Prikaži potpunu verziju : Prvi hibridni kompjuter na svetu
Elem, sećam se negde početkom devedesitih da se mnogo pričalo u puštanju u probni rad prvog hibridnog kompjutera na svetu zasnovanom na spajanju 3 tehnologije i to baš u Srbiji. Standardnih procesora, neuronskih mreža i zaboravih koja beše treća. Treba mi više informacija o tome ako neko ima ili može da iskopa....
U naslovu teme teme imaš dva puta dva puta riječ kompjuter kompjuter :D
P.S. od "srbijanskog hibrida" nema ništa,koliko sam ja upućen.
A ksako je to čudo sastavljeno? Jer s' konca i konopca?!:kreza:
Sta podrazumevas pod neuronskim mrezama? Prave nervne celije, ili softverske algoritme koje pokusavaju da imitiraju rezonovanje? Ja za tako nesto kod nas nisam cuo (a ni sire).
O bože... a okačio sam temu sa istim ovim imenom na 3 domaća foruma. Ispadoh takav kreten...
Ne sećam se ničeg skoro. Samo je bio eksperimentalni prototip za tehnologiju koja bi se bavila simulatorima realnosti zasnovanih na kombinaciji Fuzzy Logic i Chaos Theory. Ali posle nekih par dana halabuke ništa se dalje nije čulo...
Nisam siguran, ali čini mi se da je bio nekakav tekst u SK o tome, relativno davno.
Hopa, našo sam to što tražiš, idi na:
ХРС-100/wikipedia.
Taj kompjuter su radili naši iz Mihaila Pupina davne 1971 godine kad sam se ja rodio.:kreza:
Ovo XRC, treba da bude HRS, jer je u pitanju ćirilica wikipedia.
Nisam siguran, ali čini mi se da je bio nekakav tekst u SK o tome, relativno davno.
Bio je, o kvantnim i organskim kompjuterima (ima cirka 8-9 godina), ali se nesto ne secam Srbije u tom tekstu.
hvala svima, to mora da je to....
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.