PDA

Prikaži potpunu verziju : Server za AP

the_tosic
10.6.2006, 19:21
Kakva mi je masina potrebna za server da se bezicno umrezim sa ortacima iz kraja(DC++, jabber, igre) . Vidim da se po forumima pominju P2 P3 masine, ali mene zanima dali to moze da izgura da radi NON-STOP. Znam da mi je na starom kompu crklo napajanje kada je radio 30 sati. Dali je potrebno nesto posebno od hardvera.

I dali to moze da se uradi bez servera samo AP da se stavi.

Bokile
21.6.2006, 9:49
Masine koje ja koristim za routere su sledece.
P3,64 mb,4 mb. video memorije,mikrotik linux.
Masine ne rade 24 sata:D ,nego 365 dana u godini...
Greju se minimalno,a restartujem ih iz kancelarije,cisto da ih osvezim...
Ne moze bez servera
Eto...:ciao:

Patton
21.6.2006, 11:11
Meni radi Intel P2 350Mhz, 128mb ram-a. Radi vec godinu dana bez prekida (osim kada na trenutak nestane struje u kraju). Do sada rekordni uptime iznosi oko 80 dana. Zbog te struje smo i njega stavili zato sto je ATX kuciste, pa nece da se strecne kada opet dodje struja. Pre njega je bio Intel P1 166Mhz, 64mb ram-a kome je vrisnuo hard disk upravo kada je dosla struja posle prekida.

korisnik
21.6.2006, 11:18
Zasto nebi moglo bez servera? Ako zelis samo da umrezis, kupi samo AP i to je to. Primerice ti se spojis na AP kablom a druga dva ortak wireless na AP.
Mozes uzet Asus ruter 550 ako se ne varma, kosta oko 100 eura, radi da nikada ne zablokira, i podnosi dobro p2p promet. Ako je samo za conectivity definitivno ta varianta. Taj ti ruter ima i mogucnost ogranicavanja brzine downloada.