Prikaži potpunu verziju : Gde naći lampu za Samsung SyncMaster 920NW - 19"
Nosio sam kod majstora ovaj monitor i rekoše mi da je pukla lampa ali da nemaju taj deo koji inače nije skup.
Zna li neko gde da nabavim ovaj deo? Hvala unapred!
On nema lampu, jel ona za osvetljenje kad upalis plava, u sklopu je dugmeta, to je led dioda, ili pak na ekranu tacka to nemoze da se zameni...
Koja "lampa" :confused:
On nema lampu, jel ona za osvetljenje kad upalis plava, u sklopu je dugmeta, to je led dioda, ili pak na ekranu tacka to nemoze da se zameni...
Koja "lampa" :confused:
Čovek misli na pozadinsko osvetljenje panela ....
@pokies
Elem lampe za pozadinsko osvetljenje traži u ERC Commerce Computers (http://www.google.com/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=1&ved=0CAcQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.erccommerce.rs%2F&rct=j&q=erc+komerc&ei=pjOZS5uOJ8___Abc-P3CCw&usg=AFQjCNF39MNEKoeHs00adgT9clMaB2CZjA) oni su ovlašćeni distributer za Samsung pa stoga bi trebali da imaju i rezervne delove.
da osvežim malo ovu temu,
zvao sam ERC, ali oni ne prodaju delove, mogu samo da mi servisiraju monitor, međutim, daleko su od mene.
ako neko ima neonku za pozadinsko osvetljenje za tft monitor od 19 inča, nek mi javi, rado ću je kupiti...
Nemanja NS
22.4.2010, 20:03
Neonka za pozadinsko osvetljenje ti je u 99% slucajeva deo samog panela (ili ja nisam video drugacije, a naotvarao sam ih se...:boodala:), tako da bas i nisam siguran da ces je naci...:odoK:
Mozda jedno blago off topic pitanje, interesuje me koliki je neki prosek trajanja te neonke?
u jednom servisu majstor mi reče da imaju za 17 inča, ali kaže kratka je, ivice monitora biće u mraku kad bih od 17 postavio.....
e sad, i meni nije jasno kako to da je ona nezavisna od panela, gledao sam monitor iznutra, video onu karticu, da li je na njoj neonka, ne znam tačno...
Nemanja NS
23.4.2010, 22:37
K'o sto rekoh, neonka je deo panela, moze se izvaditi samo secenjem lima/plastike. U teoriji (i klimavoj praxi), moguce je zameniti ih, ali je problem probijanja osvetljenja gotovo neresiv (licno iskustvo). Daleko bolja opcija ti je da trazzis isti monitor kojem je zduvala elektronika, pa da samo zamenis citav panel (to je cca. 20 minuta posla).
Srecno!
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.