PDA

Prikaži potpunu verziju : PS/2 to USB adapter za tastaturu

IceMan
7.6.2006, 21:42
Zanima me gde u Nisu mogu da nadjem adapter iz naslova topica.Ceo grad sam prosao i nigde,ali nigde ga nisam nasao.Nalazio sam samo usb to ps/2,ali meni ne treba taj.Please help me.

IceMan
7.6.2006, 22:04
Anyone willing to help poor IceMan???:confused:

Miloš
7.6.2006, 23:59
Не знам где можеш у Нишу да га нађеш, али да ли мислиш на ово?
http://img150.imageshack.us/img150/832/adapter19ql.jpg
http://img228.imageshack.us/img228/6545/adapter20ut.jpg

IceMan
8.6.2006, 12:40
Aha.Ja sve koje sam nalazio su bili obrnuti,nisu imali rupice da zabodem tastaturu.

Rocker
9.6.2006, 0:37
A koji će ti qrac takav adapter?! Nećeš moći da koristiš tastaturu sem u Win-u a time apsolutno ništa ne dobijaš! Ja čak i svoj miš koji je predviđen za kačenje na U,jeSBre (MX518) držim zakačenog na PS2. I ništa ne gubim!

Suicide samurai
9.6.2006, 8:39
zato sto je vec kupio USB tastaturu koju je platio oko 1500din, pa da ne mora da je baci bukvalno, a sem toga nove ploce imaju podrske za USB tastature :)

Rocker
10.6.2006, 0:02
zato sto je vec kupio USB tastaturu koju je platio oko 1500din, pa da ne mora da je baci bukvalno, a sem toga nove ploce imaju podrske za USB tastature :)
Ček,ček... On traži PS/2-USB (a ne obrnuto) adapter što znači da standardnu tastaturu hoće da nakači na USB. Pitanje je samo šta će mu to?! Znam i ja da novije ploče (mada i neke prilično stare) podržavaju USB tastaturu, ali ona ne radi pod DOS-om (kao ni SATA hard). Sad ćeš verovatno da me pitaš koji će mu DOS, ali dešava se da i dan danas zatreba kad Win pokaže svoje pravo lice pa "pojede" FAT ili NTFS tabelu ili nešto drugo gadno s*ebe pa neće nikako da se pokrene a mrzi te da radiš format C:

IceMan
10.6.2006, 20:51
E pa slusaj,meni to treba zato sto mi tastatura zeza na PS/2 portu,pa rekoh(i drugi su rekli)da ce valjda da mi pomogne ako je prebacim na USB.E sad,da li znate gde ovo mogu da kupim?

Rocker
11.6.2006, 1:16
A, znači to je problem!!! Ja takav adapter nikad nigde nisam video. Mislim, ne verujem ni da ga prave nešto masovno jer, sem u situacijama kao što je tvoja, on baš i nema neku svrhu. Ja sam jednom na tastaturu sa starog P1 (i DIN priključkom) uspeo da prelemim kabl i da je posle koristim na PS/2. Možda bi ti uspelo da jednostavno zalemiš USB kabl umesto postojećeg PS/2, mada mislim da tu treba još nešto da se čačka oko elektronike a to je preveliko cimanje za tastaturu koja košta 10-ak e (sem ako nemaš neko bežično besnilo).

SilverBgd
19.11.2008, 15:46
http://www.papirnisvet.com/Adapter-PS-2-na-USB-179-1606-prod.htm Ovde ga sigurno ima, ja zvao i dobio potvrdu od prodavca. Meni takodje treba jer imam bežičnu tastaturu sa mišićem(jednostavno sam se navikao na nju) a ploča P5Q3 Deluxe WiFi ima samo jedan PS/2. Košta 230 din a pouzećem još 200 za poštarinu tj. 430din.

Asmodeus
28.6.2011, 18:11
Nasao sam ovu temu, taman da ne zapocinjem novu. Zanima me da li slucajno neko zna gde mogu da nadjen ovakav adapter, tj sa PS2 na USB.
Treba mi ovaj adapter zbog laptop-a, imam odlicnu logtech tastaturu koju bih koristio kad kacim laptop na LCD TV, jer vec koristim zasebnog misa (microsoft sidewinder x5) a nervira me da na stolu drzim otvoren laptop kako bih koristio tastaturu od njega. Planiram za par meseci da uzmem neku wireless tastaturu, ali bi mi za sad svakako ovaj adapter vrsio posao jer bih mogao da koristim svoj laptop kao workstation, zatvoren da stoji sa strane, dok su njega su nakaceni mis, tastatura i TV.
Ako neko ima ovo, rado bih kupio to od njega, tj preplatio bih ga fino :o

flamingos
28.6.2011, 18:14
Asmodeus izvolte (http://www.winwin.rs/-outlet---ps-2-na-usb-adapter-*.66.html?productId=29701)

Asmodeus
28.6.2011, 18:21
Majka mu stara :to_care:, pa ja sam bio u winwin-u pre par nedelja, rece mi lik da nisu dobijali to zadnje dve godine, ccc:mad:.
Nista, sad cu da ga porucim, valjda ga imaju na stanju, bar tako pise :D
Hvala puno, flamingos!!!

bojanh
28.6.2011, 18:26
Ima to kod mene u radnjama,nije skupo,samo sto ima i dodatak za mis.

dakle USB-------- mis + tast PS/2

Pa ako ti treba,javi da odem kupiti i da ti posaljem.

Asmodeus
28.6.2011, 18:30
Nemaju ga ovi u alti-ju, sad gledam njihov katalog, nema ga na stanju.
Bojane, kako mislis ima dodatak, dobijam i misa ili dva adaptera?

flamingos
28.6.2011, 22:37
Ma ovo je produzetak sto bojan govori.

treci
30.6.2011, 21:08
Bolje nemoj uzimati posto 99% nece raditi. Probao sam ja sa jednim pre 15-ak dana. Uzeo sam u w**w** i platio 380 din. i probao ga na 5 tastatura i ni na jednoj nije radio.