PDA

Prikaži potpunu verziju : Kako formatirati memorijsku karticu ili bar proveriti da li je jos uvek ispravna?

Dyca
2.4.2010, 15:57
Radi se o SanDisk Memory Stick PRO Duo 2GB kartici. Naime, kad sam pokusao danas da je formatiram preko kompa, komp je prijavio da ne moze da odradi format, a nakom toga ni PSP nije mogao da je prepozna. Pokusao sam da je formatiram preko kompa, preko PSP-a, sa HP USB disk storage format tool-om, Hard Disk Wipe tool-om, Memory Stick Formattet-om i jos nekoliko programa, ali ni jedan od njih ne moze da je formatira.. Interesuje me da li postoji neki program koji ce je zasigurno formatirati ili da li postoji bar nekiprogram kojim bi mogao da utvrdim da li je kartica jos uvek upotrebljiva. Hvala unapred.

VlaK
2.4.2010, 19:56
Probaj sa "Hard Disk Low Level Format Tool"
http://www.softpedia.com/get/System/Hard-Disk-Utils/HDD-Low-Level-Format-Tool.shtml
Meni je pomogao oko jednog fleša koji isto tako nije hteo da se formatira.

Dyca
2.4.2010, 22:10
Pokusao sam..i uspeo je da formatira karticu, ali sada kompjuter ne samo da nece da je formatira, vec je ni ne primecuje..a na psp-u je isto kao i ranije, prijavavljuje da u njemu nema kartice =/ da ne znas neki program koji proverava da li je sama kartica u redu ili je neupotrebljiva??

JovanK
12.4.2010, 10:35
Pokusaj da je formatiras u nekome digitalnome aparatu koji koristi tu karticu.

Remi_Gaillard
26.4.2010, 12:56
Imamo istu karticu i isti problem,kad je ubacim u mob. pise da treba da se formatira,a kad je formatiram izbacuje gresku,i sad evo skuplja prasinu...

NjegovaWisost
10.5.2010, 20:51
NA PSPu će ti raditi samo ako je na njemu formatiraš. A inače, ako ti je nikako ne prepoznaje, znači da je crkla.