PDA

Prikaži potpunu verziju : RDS?

Lynx24
4.4.2010, 1:44
Ja ne mogu da verujem da ne postoji tema sa ovim pitanjem. Ali eto... Dakle, da li neko zna za neki muzicki plejer koji moze da pusta RDS?

Drugo pitanje: Da li je moguce prenositi RDS preko streaminga?

starx
5.4.2010, 10:11
Znam za novje telefone, RDS na plejerima neznam iskreno nisam cuo za ove do 50e, internetom mozes prenositi sve pa i tekst koji ima rds, samo neznam da li ga pustaju svi plejeri.:confused:

Beagle
5.4.2010, 14:47
Znam za novje telefone, RDS na plejerima neznam iskreno nisam cuo za ove do 50e, internetom mozes prenositi sve pa i tekst koji ima rds, samo neznam da li ga pustaju svi plejeri.:confused:

Video sam da jeftiniji Samsung stick plejeri imaju RDS.

Da li moze da se moduje mp3 tako da ocitava RDS?

Lynx24
5.4.2010, 16:01
Pa dobro, koji plejer pusta, jel zna neko?:)

Beagle
5.4.2010, 17:52
Pa dobro, koji plejer pusta, jel zna neko?:)

Uglavnom Samsung iz YEPP serije ;). Proguglaj malo.

Chivan
6.4.2010, 15:44
S obzirom da je tema u sobi Audio softver (http://www.sk.rs/forum/forumdisplay.php?f=120) malo sam zbunjen, pa bi autor teme mogao da pojasni da li je pitanje postavio u pogrešnoj sobi, ili su ga drugi pogrešno razumeli, pa daju preporuke hardvera? :)

VojaM
6.4.2010, 18:00
Ja sam nešto uvek mislio da je RDS (Radio Data System) standard koji omogućava onaj tekst što se pojavljuje na radio-aparatima kad se slušaju FM stanice. Ono, recimo, kad piše koja pesma trenutno ide, koja je to radio stanica, pa i neki telefonski brojevi za glasanja i slično.

Kakve to veze ima sa audio plejerima? Možda samo sa onima koji imaju ugrađen i radio?

Ili vi mislite na neki drugi RDS?

Beagle
6.4.2010, 19:52
Kakve to veze ima sa audio plejerima? Možda samo sa onima koji imaju ugrađen i radio?

Zar se danas prodaju mp3 plejeri koji nemaju radio?

Partybreaker
6.4.2010, 23:43
Video sam da jeftiniji Samsung stick plejeri imaju RDS.

I ja znam da pojedini Samsung plejeri podržavaju RDS. Konkretno, mislim da sam video na YP-U3 modelu.

Da li moze da se moduje mp3 tako da ocitava RDS?

Mislim da ne. Čitao sam da su modovali Cowon plejere, ali samo da bi prikazali ime stanice umesto broja određene frekvencije. Tipa, B92 umesto 92.5MHz... Da je tako jednostavno, proizvođači ga ne bi izostavljali tako lako.

Ja sam nešto uvek mislio da je RDS (Radio Data System) standard koji omogućava onaj tekst što se pojavljuje na radio-aparatima kad se slušaju FM stanice. Ono, recimo, kad piše koja pesma trenutno ide, koja je to radio stanica, pa i neki telefonski brojevi za glasanja i slično. Ili vi mislite na neki drugi RDS?

Na taj RDS je mislio.

Logično je da će se mogućnost funkcionisanja RDS-a razmatrati u slučaju plejera sa ugrađenim radio tjunerima. A pitanje je zanimljivo utoliko što je malo takvih plejera, a opcija je interesantna i korisna za one koji češće slušaju radio.

Gotovo svi iPodi nemaju radio. :) Mislim da jedino iPod Nano pete generacije ima FM.

Beagle
7.4.2010, 0:32
Gotovo svi iPodi nemaju radio. :) Mislim da jedino iPod Nano pete generacije ima FM.

Nikad ne bih kupio budjavi iPod... Ajmo sad, drvlje i kamenje: kill, kill :kreza:

Chivan
7.4.2010, 10:03
Da. Osim iPoda kojeg je Partybreaker pomenuo, ima ih još podosta. Trik je u tome što se prilikom uvoza (i u Evropskoj uniji) plaćaju veći porezi ukoliko ta oprema koja se uvozi ima tjunere. Slična situacija je, recimo, sa monitorima. Ukoliko monitor ima TV tjuner u sebi, porez na njega je 18%, jer spada u klasu televizora. Ukoliko nema, onda je porez 8%, jer spada u osnovne komponente računara.