Prikaži potpunu verziju : Napajanje
Koje napajanje bi drzalo ovu konfu:
Athlon x2 240
2gb ddr2
sapphire 5670 512 mb ?
mozhes i kineza bilo kog recimo lc power od 420w bi drzoa to bez problema zatim gp5550,6650gp3,corsair cx 400w po meni najidealnije resenje kosta 4600din i obezbedjen si sa njima i za jace komponente
sportista
13.3.2010, 15:40
Ako mozes da izdvojis 45e uzmes Corsair CX400 i hladna glava.
OWERKLOKER
13.3.2010, 19:29
mozhes i kineza bilo kog recimo lc power od 420w bi drzoa to bez problema zatim gp5550,6650gp3,corsair cx 400w po meni najidealnije resenje kosta 4600din i obezbedjen si sa njima i za jace komponente
Ipak je najbolje da ne rizikuje i da uzme cx400 i da ga ne boli glava.
LC 420w je tezak krs...
flamingos
13.3.2010, 23:06
nije tezak krsh za njegovu konfu vakao je bolje nego razni bluebery frontieri i ostala boranija,ja sam mu naveo koja su mu napjanja dovoljna,e sad ako si procitao post mogao si videti da sma preporucio cx400w kao glavno
OWERKLOKER
14.3.2010, 1:41
nije tezak krsh za njegovu konfu vakao je bolje nego razni bluebery frontieri i ostala boranija,ja sam mu naveo koja su mu napjanja dovoljna,e sad ako si procitao post mogao si videti da sma preporucio cx400w kao glavno
Naravno da sam procitao i video sam da si mu preporucio samo sam hteo da kazem svoje misljenje o doticnom LC-u s obzirom da ga posedujem.
Pocelo je da pisti i da restartuje i gasi komp,tako da me je u potpunosti razocaralo i zato sam mu rekao da ide na sigurno.;)
Mozda ja nisam imao srece ali je bolje da skupi za corsa i ne rizikuje.Pozdrav
boze me sacuvaj, donosis takav zakljucak na osnovu jednog napajanja. Evo meni su crkla 2 a4 750bf misa i to i dalje ne znaci da je mis krs...
Inace taj corsair je apsolutno nepotreban, jedino ako ima viska kesa pa cisto da mu se nadje za kasniji upgrade.
OWERKLOKER
14.3.2010, 12:31
boze me sacuvaj, donosis takav zakljucak na osnovu jednog napajanja. Evo meni su crkla 2 a4 750bf misa i to i dalje ne znaci da je mis krs...
Inace taj corsair je apsolutno nepotreban, jedino ako ima viska kesa pa cisto da mu se nadje za kasniji upgrade.
Pa nisam ja jedini koji je imao losa iskustva sa tim LC-om.
Desavalo se ljudima da propisti(kao i meni) i da crkava.
A zasto je nepotreban?
Zasto da se ne osigura i za mozda neki naredni upgrade?
Zasto bi rizikovao sa LC-om?
flamingos
14.3.2010, 15:59
ma bre ko kaze da rizikuje vidis li ti sta on ima od komponenti? Saberi celu potrosnju pa mi recu dal nece lc da je gura? Sta sam ja sve video da kinezi guraju pa i neki lc modeli..to sto je tebi i jos par crklo ne znaci da nije dobro,mozda ti samo zapao takav primerak.
gavranpero
14.3.2010, 16:11
LC je zestoki krs, mislim na kineske izvedbe. Takodje sam imao takvo napajanje od 400W, i kad god bi hteo da podignem frekvenciju procesora, komp bi se restartovao. Cisto sumnjam da ima 400W, jer sam sad stavio drugo napajanje , polovno i od 250W i radi normalno. Overklokovao sam procesor sa 2000mhz na 2500mhz, sto sa starim napajanjem nije bilo moguce :)
flamingos
14.3.2010, 16:20
prvo odakle tebi ideja da klokjes na takvom napajnju? Drugo nijedno od tih napjanja nema realnu snagu,pa i lc za koga smo utvrdili da ima 100w manje u odnosu na ono sto pishe na nalepnici,ti ocigledno imas stariji procesor koji je radjen i u vecem nano procesu nego danasnji pa se samim tim i vishe greje i troshi sto utice na napajanje.
OWERKLOKER
14.3.2010, 18:56
ma bre ko kaze da rizikuje vidis li ti sta on ima od komponenti? Saberi celu potrosnju pa mi recu dal nece lc da je gura? Sta sam ja sve video da kinezi guraju pa i neki lc modeli..to sto je tebi i jos par crklo ne znaci da nije dobro,mozda ti samo zapao takav primerak.
A jel vidis ti sta imam ja od komponenti?
Sve na default,pa je propistao LC i restartovao i gasio komp,a matori ZITO ga tera bez problema.I onda mi kazes da nije rizik?
A zasto se ne bi osigurao za duzi period sa corsairom?
Slazem se za to da kinezi guraju sve i svasta,ali eto vidis LC nece.;)
flamingos
14.3.2010, 19:02
mozda je do primerka nem sve da bude savrseno..nisma rekao da ne treba,ali opet ako je to dui period znaci mesec il idva da uzme dobre stavri onda ok,a ako ceka vremenom svakom napjanju opada snaga
Sad ste me zbunili :D
Ovo moje ne trosi nesto specijalno,procesor 65w a za ati nisam siguran..
A i nisam siguran da mogu bas da se razbacujem sa parama nesto...videcu bice nesto ;)
flamingos
14.3.2010, 20:19
bwe najjaeftinije a da si miran ti je corsair cx400w,a ovo te overkloker zbunio svojim pricama voli on to :D:to_care: mala sala
Ma ti se opusti, graficka trosi isto oko 60W tako da nema problema.
Za 20E LC 420W, za 30-35E LC 550W
Corsair ako imas u planu neko skoro ubacivanje jace grafe ili quad procesora.
flamingos
14.3.2010, 20:34
tako je kolega ;) cela njegova konfa trosi nekih 150w u zbiru ako i toliko
Koje napajanje za:
AMD 5000+
2 x 2 GB DDR2
8600 GTS
1 x sata + 1 x ata HDD
1 x optika
2 x 12cm kuler
Nista klokovano :)
hvala obatrojici :D
Jedan mali off,ako neko zna de moze da se nadje 3870 nek mi kaze na pm ;)
I verovatno cu ako budem imao kinte uzeti corsair a ako ne lc power ali sa 500 ili 550 W..
NIDZA bOj
14.3.2010, 21:11
Koje napajanje za:
AMD 5000+
2 x 2 GB DDR2
8600 GTS
1 x sata + 1 x ata HDD
1 x optika
2 x 12cm kuler
bilo koje,cak i kinez mke od 450 ce drzati to...
al uzmi za 45 e cx400 od corsaira...
OWERKLOKER
14.3.2010, 22:32
mozda je do primerka nem sve da bude savrseno..nisma rekao da ne treba,ali opet ako je to dui period znaci mesec il idva da uzme dobre stavri onda ok,a ako ceka vremenom svakom napjanju opada snaga
U svakom slucaju mu je najbolje da uzme corsa i da se osigura na duzi period nego da "rizikuje" sa LC-om.Sta ako mu padne na pamet neki upgrade?Onda moze da se obesi sa LC-om.:D:dzavo:
A razlika izmedju LC-a i corsa je ~2000 i bolje je da se "ispruzi" za toliko.;)
bwe najjaeftinije a da si miran ti je corsair cx400w,a ovo te overkloker zbunio svojim pricama voli on to :D:to_care: mala sala
Ma jok,nek uzme on LC i bice miran(kad je iskljucen):D.
bilo koje,cak i kinez mke od 450 ce drzati to...
al uzmi za 45 e cx400 od corsaira...
Drzace to kinez a da se ne oznoji.
Ali,ako si u mogucnosti pomenuti cors ce odlicno odraditi posao i za ubuduce.;)
Pozdrav svima.:ciao:
gavranpero
15.3.2010, 0:11
prvo odakle tebi ideja da klokjes na takvom napajnju? Drugo nijedno od tih napjanja nema realnu snagu,pa i lc za koga smo utvrdili da ima 100w manje u odnosu na ono sto pishe na nalepnici,ti ocigledno imas stariji procesor koji je radjen i u vecem nano procesu nego danasnji pa se samim tim i vishe greje i troshi sto utice na napajanje.
Tacno, nijedno napajanje nema realnu snagu. Pogotovo ne ovo kinesko " LC power " koje ne postoji na oficijelnoj stranici (http://www.lc-power.com/) ( barem ne ono sto sam ja imao ). I ne samo da ne daje manje snage od deklarisane, nego ne daje ni ispravnu struju. Odlika svakog napajanja nije samo koliko ce da isporuci wati, nego da li je struja kvalitetno pretvorena u jednosmjernu, kako podnosi nagle promjene napona itd. Ako vjerujete kineskim kopijama, samo naprijed :kreza:
OWERKLOKER
15.3.2010, 1:19
Tacno, nijedno napajanje nema realnu snagu. Pogotovo ne ovo kinesko " LC power " koje ne postoji na oficijelnoj stranici (http://www.lc-power.com/) ( barem ne ono sto sam ja imao ). I ne samo da ne daje manje snage od deklarisane, nego ne daje ni ispravnu struju. Odlika svakog napajanja nije samo koliko ce da isporuci wati, nego da li je struja kvalitetno pretvorena u jednosmjernu, kako podnosi nagle promjene napona itd. Ako vjerujete kineskim kopijama, samo naprijed :kreza:
Ovo boldovano apsolutno nije tacno.
Pojedina napajanja daju i vise nego sto je deklarisano tako da ovo sto si izjavio ne stoji.
A sto se tice ovih "kineskih" tacno je da ni jedno ne daje snagu koja je napisana.A sto se tice nagle promene napona,to je sve od modela do modela.
nije bas lc toliki kinez kao st ose misli al je bolji i napredniji kinez od bluberi,frontier i slicnih za tursiju :D
@gavranpero po tebi znaci da ni cciftek cft o 600w nema relanu snagi kolko je napisano? Ne zavsi od provodjenja struje vec od snage tj amperaze na 12v grani
OWERKLOKER
15.3.2010, 16:14
nije bas lc toliki kinez kao st ose misli al je bolji i napredniji kinez od bluberi,frontier i slicnih za tursiju :D
@gavranpero po tebi znaci da ni cciftek cft o 600w nema relanu snagi kolko je napisano? Ne zavsi od provodjenja struje vec od snage tj amperaze na 12v grani
Nije bas toliki ali jeste.:D
Odvali decko i ostade ziv.:rolleyes:
veseliburek
15.3.2010, 16:54
Nije bas toliki ali jeste.:D
Odvali decko i ostade ziv.:rolleyes:
Dobro više, imaš negativna iskustva sa napajanjem, jbg, zapao ti loš primerak, ja imam tog kod sestre i on opušteno drži 7750BE na 3.5ghz i 7600gt (radilo je dok je privremeno bila tu, inače koristi HD3200 integralu), niti pišti niti cvrči. Odlično je za slabije konfe, ne greje se puno i tiho je. (ovo je IDEALNO napajanje za ljude kojima neki kme zme zito vito rikne, s obzirom da dobar deo srbije koristi athlone xp/P4 prescotte + fx5200/rade9250, može ono dosta više od ovih jadnih konfiguracija ali nećemo da preterujemo, sposobno je za neke low-power gaming varijante)
jozvan_Kg
15.3.2010, 17:07
Koje napajanje za:
AMD 5000+
2 x 2 GB DDR2
8600 GTS
1 x sata + 1 x ata HDD
1 x optika
2 x 12cm kuler
Може без проблема и TT Litepower 400w. Јефтиније је од тог Корса, а није баш толико лоше. Ја продадох неких 15-ак комада и ниједно се још није вратило на рекламацију, а прошло је скоро годину дана. Такође, ово напајање је држало C2E QX9650 и nVidia Quadrro FX5700 (у једној машини све спаковано), седам дана и ноћи без прекида на тесту, тако да сматрам да је сасвим довољно квалитетно и за твоју машину.
OWERKLOKER
15.3.2010, 17:28
Dobro više, imaš negativna iskustva sa napajanjem, jbg, zapao ti loš primerak, ja imam tog kod sestre i on opušteno drži 7750BE na 3.5ghz i 7600gt (radilo je dok je privremeno bila tu, inače koristi HD3200 integralu), niti pišti niti cvrči. Odlično je za slabije konfe, ne greje se puno i tiho je. (ovo je IDEALNO napajanje za ljude kojima neki kme zme zito vito rikne, s obzirom da dobar deo srbije koristi athlone xp/P4 prescotte + fx5200/rade9250, može ono dosta više od ovih jadnih konfiguracija ali nećemo da preterujemo, sposobno je za neke low-power gaming varijante)
Pa 7600gt i nije neki potrosac.
A to fx5200/9250 ce da drzi i neki klasican kinez jer to uopste ne trosi puno.
Ok..verovatno cu ici na corsair,hvala ;)
gavranpero
16.3.2010, 0:02
Ako su vec toliko kvalitetna kineska napajanja, zasto brand name proizvodjaci poput HP, Fujitsu i dr. ne koriste ih ??? Ja nisam rekao da su sva losa, nego samo da su kineske kopije lose. Jos ce te reci da su kinezi kvalitetni koliko i originali :kreza:
OWERKLOKER
16.3.2010, 0:22
Ako su vec toliko kvalitetna kineska napajanja, zasto brand name proizvodjaci poput HP, Fujitsu i dr. ne koriste ih ??? Ja nisam rekao da su sva losa, nego samo da su kineske kopije lose. Jos ce te reci da su kinezi kvalitetni koliko i originali :kreza:
Sva ta napajanja se proizvode u Kini.I brand i "kineska".A kada se kaze kineska misli se na los kvalitet.
Ko je ovde rekao da su kineska napajanja kvalitetna?
Rekao si da ni jedno napajanje ne daje onoliko koliko pise sto apsolutno nije tacno.
Naravno da nisu kvalitetni,ali za neke low konfe mogu odlicno da posluze.Pozdrav
a sto tako procas kad znas da nije tacno :rolleyes::confused:
LC power od 550 600w drzi sve zivo sto je u domenu normalnog racunara, a ne debelog bacanja para namenjenog (u 99% slucajeva) gamingu. Ko ima za masinu od 1000eur ima i za napajanje od min 100 eur i to je cela prica.
LC proizvodi sasvim solidnanapajnja. I sta je zapravo zahtevna konfiguracija, pretpostavljam konfiguracija bazirana na quad procesoru i nekoj jacoj grafi, e pa LC u vecini slucajeva to moze da gura.
Onaj klasicni 550GP lagano gura recimo E8500 4GB rama i 4850 sto je daleko od slabe masine.
Sva ta napajanja se proizvode u Kini.I brand i "kineska".A kada se kaze kineska misli se na los kvalitet.
Ko je ovde rekao da su kineska napajanja kvalitetna?
Rekao si da ni jedno napajanje ne daje onoliko koliko pise sto apsolutno nije tacno.
Naravno da nisu kvalitetni,ali za neke low konfe mogu odlicno da posluze.Pozdrav
ne lupaj sinko,ja sam 5 lc powr napjanja ugradio a jednu konfu koja sadrzi klokovanog phenom x4,4gb rama,dva harda,i hd4870 grafciku bez problema drzi lc power 6650gp3 pa mi ti sad pricaj..drugo dal ti znas da su tehicki skoro sva napjanja kod nas made in china,jer svaka firma ima vshe proizvodnih traka a jeftinm radnom snagom,tako da za njih nemozes reci da su kinezi..to sto je nesto kinesko apsolutno ne znaci da je loshe,jer kinezi to samo sklapaju,a njihov sef im dostavlja kako treba i sta da se sklopi ;)
vasiljevic
16.3.2010, 17:31
Kod Kineza danas važi jedno vrlo prosto i za pamćenje lako pravilo: Koliko platiš toliko dobiješ, ni manje ni više. I to važi i za napajanja, plati ga 1000 dinara, dobio si kvalitet za tih 1000 dinara. Plati ga 20.000 dobio si taj kvalitet. Nema loš, nema dobar kvalitet, samo kvalitet koji odgovara ceni.
gavranpero
16.3.2010, 20:25
Moracu opet da se ukljucim. Ako je pravo LC power napajanje , a proizvedeno u Kini, OK. Ja govorim za kopije LC napajanja. Znaci, neka fabrika u Kini radi napajanje i samo stave naljepnicu LC, Corsair itd. O tome ja govorim. Takodje stave i koliko hoce wati. Napravicu digresiju i reci kakva je situacija sa dvd diskovima. Znaci odem da kupim praznih diskova. Velik izbor, TDK, Memorex,Verbatim,HP itd. Sve sam isprobao i vjerovali ili ne sve ih proizvodi Ritek Corp. Samo stave naljepnicu i DVD diskove prodaju pod razlicitim imenima.Mozete da provjerite pomocu ovoga (http://dvd.identifier.cdfreaks.com/) I sad me zanima kakav tu kvalitet moze da bude. Takodje sa napajanjima.
Kod Kineza danas važi jedno vrlo prosto i za pamćenje lako pravilo: Koliko platiš toliko dobiješ, ni manje ni više. I to važi i za napajanja, plati ga 1000 dinara, dobio si kvalitet za tih 1000 dinara. Plati ga 20.000 dobio si taj kvalitet. Nema loš, nema dobar kvalitet, samo kvalitet koji odgovara ceni. Ovo je nesto najpametnije sto je ovdje napisano i u potpunosti se slazem sa tim :tapsh:
ne vidim zasto toliko napadate taj LCpower... kao da Chinezi ne mog da naprave pristojan prizvod... evo ovo moje samo cakce , koliko mi cesto nestaje struja,pada napon,itd ... i gura... cak bi rekao da ima i jos viska snage... mogao sam uzeti i slabiji 5550 gp ostala bi mi kinta malo:kreza:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.