PDA

Prikaži potpunu verziju : Kvar ATI-ja?

laki1991
8.5.2010, 21:03
Jedna strana kucista mi je otvorena , i grafa je pocela malo da vibrira pa sam vrhom srafcigera udario po onom plasticnom pipku koji drzi grafu i vibriranje je prestalo , kad sam krenuo da izvucem srafciger malo sam zakacio northbridge i maticna je pustila zvuk kao kad se pali ( 2 puta se cuje "cak" ) al komp nastavi da radi kao da nista nije bilo. i ja ugasim komp da rucno namestim taj pipak i upalim ja komp al krene da cakce i posle par sekudni pocne da pisti maticna. ja izavim grafu sacekam 1 min. i vratim je , i komp proradi . da nisam nesto zeznuo kada sam onaj plasticni pipak udario da bi legao na mesto ili je to do northbridge ?
Grafa : ATI 4650 , Maticna GA-M55S-S3

paulvandyk68
8.5.2010, 21:09
To mozes da proveris, recimo ako graficku karticu odneses kod nekog prijatelja i na njegovom kompjuteru je testiras. Ukoliko nije do nje e onda ce biti do ploce tj do "severnog mosta".

laki1991
8.5.2010, 21:17
radi sve sada bez problema , al sto graficka vibrira to nije normalno , ako je pipnem malo vibriranje prestane , otvarao sam vec temu za to i resio problem , al opet se vratio al sad izgleda da nije do onog plasticnog pipka. i jos me brine da nisam nesto zeznuo , jer ono pistanje pri prvom paljenu nije dobar znak .

nikola87
8.5.2010, 21:24
e aj daj neku sliku ili daj makar sa neta sliku kartice, da vidim koji bre pipak i kakvo vibriranje. Moze da vibrira samo zbog kulera, a to moze da se zameni u nekoj home made varijanti. BTW nista nisi s**** cim radi sve kako treba

vlajo
8.5.2010, 21:30
Slažem se, šta to znači kartica vibrira? Misliš nije dobro učvršćena u pcix slot ili zuji kuler?

laki1991
8.5.2010, 21:32
evo ovako izgleda : http://img146.imageshack.us/img146/2844/msiatiradeonhd4650288x3.jpg
To sto sam zeleno zaokruzio , taj deo grafe samo pipnem prstom i vibriranje prestane, a plavi deo je taj deo gde ide pipak od slota na maticnoj.

vlajo
8.5.2010, 21:37
Verovatno ti je iskrivljeno kućište ili matična ploča pa kartica ne leže dobro u pcix slot, ja sam imao takav slučaj sa tv kartom ali je to bilo do metalnog dela koji se pričvršćuje na kućište a i nema nikakav kuler tako da nije ni vibrirala.

nikola87
8.5.2010, 21:40
ako je neko knesko kuciste nista cudno, jednostavno probaj malo da ga iskivis u prednjem delu tako da manje vrsi pritisak na prednji deo igrafi koja se verovatno malo naginje.

laki1991
8.5.2010, 21:42
probacu pa cu da javim , al dovoljno je samo da spustim prst na taj deo , nikakav pritisak , i celo kuciste je sillent :)

laki1991
18.5.2010, 18:40
uspeo sam da "smirim" graficku , vise ne vibrira. ali jutros se javio jos jedan problem. proslo vise od 5 dana otkako sam uradio ono sto sam napisao u prvom postu , i nikakvih problema nije bilo nakon toga. Ali jutros dok sam bio na netu ( mozila ) racunar je iznenada zablokirao, zaculo se cakcanje maticne ( 3 puta ) i crvena lampica se iskljucila , mis i tastatura su radili i nakon 30-ak sekundi su zablokirali. morao sam restart. Posle je sve radilo satima savresno. Uvece mi se opet isti problem desio , dok sam instaliravao nesto , opet blokiranje i cakcanje . Taj zvuk maticna pusta kada upalim racunar.