Prikaži potpunu verziju : Kupovina coolera
emailnikola
7.5.2010, 14:27
Ja se izvinjavam unapred za ovo pitanje.
Cooler ima funkciju da okrece elisoidni deo u sredini s ciljem strujanja vazduha, ne? Svi kuleri to isto rade na isti nacin. Zasto se otvaraju tolike teme "koji cooler da kupim?" ?
Zar nije kuler - kuler?
da se nadovezem i ja sa jednim pitanjem, nikada mi nije bilo jasno.
Automobil ima funkciju da okrece 4 tocka s ciljem da vas preveze od tacke A do tacke B, ne? Svi automobili to rade na isti nacin. Zasto se otvaraju tolike teme (doduse, po drugim fourmima) "Koji automobil da kupim?" ?
Zar nije automobil - automobil?
emailnikola
7.5.2010, 14:42
Ovo je bilo u metu ali ne u centar. :) Kako ja vidim kuleri se razlikuju po
1. naponu rada (ovde nebitno jer mora biti na 12V)
2. protoku vazduha
3. trajanju
Ako ti treba veci protok vazduha kupi sa vecim protokom vazduha. A trajniji = kvalitetniji = skuplji, ne?
A da ne nabrajam po cemu se sve automobili razlikuju. (Mada da se ja pitam ako manje trosi goriva bolji je izbor, tacka.) Ionako ne bi smeo da ides brze od 120kmph a svaki auto to moze.
Ovo je bilo u metu ali ne u centar. :) Kako ja vidim automobili se razlikuju po
1. potrošnji goriva (ovde nebitno jer mora biti na plin)
2. brzini kretanja
3. trajanju
Ako ti treba veća brzina kupi sa većom potrošnjom goriva. A trajniji = kvalitetniji = skuplji, ne?
A da ne nabrajam po čemu se sve kuleri razlikuju. (Mada da se ja pitam ako manje troši struje bolji je izbor, tačka.) Ionako ne bi smeo da ide brže od 2000rpm a svaki kuler to može.
Ovo je bilo u metu ali ne u centar. :) Kako ja vidim prozivke na ovom forumu se razlikuju po
1. tipu (imitacija, sarkazam, otvoreni napad)
2. kolicini duhovitosti
3. tolerisanju moderatora
Ako ti treba veća prozivka zdruzi se sa većom facom na forumu. A veca faca = manje pravila = vise humora, ne?
A da ne nabrajam po čemu se sve face razlikuju. (Mada da se ja pitam ako je zanimljiviji veca je faca, tačka.) Ionako ne bi smeo da proziva vise od 2000 postova na dan a svaka faca to može.
vasiljevic
7.5.2010, 16:53
Ako ti treba veća brzina kupi sa većom potrošnjom goriva. A trajniji = kvalitetniji = skuplji, ne?
Sad, po nemačkim magazinima, Kia Ceed je jeftinija od Golfa i isto tako pouzdanija, ima isti ili vrlo sličan kvalitet, trajnost ista ili bolja, tako da računica i nije baš precizna. Nešto se tu potkralo ali neznam šta, da nije recimo ime? ;)
Zaphod Biblbroks
7.5.2010, 17:14
Ovo je bilo u metu ali ne u centar. :) Kako ja vidim ova tema ima sledecu buducnost
1. nastavice se spam (jer ima ovde potencija za tako nesto)
2. bice zakljucana
3. dobicemo odgovor
Ako zelis odgovor, pitaj. Glupo pitanje = puno smeha = lock, zar ne?
A da ne nabrajam kakvih ovde sve tema ima, sve epic do epic-a.
http://img245.imageshack.us/img245/4089/derail1.jpg
:D
Zar nije kuler - kuler?
Nije :kreza:. To sto ti zoves kuler, upuceniji zovu ventilator. Kuler je sklop koji vrsi hladjenje (hladnjak i ventliator, vodeno hladjenje, peltier kuleri itd). I naravno da vredi diskutovati, posto neki hlade bolje, neki gore, neki su tisi i tako...
Ostatak postova ne komentarisem, mrzelo me da citam :D
Kuler je kuler, i to zna ceo svet, mečka je mečka, a bila nam je svetska (jbg, ko nije gledao Sundjer Boba nek ne obraća pažnju na ovo)
Ne mož da porediš babe i žabe, a teme o kulerima su možda i nepotrebne, možda je dovoljna jedna, al šta sad. Osim toga nije kuler samo za kućište već i za procesor, grafiku, hdd i (ako si baš rešio da uradiš nešto ekvivalentno cetvorocifrenim tablicama za kola) za RAM memoriju, tako da postoji i podosta modela hladnjaka i kulera tj. ventilatora o kojima može da se polemiše.
Eto odgovorio sam na temu :)
emailnikola
8.5.2010, 13:51
mrzelo me da citam :D
Velika greska. :D Vredi videti
Ja se izvinjavam unapred za ovo pitanje.
Cooler ima funkciju da okrece elisoidni deo u sredini s ciljem strujanja vazduha, ne? Svi kuleri to isto rade na isti nacin. Zasto se otvaraju tolike teme "koji cooler da kupim?" ?
Zar nije kuler - kuler?
elise, turbine , sve vrste ventilatora - to je toliko široka oblast izučavanja da je forum mali prostor za priču o svemu tome.
svi proizvođači kulera se trude da naprave kuler koji će svoj posao raditi efikasnije i što tiše. svaki od kulera je zbir kompromisa tih osobina, neki su bučniji a bolje hlade na istom broju obrtaja, neki tiši itd.
na primer, neki se kuleri zbog svojih osobina ( broj krilaca elise, njihov oblik i ugao kojim seku vazduh) preporučuju za hlađenje hladnjaka procesora ili grafika, a drugi opet za "pravljenje promaje" kroz kućište.
nadam se da ti je ovo laičko objašnjenje bar malo razjasnilo toliki broj različitih kulera na tržištu.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.