PDA

Prikaži potpunu verziju : Flash disk sa Write protect prekidačem

jozvan_Kg
16.4.2010, 16:14
Dakle, pošto sam po stoti put morao da formatiram moj fleš koji koristim i kao lični i za posao, rešio sam da nabavim neki model koji ima ono malo dugme za zaključavanje, tj. da fleš bude samo read-only. Dajte predloge šta kupiti.
Da napomenem, kapacitet relativno nije bitan, ali bi poželjno bilo 8gb pa naviše, a minimum je 4gb.

GoranSTX
16.4.2010, 16:30
Kolega, kaži ti meni gde ima da se nabavi, a najmanje je bitno šta je i koliki je... Ne mogu nigde da isčeprkam fleš na zaključavanje pa sam se čak razmišljao da uzmem USB SD Card Reader i SD karticu i da radim sa njom...

jozvan_Kg
16.4.2010, 17:57
To sam i ja prvo pomislio (SD kartica varijanta), ali se onda ispostavilo sledeće: Onaj prekidač je više kozmetičke prirode. Jednostavno, sama kartica ne vidi u kom je položaju prekidač dok je ne staviš na komp, a tad je već kasno. Prvi upis prolazi, tj autorun kad uključiš kartu u komp, tek posle toga je read-only. Link ka tom infou (http://www.fencepost.net/2010/03/usb-flash-drives-with-hardware-write-protection/).
Ja nadjoh neke PQI fleševe (U339, U339XT, U339PRO iz Cool Drive serije modeli) oni imaju to dugme, ali pokušavam da nađem nešto 'dostupnije' (da bi uzeo kod sebe u servisu, berez maržiranja), pa kolega ako znaš koja veleprodaja kod nas radi PQI, ti mi baci poruku na pm (ako te ne mrzi).

GoranSTX
16.4.2010, 21:42
Aha, ovo za SD kartice nisam znao, hvala... E sad PQI, pogledao sam jednu firmu koja je pre imala ove flešiće u ponudi, ali kod njih više ni P od PQI, ako negde naletim na ove ili druge fleševe sa onog linka svakako ću ti javiti.

jozvan_Kg
16.4.2010, 23:28
Hehe, gledao i ja danas, izgleda da prestali da rade. Mada, to mora da je nešto skorije bilo, pre nekih mesec dana sam gledao za jednog ortaka i bilo ih je...Sutra ću da pogledam u Centralnim kompjuTerima, da slučajno nema neka informacija gde to mož' se kupi...