Prikaži potpunu verziju : Imam računar, šta sa njim?
Imam sledeću konfiguraciju:
Intel Celleron 2.0 Ghz
512 mb. ddr 1
asus ploča sa AGP slotom,integrisana grafička karta
CD-ROM
Samsung 753s monitor
tastatura i miš klasični(novi)
zvučnici 2.0 mali crni
NO OS...
Ovaj računar mi je nepotreban i hteo sam da ga dam nekome kome je potrebniji,ko nema računar ili ko nema sredstva da ga kupi da mu poklonim ovaj moj,pa ako imate predlog recite...
Hvala
Nemas nekog rodjaka, sestrica, necaka itd? Ako nema niko od njig zainteresovanih mozda ima u komsiluku a ako ne i to onda nekoj ustanovi (Decje Selo ili slicno). Mada ovo za ustanove nekako nemam poverenja da ce ta deca na kraju to i koristiti, vec da ce neko od radnika odneti svom klincu :D
Lepo je to što hoćeš. Mislim da ćeš morati da instaliraš i neki OS, zato što čisto sumnjam da neko ko nema računar ume to da uradi. Galebns ti je sve rekao, probaj da nađeš nekog u komšiluku ili nekog rođaka.
Lepo je to Bokile :) Kako god, instaliraj mu XP in the meantime, javiće se već neko, nije problem da ga se rešiš :)
Nemas nekog rodjaka, sestrica, necaka itd? Ako nema niko od njig zainteresovanih mozda ima u komsiluku
Nemam, sve sam snabdeo računarima a komšiluk nezainteresovan...
Lepo je to što hoćeš. Mislim da ćeš morati da instaliraš i neki OS.
Instaliraću XP to nije problem
Kako god, instaliraj mu XP in the meantime, javiće se već neko, nije problem da ga se rešiš
Biće XP,rešićemo nekako
NISAM NESTO SMART
10.4.2010, 19:51
Stvarno veoma lepo od tebe ali sto posto postoji neka org. koja ce dati taj kompjuter nekoj deci kojoj treba....naravno ako im verujes
jozvan_Kg
10.4.2010, 19:54
Свака част на вољи да тако нешто одрадиш. Ја сам ортаку поклонио моју стару машину(Е8400, HD3850, 3Gb, GA-ЕР31) када сам узео ову у Августу прошле године.
Лепо ти машину у руке, и правац неки центар за незбринуту децу или тако неки дом или установу. Тамо ће се највише обрадовати томе.
Stvarno veoma lepo od tebe ali sto posto postoji neka org. koja ce dati taj kompjuter nekoj deci kojoj treba....naravno ako im verujes
Pojedincu koji nema novca da priušti računar...
Nemoj me organizacija,setimo se samo naše akcije koju je vodio Simke,i čovek nayebo...
Equilibrium
10.4.2010, 20:26
Ali ti nisi Simke, ti samo odnosis SVOJ racunar, za koji si samo TI dao pare u bilo koji centar koji TI izaberes, nema tu demokratije i glasanja, ne mozes nikako da nayebes.
To je moje misljenje, odnesi ga u neki centar, koristice ga vise dece nego da ga das nekom pojedincu. a sto se tice zloupotrebe to i pojedinac moze da uradi tipa cale od deteta proda komp i kupi rakiju, tako da nemoj da brines za tu stranu takodje.
Moj je samo savet, komp je tvoj, pa ti vidi sta ces iako bih ja bio izrazito zadovoljan ako bi me poslusao.
Samo ga nemoj dati Katarini (Rebrači). :kreza:
+1 za Jozvanov predlog, plus nabaci na njega onih fleš igara (miniclip i slično).
Samo ga nemoj dati Katarini (Rebrači). :kreza:
+1 za Jozvanov predlog, plus nabaci na njega onih fleš igara (miniclip i slično).
Polako bre, tek je optužena, prezumpcija nevinosti.... :rolleyes: Inače ja imam rešenje za tebe, pošto po prirodi posla imam pristup najugroženijima, ako želiš da ga daš u dobrotvorne svrhe, kontaktiraj me na PP
Pojedincu koji nema novca da priušti računar...
Nemoj me organizacija,setimo se samo naše akcije koju je vodio Simke,i čovek nayebo...
Mozes da ga das nekoj skoli?
miša topola
10.4.2010, 21:12
Samo ne školi. Znam kako se učenici ophode prema računarima, čupaju RAM memorije, zaglavljuju kuler od grafičke kartice i slično. Biće uništen za manje od nedelju dana.
Najbolje je da računar pokloniš nekome ko se razume u IT i ko ga neće uništiti. Naravno, računar nemoj da daješ nekome ko će ga koristiti za FaceBook.
Slažem se za školu, to je najgora varijanta, ne bi me čudilo da završi u nekoj profesorskoj kancelariji.
lokalnoj školi sam već dao 2 komada,tako da otpada ta solucija...
Dogovorio sam se sa Vlajom,komp će ići nadomak Čačka,Vlaja će ga preuzeti i proslediti,računar će dobiti dete koje nema sredstava sebi da priušti računar...
Dao sam Vlaji moj telefon i do utorka najkasnije srede ću da ga ulickam i sredim i da ga pošaljem kurirskom službom o mom trošku,hvala svima na predlozima računar će otići u prave ruke...:)
Biće XPSP3
imaće sve programe za reprodukciju svega i svačega,Open office,antivirus licenciran na 1 godinu,brdo slika,brdo filmova i resto što treba...
Treba mi pomoć što se tiče flash igara,i sa time da ga nafilujem,zaboravio sam da kažem da ima 80 GB HDD,preporučite flash igre koje su dobre za dete,pošto nemam baš iskustva sa tim a ne bih da skinem neke gluposti,tako da su svi predlozi dobrodošli...
Hephaestus
10.4.2010, 21:25
Znam ko je pravi covek kome trebas da das racunar, to je Bulma aka BG. :kreza:
A sada ozbiljno, to je samo tvoja odluka, ako se budes previse premisljao i mislio gde ce racunar na kraju zavrsiti samo ce te boleti glava, preseci i daj nekome kome mislis da je potreban. Ti ces znati da si ucinio dobro delo, a ako racunar zavrsi kod nekoga kome nije namenjen to ce ici na dusu tome koji je racunar nezasluzeno prisvojio.
EDIT: Sada sam video da si odlucio, svaka cast.
Znam ko je pravi covek kome trebas da das racunar to je Bulma aka BG. :kreza:
A sada ozbiljno, to je samo tvoja odluka, ako se budes previse premisljao i mislio gde ce racunar na kraju zavrsiti samo ce te boleti glava, preseci i daj nekome kome mislis da je potreban. Ti ces znati da si ucinio dobro delo, a ako racunar zavrsi kod nekoga kome nije namenjen to ce ici na dusu tome koji je racunar nezasluzeno prisvojio.
hehe Bulma...
Odlučeno je...
Kompjuter ide dečaku koji živi u teškom siromaštvu sa bakom i majkom, u predgrađu Čačka. Da stvar bude gora, dečak ima teške srčane probleme i epilepsiju, jako je siromašan i samim tim malo izolovan od socijalne sredine, inače je veliki ljubitelj računara, ali naravno nema nikakav računar (jedva da ima šta i da jede). Mislim da će taj računar njemu biti možda neka nada da nauči da radi nešto na njemu, ne bili mogao sutra naći nekakav posao, jer tako bolestan teško da će moći da se izdržava nekakvim drugim radom.
miša topola
10.4.2010, 22:02
Treba mi pomoć što se tiče flash igara,i sa time da ga nafilujem,zaboravio sam da kažem da ima 80 GB HDD,preporučite flash igre koje su dobre za dete,pošto nemam baš iskustva sa tim a ne bih da skinem neke gluposti,tako da su svi predlozi dobrodošli...
Edukativne igre. Pogledaj forum Male igre (http://www.sk.rs/forum/forumdisplay.php?f=64) ima tema koje sadrže poučne igre. Samo ne znam kako da se downloaduju sa miniclip-a.
Nareži neki CD sa dokumentarnim filmovima iz istorije, geografije, biologije i neke istraživačke emisije, naravno ako imaš bilo bi lepo ;)
veseliburek
10.4.2010, 22:11
sad mi krivo, pre par dana mi je riknula jedna GF4 MX440 mojom krivicom (nije bilo namerno) , mogao sam da je dam da je bokile ugradi u komp, nije mi trebala... :(
jozvan_Kg
10.4.2010, 23:37
Имам једну mx-ицу вишка ако буде требало.
Geomaster
10.4.2010, 23:44
lokalnoj školi sam već dao 2 komada,tako da otpada ta solucija...
Dogovorio sam se sa Vlajom,komp će ići nadomak Čačka,Vlaja će ga preuzeti i proslediti,računar će dobiti dete koje nema sredstava sebi da priušti računar...
Dao sam Vlaji moj telefon i do utorka najkasnije srede ću da ga ulickam i sredim i da ga pošaljem kurirskom službom o mom trošku,hvala svima na predlozima računar će otići u prave ruke...:)
Biće XPSP3
imaće sve programe za reprodukciju svega i svačega,Open office,antivirus licenciran na 1 godinu,brdo slika,brdo filmova i resto što treba...
Imam MNOGO flash igara, preko 500, mislim da su bile na CD-u uz neki časopis (PC-Play i guess). Davno je bilo, ima svakakvih i mislim da bi vršilo posao. Kontaktiraj me na PM...
Imam GeForce 2 MX, mislim da je ispravna pa ako zatreba...
--ComputerBoy--
11.4.2010, 9:50
Kompjuter ide dečaku koji živi u teškom siromaštvu sa bakom i majkom, u predgrađu Čačka. Da stvar bude gora, dečak ima teške srčane probleme i epilepsiju, jako je siromašan i samim tim malo izolovan od socijalne sredine, inače je veliki ljubitelj računara, ali naravno nema nikakav računar (jedva da ima šta i da jede). Mislim da će taj računar njemu biti možda neka nada da nauči da radi nešto na njemu, ne bili mogao sutra naći nekakav posao, jer tako bolestan teško da će moći da se izdržava nekakvim drugim radom.
Odlicna ideja, vlajo, siguran sam da odlazi u prave ruke. :)
A sto se tice flash igara, Bokile, pogledaj ovo (http://www.twistysdownload.com/forums/games/54001-rs-com-200-best-flash-games.html).
A sto se tice flash igara, Bokile, pogledaj ovo (http://www.twistysdownload.com/forums/games/54001-rs-com-200-best-flash-games.html).
to nam treba,nasao sam igre,sve je ok...
Имам једну mx-ицу вишка ако буде требало.
Imam GeForce 2 MX, mislim da je ispravna pa ako zatreba...
Fala obojici imacu vas u vidu,bice jos racunara za deljenje,te mx ce dobro doci....
jozvan_Kg
11.4.2010, 12:20
Kaд буде затребало, ти јавни, да ти пошаљем брзом поштом. Такође, негде имам затурено једног Семпрона 2400+ и мислим 256 мб ддр1 рам меморије, па кад будеш паковао те следеће машине, имај и то у виду. Боље да се искористи за тако неку ствар, него да чами по кутијама.
Svaka čast Bokille, brzo i efektno.
Racunar ne moze da ide.
Ukljucio sam ga i ne daje znake zivota,dok ne ustanovim kvar,sve se stopira....
EDIT:Ploca zasmrdela,otisao cipset... :(
Rastavio sam ga zbog ciscenja,i kad sam ga sklopio i ukljucio nije se upalio,ali se osetio ostar smrad,sa zaljenjem sam konstatovao da je otisao cipset,mozda zbog vlage jer sam ga izvadio iz podruma ili neceg drugog ne znam,dobro je da je crkao kod mene a ne detetu...
Javno izvinjenje svima,sledeci racunari koji budu bili izvuceni iz moje firme idu svi kod Vlaje,jos jednom se izvinjavam,sad se osecam veoma glupo...
evo slike:
Šta se izvinjavaš, sheit happens...Biće još kompova.
Pa, ok, šta ćeš sad :) Ali, koliko ja vidim dosta ljudi (ili se gadno tripujem :D) se ovde javilo da ima neke komponente itd...
Može da da svako po neku komponentu i da sastavimo neki komp? :)
Pa ima fore za klinca, ionako je ovih dana otišao u BG na operaciju srca (nadam se da će sve biti OK), pa ako se nađe ploča, a da je sve ostalo preživelo havarije, može se sastavi.
Predlog je vrlo dobar, međutim, treba se prvo raspitati da li kompjuterski monitor može da smeta osebi sa epilepsijom. Velike su šanse da neće smetati, ali treba se ipak raspitati. Moguće da dečko treba samo da izbegava neke vrste igara...
veseliburek
18.4.2010, 21:33
pa ima li iko s478 ploču a da mu ne treba? (ja imam jednu al ne radi, ako počne da baca sliku mogu da je se odreknem)
ova doctorova ideja nije loša...
Predlog je vrlo dobar, međutim, treba se prvo raspitati da li kompjuterski monitor može da smeta osebi sa epilepsijom. Velike su šanse da neće smetati, ali treba se ipak raspitati. Moguće da dečko treba samo da izbegava neke vrste igara...
Pa mislio sam o tome....nije problem da se raspitam.
Pandemonium
19.4.2010, 0:58
Imam ja 2 RAM modula - DDR1 od 256 MB i 512 MB (ne znam koji su, mogu da pogledam sutra, pa da javim. Ako bude trebalo za neku sledeću akciju, cimajte.
Baš ste me ganuli s ovom akcijom, svaka čast!
White Ripper
21.4.2010, 21:07
Nemas nekog rodjaka, sestrica, necaka itd? Ako nema niko od njig zainteresovanih mozda ima u komsiluku a ako ne i to onda nekoj ustanovi (Decje Selo ili slicno). Mada ovo za ustanove nekako nemam poverenja da ce ta deca na kraju to i koristiti, vec da ce neko od radnika odneti svom klincu :D
Vala ce se usreciti:kreza:
PA bokile,mozes to vidjet da das na reciklazu ko sto cu i ja sa mojim.:D
Prijavljujem i ja jedan GF2, samo mislim da joj ne radi kuler. Ako zatreba javite pa ću da potražim.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.