PDA

Prikaži potpunu verziju : Vezbe.....:))

Lazar95
27.4.2010, 20:28
Ovako gledao sam i nigde ne mogu da nadjem neke vezbe za ostajanje u zeljenoj liniji.:)
Znaci neke vezbice jedno pola sata dnevno za te vezbice.Tipa trbsnjaci,sklekovi i tako to...ima li neko predlog kako da pocnem i sta....:D

Zaphod Biblbroks
27.4.2010, 20:30
http://hundredpushups.com/
http://www.twohundredsitups.com/
http://www.twohundredsquats.com/
http://www.twentyfivepullups.com/

cepaj :boxing:

Lazar95
27.4.2010, 20:36
ma meni treba neki program od svih tih spojeno,jedino zgibove ne mogu nemam gde....xD

shrafko
27.4.2010, 20:39
Oćeš da kažeš da ne možeš da nađeš informacije na netu, iako kozmetika, farmacija i "looking good and living heatlhy" predstavljaju industrije koje mlate najviše para? I od 100 sajtova, bar 10 pripadaju ovakvim tipovima firmi?

Btw, ovi sajtovi ti mogu pomoći 5%, preostalih 95 zavisi od tebe.

I šta se tripuješ oko ovoga? Jedva imaš 15 godina. Osim ako nemaš 100 kila na 168cm, ne bih se opterećivao previše ovim stvarima da sam na tvom mestu.

dzonihsv
27.4.2010, 20:54
Linija - trčanje, plivanje, vožnja bajsa (iznad 25kmh)...

''Kućno napucavanje'' - sklekovi, zgibovi.

Lazar95
27.4.2010, 20:57
Imam 181cm i 70 kila.....xD

Lazar95
27.4.2010, 20:58
ja bih samo kuci.....xD

dzonihsv
27.4.2010, 21:00
U kakvoj liniji ti želiš onda ostati. :)

Ako želiš malo da se ''napuckaš'', a nećeš u teretanu i nemaš uslova za zgibove, radi sklekove.

shrafko
27.4.2010, 21:03
181 cm i 70 kg?

U jbt, baš si debeo :D

Jel si računao da ćeš do 22-23 da dobiješ još nekoliko cm (visine :D). I jel znaš da rigorozne dijete i vežbanje sa slobodnim tegovima velikih težina mogu negativno da utiču na dalji rast?

Btw, nije mi baš najjasnije o kakvoj liniji pričaš..
Šta se tripuješ jbt ? :p

Equilibrium
27.4.2010, 21:14
vežbanje sa slobodnim tegovima velikih težina mogu negativno da utiču na dalji rast?

Ne nemogu, naucno je dokazano, to je samo mit iz davnih dana, moguce je da odredjene vezbe koje imaju jak pritisak na kicmu ometu njen razvoj i time te iskrive (ovo je moguce samo jako rano, tipa 11, 12 god i sa bas velikim tezinama, a i onda ne prestajes da rastes nego rastes ukrivo :)), takodje je moguce da vestacki uneseni hormoni (da steroidi) ometu donekle lucenje prirodnih ali to se jako retko desava a i ko je lud da koristi steroide pre 20. godine.

Tako da ti je ovo jedna od onih predrasuda tipa vezanih za bodibilding koje mnogi satro strucnjaci forsiraju jer ustvari nemaju pojma.

Lazar95
27.4.2010, 21:14
Ovako.....zelim jednostavno da ostanem ovakav kakav sam do leta...xDD
Pa neke vezbe kao sto rekoh sklekovi,trbusnjaci...stomak da ostane u redu,ne trebaju mi misici....xD
Sto se tice dijeta,jedina dijeta je slatkis na dan...xDDDD
Voce vec dovoljno jedem,tako da to je ok.
Tegovi mi ne padaju napamet....xDD

dzonihsv
27.4.2010, 21:15
Ovako.....zelim jednostavno da ostanem ovakav kakav sam do leta...xDD

Onda ti ne trebaju nikakve vežbe. Nastavi kao i do sada... gledaj i izađi povremeno na neki sport i to ti je to. Budi malo aktivniji kad god možeš da bi trošio višak kalorija.

Lazar95
27.4.2010, 21:16
Onda ti ne trebaju nikakve vežbe. Nastavi kao i do sada... gledaj i izađi povremeno na neki sport i to ti je to. Budi malo aktivniji kad god možeš da bi trošio višak kalorija.

Trenirao sma odobjku i do skoro prestao.....

DylaN
27.4.2010, 21:17
Ja imam 48kg-49kg visina 160cm (5.razred :D) Jel mi trebaju neke veZbe? :)

dzonihsv
27.4.2010, 21:20
Trenirao sma odobjku i do skoro prestao.....

Nema veze. Vidiš i sam koliko ima vitkih ljudi u gradu, a kladim se da 95% ništa ne trenira. ;) Doduše, tu ima i malo genetike, ali otom-potom.

Samo gledaj da budeš fizički aktivniji i nećeš ništa dodatno nabaciti. E sad, kreni sa sklekovima, vozi bajs (nađi neko društvo, kao ja)... Šta znam šta se tebi sviđa. :)

shrafko
27.4.2010, 21:25
Ne nemogu, naucno je dokazano, to je samo mit iz davnih dana, moguce je da odredjene vezbe koje imaju jak pritisak na kicmu ometu njen razvoj i time te iskrive (ovo je moguce samo jako rano, tipa 11, 12 god i sa bas velikim tezinama, a i onda ne prestajes da rastes nego rastes ukrivo :)), takodje je moguce da vestacki uneseni hormoni (da steroidi) ometu donekle lucenje prirodnih ali to se jako retko desava a i ko je lud da koristi steroide pre 20. godine.

Tako da ti je ovo jedna od onih predrasuda tipa vezanih za bodibilding koje mnogi satro strucnjaci forsiraju jer ustvari nemaju pojma.

Hvala ti na stručnom objašnjenju.
Nisam znao da si autoritet za ove stvari (da, sad dolazi onaj deo kad ćeš da mi ispričaš kako se baviš bodibildingom već X broj godina itd...).

S obzirom da si za mene na SKF provokator i mudroser, neću previše da zalazim u detalje tvog odgovora, osim da ti istaknem da sam rekao da "nepovoljno utiče na rast" (to možeš da shvatiš kao "razvoj"). A za steroide, "niko nije lud da ih koristi pre 20 godina" i "da donekle ometaju lučenje prirodnih blablabla", moram da te pitam samo da li si siguran?

To je to, moj odgovor je se ticao Lazara, a inače imam pametnija posla nego da se prepucavam s tobom :p:ciao:

Lazar95
27.4.2010, 21:26
i ima li neko da mi preporuci nesto za kuci?XD
ili smao da idem na ovo slatkis dnevno?xD

Lazar95
27.4.2010, 21:28
Nema veze. Vidiš i sam koliko ima vitkih ljudi u gradu, a kladim se da 95% ništa ne trenira. ;) Doduše, tu ima i malo genetike, ali otom-potom.

Samo gledaj da budeš fizički aktivniji i nećeš ništa dodatno nabaciti. E sad, kreni sa sklekovima, vozi bajs (nađi neko društvo, kao ja)... Šta znam šta se tebi sviđa. :)

mislim da cu ipak trcanje....

shrafko
27.4.2010, 21:30
i ima li neko da mi preporuci nesto za kuci?XD

Suvo veslo.

Lazar95
27.4.2010, 21:32
Suvo veslo.

sto bas suvo?xD

dzonihsv
27.4.2010, 21:32
Pa kad nećeš da izađeš na mokro. :D

Lazar95
27.4.2010, 21:37
Pa hvala vam svima koliko vas ima na korisnim savetima....znaci pouka svega ovoga je:
povecana fizicka kativnost,no tegovi,no (a)steroidi,i suva vesla.....xD

shrafko
27.4.2010, 21:39
Ne. Moram ovde odmah da te ispravim da me Ekvi posle ne bi kritikovao.
Možeš ti da radiš sa tegovima bez problema - čak bih ti i preporučio, ali nemoj da radiš sa sumanutim teženima koje jedva pomeraš. Ako ti je granica za bench press 50 kg a za squat 40, nemoj da radiš sa 48 i 38. To je poenta.

Lazar95
27.4.2010, 21:52
ma tegove ne volim.....:p

SirDuck
27.4.2010, 22:10
Lazare, po HW odnosu si tačno u idealnom, ne znam što uopšte razmišljaš tolko. Ako hoćeš da se sredjuješ radi sklekove i trbušnjake kući i trči napolju, al to je da zategneš mišiće...Naravno moraš i leđa da radiš, i tricepse i bicepse jer ne smeš neravnomerno.

Bokile
27.4.2010, 22:12
E da ga *****,oces se karas a neces da ti udje.

Pa ne moze,ulozi napor,ili dodji kod mene na reaktor,mozes da jedes sta hoces a 6 sati u ovim lepim belim tajvecima
http://www.sentrysafetysupply.com/images/sentry-prod-images/Tyvek-1428Coverall.jpg

ucinice da izgledas ko sajla...

Lazar95
27.4.2010, 22:23
Lazare, po HW odnosu si tačno u idealnom, ne znam što uopšte razmišljaš tolko. Ako hoćeš da se sredjuješ radi sklekove i trbušnjake kući i trči napolju, al to je da zategneš mišiće...Naravno moraš i leđa da radiš, i tricepse i bicepse jer ne smeš neravnomerno.
da se ne ugojim....to razmisljam....xD

Nik86
27.4.2010, 22:30
Ako se odvojite od kompa p[ostacete ovakvi :kreza:
http://www.youtube.com/watch?v=1qiK9zji2b8

Svrbisha
27.4.2010, 22:51
Ovako gledao sam i nigde ne mogu da nadjem neke vezbe za ostajanje u zeljenoj liniji.:)
Znaci neke vezbice jedno pola sata dnevno za te vezbice.Tipa trbsnjaci,sklekovi i tako to...ima li neko predlog kako da pocnem i sta....:D
pa mozes da radis kuci sklekove, trbusnjake, zgibove ako imas neku sipku, cucnjeve...tako sam ja radio kuci...sad treniram nekih 10 meseci u teretani... ko hoce samo liniju, nabavi neki manji teg i pici po 10-12 ponavljanja za svaku misicnu grupu, trci malo i to je to :D malo pazi na ishranu i bidne ko maneken :)))

edit:
sklekovi ti pogadjaju najvise grudi, pa tricepse i ramena, siroki najvise grudi, uski tricepse.
propadanja mozes da radis izmedju dve stolice ako imas snage. ovo pogadja i grudi i tricepse
biceps mozes da radis i na nekoj sipci gde radis zgibove, samo pod hvat :D

jozvan_Kg
27.4.2010, 22:53
Realno gledano, covek jeste ripovan odlicno, ali je takodje i invalid. Nema teorije da sam sebi veže pertle.
A ako nekome treba nešto oko bodibildinga, javnite se na pm. Ja sam krenuo amaterski da se bavim time, a imam podrsku jednih od najboljih bildera u Srbiji ( poznajem par njih koji su uzimali medalje na svetskim i srpskim takmicenjima, sef mi je uzeo 2. mesto na balkanskom bb šampionatu 2008. godine), tako da savete imam od ljudi koji su maksimalno upućeni u tu temu, bez rekla kazala fazona, i nije problem da pitam i prenesem sve što treba u vezi informacija.

A i moj lični primer:
Jun 2009. godine -- 138 kg. (videli smo se na okupljanju)
Zaključno sa današnjim danom, 27. Aprilom 2010.godine -- 89kg.

Dijeta, trčanje, trbušnjaci, sklekovi. Isplati se, ako imate volje i želje. Barem meni jeste.

SirDuck
27.4.2010, 22:54
da se ne ugojim....to razmisljam....xD

Al razmišljaš o tome ko devojčica, bez uvrede, a i što bokile kaže, hoćeš vežbe koje možeš da radiš za kompom :D

Lepo je vreme, marš napolje :) Ponoviću, radi serije sklekova, trbušnjaka i leđa, pa na trčanje za noge i sve ostalo.

Nutsbre@ker
27.4.2010, 23:15
@Lazar95 Ako ovaj broj 95 oznaca va godiste onda si jos uvek mlad za baaas ozbiljan rad u teretani. Tebi ce biti dovoljno da radis sto i svi klinci sto vise boravka na svezem vazduhu, fizicke aktivnosti, i zdrave ishrane ( ne davi se u cipsevima i ostalim drangulijama koje svi tamanimo ispred kompa).
@Shrafko Sto se tice dizanja tegova apsolutno nisi u pravu jer svaka vrsta sile koja deluje na skelet/kosti utice na nju da raste bilo da je razvlaci ili sabija, naravno neces biti visok 2.30 ali neces biti ni pigmejac od 1.5 metar i ne moze delovati na nju negativno osim ako nisi mali kreten koji se zatrpa tegovima pa 99% vezbi vrsi nepravilno i bez kontrole ( pouzdano ovo znam jer mi je jedan od predmeta na faksu i ljudska anatomija i razvoj snage u teretani) , a sto se tice steroida jos nema direktne povezanosti izmedju nekih od bolesti i njih ali je moje licno misljenje je da ih treba izbegavati, jer je mnogo bodi bildera umrlo pod nerazjasnjenim okolnostima koje se indirektno dovode u vezu sa steroidima.

Auror
27.4.2010, 23:39
Aiiijmo,lock, nije vam ovo mens health ili nesto tako.:dedica:

inace, uzmi igraj tenis. ostaces vitak a bices 3x snazniji. :D

irreal
27.4.2010, 23:46
a i ko je lud da koristi steroide pre 20. godine

FTFY:
a i ko je lud da koristi steroide

doctor
27.4.2010, 23:52
Obojici treba bar još 5 KG, da dižete neke lakše tegove i da idete svaki dan na trčlanje pola sata-sat i ql ste :) I da jedete normalno pritom :)

Nik86
28.4.2010, 0:35
Ja posle 2 godine treninga dizem 60kg na biceps (Z-sipka) i sa nekadasnjih 80Kg sam se popeo na 95 pure muscle:D A visok sam 189cm. Od suplemenata koristim kreatin, ZMA i pravilnu ishranu( bez coca-cole,cigara, alkohola, gaziranih pica,ne jedem hleb,peciva,burek.... vec nadoknadjujem ugljene hidrate preko testenina i pirinca ponekad popijem kafu i to samo kada ne pijem kreatin tj u fazi praznjenja) nikada nisam uzimao tribulus i njemu slicne preparate. A sto se tice samog treninga tu ima da se prica godinama( i kod ishrane ima dosta da se prica, dzabe trening sa losom ishranom).

shrafko
28.4.2010, 1:06
Nik, svaka ti čast!

Prvi si, care!!!

Hvala što si to podelio s nama :rofl:

jozvan_Kg
28.4.2010, 1:20
bez coca-cole,cigara, alkohola, gaziranih pica,ne jedem hleb,peciva,burek....

Samo ti još oreol fali, pa mogu da te dokreče na onoj fresci u onom čamcu pored Koleta i žena mu :kreza::kreza::kreza::kreza:

Highlander
28.4.2010, 2:36
Pa, mislim da je dosta bilo. ;)