PDA

Prikaži potpunu verziju : Problem slova na monitoru?


tajpan
20.4.2010, 21:10
hellou:D

slova na monitoru imaju senku i izoblicene/mutna su... kako da to namestim, jel do monitora, graficke ili sta?
asus vh192d je u pitanju

Porsche
20.4.2010, 21:30
Probaj da podesiš osveženje slike na max. ili da probaš pomoću tastera na monitoru AUTO (ako imaš).

tajpan
20.4.2010, 21:40
gde se podeseva to osvezenje? i ne vidim da ima auto taster na monitoru?
i pitanju je ona textura slova valjda...

Porsche
20.4.2010, 22:02
Koji win koristiš?

tajpan
20.4.2010, 22:05
xp, service pack 3

Porsche
20.4.2010, 22:08
Desni klik na dekstopu\properties\settings\advanced\monitor\scre en refresh rate stavi na max.

tajpan
20.4.2010, 22:12
ima samo ponudjeno 60 htza

Porsche
20.4.2010, 22:13
Koji ti je monitor u pitanju?

tajpan
20.4.2010, 22:18
napisao sam u prvoj poruci asus vh192d, a grafa integrusa ati radeon 4200

Porsche
20.4.2010, 22:20
Moja greška video al kao da nisam video.:boodala:

Jel ti se to od jednom pojavilo ili si nešto radio pre toga?

Partybreaker
20.4.2010, 22:24
Proveri još jednom u meniju monitora, trebalo bi da postoji Auto Adjust opcija. Takođe, vidi da li je uključen ClearType:
1. In the Control panel, select 'Display'
2. Select the 'Appearance' tab and click on 'Effects…'
3. To turn on ClearType, check the box for 'Use the following method to smooth edges of screen fonts', then select 'ClearType' in the dropdown list
4. Close the Effects dialog by clicking 'OK' and click 'Apply' to complete the process
5. Tune ClearType to your own personal preference using the ClearType Web interface (http://www.microsoft.com/typography/cleartype/tuner/tune.aspx) or downloadable PowerToy Tuner (http://www.microsoft.com/typography/ClearTypePowerToy.mspx). Tuning ClearType makes an adjustment to the 'contrast' or 'gamma' value set for your screen.

http://www.microsoft.com/typography/ClearTypeFAQ.mspx

Jovan Verbic
20.4.2010, 22:26
To se i meni desavalo i nakon restarta i cescenja od virusa nije pomoglo, a resenje je bilo auto adjust! To imas u zavisnosti od monitora kod onog dugmeta gde gasis monitor ima dugme "auto"! Opet kazem mozda nema svaki monitor to, al pogledaj!

Porsche
20.4.2010, 22:29
Nema baš svaki monitor kao ni njegov (mislim na taster) nego pogledaj u meniju monitora.

tajpan
20.4.2010, 22:30
Proveri još jednom u meniju monitora, trebalo bi da postoji Auto Adjust opcija. Takođe, vidi da li je uključen ClearType:

http://www.microsoft.com/typography/ClearTypeFAQ.mspx
bilo mi je ukljuceno na standard, tako da je ovo clear, popravilo slova...
mada sigurno moze jos i bolje :p

hvala kolege:aplauz:

tajpan
20.4.2010, 22:33
To se i meni desavalo i nakon restarta i cescenja od virusa nije pomoglo, a resenje je bilo auto adjust! To imas u zavisnosti od monitora kod onog dugmeta gde gasis monitor ima dugme "auto"! Opet kazem mozda nema svaki monitor to, al pogledaj!
pa danas sam ga dobio, nije valjda vec zahvatio virus:D

Porsche
20.4.2010, 22:39
pa danas sam ga dobio, nije valjda vec zahvatio virus:D

Nije ni to isključeno ako nemaš dobru zaštitu.;)
Ali ne verujem.

tajpan
20.4.2010, 22:44
Nije ni to isključeno ako nemaš dobru zaštitu.;)
Ali ne verujem.
a je malo bolje kako sam ukljucio ono clean al opet i dalje je nekako "sugavo"...
nisam nista speciljalno bio dirao... igrao sam nba i kad sam izasao mislim da sam primetio tu promenu, a mozda i nije od toga...
onaj auto adjast ne viidim u meniju, jbm li ga

Sass Drake
20.4.2010, 22:54
http://www.microsoft.com/typography/ClearTypePowertoy.mspx

Podesi ClearType sa ovim programčićem kako ti odgovara.

tajpan
20.4.2010, 23:02
http://www.microsoft.com/typography/ClearTypePowertoy.mspx

Podesi ClearType sa ovim programčićem kako ti odgovara.
hvala ali mislim da ni ovo ne pomaze

Porsche
20.4.2010, 23:07
Tebi bi sigurno pomogla opcija Auto Adjust da je imaš jer kapiram šta ti se desilo zato sam i mislio odmah na to u prvom mom postu.

tajpan
20.4.2010, 23:10
Tebi bi sigurno pomogla opcija Auto Adjust da je imaš jer kapiram šta ti se desilo zato sam i mislio odmah na to u prvom mom postu.
pa to pise samo kad recimo u igrici menjam rezoluciju

Porsche
20.4.2010, 23:12
Gde se pojavi?
Jel na monitoru ispiše Auto Adjust ili ...?

tajpan
20.4.2010, 23:17
ma da, znas ono kad menjas rezoluciju pa onda blekne slika ispise se to auto adjast i onda promeni u tu koji si izabrao

Porsche
20.4.2010, 23:26
A jel ti vrati rezoluciju kad izađeš iz igre?

Po tome onda sam monitor odrađuje Auto Adjust, ali da li je odradio kad si izašao iz igre?
Pogledaj ti malo bolje po meniju na monitoru da li nema Auto Adjust?

Partybreaker
20.4.2010, 23:36
Sad sam kopao po PDF uputstvima za Asusove monitore. Treba da stisneš S/A dugme sa krajnje leve strane. "A" je pretpostavljam od adjust. :) Vidi, pa javi.

tajpan
20.4.2010, 23:43
Sad sam kopao po PDF uputstvima za Asusove monitore. Treba da stisneš S/A dugme sa krajnje leve strane. "A" je pretpostavljam od adjust. :) Vidi, pa javi.
ima to s/a, al tamo je ponudjeno vise izbora tipa kao game mode, night vison mode, standard i tako to... al to uglavnom menja osvetljenje i kontrast...
slova se ne menjaju....slova su onako nekako malo zamucena, pogotova ona na desktopu...
probo sam da updejtujem i monitor i grafu, al ne pronalzi nijedan noviji softver

Porsche
20.4.2010, 23:46
Probaj da ga zadržiš neko vreme.

tajpan
20.4.2010, 23:48
Probaj da ga zadržiš neko vreme.
ma nece, to su kao gotove performanse i samo izaberes kao koja ti odgovora...

evo kako izgledaju slova ba desktopu
http://img404.imageshack.us/img404/1849/1121r.png

Porsche
20.4.2010, 23:50
U bre pa tebe muče te crne senke oko slova, a to je sasvim normalno.
Probaj da staviš drugu sliku za pozadinu da vidiš situaciju.

Roskke
20.4.2010, 23:53
ma to je xp kriv,meni se tako slicno desavalo na pIII, npr svaki dan slova druge ikonice su bola tamnija tj masnija.uglavnom je to bio Recycle bin.

Porsche
20.4.2010, 23:54
Uradi sledeće:
Desni klik na dekstop\propertis\Appearence\Effect pa odeš na onaj drugi kvadratić sa strelicom i staviš na standard.

tajpan
20.4.2010, 23:55
U bre pa tebe muče te crne senke oko slova, a to je sasvim normalno.
Probaj da staviš drugu sliku za pozadinu da vidiš situaciju.
a isto bude kad se promeni slika... vidis da deluju ko da su zamucena...

tajpan
20.4.2010, 23:57
Uradi sledeće:
Desni klik na dekstop\propertis\Appearence\Effect pa odeš na onaj drugi kvadratić sa strelicom i staviš na standard.
pa na tome standard mi je bilo i onda su slova ko prepolovljena i izbledela, skoro da se ni ne vide:D

Partybreaker
20.4.2010, 23:58
Ispada da smo dosadni, al' ovo baš liči na problem sa ClearTypeom. :D Da ne ispada da lupam, sad sam pokušavao da menjam Standard <-> ClearType i dobijam istu sliku kao ti. Evo mojih podešavanja:

http://i42.tinypic.com/124bp8k.jpg

(desni klik na desktop -> Properties -> Appearance tab -> Effects)

Pošto podesiš na Standard (tu bi trebalo da je ključ priče), obavezno idi i na OK i na Apply u prozoru na kom si kliknuo na Effects (tj. u Display Propertiesu).

tajpan
21.4.2010, 0:12
Ispada da smo dosadni, al' ovo baš liči na problem sa ClearTypeom. :D Da ne ispada da lupam, sad sam pokušavao da menjam Standard <-> ClearType i dobijam istu sliku kao ti. Evo mojih podešavanja:

http://i42.tinypic.com/124bp8k.jpg

(desni klik na desktop -> Properties -> Appearance tab -> Effects)

Pošto podesiš na Standard (tu bi trebalo da je ključ priče), obavezno idi i na OK i na Apply u prozoru na kom si kliknuo na Effects (tj. u Display Propertiesu).
ma nije drug, tako mi je bilo i onda su slova bas mrsava...
i ima valjda taj auto adjast, u meniju je pod A I I Reset, i onda kako stavim koju rezoluciji on cima onako sliku dok je ne namesti, al opet jbm li ga slova budu ko sto su i bila... a izgleda da onda ne moze bolje od toga

tajpan
21.4.2010, 0:18
ovo levo je po standardu a desno po clear-u
http://img192.imageshack.us/img192/4503/1111f.png

Porsche
21.4.2010, 0:25
To znamo i to je sve OK, samo je u pitanju kako kome odgovara i verovatno kod nas ne može da pokaže kao kod tebe i tu je onda jasno da je samo problem pri podešavanju tvog monitora.

Partybreaker
21.4.2010, 0:27
Proceni šta ti je bitnije... Meni je isto jedno vreme bio uključen ClearType na predlog ortaka. Nervirao me je baš zbog toga što uzrokuje mutnjikava slova. Prebacio sam na standardna i prvih par dana mi je bilo prilično neobično, ali sam se privikao.

Samo je čudno što je sve bilo ok do pokretanja igre... Ne znam šta da ti kažem, jedino još da pogledaš da li ima nešto u ATI-jevom CCC-u.

tajpan
21.4.2010, 0:48
Proceni šta ti je bitnije... Meni je isto jedno vreme bio uključen ClearType na predlog ortaka. Nervirao me je baš zbog toga što uzrokuje mutnjikava slova. Prebacio sam na standardna i prvih par dana mi je bilo prilično neobično, ali sam se privikao.

Samo je čudno što je sve bilo ok do pokretanja igre... Ne znam šta da ti kažem, jedino još da pogledaš da li ima nešto u ATI-jevom CCC-u.
ma isto je tako bilo i pre igre...
a izgleda da onda bolje od toga ne moze...
odo spavati, prokrvarise mi oci od ovog monitora.. mozda se preko noci namesti samo od sebe :D

tajpan
21.4.2010, 14:57
wtf, zbog cega su slova crvena:confused:
http://img682.imageshack.us/img682/6615/12313213.png

Milos96
21.4.2010, 20:47
De ti vidis crvena slova:confused:
Moras kamerom da snimis monitor,ovde je sve normalno.

veseliburek
21.4.2010, 20:51
Proceni šta ti je bitnije... Meni je isto jedno vreme bio uključen ClearType na predlog ortaka. Nervirao me je baš zbog toga što uzrokuje mutnjikava slova. Prebacio sam na standardna i prvih par dana mi je bilo prilično neobično, ali sam se privikao.

Samo je čudno što je sve bilo ok do pokretanja igre... Ne znam šta da ti kažem, jedino još da pogledaš da li ima nešto u ATI-jevom CCC-u.

mogao si bar ime da mi navedeš :kreza:, ja ne mogu da radim bez cleartypea, nekako su mekša i prijatnija slova...

tajpan, aj slikaj fotoaparatom ta crvena slova

Partybreaker
21.4.2010, 22:02
mogao si bar ime da mi navedeš :kreza:, ja ne mogu da radim bez cleartypea, nekako su mekša i prijatnija slova...

Nisam hteo da te brukam. :p :D

tajpan
24.4.2010, 14:28
De ti vidis crvena slova:confused:
Moras kamerom da snimis monitor,ovde je sve normalno.
pa ono "ii"l u Instaling, nisu crvena, vec to kao vuku na crvenkasto... mislim bas ko sto je tu na slici, nije jace u "lajvu":D