Prikaži potpunu verziju : Planeta Zemlja
sta mislite vi sta ce se desiti sa nasom planetom za narednih 10 godina???
posto klima,sunce:Freddy:itd.
Desiće se to da će da bude malo toplije. Ako si mislio na smak sveta, to će se jednom desiti. Kada? Ne znam. Ima mnogo načina, kao npr. da nas udari neki meteor. Ako se to ne desi, onda će sunce da sprži zemlju, ali to su milioni godina u pitanju (ako nisi znao, sunce, kao i sve ostale zvezde, raste).
Napredovaće. Mnogo novih tehnologija. Za 5 godina hibridni automobili će biti na sve strane, za 10 električna i solarna. Biće više čistijih tehnologija. Nego bojim se da voda ne postane strateška sirovina oko koje može da dođe do problema.
--ComputerBoy--
20.3.2010, 13:22
Ok, nece tehnologija napredovati bas toliko. :D
To je kao kad su rekli da ce covek 1965. napraviti koloniju na Mesecu. :rofl:
Ja se ne bih toliko plasio klime,zemljotresa,meteora itd.Vise bih se plasio nekog nuklearnog rata,jer ako neko unisti zemlju to ce sigurno biti ljudi.
Napredovaće. Mnogo novih tehnologija. Za 5 godina hibridni automobili će biti na sve strane, za 10 električna i solarna. Biće više čistijih tehnologija. Nego bojim se da voda ne postane strateška sirovina oko koje može da dođe do problema.
Pre 10 godina su ljudi rekli to isto i ništa, i pre 20 godina su rekli isto i ništa, i pre 30 su rekli i ništa....
Zemlju neće spasti lepe želje već sablja za vrat (iliti metak u čelo), mislim ne sebi već odgovornima za odugovlačenje.
ali pak tehnologija je napredovala i mnogo ce se toga desiti :to_care: videcemo mi jos ima jos do toga
Sve ce ostati isto sto se tice planete. (povremeno cunami i zemljotres da se regulise broj stanovnika) Mozda bude samo malo toplije, mada sumnjam. A sto se tice tehnologije svasta moze da se desi. Mozda cemo imati brzi net. :) Secam se nekad davno dok sam citao "Mobi" u jednom tekstu na temu kakvi ce biti telefoni buducnosti kazu za 15ak godina cemo imati telefone koji nece imati klasicnu tastaturu nego ce biti sa ekranom osetljivim na dodir.... Ubrzo posle toga takav telefon se pojavi. Seti se nekad Nokie 3310 i danasnjih "masina". A mozda bude scenario kao iz Terminatora. :D
pa znas iz terminatora bas ovaj NE BI BILO DOBRO:D
Nova saznanja naucnika tvrde da nema nikakvog globalnog zagrevanja vec da zemlja ima periode od 30 godina u kojima se smenjuje hladna i topla struja zbog blagih promena smera okenskih struja... proslo 30 toplih godina, sledi 30 hladnih, u sta nas je uverila ova zima.
Ne kazem da verujem u ovo jer je moguce da opet grese... e sad sta ce biti videcemo. Da, valjda cemo dobiti brzi internet, novije bolje kompjutere...:D
Ja se ne bih toliko plasio klime,zemljotresa,meteora itd.Vise bih se plasio nekog nuklearnog rata,jer ako neko unisti zemlju to ce sigurno biti ljudi.
eScDfYzMEEw
Zoranb007
20.3.2010, 23:14
Ako posmatramo logicni redosled, sve se vrti u krug, vraca se moda odevanja, vracaju se frizure, vraca se muzika, dizajn automobila, i coveka kada ostari vuce da se vrati u zavicaj, i naravno izmedju svih tih ponavljanja se izmisli nesto novo, pa se i to novo jednog dana opet vrati u modu... po ovoj logici bi i planeta trebala da se vrati u prvobitno stanje, pa sve ispocetka, verovatno ce se sve unistiti i pretvoriti u beskonacnu pustos, pa ce se vremenom pojaviti sume, neobicne zivotinje, neki iksan neandrtalac sa zivotinjskom kozom oko struka umesto gacha, loviti kopljem divlje zivotinje, jesti sirovo meso, i nepretpostavljajuci da je nekada na ovoj planeti postojao kompjuter, avion, tramvaj i ostalo... Cisto sumnjam da neki naucnici mogu tacno da predvide redosled desavanja:confused:
Pre 10 godina su ljudi rekli to isto i ništa, i pre 20 godina su rekli isto i ništa, i pre 30 su rekli i ništa....
Zemlju neće spasti lepe želje već sablja za vrat (iliti metak u čelo), mislim ne sebi već odgovornima za odugovlačenje.
Potpuno se slažem sa tobom. Postojale su napredne tehnologije koj' zna od kada, ali neko neda. Koči istinski napredak. Međutim ima još jedna stvar. mnogo bogati već mogu sebi da priušte tehnologiju koja će biti omasovljena za tih desetak godina, Postoje električni automobili koje oni poseduju, kao i #D televizija koju skoro svi koji se smatraju bogatim imaju. Ta tehnologija koja je napredna nalazi se u njihovim rukama i praktično, i naravno isti oni ne žele da i ostali napreduju.
Ako posmatramo logicni redosled, sve se vrti u krug,...
eMNrciIJXnE
pentraksil
21.3.2010, 22:46
Bice nuklearnog rata, prezivece samo Rusi i Japanci koji imaju velike Metroe da se skrivaju. A mi Srbi cemo da se guramo u onaj Beogradski nedovrsheni :D.....
Bice nuklearnog rata, prezivece samo Rusi i Japanci koji imaju velike Metroe da se skrivaju. A mi Srbi cemo da se guramo u onaj Beogradski nedovrsheni :D.....
A sta je sa mrezom tunela ispod celog Beograda...
To je malko preterano (mislim, to "ispod celog Beograda"), a i to što je upotrebljivo (uglavnom na Kalemegdanu i u blizini) nije za ljudsku upotrebu.
Rim i Pariz imaju katakombe. Narocito Pariz koji je ceo prokopan sto sa tim katakombama sto sa metroom. Ali nije bitno gde ces se skloniti. Bitna je hrana i voda. Tako da su jedino sposobni da prezive tako nesto podzemni gradovi do 5000 stqanovnika sa sopstvenom rezervom vode koja bi se iskljucivo reciklirala.
najbolje bi preziveo onaj ludak sa Diskaverija sto prezivljava i jedne crve i takve stvari:p
Nikola_Kg
22.3.2010, 13:28
najbolje bi preziveo onaj ludak sa diskaverija sto prezivljava i jedne crve i takve stvari:p
Немојте заборавити Инзагија :d
heh, u moje vreme smo u pauzi fudbala, basketa ili odbojke na lokalnom terenu sedeli, odmarali i tako bi nam pale te "duboke" teme napamet, pa bi zustro diskutovali o buducnosti planete, vanzemaljcima i putovanju kroz vreme, dok neko ne uzvikne "igramo novu, ajmo par nepar raspar, ko bira prvi".
danas vam za te prazne price koje vise sluze za razgibavanje maste nego za neku diskusiju o cinjenicama i stavovima sluzi forum :/
bleh, osecam se mnogo matoro.
Hephaestus
22.3.2010, 15:47
@irreal
Blago tebi, ti si sa svojim drustvom u pauzi na fudbalu imao prilike da pricas nesto zanimljivo, ovi moji balvani i danas kada igramo fudbal, i kada sedimo u kaficu, na bilo kom mestu... ne znaju nista da progovore pametno, a matori magarci vec. Ja bih rado podelio moja razmisljanja, sto se tice astrofizike, ili neke druge naucne grane, ali nemam s kim. Da to radim na forumu mi nije bas prirodno, jer volim uzivo raspravu, gde se misljenja brzo gomilaju.
Muka mi je od vashih hipi-mishljenja ovo ce da unishti zemlju ono ce bla bla bla ... Ljudi dve hiljade godina nemaju pametnija posla nego da mudruju o kraju sveta .....
Moje mishljenje o klimi ... ovako ....
Sve to je masovna histerija koju su izazvali zapadnjacki idnustrijalci da bi sebi povecali profit. One sijalice, zeleneo ovo zeleno ono. Takse na stara auta i generalno takse na sve shto nije proizvedeno po zelenom standardu ....
Dakle cinjenica je da se klima menja menjala se i pre ljudi. Menja se po svom prirodnom procesu. Ne menjaju je ljudi tako drasticno kao shto se govori. Precenli smo sebe. Dakle mnoge od tih zelenih mera nishta nece promeniti. Neke od tih mera su i logicne ushtedeti tu i tamo resurse i modernizovati se ali preteruje se.
Drugo govori se o gladi, prenaseljenosti itd. A sa druge strane cuvanje divljine, prirode. Jedno s drugim je u konfliktu ne mozemo da zabranimo ljudima da radjaju a ovako nece imati ni gde da zive ni shta da jedu. Pa hocemo li po svaku cenu da cuvamo pande i kitove ili da radimo neshto u korist ljudskog roda.
Cini mi se da bi nekim ljudima odgovaralo da pola ljudskog roda legne i umre kako ne bi zagadili lepu plavu planetu i unishtili prirodna stanishta ....
Da sam neka vlast uopshte se ne bi opterecivao time shta hoce zeleni ....
A nuklearni rat pa kad dosad nije bilo nece ni sad. Nikome ne ide to u korist jer posle toga nece ostati nicega da njime vladash. Pitanje i ako neko prezivi u metroima da li ce moci da prezivi kad izadje. Shta ce da jede pije. Veverice i Nuka-Kolu .....
Za narednih 10 godina ne ocekujem nishta drasticno .... Nadam se ekonomskom, vojnom i politickom slabljenju SAD-a. Krah berze ekonomska kriza .... raspad SAD-a gradjanski rat .... Rat Teksas-Meksiko .... Nemiri na Meksicko Kanadskoj granici :D .... Raspad NATO-a EU .... itd. .....
au, kolko ti imas problema.
nije ti lako.
popio si svu pamet sveta, pa sada da pokazes nama jadnima kako to ide.
ustvari, sta se ja uopste javljam, svako ko moze da se nada gradjanskom ratu i nemirima (pa makar to bilo i kod tvog neprijatelja) nije najcistiji.
Nikola_Kg
23.3.2010, 19:38
@irreal
blago tebi, ti si sa svojim drustvom u pauzi na fudbalu imao prilike da pricas nesto zanimljivo, ovi moji balvani i danas kada igramo fudbal, i kada sedimo u kaficu, na bilo kom mestu... Ne znaju nista da progovore pametno, a matori magarci vec. Ja bih rado podelio moja razmisljanja, sto se tice astrofizike, ili neke druge naucne grane, ali nemam s kim. Da to radim na forumu mi nije bas prirodno, jer volim uzivo raspravu, gde se misljenja brzo gomilaju.
Реално :)
Увек се врти нека тема :Р
Ја сам једном приликом кад ми је било досадно започео тему о Сунитима и Шиитима, о дубинама океана итд...
Може бити занимљиво кад свако износи своја мишљења иако она нису тачна, барем се врти нешто :))
i meni se cini da ce voda biti sirovina o koja ce biti najveci problem zato sto mnogi naucnici do 2020 prdvidjaju veliku nestasicu vode (daj boze onda da bude smak sveta 2012 :dzavo:) :D
gavranpero
23.3.2010, 20:15
Ja sam misljenja da su ljudi paraziti. To sto nam je dato malo svijesti i uma ne cini nas puno drugacijim. Pa ko jos moze od prirodnih sirovina da pravi smece i da zagadjuje sve oko sebe :kreza:. Sve sto je danas normalno, cak i ovo sto sad kuckam na forumu, nije prirodno. Ne kazem da je covjek trebao da ostane u kamenom dobu, ali tehnologija se razvija ogromnom brzinom, a svijest ljudi ne ( da dokazemo da smo se razvili u covjeka, a ne da smo jos uvijek .... ) :rofl:. Ja mislim da ce da izmisle nekakvu bolest koja ce da nas pomlati ekspresno, a mozda se i sama razvije. Nista cudno :)
Ja mislim da je crtani film Wall-e sve rekao po tom pitanju kakvi su ljudi trutovi. Cela nauka se zasniva na pronalaženju i pravljenju sprava koje bi trebalo da čoveku olakša život da ništa ne radi. Takođe dobro se radi i na tome da mozak bude što više zatupast.
Ja mislim da je crtani film Wall-e sve rekao po tom pitanju kakvi su ljudi trutovi. Cela nauka se zasniva na pronalaženju i pravljenju sprava koje bi trebalo da čoveku olakša život da ništa ne radi. Takođe dobro se radi i na tome da mozak bude što više zatupast.
jedan od dokaza je upravo "kanta" koju svi imamo u nasim domovima (msm na forumase:D )
gavranpero
23.3.2010, 20:36
Obozavam taj crtani :n_klanja:
thebluephoenix
23.3.2010, 22:54
Mozemo mi kukati u vezi zagadjenja i globalnog otopljavanja jos sto godina, i nista se nece promeniti mnogo, ni nabolje ni nagore (mozda Holandija bude potopljena i to je to:D). A ako bude (nuklearnog) rata (WWIII) onda smo ga nayeballi.
Реално :)
Увек се врти нека тема :Р
Ја сам једном приликом кад ми је било досадно започео тему о Сунитима и Шиитима, о дубинама океана итд...
Може бити занимљиво кад свако износи своја мишљења иако она нису тачна, барем се врти нешто :))
Kako to mishljenja nisu tacna svako ima pravo da lupeta shta hoce to ti je moderno pravo na slobodu mishljenja i sloboda govora .... Mishljenje ne moze da bude tacno netacno to je moj pogled na neshto. Mogu da budu netacne cinjenice na osnovu kojih sam doneo to mishljenje ... Mozda gledam iz pogreshnog ugla .... A ti mi ukazi gde greshim ....
A sad ja nisam pokupio svu mudrost sveta ja sam reko shta mislim .....
Uostalom kad bi svi rekli "da tako je" bilo bi dosadno nema suprotnog mishljenja nema rasprave ....
Dakle svet bi bio isti i bez pande i bez drushtva za zashtitu zivotinja i ostalih modernih (zelenih) trendova. Na istorijskoj sceni sve ce to trajati kao mehur od sapunice. Ljudi bash nisu toliki paraziti uostalom skim boljim cesh da se poredish pa da kazesh kako smo loshi ...
Cini se logicnim da ako ljudski rod hoce da traje duze u nekoj dalekoj buducnosti ce morati da napusti treci kamen od sunca ... I ekologija nece ucniti da ova planeta traje vecno ....
S obzirom u shta su SAD pretvorile svet i shta su kome uradili ne mogu ni da im zelim bolje. A drugo ono je vic. Shalio sam se (pa mozda i nisam) .... Zamrznu putina i Obamu na sto godina. Pa ih posle odmrznu i oni brze bolje traze novine da vide shta se deshava u svetu. Smeje se Obama haha Osetija slavi 50 godishnjicu nezavisnosti. A Putin mu odgovori da da evo pishe na drugoj strani nemiri na Kanadsko, Meksickoj granici ....
S obzirom na trenutno stanje stvari i predvidjanja da nestaju resursi ( medju njima i najvazniji, pijaca voda) shta pa ocekivati sem nekog *****a .... Ljudi sigurno nece mirno da podele shto imaju. Uvek se ratovalo i za manje bitne stvari a tek za ovo ...
Shta drugo nauka treba da radi sve shto te okruzuje (i ta kanta pored tebe) nije palo s drveta i to nisu napravali zatupasti mozgovi. Verujem da vi niste u stanju da zivite kao pre 200 godina a ovamo kukate kako nauka cini loshe ...
Nije nauka nishta loshe ucinila mi pogreshno koristimo ono shto su veliki umovi dali nadajuci se da stvore bolji svet .... Imamo tehnoloshki razvoj ali istina nismo dovoljno razvili svest .... o nekim pitanjima.
U veliki naucni napredak za 10, 20, 30 i vishe godina sumnjam zato shto pohlepni ljudi koce taj napredak. Nece da ulazu u neshto na duze staze nego hoce laku zaradu preko noci .... Uvek se ideje nekako nisu slagale sa finasijama .... Od revolucionarnog naucnog skoka nishta samo ce se nastaviti aktuelni trendovi ... Fancy telefoni, jaci procesori .... Sigurno veca primena zelene gradnje itd ....
Niko ne kaze da treba svi da se slazu, ali ti si dosao i krenuo sa "Muka mi je od tih vasih..."
odmah si poceo da napadas svakoga ko ne misli isto kao ti, s' toga sam zakljucio da si verovatno popio svu pamet sveta i samo mi jos nije jasno kako se bilo ko usudjuje da se ne slozi sa tobom.
A ako zelis nekome zlo samo zato sto je on cinio zlo, nisi nista bolji od njega.
Treba da ga zaustavis, sprecis da dalje cini zlo (ako mozes, naravno) ali da mu ti zelis ono sto on radi drugima, to nije normalno, spustas se na njegov nivo.
Pretpostavljam da si ti jedan od onih sto bi ubili ubicu na isti ili gori nacin kako je on ubijao svoje zrtve, ili koji bi najradje pretukao na mrtvo ime nekog huligana koji je nekoga drugog pretukao.
ako ne vidis sta je tu pogresno, onda si upao u sivilo medju ljude kojima je samo stalo do hleba i igara.
Niko ne kaze da treba svi da se slazu, ali ti si dosao i krenuo sa "Muka mi je od tih vasih..."
odmah si poceo da napadas svakoga ko ne misli isto kao ti, s' toga sam zakljucio da si verovatno popio svu pamet sveta i samo mi jos nije jasno kako se bilo ko usudjuje da se ne slozi sa tobom.
Ne samo kazem da to cujem isuvishe cesto .... dosadi kad ti jedna ista stvar kljuca bubne opne tako dugo vremena .... Narocito to o kraju sveta i apokalipticnim klimatskim promenama. Kao oni likovi iz americkih filmova koji idu ulicama sa onim tablama i vicu "kraj je blizu" .... end is near, pokajte se reciklirajte ili se otopi antartik, svi cemo pomreti .... Dobro mozda sam preterao :to_care:
A ako zelis nekome zlo samo zato sto je on cinio zlo, nisi nista bolji od njega.
Treba da ga zaustavis, sprecis da dalje cini zlo (ako mozes, naravno) ali da mu ti zelis ono sto on radi drugima, to nije normalno, spustas se na njegov nivo.
Pretpostavljam da si ti jedan od onih sto bi ubili ubicu na isti ili gori nacin kako je on ubijao svoje zrtve, ili koji bi najradje pretukao na mrtvo ime nekog huligana koji je nekoga drugog pretukao.
ako ne vidis sta je tu pogresno, onda si upao u sivilo medju ljude kojima je samo stalo do hleba i igara.
A ako ne mozesh da ga sprecish .... da ja sam za oko za oko, zub za zub ...
Generalno uvek je tako bilo i ljudski rod ko shto rekoh nije mnogo daleko odmako od toga ... U skorijoj buducnosti nece ni biti mnogo boljih uslova od ovog mracnog modernog doba koje (po meni) se malo razlikuje od srednjeg veka ... Ne uzimajuci u obzir tehnoloshki napredak. Naravno da treba bezati od osvete i toga ali ljudi nisu savrsheni i nisu takve cvecke ko shto misle. Josh uvek je pootrebna stara dobra gvozdena pesnica. Nemamo taj nivo odgovornosti i svesti, taj nivo intelektualnog razvitka pa da moze da se primeni neki bolji sistem ... I naci ce te da tu ima neke istine ... Naciste recmo nisu pobedili lepim recima ....
Hleba i igara .... hmm ... a zashto mislish da si bolji ...
mislim da sam bolji zato sto necu da prihvatim da je nesto bolje trenutno nemoguce i da se prepustim losijoj varijanti.
kad bi svi tako razmisljali, nikada ni ne bi napredovali.
kazes nije dovoljno razvijeno da bi se preslo na bolji sistem.
pa ako svi to uzmu zdravo za gotovo, niko se nece ni razvijati.
ja uvek podjem od sebe.
ako zelim da svet bude bolje mesto, ja prvi moram da budem bolji, i da se nadam da ce dovoljno drugih isto tako razmisljati i da ce sve krenuti napred.
koja ti je poenta u tome da Naciste nisu pobedili lepim recima ?
naravno da nisu, nisam ja ni tvrdio da su lepe reci uvek dovoljne.
ali, da li su naciste stavljali u koncentracione logore, palili i izgladnjivali kao ovi jevreje ?
nisu, nisu se spustili na njihov nivo. (ok, necu da kazem da je sve bilo sjajno bajno i striktno po pravilima ratovanja, naravno da nije, ali sigurno nisu isli ni blizu toliko daleko kolko su isli nacisti)
ako ti nekoga napadnes zato sto je uradio nesto loze, ne mozes da ga napadnes cineci i sam to isto, to se zove licemerje.
10 godina je prekratak period da bi bilo koja globalna promena zaista postala ocigledna i poslednjem skeptiku.
Ali bice drugih stvari koje ce se desiti za tih 10 godina. Ocekujem sledece:
· da ce ljudi postati non-stop konektovani na internet - oprema za to vec sada postoji, ali je cena toga danas prevelika za prosecnog coveka (mobilni za vezu, display u naocarima ili u kontaktnim socivima, ...).
· da se pojave enhancement implanti tipa OCtattoo-a.
· da se pojave prve rudimentarne AI.
· da neko na Mesec posalje mech-a kojim bi se moglo upravljati sa Zemlje iz VR okruzenja.
· da se pojave prve komercijalne droge za produzenje zivotnog veka.
itd
Ја гледам да преживим дан а ви мислите о наредних десет година ... ЦЦЦЦ :d
Pandemonium
24.3.2010, 21:13
Ја гледам да преживим дан а ви мислите о наредних десет година ... ЦЦЦЦ :d
Dao bih ti zahvalnicu da je to ovde moguće.
U narednih deset godina neka od sondi na Marsu će da pronađe tragove neke drevne svemirske civilizacije, koji će nam pomoći da tehnološki skočimo jedno 100-200 godina unapred, pa ćemo početi da kolonizujemo svemir... zvuči poznato? ;)
U narednih deset godina neka od sondi na Marsu će da pronađe tragove neke drevne svemirske civilizacije, koji će nam pomoći da tehnološki skočimo jedno 100-200 godina unapred, pa ćemo početi da kolonizujemo svemir... zvuči poznato? ;)
Mass effect?:kreza:
ipod sa 128 GB :)
copyright Kuzma, čini mi se
... da se pojave prve komercijalne droge za produzenje zivotnog veka.
itd
Tako je, isto očekujem da čovek pronađe način da otkloni simptome starenja. Meni je odavno neshvatljivo kako je to moguće da živi organizmi stare. Sav život se satstoji od nežive materije, koja, jelte, nikada ne stari. I kako onda postoji starenje. Izgleda da evolucija nije još uvek stigla dotle posle 3 milijarde godina. Ili je to ili je neko drugi (:rolleyes:http://geosoft.uuuq.com/skmonkey/smilies/Angel_anim.gif ) umešao prste.
...nežive materije, koja, jelte, nikada ne stari.Ovo fakticki nije tacno, samo se desava na vremenskoj skali nepojmljivoj obicnom coveku.
I kako onda postoji starenje. Izgleda da evolucija nije još uvek stigla dotle posle 3 milijarde godina.Life History Theory (http://en.wikipedia.org/wiki/Life_history_theory) (eksperimentalno potvrdjena).
Tako je, isto očekujem da čovek pronađe način da otkloni simptome starenja. Meni je odavno neshvatljivo kako je to moguće da živi organizmi stare. Sav život se satstoji od nežive materije, koja, jelte, nikada ne stari. I kako onda postoji starenje. Izgleda da evolucija nije još uvek stigla dotle posle 3 milijarde godina. Ili je to ili je neko drugi (:rolleyes:http://geosoft.uuuq.com/skmonkey/smilies/Angel_anim.gif ) umešao prste.
Stvar je u nesavrsenosti zivih organizama. Tj. nesavrsenom repliciranju celija u organizmu. Neke, kao mozdane, se cak ni ne mnoze posle rodjena, tako da imas ono sto imas, i to je to, pa do kraja zivota.
Neke, kao mozdane, se cak ni ne mnoze posle rodjena, tako da imas ono sto imas, i to je to, pa do kraja zivota.Ali je moguce naterati neurone da se mnoze in vitro. Nije mi nezmislivo da se isto primeni i na zivi organizam u izvesnim krajnjim slucajevima (npr odmakloj parkinsonovoj bolesti).
Buducnost ce pokazati. :D
gavranpero
25.3.2010, 0:33
Jos samo to treba, da svi zive vjecno. Pa gdje bi svi stali. Kakvi bi to bili mudraci iz kamenog doba, pametniji 100x od doktora nauka :kreza:. Ne radi se tu o evoluciji, niti njenom razvoju. Jednostavno, to je prirodni tok. To sto je covjek prilicno usavrsio medicinu, pa nam se omogucuje da duze zivimo ( ili da brze pomremo ) je nesto drugo.
To je malko preterano (mislim, to "ispod celog Beograda"), a i to što je upotrebljivo (uglavnom na Kalemegdanu i u blizini) nije za ljudsku upotrebu.
A ispod Tasmajdanskog parka:D
Jos samo to treba, da svi zive vjecno. Pa gdje bi svi stali.Svemirski habitati. A kad ovladamo mind uploadom bice i na Zemlji mnogo vise mesta.
Kakvi bi to bili mudraci iz kamenog doba, pametniji 100x od doktora naukaZa povecanje pameti ce biti zaduzeni brain implanti.
Ali mnogo vaznije ce biti to sto ce se produziti efektivni radni vek. Danas, vreme potrebno da se nauci u nekoj oblasti dovoljno stvari da bi sa moglo otkriti nesto novo, je toliko dugacko da kad ga covek jednom stekne vec vise nije u svom prime time-u za otkrivanje novih stvari.
A ako zaista uspemo da postanemo besmrtni, to ce staviti tacku na religijska zaglupljivanja.
sto volim sa kojom ti sigurnoscu objasnjavas sta ce da se desi, kao da pricamo o proslosti a ne buducnosti... genijalno :)
Mislim još da će fotoaparati u kompakt klasi imati 30 megapiksela. Takođe da će prosečan HDD u SDD varijanti imati 100 TB i trošiti malo struje.:D Mislim da će svi od 7 do 77 godina, blejati na fejsbuku. Još mislim da će cipele imati đon odozgo, jer, jelte to će tad biti moderno.
Mislim još da će fotoaparati u kompakt klasi imati 30 megapiksela. Takođe da će prosečan HDD u SDD varijanti imati 100 TB i trošiti malo struje.:D Mislim da će svi od 7 do 77 godina, blejati na fejsbuku. Još mislim da će cipele imati đon odozgo, jer, jelte to će tad biti moderno.
Ja necu, za 10 godina ja cu biti od onih tehnofoba koji preziru mashine i facebook. Dosad nisam bio takav ali to sa implantima, virtuelnim zivotom, AI itd. me plashi :paranoia:
Ovako da malo obrazlozim:
1. Implanti shta garantuje da za koji vek necemo postato neshto nalik borgama ili random SCFi cyborg rasama .... Ja ne zelim da mi iz glave vire kablovi, cevi itd. po meni coveku uopshte ne treba upgrade ...
2. AI ... Terminator scenario veoma moguc .... Ako mashina misli kao covek a kako ce drukacije covek ce je verovatno praviti po svom uzoru, smislice da joj covek ne treba inferioran je i odbacice ga zarad nekih svojih ambicija ...
3. Facebook virtuelni zivoti ... film Surogat veoma moguce. Gomila Trutova apsolutno nesposobna i neprilagodjena na zivot van svog lepog i udobnog virtuelnog sveta. Plus sva ta paranoja kod vodja svetskih sila (SAD) cini se vodi u totalitarizam. 1984 Okeanija kako beshe "veliki brat gleda" a to nam uopshte ne treba
4. Besmrtnost nece biti data masama. To bi izbacilo planetu iz balansa i nastao bi takav kolaps i haos zbog nedostatka stanishta i hrane. Mada to je tek dalekoooo .... Mada opet iako bi kako bilo moguce mali krug ljudi bi imao tu privilegiju. Moderna medicina mozda i znatno produzi zivot coveka ali na zapadu treci svet nikad to nece videti (a ni mi) i samo ce se produbiti materijalne razlike izmedju siromashnih i bogatih ...
Dakle u kojoj daljoj buducnosti veoma je moguce da jedna globalna vlada upravlja svetom totalitaristicki jer ce joj tehnologija omoguciti da se izdvoji toliko. Mind control, virtuelni svetovi lazi i iluzije .. A mozda i sami sebe unishtimo u pokushaju da znamo sve ...
... ja uvek podjem od sebe.
ako zelim da svet bude bolje mesto, ja prvi moram da budem bolji, i da se nadam da ce dovoljno drugih isto tako razmisljati i da ce sve krenuti napred.
Utopija nisu ovo josh ta lepa vremena za razvijanje. To mozesh da vidish iz svakodnevnog zivota ... Shta vredi da se ja foliram kako sam bolji kad nisam i kad je 1000 njih josh gore od mene ...
previse gledate filmove....
Ja mislim da ce biti treci svijetski rat. A to ce jelte unistiti dosta zivog svijeta, a jos ako bude i nuklearki, u sta ne sumnjam, onda ce se tek Zemlja okrenuti naopacke.:(
Ja necu, za 10 godina ja cu biti od onih tehnofoba koji preziru mashine i facebook. Dosad nisam bio takav ali to sa implantima, virtuelnim zivotom, AI itd. me plashi :paranoia:A i ti kompijutori su djavolja posla; izazivaju oni onu zavisnost... Mani se i toga... :D
Ovako da malo obrazlozim:
1. Implanti shta garantuje da za koji vek necemo postato neshto nalik borgama ili random SCFi cyborg rasama .... Ja ne zelim da mi iz glave vire kablovi, cevi itd. po meni coveku uopshte ne treba upgrade ...Kad ti oslabi sluh jednog dana, hoces li da odbijes cohlear-ov implant / slusni aparat ? Kad ti srce postane aritmicno, hoces li odbiti pejsmejker ? Rece da ne zelis da ti vire kablovi i cevi a i da coveku ne treba upgrade !?
2. AI ... Terminator scenario veoma moguc .... Ako mashina misli kao covek a kako ce drukacije covek ce je verovatno praviti po svom uzoru, smislice da joj covek ne treba inferioran je i odbacice ga zarad nekih svojih ambicija ...Kao prvo, ko kaze da ce AI da imaju samosvest, ili da ce da razmisljaju na isti nacin kao covek. Obe ove stvari nekako ponistavaju poentu pravljenja AI. Stoga ne mislim da je Terminator scenario veoma moguc. Samo moguc. A na nama je da se potrudimo da bude sto manje moguc.
[Jel' se protivis i upotrebi kompjutera za sastavljanje tekstova ? I pisaca masina je dovoljna, a ne postoji sansa da se pobuni protiv coveka. :D]
3. Facebook virtuelni zivoti ... film Surogat veoma moguce. Gomila Trutova apsolutno nesposobna i neprilagodjena na zivot van svog lepog i udobnog virtuelnog sveta.To isto misle redneck-i za stanovnike gradova.
Plus sva ta paranoja kod vodja svetskih sila (SAD) cini se vodi u totalitarizam. 1984 Okeanija kako beshe "veliki brat gleda" a to nam uopshte ne trebaSlazem se da nam "vrli novi svet" ne treba. Implanti i tehnoloski napredak ne moraju nuzno da dovedu do toga. To zavisi od toga sta mi radimo sa tehnologijama kojima raspolazemo, a ne od tehnologija samih.
4. Besmrtnost nece biti data masama. To bi izbacilo planetu iz balansa i nastao bi takav kolaps i haos zbog nedostatka stanishta i hrane. Mada to je tek dalekoooo .... Mada opet iako bi kako bilo moguce mali krug ljudi bi imao tu privilegiju. Moderna medicina mozda i znatno produzi zivot coveka ali na zapadu treci svet nikad to nece videti (a ni mi) i samo ce se produbiti materijalne razlike izmedju siromashnih i bogatih ...Sve mi se cini da si unutar svog 'lepog i udobnog virtuelnog sveta' kad mislis da postoji neki balans i da svet vec nije u kolapsu. :(
Izvesne droge za produzavanje zivotnog veka su u klinickom ispitivanju, a ljudi ih vec piju. Veoma se varas ako mislis da je moguce kontrolisanje proizvodnje i distribucije pilula.
Dakle u kojoj daljoj buducnosti veoma je moguce da jedna globalna vlada upravlja svetom totalitaristicki jer ce joj tehnologija omoguciti da se izdvoji toliko. Mind control, virtuelni svetovi lazi i iluzije ..Moguce. Ali je moguce i da stvari idu u pozitivnom smeru. Od nas zavisi...
Utopija nisu ovo josh ta lepa vremena za razvijanje. To mozesh da vidish iz svakodnevnog zivota ... Shta vredi da se ja foliram kako sam bolji kad nisam i kad je 1000 njih josh gore od mene ...Kao prvo, ne 'radis na sebi' zbog drugih, vec zbog samog sebe. Druga stvar je ako zelis da ostanes divljak...
Ово је врло занимљива тема за писање. Што се климе тиче ту је госн. Миланковић све објаснио и ту дилеме нема, технологија је већ веома непредвидива. Један погрешан потез и све иде у другом смеру. На пример: Да је прихваћена Теслина идеја о бежичном преносу енергије свет би данас био тотално другачији. Енергија би била занемарљиво јефтина, док је данас препрека многим пројектима. Други пример је да су Руси и Амери наставили трку у истраживању свемира до сада би већ имали колоније на Марсу и Месецу. Новац је прешао на погрешну страну. Радио сам сличну тему из филозофије на МТФ'-у.:icon_stud
Миланковић све објаснио и ту дилеме немаIma dilema i dilema.
технологија је већ веома непредвидива. Један погрешан потез и све иде у другом смеру.Slazem se.
На пример: Да је прихваћена Теслина идеја о бежичном преносу енергије свет би данас био тотално другачији. Енергија би била занемарљиво јефтина, док је данас препрека многим пројектима.Nije tacno. Bezicni prenos energije na nacin koji je zamislio Tesla nije moguc. A i brkas pojmove prenosa energije i njene proizvodnje. Cak i da je prenos energije besplatan, njena proizvodnja nije. Ali napretkom tehnologije moguce je proizvodnju i prenos energije uciniti jeftinijom nego sto je sada (mislim na obnovljive energetske izvore, pre svega na solarnu energiju, i na fuzionu energiju).
Други пример је да су Руси и Амери наставили трку у истраживању свемира до сада би већ имали колоније на Марсу и Месецу.Buduci da je ondasnja space race bila motivisana politickim razlozima (dokazivanjem ciji je drustveni sistem bolji) moguce je bilo i da bi njen intezivni nastavak gurnuo svet u nuklearni rat.
Izvesne droge za produzavanje zivotnog veka su u klinickom ispitivanju, a ljudi ih vec piju. Veoma se varas ako mislis da je moguce kontrolisanje proizvodnje i distribucije pilula.
Sasvim moguce, cenovnom politikom. :D
Pogledaj samo danas kakav je prosecan zivotni vek AIDS pozitivne osobe u SAD, u poredjenju sa nekim u Africi, na primer.
Problema je mnooooooogo, a mazanja očiju je još više. Čak je i Zeitgheist mazanje očiju
1) Pijaća voda - ovo NIJE problem, problem je što smo mi naučili da se ponašamo ko retardi. Razbacujemo se nehumanim količinama savršeno čiste vode. Problem je u nama i našim navikama. 80% količine piaće vode se upotrebi na poslove za koje pijaća voda uopšte nije potrebna. Za većinu poslova tipa pranja, čišćenja, vode za ispiranje toaleta i sl dovoljna je tehnički ispravna voda koje uvek ima u izobilju.
2) Hrana - opet razbacivanje resursima. Prvo uopšte nije potrebno trošiti toliko para na pesticije i ostale hemikalije. Manje efikasne ali otpornije vrste žitarica, voća i povrća bi bilo mnogo bolje rešenje. Osim toga umesto zasejavanja ogromnih površinama mnokulturama mogu se ispresecati parcele vrstama koje ne dele štetočine ili ih ima malo zajedničkih stoga daleko smanjiti opasnost od velikih gubiraka jer nema prostora za bum populacije.
Priprema hrane je takođe rasipnička. Navikli smo na koktele začina i ukusa koji se ne daju naći u prirodi pa ovisimo o toj nadasve nekvalitetnoj i škodljivoj hrani koja uz to zahteva ogromne količine energije i resursa da se stvori.
3) Energija - opet nehumano rasipništvo. nije rešenje naći način da proizvodimo više. A načini da trošimo manje su svuda oko nas. Biološke nauke su nam otkrile mnoge stvari o nama koje nismo znali a i tehnlogija je daleko napredovala.
Da se dotaknem teme koja nam je svima bliska. Kome ovde treba kompjuter koji troši 400+wati? Nikome! I ne, igre nisu potreba. Već sam više puta pisao o tome ali jedan kompjuter koji bi bio baziran na tehnologiji mobilnog telefona bi mogao da nam omogući sve potrebe kućnog korisnika. Ali da ne idem toliko daleko, nettop koji troši 27w (bez harda, monitora i optičkog drajva) može da radi sve što nam treba. Od komunikacija i zabave, preko interneta, obrade dokumenata, obrade slike i zvuka pa čak i videa uz malo strpljenja. To sve postoji danas i može se kupiti u prodavnici.
To je samo jedan primer koji je uzet zbog teme foruma. Ali primera ima 1000. Zašto imamo ovako rasipničko osvetljenje? Ljudsko oko najbolje upija srebrne nijanse (mesečina) i daleko manje osvetljenje te boje bi radilo podjednako dobro. itd, itd.
4) Resursi - Ljudi prvo i prvo. Nafta se troši na mnogo više stvari nego na gorivo. nafta je osnova plastike a plastika je najrasipničkiji materijal koji je nama poznat. Platika koja se reciklira može da učestvuje do 15% u stvaranju nove mase a da se ne gubi kvalitet. Staklena srča do 85% u stvaranju novog stakla. Aluminijum 100%. Jedina razlog za masovnu upotrebu plastika je ljudska lenjost. Jer nećemo da nosimo flaše sa sobom. jer nećemo da moramo da vodimo računa o stvarima... opet samo ću ovaj primer navesti a ima ih mnogo. Nafta se naravno bespotrebno rasipa na 1000 strana ali ovo je najveće rasipšništvo resursima danas.
nastaviće se...
Sasvim moguce, cenovnom politikom. :D
Pogledaj samo danas kakav je prosecan zivotni vek AIDS pozitivne osobe u SAD, u poredjenju sa nekim u Africi, na primer.Ali to nema veze sa nekom cenovnom politikom kao takvom. Vise ima veze sa zivotnim standardom i time kako je organizovana zdravstvena zastita i socijalno osiguranje u datoj zemlji. Vidi nasu zemlju, i koliko ljudi umire od stvari koje bi se mogle spreciti ili preduprediti (srcani udari, rak, ...).
Bežićni prenos energije je moguć. Prvi upgrade je univerzalni punjači, sledeći su na daljinu. Neki Hrvat je to patentirao i sad je u završnoj fazi ispitivanja. Dakle za 10 godina je sigurno u prometu.
Ako išta volim na svetu to je da se omogući ljudima bez ruke ili noge da idu kao i sav ostali zdrav svet. Znači nemam ništa protiv kiborga, zapravo radujem se takvom napretku.
@ Vgagi ....
Samo sam naveo shta moze da krene loshe nisam reko to je apsolutno pokopajte sve zle kompjutere .... I neko je spominjao brain implante a mene to odma asocira na mind control a ne na slushne aparate. Jedno je da implanti pomognu u lecenju a drugo da se zdrav covek podvrgne "upgradeu" .... Neznam da ljudi zive 300 godina a kamoli da uspeshno testiraju pilule za besmrtnost i znam otprilike u kakvom je svinjcu svet ali kazem moze i gore ....
Ne vidim shta ce nam mashine koje misle. Po meni treba samo da izvrshavaju proste algoritme. Obavljaju posla koja mi necemo ili nemozemo. Sasvim su dovoljni roboti na gusenicama i robotske ruke za rad u industriji i opasnim uslovima. Mashina koja hoda, govori, misli je apsurd ...
Covece kako ti volish da kontrirash sve shto ovde napishem ... neverovatno :D
Dakle nisam za vracanje u kameno doba ..... "just thinking" .... nije zabranjeno zar ne ...
Onda vec sam reko nije tehnologija losha nego nacin na koji je mi iskoristimo ...
@ Carnex
WOOOOOOOOOOOOOOOOW .... igre nisu potrebne da bi shteteli energiju i sve ono ostalo .... ekstremizam nisi nishta bolji od onih shto ih Ameri zovu teroristima ....
Shta ce mi naucni napredak kad bih morao ga odbacim ili koristim minimalno zarad shtednje ....
Dakle necu da menjam ishranu i jedem ko zna kakve futuristicke pomije .... zashto u zadnje vreme sa svih strane sole pamet shta da jedemo. I naravno nigde u toj modernoj ishrani nema mesa ...
Necu 100% produktivnost nisam mashina trebaju mi igre, razonoda i slobodno vreme ocu da lenstvujem koliko god mogu ...
Necu da gasim svetla u 17:00 da bi shtedeo energiju ... necu da blenem u mesecinu ....
itd. itd.
Slazem se da se mnogo rasipa ali pretera ga ....
I da bolje je proizvoditi vishe nego ovako shtedeti ... iz moje perspektive ...
Bežićni prenos energije je moguć.Ja i nisam rekao da je svaka vrsta bezicnog prenosa energije nemoguca, vec samo ona o kojoj je sanjao Tesla. Postoje dve vrste bezicnog prenosa energije koje se vec koriste, jedna je prenos putem usmerenog snopa mikrotalasa, i druga je induktivna, u bliskoj petlji - i to je ona vrsta o kojoj se radi u pomenutom patentu ali putem nje se nikad nece moci prenositi velike kolicine energije.
Btw, to sto je neko nesto patentirao, ne znaci da je to i izvodljivo / upotrebljivo. I dan danas se patentira gomila raznoraznih perpetum mobila.
I neko je spominjao brain implante a mene to odma asocira na mind control a ne na slushne aparate. Jedno je da implanti pomognu u lecenju a drugo da se zdrav covek podvrgne "upgradeu" ....A sta je po tebi zdrav covek ? Onaj kome nista ocigledno ne fali ? Sta cemo npr sa idiotima ? Da li su oni zdravi ljudi ? Sa shizofrenicarima ?
Neuroni pocinju u znatnom broju da umiru od trenutka prestanka rasta organizma. Stvari ekskaliraju kad pocnu drugi sistemi (npr kardiovaskularni) organizma da shkripe.
Kad meni neko pomene brain implante, ja pre svega mislim na nadomestanje izgubljenih i ostecenih neurona i njihovih veza tokom zivota. A od trenutka kada to budemo mogli da radimo, samim tim cemo moci i da radimo mentalni upgrade.
BCIs su mi tu sekundarni.
Ne vidim shta ce nam mashine koje misle. Po meni treba samo da izvrshavaju proste algoritme. Obavljaju posla koja mi necemo ili nemozemo. Sasvim su dovoljni roboti na gusenicama i robotske ruke za rad u industriji i opasnim uslovima. Mashina koja hoda, govori, misli je apsurd ...
Isto tako IBM nije video '80-tih nista u tadasnjim PC-jima...
Mogu ti dati jedan ocigledan primer gde ce nam trebati 'masine koje misle': za istrazivanje bilo cega daljeg od Meseca potreba za sposobnoscu razmisljanja raste sa kvadratom :a_bleh: rastojanja....
Mashina koja hoda, govori, misli je apsurd ...Pa i ti si masina... bioloska, ali masina. Ergo, ...:D
Necu 100% produktivnost nisam mashina trebaju mi igre, razonoda i slobodno vreme ocu da lenstvujem koliko god mogu ...Povremeno lenstvovanje Ok... ali stalno... umro bi od dosade...
@ Carnex
WOOOOOOOOOOOOOOOOW .... igre nisu potrebne da bi shteteli energiju i sve ono ostalo .... ekstremizam nisi nishta bolji od onih shto ih Ameri zovu teroristima ....
Shta ce mi naucni napredak kad bih morao ga odbacim ili koristim minimalno zarad shtednje ....
Dakle necu da menjam ishranu i jedem ko zna kakve futuristicke pomije .... zashto u zadnje vreme sa svih strane sole pamet shta da jedemo. I naravno nigde u toj modernoj ishrani nema mesa ...
Necu 100% produktivnost nisam mashina trebaju mi igre, razonoda i slobodno vreme ocu da lenstvujem koliko god mogu ...
Necu da gasim svetla u 17:00 da bi shtedeo energiju ... necu da blenem u mesecinu ....
itd. itd.
Slazem se da se mnogo rasipa ali pretera ga ....
I da bolje je proizvoditi vishe nego ovako shtedeti ... iz moje perspektive ...
Uf, ajde da se pojasnim.
Da bi se igrao lepo ne moraš da imaš grafiku CryEngine3. ne moraš imati čak ni grafiku iz Crysisa. Znaš za igre bi po meni primarno bi trebalo gledati atmosferu i igrivost. Lično se ne bi bunio da se vratimo na grafiku PS2 nivoa ali da igre rade na NetTop kompjuterima savršeno i da se učitavaju praktično trenutno. I dalje bi se lepo igrao. Pre izvesnog vremena sam upalio na PS2 Yakuza igre, da odigram pre Yakuza 3 na PS3 i znaš šta? Zabavnije mi je od Resonance of Fate, Dragon Age i Hearts of Iron 3 a te tri igre igram jer me oduševljavaju. Poenta je da nam ne trebaju te skupe i struje gladne zveri da bi se igrali lepo. To je samo maltretiranje da kupujemo stalno novi hardver.
Opet, ne znači da zaustavljamo razvoj, samo da menjamo uslove razvoja. Ne snaga po svaku cenu već snagu u okvirima. Možei snaga bez granica ali tim proizvodima uvesti kaznene cene. Ako je neko lud da da 2000e za grafičku njegov problem samo bi trebao da donekle kompenzuje svoju pohlepu.
A sve te priče o korišćenju plime i vetra i termalnih izvora... sve je to super. Ali šta će se deisti kada te izvore energije počnemo da značajno rabimo. Šta će biti sa vodenim strujama i vetrovima. Ta energija mora odnekle da dođe. Ili će doći do usporenja vetrova ili do ubrzanja a i jedan i drugi scenario će imati nepredvidive posledice. Bolje je štediti mozgom nego rizikovati i gledati posledice svojeg nerazumevanja stvari.
http://www1.mediafire.com/imgbnc.php/45af58eab3826b5a550988c7f191d0845g.jpg (http://www.mediafire.com/imageview.php?quickkey=whnojjqwzax&thumb=4)
KENYA, August 17, 2009: Boy tending to the school carries a bottle of water drawn from rivers. AFP / Tony Karumba
http://www.pastryshoescollection.com/wordpress/wp-content/uploads/2008/12/bigboinikeairforceonesocals.jpg
Diamond-Encrusted Custom Nikes - Price tag: $50,000
No comment...
Ovo prvo je stvarno strašno:(...
Cekajte ljudi malo...Zasto ovo uporedjujete? Jeste ovo apsurdno kada se gleda u globalu, ali zasto je ovaj crnja kriv sto je uspeo u zivotu pa ima kintu da moze da kupi najk patike od 50k dolara? Ne treba da se uporedjuju ljudi koji su uspeli sa onima koji nisu uspeli zato sto zive bogu iza nogu. Treba da se uporede lideri tih siromasnih zemalja sa njihovim narodom. E to je cist apsurd!
To ti reshi shto Iris kaze a mani ti moju graficku .... I da ima istine u tome da samo kupujemo skuplji hardver a da nam i ne treba. Sve zbog njihove pohlepe. Ali to ipak nece mnogo shta promeniti ...
Uspeo u zivotu gadi mi se. Kako uspeo ? Je li zasluzio toliko ? Shta on to radi bez cega mi svi ne mozemo pa je zasluzio takav besmislen luksuz ? Uspeo ... Shto svoj uspeh ne iskoristi humanije nego na patike od 50.000 dolara ? I na osnovu cega patika koshta 50.000 dolara ? Drugima nije data mogucnost da "uspeju" kako to kazesh. Nisu oni krivi shto su "bogu iza nogu". Uostalom svet bi trebao pravilnije da se razvija a ne da samo zapadna Evropa i Amerika uzivaju a ostali da krive sebe zato shto su bogu iza nogu ... Lidere tih zemalja kupuju lideri zemalja u kojima patika moze da koshta 50k $. A da bi se odrzalo trenutno stanje nekima nishta a nekima previshe ... Stvarno grozno ....
Ja nemam ništa protiv tog crnca. Tj imam ali ne mogu ništa objektivno da mu zamerim.
Prvo - on ništa nije ukrao najverovatnije, samo korsiti to što su ljudi braindead moroni.
Drugo - sa parama koje je zaradio može da radi šta mu se ćefne
Treće - Bolje da baci pare na takve patike nego da da pare u "dobrotvorne svrhe" čime stvara još gore zavisnike od siromašnih (pretpstavljajući da si mislio na gladne u africi ili nešto slično) i hrani još iskvarenije ljude koji drže te "humanitarne" organizacije.
I da, ne bi mnogo promenilo. Nije ni čovek odleteo u svemir tek tako. oko 1900 Tciukovski je osmislio prvu rakeru na tečno gorivo. Trebalo je još 25 godina da prva raketa po njegovim nacrtima proradi a zatim još 35 godina da čovek lansira raketu u svemir. Ali ngde se moralo krenuti. kapiraš? A najlakše je krenuti od nečega od čega će mo odmah osetiti beneficije. VIŠE LOVE U DŽEPU!
naravno trebalo bi uvesti još mnogo drugih promena a od svih ova bi nam najlakše pala i dalja najmanje beneficija. Ali bi dala jednu koju ljudi previđaju. Bio bi učinjen prvi PRAVI ustupak. Taj prvi korak je neviđeno važan.
I ja smatram da je ovo glupo uporedjivati.Taj covek kako tako je to zaradio,ipak je ulozio pare u taj trud i to sto kupuje Air bljaks,odnosno Air maks sa dijamantima za 50k dolara verovatno znaci da ima viska para za to.Zasto drugacije ne rasporedjuje sa parama?Cek hocete da kazete da je lose to sto on svoje pare trosi na sebe a ne na nekog drugog,glupost,sam zaradio sam ce i da ih trosi kad bi ih dao nekome to bi bila cisto njegova dobra volja,al posto on nema para da deli svim siromasnim,zasto bi onda to radio.Nekako mislim da nije posteno sto likovi moraju da nose onako izdrljane patike i to jeste tuzno u kojim uslovima zive,ali ne mozemo okriviti nekog tamo bogatasa da je kriv sto ljudi "Bogu iza nogu" nemaju para za te iste patike koje je on kupio,pa cak ni para da sebi kupe nesto normalno da jedu.
Highlander
30.3.2010, 21:17
Naravno da je on to zaradio, ali postoji nešto što se zove skromnost i poniznost. Koji će mu k... patike optočene dijamantima ili kuća od 50 miliona? Hebote, patike se kupuju da se nose na nogama, da ne hodamo bosi, a ne da stoje u nekoj vitrini, okružene alarmima jer koštaju 50k dolara. :boodala:
To je vec duga stvar,ali uzmimo u obzir kad imas tolike pare i kupuje ti se nesto cisto da bi bio "ql" onda i ne razmisljas da neko negde nosi pocepane patike,nego kupujes na sta naletis.
Ja vam kazem da ce biti ko i scenario iz Fallout 3 ; SAD i Kina se malo
posvadjaju , dovuku se rakete , bum bum bum , nastanu oni mutanti ,
ides lijepo sa "prijateljom" mutantom ubijas druge i tako xD
To bi bilo moje fantazisko misljenje
Nesto realnije , nece biti nista , dok nas neko treci ne unisti
Ja nemam ništa protiv tog crnca. Tj imam ali ne mogu ništa objektivno da mu zamerim.
Prvo - on ništa nije ukrao najverovatnije, samo korsiti to što su ljudi braindead moroni.
Drugo - sa parama koje je zaradio može da radi šta mu se ćefne
Treće - Bolje da baci pare na takve patike nego da da pare u "dobrotvorne svrhe" čime stvara još gore zavisnike od siromašnih (pretpstavljajući da si mislio na gladne u africi ili nešto slično) i hrani još iskvarenije ljude koji drže te "humanitarne" organizacije ....
1. Pa ja imam ... mozda je to samo zavist. Ali on ima previshe po meni ne zasluzeno a ja nemam nishta. Neko ima i manja od mene. Neko zasluzuje mnogo vishe a to nece dobiti ... Zato shto je ovaj crnac vec prigrabio za sebe .... Nije krao ali eksploatishe ljudsku glupost. Meni je to opet nemoralno. Sve funkcionishe kao dzungla ko se kako snasho i ko je shta prigrabio. A vi koji ste niste snashli ko vas **** ... najaci opstaje. I naravno da mi se to ne svidja ...
2. Naravno .... Ali to je tracenje novca ... Pojedincu ne treba takav luksuz. Moze se ziveti mnogo lepo i sa mnogo manje novca. Prosto treba povuci liniju preko toga nema vishe. Dosho si do maksimuma i ne smesh da posedujesh vishe od toga. Limit koliko neko sme da se obogati .... Jer ovako pojedinci elita nekakva tj. oni koji imaju novac mogu da kupe sve. Sve je na prodaju samo treba ponuditi pravu cifru. Jednog dana ce poceti da uzimaju zakon u svoje ruke ako to vec i ne rade. Zashto postoji drzava kad neko bukvalno ima vishe novca od cele drzave. Ko shtiti one koji se nisu "snashli" i nisu "uspeli ....
Niko !!!! Ovo je moderni feudalizam .... Stim shto vishe nemorash da budesh sin plemica nego samo se snadji namlati pare i mozesh shta hocesh.
Ovaj nije krao mozda neznam. Ali shta sonima koji su krali a isto se ovako razbacuju novcem i zive luksuzno. Niko ne proverava poreklo imovine. Uostalom on tim novcem moze da kupi i policiju i sud i sve i da radi shta mu volja ...
3. To si u pravu ... "Dash coveku ribu i nahranish ga jedan dan. Naucish coveka da lovi ribu i nahranish ga za ceo zivot." ....Potrebna su dugorocna reshenja milostinja samo produzava bedu
I ono shto je trebalo da bude prvo .... kako kog djavola patika koshta 50.000 $ to je besmisleno. Patika je da se nosi a ne da stoji u vitrinama shto rece Highlander ... Eto josh ljudske gluposti ....
Ja svet ne mogu da promenim ali mogu da ga prezirem .....
Meni je veća glupost da neka ekipa npr. fudbalska podigne kredit podeli basnoslovne pare igračima i rukovodstu, a na kraju tim bude u minusu jer treba neko da vrati takav kredit. A nemaju priliv da to pokriju. Tako svi funkcionišu, tako svi duguju i zbog toga ćemo svi zajedno otići u propast.
A propast nam i treba. Ovaj lik sa patikom je vjerovatno neki "reper", a 99% takvih su bivši i/ili sadašnji kriminalci.
Jbt, dovoljno mi je da gledam ljude oko sebe kako kopaju po kontejnerima, dok moj debeli, pijani gradonačelnik pravi dvorac i obezbjeđenje oko njega k'o oko američkih federalnih rezervi. Dok njegov 10-godišnji sin kupuje lika 70lvl u Lineage2, i to na piratskom serveru za 350€, a ćerka mu voza pežoa po Holivudu i bleji na kalifornijskim (ili kojim već) plažama, i stavlja slike toga na fb u album pod imenom "za sreću su dovoljne sitnice".
A da ne govorimo da je taj isti gradonačelnik, činio strašne zločine u proteklom ratu, za koje nikada nije odgovarao.
Nema nam spasa. Samo će biti gore i gore. Siromašni će biti još siromačniji, a bogati još bogatiji. Srednji stalež neće postojati.
Ako se išta od tih vaših ideja i ostvari, niko od nas to neće ni vidjeti.
Iskreno, nadam se nekom kvalitetnom smaku svijeta, što prije to bolje.
Ja sam uvek govorio da se postenim radom leba neces najesti.
bas me zanima kako bi izgledala za par miliona godina , tj raspored kontinenata posto se krecu ...
Šta mislite o novootkivenom pretku?
Čini mi se da će zatvori biti sve puniji...
(Država ne trpi konkurenciju)
Jedno je ipak sigurno.
Za 10g. mira još uvek neće biti na planeti zemlji. Samo povremena primirja....
2029.g ce da nam prodje meteorit pored planete koji ima velike sanse da se vrati 2036.g e to ce da nam bude najverovatnije kraj.
glupost je to sto pricaju o globalnom otopljenju. ko zna koliko se puta desilo ledeno doba i globalno otopljenje od nastanka zemlje.
2029.g ce da nam prodje meteorit pored planete koji ima velike sanse da se vrati 2036.g e to ce da nam bude najverovatnije kraj.
glupost je to sto pricaju o globalnom otopljenju. ko zna koliko se puta desilo ledeno doba i globalno otopljenje od nastanka zemlje.
Zar ne moze nishta drugo da vam padne napamet sem spektakularnog kraja sveta usled sudara sa kometom ... booooooring
glupost je to sto pricaju o globalnom otopljenju. ko zna koliko se puta desilo ledeno doba i globalno otopljenje od nastanka zemlje.Ma napraviće oni rakete neverovatnih razmera koje će da mu pomere putanju, ako taj meteor bude bio opasnost za zemlju. Uveliko se rade matematički proračuni, i još nisu sasvim sigurni da li će u prvom ili drugom naletu udariti Zemlju li jednostavno će samo proći.
zar nije skoro proletila neka pored zemlje? A skontali su kad je već bilo kasno. Sreća, pa nije bilo opasnosti. Znači, to za rakete koje pomijeraju putanju ima samo u filmovima. :))
Bilo je kasno ali tada će biti sigurno malo razvijenije pa će se videti pre nego što bude kasno :)
Zar ne moze nishta drugo da vam padne napamet sem spektakularnog kraja sveta usled sudara sa kometom ... booooooring
ko je rekao da je to meni palo na pamet??? proburlaj malo na internetu pa ces videti da nikom nije palo na pamet.to su cinjenice
Cinjenice yeah right i 1999 su bile cinjenice i 2012 i ovo i 2000 godina u nazad sve price o kraju sveta su cinjenice .... Opusti se nishta se nece desiti ...
Danas je dan Planete Zemlje.
pa danas je i EARTH MONTH;):D
Cinjenice yeah right i 1999 su bile cinjenice i 2012 i ovo i 2000 godina u nazad sve price o kraju sveta su cinjenice .... Opusti se nishta se nece desiti ...
Bas tako.Smorio sam se vise od tih krajeva sveta.Mi smo ispadne neki fenomeni ovde,prezivesmo 5-10 krajeva sveta i ni ogrebotine od toga nemamo.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.