Prikaži potpunu verziju : WinFast TV2000 XP Expert + SBB
Da li je moguće uz pomoć nekog software-a gledati scramblovane kanale sa SBB-a na gore pomenutoj kartici i na koji način?:confused:
Sa sigurnošću znam da je sličan postupak moguće izvesti kada su u pitanju SkySat kartice, tj. za gledanje satelitskih scramblovanih kanala.:)
Nazalost, te dve tehnologije se puno razlikuju. Konkretni rezultati koji su dobijeni kod nas su vrlo slabi:nov_mad2: , da ne kazem jadni.
Moze samo donekle da se dekodiraju pojedini kanali, ali je slika crno-bela, drhtava i nema zvuka:( .
Za to se koristi program DScaler (koji inace sluzi za pracenje TV programa), pa se u njemu ukljuce pojedini filteri koji sluze za dekodiranje. Te filtere prave nasa braca Rusi, ali za svoje potrebe. Kako se koriste razliciti sistemi skremblovanja kod nas i u Rusiji, ti filteri kada se primene kod nas daju slabe rezultate.
Ja imam karticu slicnu tvojoj, samo nije Expert. Nisam uspeo da je nateram da radi sa DScalerom:n-cc2: , mada nisam previse ni cackao. Ocekujem verziju 5 tog programa, koja bi trebala bolje da radi i bolje da podrzava Leadtekove TV karte.
Mozes vise o ovome naci na forumima na www.benchmark.co.yu i www.elitesecurity.org. Nadam se da moderatori nece obrisati ovaj post zbog reklame drugih foruma, ali ipak cilj svega ovoga je da uputimo ljude zeljne znanja gde mogu to znanje da nadju:icon_stud .
Pozdrav
Da li je moguće uz pomoć nekog software-a gledati scramblovane kanale sa SBB-a na gore pomenutoj kartici i na koji način?:confused:
Sa sigurnošću znam da je sličan postupak moguće izvesti kada su u pitanju SkySat kartice, tj. za gledanje satelitskih scramblovanih kanala.:)
Nisam siguran da li će raditi preko te kartice, ali probaj da skineš program DScaler i odgovarajuće plugine za njega.
I ja sam probao DScaler i nisam uspeo da "nateram" karticu da radi sa njim. :( Da ne pričam tek o podršci za daljinac... Jedino mi, znači, ostaje da čekam tu najavljenu verziju programa. Hvala u svakom slučaju!
DScaler se najgore snalazi sa Leadtek TV kartama (u odnosu na druge brendove). U podesavanju programa imas da biras proizvodjaca karte, kao i kakav je tjuner na njoj. E sad, kako se proizvode razlicite verzije kar(t)ica za razlicita trzista, tako se kod njih ugradjuju i razliciti tjuneri. Pa sad ti treba u padajucoj listi da ubodes koji je tjuner na tvojoj. Program izbaci upozorenje da mozes ostetiti BIOS kartice ako odaberes pogresan tjuner :eek: . (Na nekom forumu kod nas sam procitao da je neko oporavio svoju karticu posle takvog malera.) Mozes da saznas koji ti je tjuner na kartici ako skines nalepnicu sa njega pa je vratis. Ovo verovatno povlaci ponistenje garancije, ako je ista ima :icon_scra .
Kako god okrenes, d**e nam otpozadi.
A jos jedna osobina Dscalera je sto pristupa kartici na niskom nivou (ne koristi WDM drajvere). To je dobro sto moze da se koriste neke naprednije funkcije (i dekodiranje skremblovanih kanala spada u njih). Kod Leadtekovih kartica je to ujedno i problem - kada ugasis DScaler i pokrenes Leadtekov softver WinFast PVR, on radi sa velikim smetnjama na slici i ne mozes da pratis program sve dok ne restartujes kompjuter :nov_mad2: . Mene mrzi da to radim, a koristim i torrent download - njega ne valja prekidati.
Na kraju sam digao ruke od Dscalera i kao sto sam ranije napisao - cekam verziju 5 koja bi trebala ove stvari da dovede u red. Najveci biser ce biti ako stari plug-inovi ne budu mogli da rade sa novom verzijom Dscalera :boodala: .
Pozdrav
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.