PDA

Prikaži potpunu verziju : Pitanje za servisere

ivance95
22.3.2010, 7:50
Kratko i jasno!!!
Koje programe instalirate kada reinstalirate windows(nekom klijentu).
Hvala:ciao::ciao::ciao:

jozvan_Kg
22.3.2010, 12:07
Foobar или Aimp
7ZIP
Mozilla Firefox или Opera
Open Office 3.2.0
Ultimate Comander
MV2 Player
Klite Codec Pack
Windows Live Mail & Messenger
AVG 9.0 Free
Picasa
Nero 9 Free или CDBurnerXP
Oво горенаведено су све фрај варијанте програма, и ја се максимално трудим да гурам оpen-source решења. Мада, понекад клијенти траже варез верзије, и те инсталације избегавам максимално.

Stef
22.3.2010, 12:12
i WinRaR:D

Mickie
22.3.2010, 12:42
Kod mene nema WinRAR:D.

Mozilla Firefox
OpenOffice.org
7zip
Xpdf
InfraRecorder
GIMP
Inkscape
VLC
SmPlayer
Songbird
Klite Codec Pack
Avira ili AVG Free
FrostWire ili Deluge

I to mu to. Sve open source sem kodeka i antivirusa. Svako instaliranje closed source programa se naplacuje dodatno (a kad kazem dodatno mislim dodatno:dzavo:).

White Ripper
22.3.2010, 13:09
Da li je izvodljivo da skupim sve te setape i napravim jedan setap koji bi instaliro sve te programe odjednom bez onog stalnog kliktanja sa jednog na drugi setup radi instalacije?

Skols
22.3.2010, 13:45
Da li je izvodljivo da skupim sve te setape i napravim jedan setap koji bi instaliro sve te programe odjednom bez onog stalnog kliktanja sa jednog na drugi setup radi instalacije?

mislim da moze preko nlite-a,ali svaku instalaciju moras sam da kliknes na "next","yes","ok"...plus moras naci i vec gotovu "narodnu" verziju programa,da se ne bakces oko "lecenja"...

ivance95
22.3.2010, 13:46
Hvala vam i ja praktikujem open source.:ciao::ciao::ciao:
@White Ripper Ne znam i mene to interesuje.

irreal
22.3.2010, 15:18
ja ne mogu da verujem da se u vreme Media Player Classica i VLC Playera neko i dalje bakce instalacijom kodeka i kodek packova...

zasto? da bi klipove gledali u windows media playeru 9?

ivance95
22.3.2010, 15:55
ja ne mogu da verujem da se u vreme Media Player Classica i VLC Playera neko i dalje bakce instalacijom kodeka i kodek packova...

zasto? da bi klipove gledali u windows media playeru 9?
Nekad ce se sigurno javiti problem sa kodecima, videces!!!:ciao::ciao::ciao:

irreal
22.3.2010, 16:03
Nekad ce se sigurno javiti problem sa kodecima, videces!!!:ciao::ciao::ciao:

nema sta ne pustam i ne gledam, i nikada nisam naisao na nesto sto mi VLC nije pustio, nikada.

a cak i wmp 11 ili 12 pusta po defaultu vecinu stvari koje ti trebaju.

sigurno ima 5-6 godina od kako sam poslednji put instalirao neke kodeke...

VojaM
22.3.2010, 16:50
Uz svu čast pomenutim programima, postoje neke varijante .MKV filmova za koje se naprosto mora imati kodek. Ne dešava se tako često, ali se dešava.

todos
22.3.2010, 18:06
A tu je GOM!!! Bez brige sa kodecima.

nikola87
22.3.2010, 23:21
eeee extra tema, evo ja

7-zip
Avira
Adobe reader 9.1
Comodo
k-lite ili ffdshow
GOM ili BS player
Picasa
AIMP ili WinAmp
Nero micro
Total comander
Firefox
Office 2003

jozvan_Kg
23.3.2010, 2:03
Искрено, моје лично мишљење о VLC плејеру је да је дотични живо сра*е. Иако се поједини куну у њега (њима свака част) једноставно не волим тај плејер. А до сада нисам наишао на нешто што Media Player Clаssic или BS нису успели да савладају.

@irreal Па, поједине .мкв контејнере чак ни фамозни VLC није успео да свари без кодека.

player1
23.3.2010, 9:12

Media Pleyer Classic dolazi uz K-lite Code Pack, tako da se itekako oslanja na kodeke.

A ako kojim slucajem imas netbook koji se oslanja na hardwervsko dekodovanje videa, VLC postaje beskoristan, jer isti radi sve softverski.

Skols
23.3.2010, 12:02
office xp ili 07,zavisi ko sta zeli..
winamp,nero,powerdvd,klitecodecpack,kmplayer/mv2/bsplayer,adobe reader ili foxit reader,firefox&flash,totalcmd,avira antivir..

aca2568
23.3.2010, 17:48
Foobar или Aimp
7ZIP
Mozilla Firefox или Opera
Open Office 3.2.0
Ultimate Comander
MV2 Player
Klite Codec Pack
Windows Live Mail & Messenger
AVG 9.0 Free
Picasa
Nero 9 Free или CDBurnerXP
Oво горенаведено су све фрај варијанте програма, и ја се максимално трудим да гурам оpen-source решења. Мада, понекад клијенти траже варез верзије, и те инсталације избегавам максимално.
To su sve besplatni programi. Evo sta ja instaliram:
-Microsoft Office 2007
-Adobe Acrobat Reader 8 Professional
-Adobe Dreamweaver CS4
-WinRar i WinZip
-Total comander
-Kaspersky internet security 2010 ili avast 4.8 professional
-TuneUp 2010
-BS Player pro
-Winamp
-CyberLink PowerDVD 8
-Operu
-CorelDRAW Graphics Suite X4
Po meni to su osnovni programi za rad prosecnog korisnika racunara. ako neko zeli neki jos program ja i to ubacim jer imam preko 10 000 programa.

player1
23.3.2010, 17:54
-Adobe Dreamweaver CS4

Sta ce ovo procesnom korisniku?!?

aca2568
23.3.2010, 17:56
To instaliram zato sto mi taj program trazi skoro svaki drugi korisnik, pa sam onda resio svima da instaliram. Neka se uce ljudi da prave web sajt.

player1
23.3.2010, 18:04
Heh, nisam znao da je toliko interesovanje za pravljenje sajtova.

irreal
23.3.2010, 18:15
To su sve besplatni programi.
Sto je on i naglasio, tako da ne kapiram poentu te recenice, osim ako nije da se pohvalis sto instaliras pirateriju.

Po meni to su osnovni programi za rad prosecnog korisnika racunara.
ma sta mi naprica, prosecan korisnik racunara crta u corel draw-u (i to mu treba x4, zbog svih novih mogucnosti, naravno) a dreamweaver se podrazumeva.

ako neko zeli neki jos program ja i to ubacim jer imam preko 10 000 programa.

imamo i svi mi.
moja kompilacija programa se zove "internet"

Gradimir
23.3.2010, 18:25
To su sve besplatni programi. Evo sta ja instaliram:
-Microsoft Office 2007
-Adobe Acrobat Reader 8 Professional
-Adobe Dreamweaver CS4
-WinRar i WinZip
-Total comander
-Kaspersky internet security 2010 ili avast 4.8 professional
-TuneUp 2010
-BS Player pro
-Winamp
-CyberLink PowerDVD 8
-Operu
-CorelDRAW Graphics Suite X4
Po meni to su osnovni programi za rad prosecnog korisnika racunara. ako neko zeli neki jos program ja i to ubacim jer imam preko 10 000 programa.

Pošto je većina programa komercijalna, da li imaš licencu?
Bar za Kaspersky bi trebao imati, menjaju one ključeve stalno, pa korisnicima neće raditi samo par dana.

federer
23.3.2010, 18:58
Sta ja instaliram.Vako instaliram Windows 7 posto on me resava vecinu sra*a koje moram dodatno.Lijepo nov komp prikljucim u LAN na toj komp i stavim Aviru,Skype,uTorrent i sve to i upustvo za koriscenje nekih programa. Dok je komp jos kod mene,uzmemo pa igramo CS1.6 u LANu..:dzavo:. Uvijek jos instaliram FireFox i FlashActiveX ,JavaRuntimeEnviorement,MS Silverlight itd. Uglavnom svi su zadovoljni.Tu idu i malo igrica malih .