Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Neverovatno skakanje po nervima (kuler i A8N-E)

optimus_prime
6.6.2006, 21:36
Pozdrav svima, imam jedan mali problemcic, naime kuler na maticnoj ploci
ASUS A8N-E je poceo strasno da bruji pa me interesuje (ako je neko probao) dalii moze da se stavi neki pasivni hladnjak!!!

AxeZ
6.6.2006, 22:03
A da ga ocistis malo od prasine?

Miloš
6.6.2006, 22:12
У праву је AxeZ, очисти га и неће брујати.

JohnnyB
6.6.2006, 22:22
Ti kuleri su prava napast :nov_explo Idi u neku malo bolju prodavnicu hardware-a i plati da ti ugrade pasivca jer ćeš sadašnji morati čistiš na svaka 2-3 meseca. U 99 % slučajeva matičnih ploča koje su imale kuler-ventilator, a koje sam video, prvo je počelo tandrkanje, pa zaribavanje, a ako ne možeš/nećeš/... da ga čistiš, dešavalo se da zvekne matična. Veruj mi, to počinje da bude prva stvar na koju treba obratiti pri kupovini ploče. surovo, ali tako je.

Mr. Garrison
6.6.2006, 22:24
ja imam istu plocu vec pola godine i nisam primetio da je kuler nesto bucan. mozda zato sto ga ne cujem od strasno bucnog napajanja.

optimus_prime
6.6.2006, 23:42
Uh, hvala svima ali kuler je ciscen milion puta, on vrti i hladi ali brate ubi me na mesto kolko je bucan, posto zivim u Austriji nece biti problema da nadjem pasivan kuler, i naravno isti licno zamenim samo je bitno dal ce pasivac da bude dovoljan!!! Hvala!!!

optimus_prime
6.6.2006, 23:43
ja imam istu plocu vec pola godine i nisam primetio da je kuler nesto bucan. mozda zato sto ga ne cujem od strasno bucnog napajanja.

I kako ti se cini ploca!!!!??????

Mr. Garrison
6.6.2006, 23:50
ploca? odlicna je. nista joj ne fali...sto?

buki
7.6.2006, 1:16
ja to resavam ovako:na mesec dana otvorim kuciste,odvrnem cevku na usisivacu i suck,suck...takodje i ventilatore na napajanju i ostalo.i nikad nema prasine:kreza:

dziggy
7.6.2006, 3:20
@optimus_prime
ako pricamo o kuleru na chipset-u, pasivac ce ti biti dovoljan veruj mi, meni je zaribao na abitu NF7 tj, potpuno stao, i tako mi "radio" sigurno nedelju dana dok nisam slucajno primetio :p ,nikakve probleme u radu nisam video...
stavio sam kap mashinskog ulja i evo vec godinu dana se vrti ko blesav, razmisljao sam i ja o pasivnom kuleru ali radi pa me mrzi da se sexam oko toga

Magneto
7.6.2006, 8:49
ja to resavam ovako:na mesec dana otvorim kuciste,odvrnem cevku na usisivacu i suck,suck...takodje i ventilatore na napajanju i ostalo.i nikad nema prasine:kreza:
As simple as that. Dva minuta posla, a čak ne mora ni na mesec dana.

optimus_prime
7.6.2006, 13:51
Usisavam ga redovo sa Kirby-em, ali mislim da posle svakog usisavanja tandrce jos vise, a i hocu da stavim pasivac!!!

optimus_prime
7.6.2006, 13:52
ploca? odlicna je. nista joj ne fali...sto?

Ma nista cisto da cujem i jos necije misljenje!!!

todos
7.6.2006, 16:29
Usisavam ga redovo sa Kirby-em, ali mislim da posle svakog usisavanja tandrce jos vise, a i hocu da stavim pasivac!!!
Pa nije ni cudo znas ti koja je sila u tom usisivacu.:eek:Sa njim si ga batalio nacisto.

mitrovskiigi
7.6.2006, 17:04
Okreni ti prijatelju usisivac na suvo ciscenje (bez vode).
Inace ti je dovoljna i malo veca cetkica za likovno. Ovo sa usisivacem je za crnogorce.

tomas
7.6.2006, 17:48
moj drug je imao isti problem i dao sam mu kontakt sprej,od prilike ga prska na svakih 4 meseca a moze i wd sprej...

optimus_prime
7.6.2006, 18:14
Ma da prekratimo ovo ciscenje, ionako menjam ploce na godinu dana, samo me interesuje dali ce pasivac da bude dovoljan za taj cip malo kloknut, ili da stavljam opet ventilator, inace da krpim ovaj stari, ne isplati mi se, odose mi zivci od zongliranja!!!

Shlaymara
7.6.2006, 18:42
...meni je zaribao na abitu NF7 tj, potpuno stao, i tako mi "radio" sigurno nedelju dana dok nisam slucajno primetio :p ,nikakve probleme u radu nisam video...

Na istoj ploci je i meni crk`o ventilator, i ne radi bar godinu dana(i jos uvek ne radi, nikako da ga zamenim:o ) i nisam imao nikakvih problema(verovatno je kuler dovoljan).Doduse nista nije OC, ali ponekad na LAN zurci komp radi 3 dana bez gasenja i nista mu ne fali.

optimus_prime
7.6.2006, 21:37
Na istoj ploci je i meni crk`o ventilator, i ne radi bar godinu dana(i jos uvek ne radi, nikako da ga zamenim:o ) i nisam imao nikakvih problema(verovatno je kuler dovoljan).Doduse nista nije OC, ali ponekad na LAN zurci komp radi 3 dana bez gasenja i nista mu ne fali.

Ok, Hvala, stavicu mu pasivac pa neka crkava ako oce.