PDA

Prikaži potpunu verziju : Rangovi na forumu

DylaN
6.5.2010, 17:45
Koliko mi jos treba postova da postanem nesto vise od samo clana?

--ComputerBoy--
6.5.2010, 17:47
Hijerarhija:
0 postova- novi član
30 postova - član
500 postova - veteran
1200 postova - starosedelac
3000 postova - deo inventara foruma

;)

Fantastic
7.5.2010, 20:06
ljudi imam jedno pitanje
koje modeerator
koje invertrator forum ili tako nesto

kako redom idu titule od pocetnika pa do administratora i ako moze mogucnosti tih titula npr zatvaranje teme ili tako nesto

dzonihsv
7.5.2010, 20:10
Admini/SuperModeratori/Moderatori/svi ostali korisnici.

Otvaranje i zatvaranje tema (i tako nešto) ''odrađuju'' samo admini/modovi. Inače, imao si temu za ovakva pitanja.

Fantastic
7.5.2010, 20:46
a koliko treba postova da se postane moderator a koliko super moderator

dzonihsv
7.5.2010, 20:48
To ne ide tako, nešto si ti opasno pobrkao... :)

Kako ide, pitaj administraciju ovog foruma.

Bokile
7.5.2010, 20:48

To odredjuje Administrator,a dobija se dobrim ponasanjem,i veoma velikom tolerancijom...

Veoma tezak posao,ne zelis ga...

RarMan
7.5.2010, 20:56
evo objasnicu ti..:
Da bi postao moderator,moras da se istices ne samo tolerancijom i dobrim vladanjem prema ostalim korisnicima,vec i svojim znanjem,jer ne mozes da budes moderator a da nista ne znas,dosta odgovoran posao a,da ne pricam o supermoderatoru!:dedica:

Uros12
7.5.2010, 21:08
A to takodje podrazumeva dosta slobodnog vremena,pogotovo za forum veliki kao ovaj.

VojaM
7.5.2010, 22:20
U pitanju je zabuna.
Na ovom forumu imamo titule, a nemamo klasične rangove (engl. rank - čin u vojsci). Rangovi postoje na nekim forumima i označavaju se zvezdicama, srazmeno broju napisanih poruka. Kod

Neke od titula dobijaju se automatski kada član napiše određen broj poruka (novi član, član, starosedelac, veteran, deo inventara foruma). Moderator i supermoderator su posebne titule koje se ne dobijaju automatski i nisu vezane za broj poruka, već administratori proglašavaju nekog člana za moderatora/supermoderatora na osnovu njegovog ponašanja na forumu, iskustva, ugleda, znanja u određenoj oblasti i odgovarajućih ljudskih kvaliteta.

Moderator ("domaćin" jedne ili nekoliko soba tj. foruma) kao i supermoderatora (isto što i moderator, ali ima "vlast" nad celim forumom) su, dakle, funkcije (zaduženja) koje dobijaju istaknuti članovi foruma. Oni mogu da ostave titulu koju im forum automatski dodeljuje (moderator ili supermoderator), ali na našem forumu imaju i pravo da to promene u šta hoće.

Administrator je osoba iz redakcije Sveta kompjutera (ili, u principu, osoba koju SK angažuje, ali zasad takvih nemamo) koja se bavi tehničkim aspektima rada foruma (određuje strukturu, tj. imena foruma i podforuma, podešava opcije foruma, ažurira forumski softver, vrši redovno održavanje baze i slično), a takođe je i vrhovna instanca koja presuđuje i odlučuje o svim pitanjima i eventualnim sporovima. Na našem forumu trenutno postoje dva aktivna administratora, dok treći pomaže oko tehničkih pitanja kada je to potrebno.

NjegovaWisost
9.5.2010, 1:12
I da dodam, najbolje je da se ne zamjeraš administratorima i moderatorima. :D

nikola87
9.5.2010, 16:19
kad ce biti novih naziva za preko 5000 i 10000 postova?

SirDuck
9.5.2010, 16:52
I da dodam, najbolje je da se ne zamjeraš administratorima i moderatorima. :D

Ih ih, pa nisu baš babaroge :)

LoneWolf
9.5.2010, 18:05

Kako 'oćeš da te zovemo? :D

miša topola
9.5.2010, 18:12

Pa to su članovi koji uglavnom pišu na Test Play delu. Mada ima i onih koji "održavaju" ceo forum.

doctor
10.5.2010, 1:11
Mislim da bi bilo baš fino kad bi dozvolili članovima sa, na primer, 5000+ poruka da imaju custom titulu... :)

Stepski Vuk
10.5.2010, 2:14
Ili da se titule dobijaju po zasluzi... npr. neko ko ima preko 100 odgovora u kvizu da dobije titulu QuizGuru, i sl.:D

jakonicki93
10.5.2010, 23:06
Kako 'oćeš da te zovemo? :D

No lifer? :to_care: Salim se naravno, da i ja se slazem kada bi bile tako titule, i novi rangovi...

LoneWolf
11.5.2010, 0:54
Realno gledano,šta će vam to?
Ko uopšte gleda koliko neko ima postova? :confused:

Jedina relevantna stvar je rang NOVI ČLAN koji nas upućuje na rookieja i nekog kome treba pomoći da se "aklimatizuje" na forumu,dok su ostali rangovi (izuzev admina,moderatora i ostalih koji završavaju na "derator",jer poželjno je znati s kim imate posla).

Meni lično je rang nebitan,možete da me zovete kako 'oćete al' poželjno bi bilo da imam neku člansku knjižicu pa kad me vide na ulici da je izbacim i da kažu "ide drug član je**te" :alealeee:

RUSuper
12.5.2010, 16:43
Ili da se titule dobijaju po zasluzi... npr. neko ko ima preko 100 odgovora u kvizu da dobije titulu QuizGuru, i sl.:D

Sad me podseti na wow,uradis odredjenu stvar i dobijes odredjen rang(titulu) xD.Onda bih za 50000 postova stavio "the insane" rank :kreza:
Inace svidja mi se ideja doctor-a,samo da to bude ne na 5k nego na 10k.Sta vise postovi nisu toliko bitni,moze neko imati 10k postova a da u svim tim postovima nije pomogao ni jednom coveku,a neko sa 100 postova da je "spasio" 100 ljudi....

ivance95
12.5.2010, 21:28
U Brbljaonici se ne broje postovi.:ciao::ciao::ciao:

dzonihsv
12.5.2010, 21:32
Nije sigurno mislio na to, već na pogođene odgovore.

Beagle
13.5.2010, 1:08
Realno gledano,šta će vam to?
Ko uopšte gleda koliko neko ima postova? :confused:

Pazi, mene iskreno ne interesuje ko koliko postova ima, ali mozda bi mogli da se uvedu rangovi po kategorijama. Lako se da uociti ko se u sta najvise razume i od koga bi novi clan mogao da ocekuje najkompetentniji odgovor.

Primera radi, ja vecito visim u hardverskom delu foruma, a tu su i Thaedass, Doomche, mod tim i ostali (da ne nabrajam dalje) i to su osobe koje poseduju veliko znanje iz te oblasti. Holodoc se vrzma tamo gde se pominje programiranje i mreza, dzonihsv je tu za photoshop... Uocavas sablon? :)

E sad, mozda bi to bio veliki teret za admine, a mozda bi izazivalo i segregaciju na forumu i gomilu pitanja "zasto on, a ne ja"...

Doomche
13.5.2010, 1:30
Pazi, mene iskreno ne interesuje ko koliko postova ima, ali mozda bi mogli da se uvedu rangovi po kategorijama. Lako se da uociti ko se u sta najvise razume i od koga bi novi clan mogao da ocekuje najkompetentniji odgovor.

Blah, to bi sprechilo mene da udjem pijan u Linuxovu sobu i navedem nekog jadnika da digne sebe u vazduh jer Linuxu prilazim samo u mislima. Naravno, on bi pomislio da sam ja kompetentan jer sam baja sa 5000 postova ;). Nije bilo ovako brutalnih (i zabavnih :kreza:) primera, ali je bilo nechega slichnog par puta ;)

E sad, mozda bi to bio veliki teret za admine, a mozda bi izazivalo i segregaciju na forumu i gomilu pitanja "zasto on, a ne ja"...

Ne mozhda, sigurno. Mada to isto, samo u manjem obimu, izaziva i proglashavanje moderatora, koje opet mora da bude totalno subjektivno od strane administratora foruma, bash kao i uvodjenje ovih "klasa". Uvek ce biti ljudi koji nece shvatati teret i pritisak koji to donosi. Opet, takodje mislim da bi takva ideja bila odlichna, ako nishta barem da malo razbije "DIF" monotoniju...

Sun Tzu
13.5.2010, 2:11
npr. neko ko ima preko 100 odgovora u kvizu da dobije titulu QuizGuru, i sl.:D
Oću to! :D
Mada to isto, samo u manjem obimu, izaziva i proglashavanje moderatoraIskreno, ne sećam se da se iko ikad bunio povodom toga? Mada verovatno nisam dovoljno upućen.. :\

Doomche
13.5.2010, 14:08
Iskreno, ne sećam se da se iko ikad bunio povodom toga? Mada verovatno nisam dovoljno upućen.. :\

Nishta zvanichno i u centru pazhnje :). Mada, primeti se par postova (bash par) tipa "zashto ovaj a ne onaj, kad ovaj nishta ne zna" s vremena na vreme ;). Nishta alarmantno, samo sam naveo kao primer.

doctor
13.5.2010, 15:15

Primera radi, ja vecito visim u hardverskom delu foruma, a tu su i Thaedass, Doomche, mod tim i ostali (da ne nabrajam dalje) i to su osobe koje poseduju veliko znanje iz te oblasti. Holodoc se vrzma tamo gde se pominje programiranje i mreza, dzonihsv je tu za photoshop... Uocavas sablon? :)

Da, ovo je dobar predlog, ali da se da zaista samo članovima koji su najaktivniji u određenom delu foruma, a da ostalima ostanu ove koje imaju... :)

NIDZA bOj
13.5.2010, 21:03
@ Beagle Pa ne mislim da ce biti takvih pitanja,"zasto on a ne ja",jer to nije tim sa ogranicenim brojem,vec svaki clan koji neku titulu zasluzuje imace pravo da dobije istu ...

Beagle
13.5.2010, 21:52
@ Beagle Pa ne mislim da ce biti takvih pitanja,"zasto on a ne ja",jer to nije tim sa ogranicenim brojem,vec svaki clan koji neku titulu zasluzuje imace pravo da dobije istu ...

Pa dobro, ja dadoh predlog, a nadlezni nek odluce :)