

LoneWolf
21.6.2010, 14:54
U svakom slučaju profesori su mahom očajni i stvarno treba raditi godišnje testove psihičke stabbilnosti nad njima. Treba zaštititi učenike od profesora...

...a učenici sve zlatne jabuke,divna djeca koja mrava ne bi zgazila,a u školu dolaze s leptir-noževima,"skakavcima",ručnim bombama,pištoljima,bokserima... :facepalm:boodala::icon_stud

P.S. Jednom mom kolegi koji predaje fizičko se,dok je "dao naredbu" muškom dijelu jednog razreda da trče,desilo da se jedan od đaka tokom trčanja spotakao i iz "gaća" (šortsa) mu ispao ni manje ni više nego - tetejac.
I šta tu normalan čovjek (profesor) da radi? - Ako mu otme pištolj,"donji je",ako ga udari to ne smije raditi i gubi posao,ako ga odvede psihologu pojavi se roditelj i kaže "ti misliš da je moj sin lud" i tako u nedogled...tako da,po toj nekoj idiotskoj "dječijoj" logici - PROFESOR treba da ide na psihotest. :boodala:

Niko normalan neće pristati da radi za mizernu platu s takvim kvazimafijaškim balavcima koji,na svu sreću,bar u mojoj školi nisu u većini.

SirDuck
21.6.2010, 15:37
@Schnak3

Ja garantujem da moja profesorka hemije ne zna hemiju. Sama je izjavila kako ne voli hemiju i da se time bavi jer mora. Bezbroj puta je neto pogrešno ispredavala (to kad radi iz glave), a obično nam je diktirala iz knjige i mi smo to morali da imamo napisano jer u protivnom dobijamo keca. Dakle sedne, otvori knjigu i krene da čita, ništa ne objašnjava, samo diktira ono što možemo i sami da pročitamo. Ako neko postavi pitanje van toga ne ume da objasni.

Profesor fizike takodje nije umeo da uradi zadatak već je uvek imao svesku u kojoj mu pišu svi zadaci koje treba da nam pokaže uradjeni od početka do kraja. Otvori svesku, pogleda i krene da radi, stigne do pola i vraća se do katedre da vidi šta ide dalje i nastavlja da piše.

Nemica, koja je potpuno iskompleksirano dete (na kraju četvrte dobila i šut kartu) ne ume da prevodi nemački. Putovao sam sa njom u Beč i Berlin, i nije umela da prevede šta govore vodiči, te su nam ili govorili na nemačkom ili nam je drug iz odeljenja prevodio (a ona se naravno njegu guzila i upadala da ne ispadne da ne ume).

Ustav...žena ne zna šta je ispredavala i dal je predavala. Nažalost nikad nije predavala a mislila je da jeste, i tako nam je dala kontrolni, naravno svi su dobili kečeve. Kažemo joj da nije ispredavala celo tromesečje, a ona na to odgovori: "Pa deeco, ne moram ja sve da predajem, naučite iz knjige". Naravno knjiga je tolko loše napisana da je nemoguće učiti iz nje. Preobimna je i ništa nije napisano crno na belo, kako ona traži da se odgovara.

To su oni koje ne znaju svoj predmet, a onih koji se ponašaju kao totalni kompleksaši ima još podosta.

@LoneWolf

Pa u takvim školama je druga stvar, tu treba policija da predaje, a ne profesori. Ne možeš da porediš profesore u školi gde đaci nose utoku sa civilizovanim školama. Išao sam u gimnaziju u BG-u, nije bilo tih stvari, ni noževa, ni tuča (možda dve huške u toku od 4 godine u svim razredima, a oni su automatski kažnjavani ukorom pred isključenje, pa se smire).

Osim toga, nikad nisu svi sa pištoljima i bombama i bokserima il ne znam sa čim već. Ako ima neko normalan, onda se profesori na njemu istresaju, jer su, jelte, na*ebali kad im dođe ćale sa gorilama. Ako predaješ u divljačkoj školi znaš na čemu si, ćuti i predaj.

Kažeš da niko normalan neće da radi tako, pa onda nemoj da radiš, ako nisi za to, ako misliš da su đaci najveći divljaci daj otkaz. E k**ac malo, treba naći posao... i zato ostaneš tu i mučiš se, poludiš, iskompleksiraš se, i onda više nisi za rad, i sve se nastavlja...

Ne volim što ste me odmah osudili na nezrelost i idiotluk. Psiho test koji sam pomenuo bi tako lepo očistio školu od nekih stvarno teških kompleksaša koji se stvarno samo iživljavaju, a da se ne lažemo, ima takvih, i koji god izgovor za to imali nisu više za tu profesiju.

Packy
21.6.2010, 18:09
Ja sam upisao Matematicki smer u Bori Stankovic (Nis) i mogu da kazem da je skola odlicna, jedino je biologicar malo zeznut.

Ajoj master Pera...:D
Imao sam srece pa sam na vreme pobegao od skole i izbegao ga.I fizicarku takodje.;)

@Sir Duck: Definitivno se slazem za ustav...najgora knjiga od svih tokom mog cetvorogodisnjeg pohadjanja gimnazije.Moja profesorka jos bila senilna,pa joj jednom prilikom nisam ni predao test nego sam ga zadrzao kod sebe.:DA i sva pitanja koja su bila na testu nisu imala nikakve veze sa knjigom i da nije bilo druga sa kojim sam radio testove ne bi se dobro proveo.Ono sto je bilo jedino dobro kod profesorke je to da nas dvoje-troje radimo test u grupi.

LoneWolf
21.6.2010, 18:49
@LoneWolf

Pa u takvim školama je druga stvar, tu treba policija da predaje, a ne profesori. Ne možeš da porediš profesore u školi gde đaci nose utoku sa civilizovanim školama. Išao sam u gimnaziju u BG-u, nije bilo tih stvari, ni noževa, ni tuča (možda dve huške u toku od 4 godine u svim razredima, a oni su automatski kažnjavani ukorom pred isključenje, pa se smire).

Osim toga, nikad nisu svi sa pištoljima i bombama i bokserima il ne znam sa čim već. Ako ima neko normalan, onda se profesori na njemu istresaju, jer su, jelte, na*ebali kad im dođe ćale sa gorilama. Ako predaješ u divljačkoj školi znaš na čemu si, ćuti i predaj.

Kažeš da niko normalan neće da radi tako, pa onda nemoj da radiš, ako nisi za to, ako misliš da su đaci najveći divljaci daj otkaz. E k**ac malo, treba naći posao... i zato ostaneš tu i mučiš se, poludiš, iskompleksiraš se, i onda više nisi za rad, i sve se nastavlja...

Ne volim što ste me odmah osudili na nezrelost i idiotluk. Psiho test koji sam pomenuo bi tako lepo očistio školu od nekih stvarno teških kompleksaša koji se stvarno samo iživljavaju, a da se ne lažemo, ima takvih, i koji god izgovor za to imali nisu više za tu profesiju.

Ne kažem za tebe da si nezreo niti (ne daj Bože) idiot,nego za takav način poimanja stvari gdje se svi đaci "pred Bogom i narodom" izjednačavaju u nešto lijepo,divno,krasno a'la djeca-su-ukras-svijeta,i nije mi uopšte drago,čak štaviše mi je ŽAO da pišem o stanju onakvom kakvo je,žao mi je što više nema generacija djece,đaka,(pa i srednjoškolaca) i tog uzrasta koji je prolazio kroz recimo,emisije Minje Subote,Branka Kockice i ostalih TV-pedagoga koji su (pored roditelja) vaspitavali djecu televizijom umjesto da ih,kao što je to danas slučaj,vaspitavaju polugole silikonjare i drogirani kvazi-selebritiji sa "rijaliti šovova".
Ja svoj posao volim,mene moj razred,moje kolege profesori,i svi ostali razredi poštuju,nikad nisam naišao na bilo kakvu neprijatnost ni kod đaka ni kod roditelja.
Metod rada ili jednostavno dobra pedagoška podloga - nešto jeste.
Takođe,nikad se ne bih odrekao svog posla zarad nekog,kako kažeš,"ćaleta s gorilama",jer ako jedno problematično dijete ima ćaleta koji dovede gorile,zar 30tak đaka (prosječan razred) treba da napuštam zbog jednog takvog idiota?
Ne,lakše mi je izdejstvovati da takav divljak (zajedno sa "taticom") napusti školu i bude šutnut tamo gdje zaslužuje,u neku područnu školu čiji je poštanski broj razlomak,jer ako nije za grad ni selo,onda zaslužuje da boravi u džungli.

Ja svoj posao volim,kao i djecu kojoj predajem,jer bez ljubavi prema djeci i poslu te nema nigdje.
Prvom prilikom kad osjetim da me ne vole,ne poštuju i ne cijene moj rad,ja ću se truditi da se POBOLJŠAM,jer najlakše je ostaviti generaciju da trune i dati otkaz pa da im poslije mene dođe neki bubuljičavi "tek završeni" fakultetlija i da počne prodavati maglu,upropasti moj rad i ostavi ih "u banani".

Ne branim ni svoju profesiju jer u svakom žitu zaista ima kukolja,ljudi imaju razne probleme kao i svi ostali,od kredita,razvoda,ličnih gluposti itd. ali to kod pravih profesora nikad NEĆE uticati na posao niti će se iskompleksirati i iživljavati nad đacima zbog svojih problema.
Oni koji to rade zaslužuju da predaju samo onim prethodno pomenutim "gorilama s ćaletom" u nekoj školi Bogu iza nogu.

Razumiješ li sad dileme i moralna načela "normalnih" profesora,i da li shvataš kako svaki normalan profesor treba da se ponaša?

Ako si shvatio sve što sam htio reći ili bar mali dio,drago mi je,lijep pozdrav :ciao:

janbo_TR_cracker
25.1.2011, 12:52
U sedmom razredu sam dobio informatiku. Obozavao sam da idem, nije mi bilo tesko da dodjem u drugu smenu, profesorka je bila savrsena. Radili smo sa foto-sopom, koristili smo i mini visual basic i pravili neke jednostavne programcice. Prosto receno: isao sam na informatiku da se odmorim.

Dodje i srednja ekonomska i tu dobih informatiku. Kad ono... Profesor totalno nepismen. Primer: Prozor koji se nece duze vreme koristiti se treba trajno zatvoriti JEL se time oslobadja... Sto se tice njegovog znanja iz informatike, o tome da ne govorim. Ako on zna sta je C++, pljunite me u usta. Glavna recenica: Ugasite racunare, ko ga ne ugasi dob'ce jedin'cu. Eh tugo... Tako meni informatika postade najomrazeniji predmet. :(

Svi su pricali da je jedna profesorka racunovodstva koja predaje u skoli babaroga. I eto, ispade da nam ona predaje. Mogu da kazem da profesorka jeste vrlo stroga, ali zato objasni racunovodstvo do sitnih creva. Zena se uzivi u pricu, da imas osecaj da si u firmi i da sve to vidis. Radimo mnogo zadataka, ima mnogo strpljenja, i objasnice ti sve, 100 puta ako treba. Jedna ucenica je trazila 3 puta da joj se objasni, i ona je tri puta objasnila, i posle treceg puta je ta ucenica skontala sta treba raditi. Mislim da je neko ovde imao slicnu situaciju kao ja, znaci ocrne profesora, a u stvari profesor car!

Sve u svemu: u svakoj skoli ima i odlicnih profesora, i dileja, i onih koji ne znaju da zavedu red (primer:moja profesorka iz osnova ekonomije i poslovne ekonomije), i onih koji su carevi, ma svakakvih. Najbitnije je da ih se ne bojis (profesorka hemije), jer ako znas, on/ona tebi ne sme dati manju ocenu! (Imam pet iz hemije jedini u razredu :to_care:)