Prikaži potpunu verziju : Server za AP
the_tosic
10.6.2006, 19:21
Kakva mi je masina potrebna za server da se bezicno umrezim sa ortacima iz kraja(DC++, jabber, igre) . Vidim da se po forumima pominju P2 P3 masine, ali mene zanima dali to moze da izgura da radi NON-STOP. Znam da mi je na starom kompu crklo napajanje kada je radio 30 sati. Dali je potrebno nesto posebno od hardvera.
I dali to moze da se uradi bez servera samo AP da se stavi.
Masine koje ja koristim za routere su sledece.
P3,64 mb,4 mb. video memorije,mikrotik linux.
Masine ne rade 24 sata:D ,nego 365 dana u godini...
Greju se minimalno,a restartujem ih iz kancelarije,cisto da ih osvezim...
Ne moze bez servera
Eto...:ciao:
Meni radi Intel P2 350Mhz, 128mb ram-a. Radi vec godinu dana bez prekida (osim kada na trenutak nestane struje u kraju). Do sada rekordni uptime iznosi oko 80 dana. Zbog te struje smo i njega stavili zato sto je ATX kuciste, pa nece da se strecne kada opet dodje struja. Pre njega je bio Intel P1 166Mhz, 64mb ram-a kome je vrisnuo hard disk upravo kada je dosla struja posle prekida.
Zasto nebi moglo bez servera? Ako zelis samo da umrezis, kupi samo AP i to je to. Primerice ti se spojis na AP kablom a druga dva ortak wireless na AP.
Mozes uzet Asus ruter 550 ako se ne varma, kosta oko 100 eura, radi da nikada ne zablokira, i podnosi dobro p2p promet. Ako je samo za conectivity definitivno ta varianta. Taj ti ruter ima i mogucnost ogranicavanja brzine downloada.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.