Prikaži potpunu verziju : Prva krivična prijava protiv tvorca malvera u Srbiji
Sass Drake
7.5.2010, 20:59
http://www.mikro.rs/main/index.php?q=vest&ID=13208&rss=1
MUP SRBIJE JE SAOPŠTIO DA JE SAGLASNO krivičnom zakoniku Srbije podneo krivičnu prijavu protiv Ognjena Cvetkovića iz Beograda zbog izrade i širenja računarskog virusa. To je prva krivična prijava u Srbiji podneta po tom osnovu.
U saradnji sa domaćim bankarskim sektorom, Internet dobavljačima iz Srbije, nemačkom organizacijom koja se bavi zaštitom računarskih sistema nemačkih štedionica (S-CERT) i nemačkom policijom, MUP Srbije je sprečio dalje širenje računarskog virusa, kao i nastajanje velike materijalne štete koju je računarski virus mogao da izazove, navodi se u saopštenju.
Cvetković je napravio računarski program, virus tipa IRC trojanac, pod nazivom "OMEA", koji je omogućavao slikanje aktivnog monitora zaraženog računara, snimanje otkucanih znakova sa tastature, postavljanja sadržaja na zaraženi računar i preuzimanje sadržaja zaraženog računara preko IRC kanala...
miša topola
8.5.2010, 23:31
Ovo je nešto veoma ozbiljno i opasno po korisnike Interneta.
Ovo je nešto veoma ozbiljno i opasno po korisnike Interneta.
Koje korisnike interneta???:kreza:
Koje korisnike interneta???:kreza:
Brkate debele bankarske službenice koje vrijeme krate na IRC serverima sa nadimcima tipa šećerčić,mawena,sretjitza i slično :rofl:
P.S. i kad im neko uvali viruščinu - žale se da je kompjuter spor a u međuvremenu "nestali neki fajlovi za banku al' nema veze srediće to ovi iz tehničke " :D
Epic.
Brkate debele bankarske službenice koje vrijeme krate na IRC serverima sa nadimcima tipa šećerčić,mawena,sretjitza i slično :rofl:
P.S. i kad im neko uvali viruščinu - žale se da je kompjuter spor a u međuvremenu "nestali neki fajlovi za banku al' nema veze srediće to ovi iz tehničke " :D
Epic.Da imalo znaš kako Nemci funkcionišu verovatno ne bi ovako komentarisao njihove radnike ;) Da ne spominjem da prvo što njihovi administratori urade je da zatvore sve nepotrebne portove putem korporativnog firewall-a pa ćeš moliti boga da ti administrator mreže dozvoli da se zakačiš na neki FTP server u aktivnom režimu preko porta. Upravo zbog toga mi cela ova vest "smrdi" užasno.
Bilo je i vrijeme da se netko pobrine za takve tipove:kreza:.
Da imalo znaš kako Nemci funkcionišu verovatno ne bi ovako komentarisao njihove radnike ;) Da ne spominjem da prvo što njihovi administratori urade je da zatvore sve nepotrebne portove putem korporativnog firewall-a pa ćeš moliti boga da ti administrator mreže dozvoli da se zakačiš na neki FTP server u aktivnom režimu preko porta.
To je jedna idilicna slika koja u 60% slucajeva jednostavno nije takva, ipak su i oni ljudi kao i mi, uostalom svaki dan cetujem sa sestrom iz svajcarske, a ona na poslu:kreza::kreza::kreza: A za nase banke :facepalm
To je jedna idilicna slika koja u 60% slucajeva jednostavno nije takva, ipak su i oni ljudi kao i mi, uostalom svaki dan cetujem sa sestrom iz svajcarske, a ona na poslu:kreza::kreza::kreza: A za nase banke :facepalmPa da je u pitanju ozbiljna firma tvoja sestra bi jednostavno odavno dobila otkaz ;) Ja pričam o ozbiljnim firmama koje vredi opljačkati i prevariti. Naravno da uvek ima kukolja pa čak i u Nemačkoj samo što se tamo on veoma brzo iskoreni. A i koliko god glupo zvučalo veoma je teško objasniti našem čoveku kakav je mentalitet zaposlenih na Zapadu, posebno u Nemačkoj, gde su ljudi jednostavno navikli na rad. To je isto kao kad bi neko Marici iz Mrčajevaca objašnjavao šta je trilicijumsko-tekasitni-protomaterijski torpedo :kreza:
Neke stvari se jednostavno ne mogu tolerisati uz pomoc ovog trojanca postojal je velika mogucnost da se napravi velika steta i dodje do velike dobiti .Inace ceo net je u sizofrenicnom stanju sa jedne strane fejs a i ostali radi bukvalno nezakonite stvari koje uvija kao zakonite sa druge strane filmska i muzicka industrija vodi rat"za bogate korisnike " drugi ih nezanimaju .
Barem oko gamadi da se slozimo da necemo tolerisati i samo steta sto nije uhapsen neko ko pravi gamadi koje ostete milone obicnih korisnika samo zbog vremena i zivaca zasluzuju sve najgore .
Ovaj je zasluzio svoju sudbinu i neka bude prvi u nizu . :)
Da imalo znaš kako Nemci funkcionišu verovatno ne bi ovako komentarisao njihove radnike ;)
Provjereno ni oni šalterušama ne briju brkove ;)
--ComputerBoy--
9.5.2010, 13:52
Zamislite - geek u zatvoru. :paranoia: :D
^^
Proveo bi se relativno dobro, u stvari.
Prevarante obično drže kao malo vode na dlanu, s obzirom da su obično najinteligentniji i najelokventniji, pa pomažu ostalim zatvorenicima pri raznoraznim molbama, žalbama, itd.
Ubedljivo najgore prolaze silovatelji, pedofili, likovi koji leže zbog raznoraznih gnusnih zločina (ubije ženu od batina, pobije porodicu prilikom pljačke, itd.), homoseksualci, itd. I da, uprkos onome što se predstavlja po filmovima, od kojih pola nema veze sa životom, mnogo manja verovatnoća je naleteti na javno deklarisanog gay-a u zatvoru nego u T.C. Ušće.
U suštini, robijaši imaju relativno pravedan i logičan sistem vrednosti :o
P.S: Ovo se ne odnosi na K. Rebraču, navodno je već nagrabusila. Čudo jedno kako "obična" zatvorenica ne miriše razmažene fenserkice :rolleyes:
NjegovaWisost
9.5.2010, 17:11
Kakve veze Rebrača ima sa ovim?
Kada vas osude na robiju, ne idete u prvu praznu ćeliju, već vam gledaju vrstu djela, da li ste član kriminalne grupe, fizičku konstituciju, psihološki profil i onda vas stavljaju sa sličnim u ćeliju. Da vas kolega iz ćelije "ne pokvari".
Drugo, kod nas i samo da napraviš virus radi upotrebe je krivično delo. I svugdje drugo u Evropi.
Naravno da Rebrača ima veze s ovim, samo što u prethodnom postu nisam naveo detaljno objašnjenje kako Sistem funkcioniše. Niti si se ti trudio da malo razmisliš pre nego što si nalepio svoj post ;)
Prvo, za "običnog" (pod tim podrazumevam needukovanog i iz loše sredine) robijaša, Rebrača i haker/kreker/whatever leže za vrlo slične stvari. I jedno i drugo je neki vid prevare ("white collar crime" u odnosu na "blue collar crime" kao što je klasična oružana pljačka).
Drugo, s obzirom da se i mi trudimo da uvedemo "političku korektnost", čuvari po zatvorima (koji su pri Ministarstvu pravosuđa) više nemaju istu slobodu kao pre 30 godina, pa ne mogu da primenjuju NKVD metode pacifikovanja.
Ali ono što mogu da ti urade (ako im ideš na nešto), je da:
1) Obznane ostalim zatvorenicima da ležiš za pedofiliju npr., s obzirom da razumeju mentalitet zatvorenika i znaju kako će takva osoba postati "popularna", iako to u suštini ne bi smeli da rade, i
2) Da te stave u ćeliju sa vrlo problematičnim likovima, kojima će jedina zanimacija da bude da ti vade dušu na pamuk.
Nadam se da ti je sad bar malo jasnije.
P.S: Nisi mi baš jasan za ovo "gledaju fizičku konstituciju". Jel to znači da su u jednoj ćeliji zatvorenici u Bantam kategoriji, u drugoj Velter, u trećoj su Teška, u četvrtoj Perolaka, itd? :rofl:
NjegovaWisost
9.5.2010, 17:51
Mrzi me sad da pišem i da se raspravljam, ali sve to imaš u - Đorđe Ignjatovič - Pravo izvršenja krivičnih sankcija. Načini na koji funkcioniše zatvor.
Osim toga, boravio sam u studijskoj posjeti divnim prostorijama sa rešetkama, pa sam vidio kako to sve funkcioniše ;) Vjeruj mi, veoma su ozbiljni, daleko ozbiljnije nego što se to čini.
Oni su zaključani 24h dnevno u prostoriji sa još tri osobe. Izleze samo za vrijeme obroka, a i tada ne izlaze svi u isto vrijeme, da različite grupe zatvorenika ne dolaze u kontakt.
Drugo, svi previše gledate američkih filmova. Nema kod nas ono sat vremena da vas puste u dvorište, pa u jednom kraju crnci, u drom meksikanci... Nego vas poređaju po trojicu kolega, pa da pravite krugove - sat vremena neprestano šetate u krug. To vas tako ubije da vas mrzi i da razmišljate, a kamoli da se dogovarate sa nekim. Dakle, ni tu nema kontakata.
Inače, naši zatvori, barem KP dom Sremska Mitrovica su u izuzetno dobrom stanju. Recimo da u Švajcarskoj, najveći dio zatvora nema ni WC najobičniji, već se koriste posudama koje prazne jednom ili dva puta dnevno ;)
Znaš, kad kažeš to "studijska poseta", to deluje jako smešno ljudima koji su mnogo bliže upoznati sa funkcionisanjem zatvora i kazneno-popravnih sistema, na ovaj ili onaj način ;)
Takođe, malo mi je čudno da zatvori koji rade sa 125% smeštajnih kapaciteta, (u kojima ima po 500+ zatvorenika) imaju mogućnost da šetaju po 3 zatvorenika dnevno, po sat vremena. A obično imaju svega nekoliko dvorišta, a veoma često i samo jedno.
Dalje, to što reče "imaju vrlo malo kontakta".. Realno, mnogo kontakta im i nije neophodno. Ti mi daj najobičniju plastičnu kašiku (pošto se zatvorenicima obično ne deli metalan pribor) i 5 sekundi vremena, a ja ću već naći načina da te prekoljem kao pile. Možemo i da probamo neki put, čisto da vidiš da sam u pravu :D
Ovo za segregaciju na Latino, Black i slične bande ne znam zašto uopšte spominješ, tu si nešto debelo pobrkao, s obzirom da ih ja uopšte nisam navodio kao primer.
Naposletku, tvoja tvrdnja da je KPD "Sremska Mitrovica" u jako dobrom stanju, ukazuje da nisi baš u stanju da razmišljaš kako treba. Ako u našoj (propaloj) državi, mnogo otvoreniji državni sektori (obrazovanje, zdravstvo, pravosuđe) funkcionišu izuzetno loše, šta misliš kako li je tek u zatvorenijim sredinama (vojska, psihijatrijske institucije zatvorenog tipa, kazneno-popravni domovi)?
Ali naravno, ti to nisi bio u stanju da zaključiš, s obzirom da si bio u studijskoj poseti :p
A raznorazne naučne radove, smernice, direktive, regulative, zakone i podzakonske odredbe i slično slobodno okači mačku o rep. Isto kao da mi podmećeš neko ex-SFRJ propagandno pro*eravanje, da bi mi dokazao da je SFRJ u periodu 45te - 80e bila "zemlja slobodnih i ravnopravnih".
Svrati ti visosti malo do Zabele da vidiš šta je proveren zatvorski smeštaj ;)
CounteSSpanktacula
10.5.2010, 16:01
uf...dobro je da sam ovo pročitao. Odustaću od mog "projekta" koji "inficira" sve korisnike na facebook-u. Mogu da me u'apse :kreza::opanachke
Stepski Vuk
10.5.2010, 16:16
Prvo, ne razumem zašto je neko samo zato što je homoseksualac zaslužio maltretiranje. Siguran sam da ovde postoje mnogi koji misle da je to krivično delo. A to što se sada tamo neki svionja što je ceo život proveo mlateći, pljačkajući i ubijajući i ko zna šta još sada najednom oseća moralno superiornim u odnosu na nekog ko je načinio seksualni delikt sada ja treba da opravdavam. Čovek koji je sklon nasilju stalno traži tzv. ˝pravedne razloge˝ da bi se iživljavao nad drugima i tako izbrisao krivicu. To da se naslađuje tuđom nesrećom takođe je u tamnoj strani ljudske prirode.
Sem u slučaju odbrane( svoje i bližnjih svojih), nasilje nema opravdanja.
A što se tiče ovog hapšenja, naravno da ga podržavam.
Čovek je smisleno išao na to da napravi štetu da bi se okoristio i zaslužuje da bude kažnjen.
Prvo, ne razumem zašto je neko samo zato što je homoseksualac zaslužio maltretiranje.
Ne znam da li je ovo pitanje retoričko, ili je uopšte upućeno meni ili nekom trećem.
U svakom slučaju, za traženi odgovor ćeš morati da pitaš SPC, navijačke grupe, DSS, SRS, SNS, 1389, Obraz, itd, pošto ni meni nije baš najjasnije.
E da, i javi mi šta su ti rekli, živo me zanima njihovo objašnjenje ;) s obzirom da ja nemam ništa (10% deklarativno, 90% realno) protiv gay populacije.
Msm, ja mogu da pretpostavim psihološko-sociološke razloge zašto ih određeni pojedinci mrze i maltretiraju, ali to bi već zagazilo u debeli offtopic.
Tražite moral i pravdu među ljudima koji su dospeli tamo gde jesu upravo zbog nedostaka istih :facepalm
Previše simplifikuješ, holodoc.
Ti možeš da izvedeš lepšu polovinu u kafanu, ja mogu da budem neka budala, da se napijem i da je uhvatim za du*e.
Ti mi zasluženo prospeš zube, ja te tužim za nanošenje teških telesnih povreda (ili još verovatnije - pokrene se postupak po službenoj dužnosti), zapadne ti nesposobni advokat (ne može svako da plati par hiljada ojra za adekvatnu reprezentaciju), mrzovoljni sudija, i ti zaradiš 6 meseci prinudnog sađenja luka.
Da li to znači da si ti izuzetno amoralna i nepravedna osoba?
Ili evo ti još jasniji (i istinit) primer - tokom osamdesetih, profesionalni vozač šlepera je fasovao 2 godine odmora o trošku države, zato što mu je se samoubica bacio pod kamion, uprkos činjenici da mu je to bio već treći (ovaj put uspešni) pokušaj, i da je ostavio oproštajno pismo kod kuće.
Nije baš sve tako jednostavno kao što izgleda, veruj mi ;)
Stepski Vuk
10.5.2010, 17:13
Ubedljivo najgore prolaze silovatelji, pedofili, likovi koji leže zbog raznoraznih gnusnih zločina (ubije ženu od batina, pobije porodicu prilikom pljačke, itd.), homoseksualci, itd. I da, uprkos onome što se predstavlja po filmovima, od kojih pola nema veze sa životom, mnogo manja verovatnoća je naleteti na javno deklarisanog gay-a u zatvoru nego u T.C. Ušće.
Evo sad sam naveo ceo quote da bi bilo jasnije...Po ovome što si napisao izgleda da ti ovakvo nasilje opravdavaš...čim smatraš da je to pravedan sistem vrednosti. Ja sam takav tvoj stav kritikovao...Ako tako ne misliš, izvini..ali iz ovoga što si napisao tako ispada..
Tražite moral i pravdu među ljudima koji su dospeli tamo gde jesu upravo zbog nedostaka istih :facepalm
Znam ja šta je realno stanje stvari i ne mislim da budem nekakav krstaš koji će da ispravlja krivu Drinu..ja sam samo kritikovao Shrafko-ov stav onako kako sam ga ja razumeo...
Jedno je prihvatati stvari onakvim kakve jesu, a drugo iste opravdavati (ako su loše naravno)
Stepski, pretpostavka je majka svih za*eba :p
A po tvom načinu argumentacije, ispada da si iz NGO :to_care:
^^
P.S: Uključiš mozak pa razmišljaš malo. Da su svi čitali po Vuku, Svetozar Marković bi bio krš pesnik koji je pisao o babama, ne o revoluciji :)
Stepski Vuk
10.5.2010, 17:24
Ja čitam po Vuku ( onako kako je napisano). Ako neko ne zna logično i smisleno da se izrazi rečima, šta ja da mu radim:D
Hoćeš da kažeš da je tvoj tekst ustvari dubok, pun metafora, skrivenog smisla i simbolike. U tom slučaju duboko se izvinjavam:rolleyes:
MUP SRBIJE JE SAOPŠTIO DA JE SAGLASNO krivičnom zakoniku Srbije podneo krivičnu prijavu protiv Ognjena Cvetkovića iz Beograda zbog izrade i širenja računarskog virusa. To je prva krivična prijava u Srbiji podneta po tom osnovu.
U saradnji sa domaćim bankarskim sektorom, Internet dobavljačima iz Srbije, nemačkom organizacijom koja se bavi zaštitom računarskih sistema nemačkih štedionica (S-CERT) i nemačkom policijom, MUP Srbije je sprečio dalje širenje računarskog virusa, kao i nastajanje velike materijalne štete koju je računarski virus mogao da izazove, navodi se u saopštenju.
Cvetković je napravio računarski program, virus tipa IRC trojanac, pod nazivom "OMEA", koji je omogućavao slikanje aktivnog monitora zaraženog računara, snimanje otkucanih znakova sa tastature, postavljanja sadržaja na zaraženi računar i preuzimanje sadržaja zaraženog računara preko IRC kanala...
Nit ovi novinari znaju šta je IRC trojanac niti imaju veze sa životom. Što ne kažu KEYLOGGER?
NISAM NESTO SMART
10.5.2010, 21:29
Nit ovi novinari znaju šta je IRC trojanac niti imaju veze sa životom. Što ne kažu KEYLOGGER?
Pa nekazu KEYLOGGER zato sto vecina ljudi ne bi razumelo;)
jakonicki93
10.5.2010, 21:33
Pa vidis da su obrazovani... :rofl:
Ti možeš da izvedeš lepšu polovinu u kafanu, ja mogu da budem neka budala, da se napijem i da je uhvatim za du*e.
Ti mi zasluženo prospeš zube, ja te tužim za nanošenje teških telesnih povreda (ili još verovatnije - pokrene se postupak po službenoj dužnosti), zapadne ti nesposobni advokat (ne može svako da plati par hiljada ojra za adekvatnu reprezentaciju), mrzovoljni sudija, i ti zaradiš 6 meseci prinudnog sađenja luka.
Ili evo ti još jasniji (i istinit) primer - tokom osamdesetih, profesionalni vozač šlepera je fasovao 2 godine odmora o trošku države, zato što mu je se samoubica bacio pod kamion, uprkos činjenici da mu je to bio već treći (ovaj put uspešni) pokušaj, i da je ostavio oproštajno pismo kod kuće.
Nije baš sve tako jednostavno kao što izgleda, veruj mi ;)Šta oćeš da kažeš da su zatvori puni nevinih ljudi? :D
Uh, mogao sam i ja u 'apsi da završim, sećam se kada sam pravio trojanca... Keylogger, screenshot mogućnosti, password dumping... Sve to u VB6... :)
Kako god, ovaj tip je samo bio težak baksuz: pokušavaju da nas zavaraju da se ozbiljno bave cyber kriminalom u Srbiji, a on se našao u na pogrešnom mestu u pogrešno vreme... :)
jakonicki93
10.5.2010, 22:28
Uh, mogao sam i ja u 'apsi da završim, sećam se kada sam pravio trojanca... Keylogger, screenshot mogućnosti, password dumping... Sve to u VB6... :)
Kako god, ovaj tip je samo bio težak baksuz: pokušavaju da nas zavaraju da se ozbiljno bave cyber kriminalom u Srbiji, a on se našao u na pogrešnom mestu u pogrešno vreme... :)
Takodje sve ovde, juce sam bas pokusavao nesto, ali sam shvatio kuda to vodi, tj. da je samo gubljenje vremena... za mene :rolleyes:
^^Recimo da samo da može da se isplati... ;) I to prilično dobro :)
jakonicki93
10.5.2010, 23:05
^^Recimo da samo da može da se isplati... ;) I to prilično dobro :)
Da, debelo ce ga oderati :dzavo:, + sankcije :kreza: Oduzece mu kompjuter ili ce ga staviti na uslovnu za kompjuter: Ne sme da ga koristi 3 godine xD :rofl:
Da, debelo ce ga oderati :dzavo:, + sankcije :kreza: Oduzece mu kompjuter ili ce ga staviti na uslovnu za kompjuter: Ne sme da ga koristi 3 godine xD :rofl:
Ah, ne, mislio sam na tipove koje ne uspeju da uhvate... ;)
vasiljevic
11.5.2010, 14:47
Dali je iko pogledao šta je sve napisano u toj pričici za neobrazovane?
Prvo, dotični je ogromna bud.... Treba biti to da bi na svoj račun uplatio pare koje si maznuo sa nečijeg računa.
Dva, kako je to rešio naš MUP? Koliko mene sećanje služi, u ovakvim slučajevima nemačka policija je ta koja pozove naše i obavesti ih o krađi i naši tad reaguju. Po ovome ispada da niko osim našeg vrlog MUPa nije ni znao za krađu, pa ih ono lepo obavestili, angažovali nemačke umne ljude za prevare, pa obavestili nemačku policiju i oštećenog, pa došli u nemačke i naše banke i na kraju uhapsiše gore pomenutu bud.... Ne ide to tako, možda ide u glavi ministra, ali u stvarnosti jok.
Ako nam je ovo za hvaljenje teško nama svima, ima dosta vremena da prođe dok počnu da rade na nekim težim slučajevima. Nekada, policija ovo nebi ni objavljivala, jednostavno, nikakav profesionalni uspeh uhapsiti po nalogu nemaca jednu ortodoksnu i neopevanu bud... Takve su uz nekoliko popravno-vaspitnih zauški pokupili kod kuće, pitali ih iz koje ustanoev su pobegli, predali sudiji i zaboravili na njega. Danas, napravismo od njega ko zna kakvog pametnog kriminalca. Jaj, gde stigosmo :facepalm.
A ovde nekima nije to dovoljno već počeli da raspredaju o zatvorima, ponašanju tamo, dali ima tamo nevinih ili ne, kakav je tamo moral i sl. Kakve veze to ima sa ovime? :confused: Ajd da shvatim da neko pomene da je vest objavljena na sajtu jednog kompjuterskog lista, pa da se pitamo kako neko ko je novinar jednog kompjuterskog lista napravi greške koje su pomenute, ali zatvor ...
jakonicki93
11.5.2010, 15:07
Dali je iko pogledao šta je sve napisano u toj pričici za neobrazovane?
Sada cu ja malo da troll-ujem oko pravopisa...
Ti si bas obrazovan...
vasiljevic
11.5.2010, 17:57
Napisao ja dali ili da li, ako će to da nam pomogne u celoj priči, neka bude. Daj bože da nam to pomogne i da je to jedini problem koji mi imamo ovde. Ovde se raspravlja kako nam je u zatvorima, a ne šta je napisano i kako je napisano, i da je ovo de facto reklama našeg ministra i policije koja to nebi trebala da bude. Gde je sve napisano po naopačkom scenariju, i nikom ništa.
Ako te baš interesuje šta je pravi zločin, i to iz te kategorije, link je recimo ovaj:
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/188707/Uhapsena-grupa-koja-je-preko-interneta-ukrala-milion-dolara
Sad, ja možda nisam obrazovan kako neki ovde, ali bar lepo prošetam po netu, pa malo pročitam redom, mućnem glavom, nešto zaključim za razliku od nekih obrazovanih, pa ako nešto i promašim kada kuckam ajd, nije greda, bar mi ovde ne zamera njih 99.9%. Znaju šta sam napisao i zbog čega. Neka nam jave kad odrade nešto ovako, a ne da se zamlaćujemo oko jedne budale koja nije imala pametnija posla. Još će ispasti da je on vođa cele mafije do jednog člana, kao jedna vest pre neki dan o tome kako uhapsiše grobljansku mafiju od cela 4 ( i slovima četiri) člana. Taman da ih sve gonimo po zakonu o organizovanom kriminalu.
Pa i Rumuni su hapsili po "dojavi" Amera, isto kao i ovi naši...
Ma lepo vam ja kažem, "mažu nam oči" da bismo tripovali da nešto zapravo rade po pitanju cyber kriminala... :)
Nije baš sve tako jednostavno kao što izgleda, veruj mi ;)
Pazi to za samoubicu mogu da poverujem ali to je stvarno redak slučaj i to je neka igra iza kulisa u kojoj je vozač žrtva. Ukoliko je to uopšte činjenica da je tip samoubica jer sve što se priča treba uzeti sa debelom rezervom.
A to što si nekome prosuo zube jer ti je uštinuo devojku za **** zaslužuje da bude kažnjeno. Ako je neko pijan i napadan treba ga smiriti u kazniti ali nikako da se fizički revanširaš. To je za, iskreno rečeno, ljude sa debelim manjkom kulture, morala i samokontrole.
Osim toga takvim aktom bi doveo do više neželjenih efekata pored legalnih. Tvoja devojka, ako imalo vredi čemu kao osoba, bi debelo preispitala vašu vezu. Sam bi doživeo krizu savesti i na kraju sebe bi srozao u učima svoh normalnih ljudi.
A o zatvorskom sistemu ne želim mnogo da pričam sem da kažem da već neko vreme vršim istraživanja i da mi se gadi kako se zatvorenici, koji su realno proglašeni otpadom društva i nesposobnima da funkcionišu u njemu, tretiraju često kao malo vode na dlanu iz ovih ili onih razloga.
Ja sam napravio phising login za facebook (vrlo komplikovan poso,al u ku*cu) i za 2 dana sam postao glavna faca u gradu . 30 profila hakovanih. Onda se pojavio neki i pravi se nešta pametan i napravio phising a sakrio pomoću dot.TKa pa sam ja skonto pravu adresu i ukro mu log.
Poenta? Ako je napravio dečko virus /keylogger/whatever ,ne treba biti uhapšen ako ga nije koristio. Ja sam za ukradene šifre svima rekao i nikom ništa,nisam pravio štetu. Sass Drakea su uhvatili ovi iz policije pa ga tjeraju da pravi ovo da nas natjera da pričamo svoje priče i da nas otkrije pomoću IPa. (oće oće , u mom gradu za IP prikazuje Brčko (wtf?))
--ComputerBoy--
14.5.2010, 23:13
Vidi, federer, sigurno nisi postao glavna faca u gradu ako si to stvarno uradio, vec bi te ubili od batina ljudi kojima si to uradio. :p Svima rekao sifre? Boze, sta je ovo sa danasnjom decom. Siguran sam da izmisljas. :p
Da, uhapsen je bez obzira na sve jer ko zna kako je mogao da ga upotrebi. To je kao kad uhapsis coveka koji u kuci drzi dinamit i sad da dodje neko i kaze: "On je nevin, nije dinamit upotrebio!". Cek, jel trebalo da ga upotrebi i da tek posle te katastrofe bude uhapsen? Koja je onda vajda? Mislim da si shvatio poentu.
A Sass Drake-a nemoj da vredjas, nije mu to namera, to nije lepo od tebe i dosta sa teorijama zavere.
Eto, ostali forumasi, jel me sad razumete zasto sam u ovakvom stanju? :facepalm
vasiljevic
14.5.2010, 23:37
A to što si nekome prosuo zube jer ti je uštinuo devojku za **** zaslužuje da bude kažnjeno. Ako je neko pijan i napadan treba ga smiriti u kazniti ali nikako da se fizički revanširaš. To je za, iskreno rečeno, ljude sa debelim manjkom kulture, morala i samokontrole.
Osim toga takvim aktom bi doveo do više neželjenih efekata pored legalnih. Tvoja devojka, ako imalo vredi čemu kao osoba, bi debelo preispitala vašu vezu. Sam bi doživeo krizu savesti i na kraju sebe bi srozao u učima svoh normalnih ljudi.
Ono što vidim je da ti nikad nisi imao posla sa pijanim budalama, jer da jesi znao bi da njih nemožeš da smiriš nikako. On ide da odradi šta je naumio i to je to, nema razgovora, ubeđivanja, lepih reči ...
A možeš i malo da razmisliš o ovome: šta će tvoja devojka da misli o tebi kad mesto da je odbraniš ti lepo ostaviš da on radi šta radi i sve opravdaš kulturom, lepim ponašanjem, samokontrolom i sl lepim stvarima. Koliko bi tek ona preispitivala tu vezu sa tobom, koliko je tebi stalo do nje kad nećeš da je braniš već daješ da drugi rade šte hoće, kakav je to čovek ko može tako nešto da radi. Jap, ima i druga strana medalje.
Lično, ne bi nikalo oklevao da ga ..... I ne bi bilo griže savesti, nisam ja nekoga napao, nisam se ja napio, nisam ja izazaivao ... šta da me grize savest? Što se i ja nisam napio i isto radio? Mislim da sam malo pametniji. A devojka, pa njeno **** je u pitanju pa bolje da pitamo nju šta bi više volela da se desi. Eto ideje za anketu za devojke na ovom sajtu, šta bi volele da njihov dečko uradi u dotičnoj situaciji :).
Sass Drake
15.5.2010, 11:57
Sass Drakea su uhvatili ovi iz policije pa ga tjeraju da pravi ovo da nas natjera da pričamo svoje priče i da nas otkrije pomoću IPa. (oće oće , u mom gradu za IP prikazuje Brčko (wtf?))
Ovo ću da shavtim kao šalu. :dzavo:
vasiljevic
15.5.2010, 13:01
Znači bio si brži od njih? :D
Ja sam napravio phising login za facebook (vrlo komplikovan poso,al u ku*cu) i za 2 dana sam postao glavna faca u gradu . 30 profila hakovanih. Onda se pojavio neki i pravi se nešta pametan i napravio phising a sakrio pomoću dot.TKa pa sam ja skonto pravu adresu i ukro mu log.
Poenta?
Poenta je da trebaš odrasti i ne narušavati privatnost za tih 30 ljudi kojima si hakovao profile,jer ako su od njih 30 bar dva čovjeka dovoljno luda naći će te,strpati u gepek i nećeš imati šansu da odrasteš,dragi dječače... :Freddy:
Boze, sta je ovo sa danasnjom decom. Siguran sam da izmisljas. :p
Možda je hakovao djevojčice iz razreda pa će mu poslati tatu na vrata kad saznaju ko je odgovoran za upad na profil,i onda slijedi ona faza "nisam ja,čiko,nemojte po rebrima molim vas" :rofl:
Poenta : ljude koji hakuju isključivo radi sticanja ekonomske dobiti treba novčano kazniti,da vrate sve pare koje su na taj način "zaradili",a kvazi-hakere koji narušavaju privatnost i nerviraju ljude ne treba kažnjavati zatvorom,treba im samo polomiti noge ;)
Vidi, federer, sigurno nisi postao glavna faca u gradu ako si to stvarno uradio, vec bi te ubili od batina ljudi kojima si to uradio. :p Svima rekao sifre? Boze, sta je ovo sa danasnjom decom. Siguran sam da izmisljas. :p
Da, uhapsen je bez obzira na sve jer ko zna kako je mogao da ga upotrebi. To je kao kad uhapsis coveka koji u kuci drzi dinamit i sad da dodje neko i kaze: "On je nevin, nije dinamit upotrebio!". Cek, jel trebalo da ga upotrebi i da tek posle te katastrofe bude uhapsen? Koja je onda vajda? Mislim da si shvatio poentu.
A Sass Drake-a nemoj da vredjas, nije mu to namera, to nije lepo od tebe i dosta sa teorijama zavere.
Eto, ostali forumasi, jel me sad razumete zasto sam u ovakvom stanju? :facepalm
Ne izmisljam.. To sam uradio i samo su CXY glupace nasjele i ja sam..
Pazi to za samoubicu mogu da poverujem ali to je stvarno redak slučaj i to je neka igra iza kulisa u kojoj je vozač žrtva. Ukoliko je to uopšte činjenica da je tip samoubica jer sve što se priča treba uzeti sa debelom rezervom.
A o zatvorskom sistemu ne želim mnogo da pričam sem da kažem da već neko vreme vršim istraživanja i da mi se gadi kako se zatvorenici, koji su realno proglašeni otpadom društva i nesposobnima da funkcionišu u njemu, tretiraju često kao malo vode na dlanu iz ovih ili onih razloga.
Huh, ovo je malo sa zakašnjenjem sa moje strane :o
Slažem se ali se ne slažem. "Treba biti kažnjen i treba ga smiriti?" Izvini, jel si ti radio (bio u kontaktu je bolji izraz) sa nekim ko je bio u teškom afektnom stanju (pazi, da ti olakšam, isključiću psihičke bolesnike, pijance, narkiće i ostalu bratiju). DA IH SMIRIŠ? Lol, pa ti imaš 10 sekundi da odreaguješ inače ćao doviđenja. Šta, treba zvati policiju i čekati pola sata ?
Inače, reci to za smirivanje Bris Totonu.
Ne znam da li si primetio, ali život u našoj zemlji ume da bude opasan ponekad ;)
Btw, ako pod tim "srozao bi se u očima normalnih ljudi", u "normalne ljude" podrazumevaš štekarice, metroseksualce i raznorazne druge beskičmenjake, nemam ništa protiv da ispadnem ljakse :)
A i ovo u vezi sa ženama debelo grešiš.. većina njih mnogo više cene grubijane koji će da je izvuku iz go*ana pa makar se i sami u njih posle upleli, nego pi*kice koje bi u ovakvoj situaciji primenili pacifističke metode. Ako mi ne veruješ, pitaj još nekog ko se razume u žene ;)
Ovo ću da shavtim kao šalu. :dzavo:
Ja sam ozbiljan .
Ja ničiju privatnost nisam narušavao samo sam kupio šifre radi hvaljenja :D Nisam im ja kriv što su ušli na taj link ,stavio na status na FB i ušli su..I to je bilo tiho samo što su me neki provalili i ukrali mi logove i ulazili nekima u profile..Ali nije to bitno.
Ma lepo vam ja kažem, "mažu nam oči" da bismo tripovali da nešto zapravo rade po pitanju cyber kriminala... :)
Pametno si reko..
A tema je zarasla u spam i jadnoću pa hajd'mo ili ključ ili kanta..
water wizard
24.5.2010, 23:36
kod nas pijani prvo pucaju pa posle udaraju sa ostalim drugarima
Huh, ovo je malo sa zakašnjenjem sa moje strane :o
Slažem se ali se ne slažem. "Treba biti kažnjen i treba ga smiriti?" Izvini, jel si ti radio (bio u kontaktu je bolji izraz) sa nekim ko je bio u teškom afektnom stanju (pazi, da ti olakšam, isključiću psihičke bolesnike, pijance, narkiće i ostalu bratiju). DA IH SMIRIŠ? Lol, pa ti imaš 10 sekundi da odreaguješ inače ćao doviđenja. Šta, treba zvati policiju i čekati pola sata ?
Inače, reci to za smirivanje Bris Totonu.
Ne znam da li si primetio, ali život u našoj zemlji ume da bude opasan ponekad ;)
Btw, ako pod tim "srozao bi se u očima normalnih ljudi", u "normalne ljude" podrazumevaš štekarice, metroseksualce i raznorazne druge beskičmenjake, nemam ništa protiv da ispadnem ljakse :)
A i ovo u vezi sa ženama debelo grešiš.. većina njih mnogo više cene grubijane koji će da je izvuku iz go*ana pa makar se i sami u njih posle upleli, nego pi*kice koje bi u ovakvoj situaciji primenili pacifističke metode. Ako mi ne veruješ, pitaj još nekog ko se razume u žene ;)
Nažalost imao sam mnogo puta posla sa pijanima. I ne sećam se kada sam zadnji put udario nekog. Ako stvarno imaš srca nećeš udariti čoveka. Čak iako si udaren. Ima mnogo boljih načina.
Da treba čekati policiju. Policija postoji sa razlogom.Naravno ne treba čekati policiju ako dotična osoba ode sa lica mesta ali ako dotična osoba bude zadržana definitivno da. I ako ideš po kulturnim restoranima i sličnim mestima kelneri su najveća pomoć.
Život u Srbiji ume da bude opasan. Moj medicinski karton ukazuje na to. Kao i slabo desno koleno i ožiljak koji nosim ispod levog pazduha. Opet se nisam spuštao na taj nivo sem kada sam izgubio svaku drugu opciju što se nije desilo stvarno dugo. Uostalom pravim pristupom situaciji možeš obeshrabriti preko 90% potencijalnih nasilnika. naravno pomaže i ako nemaš fetiš ka ultrafensi mestima na kojima se i inače skuplja šljam ovog društva.
Da se razumemo. Ima mnogo žena koje se lože na grubijane koji pesnicama misle ali mene takve žene uopšte ne zanimaju. Žene koje su po meni vredne pažnje i osećanja imaju mnogo drugačije kriterijume. Opet ukusi se razlikuju ali ja ću radije biti sa fizički prosečnom i gojaznom devojkom koja ima mnogo toga ispod skalpa nego sa miss sveta za koju je Facebook najbolja primena kompjutera ikada.
water wizard
25.5.2010, 4:29
Ako ćemo da se bavimo psihologijom žena, onda su te koje traže zaštitnika, sponzora i slično nesamostalne i nesugurne u sebe i traže nekog da o njima brine.. Ja više cenim žene koje mogu da budu samostalne pa i same da mogu da izađu na kraj sa nekim pijanim likovima, snalažlljive i ne plaše se ničega i neće na prvu prepreku da se rasplaču kao devojčice, takvima ne treba zaštitnik jer mogu i same da reše svoje probleme i ponašaju se kao odrasle osobe a ne kao deca
Cenim da za katanac ne treba objašnjenje.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.