Prikaži potpunu verziju : Koliko ADSL kosta
Cisto me je interesovalo koliko ADSL kosta, ne kao mesecno, nego uvodjenje. Po vasim iskustvima, da li to neko i koliko naplacuje (u proseku) i da li Telekom trazi da mu se nesto uplati kako bi ti "instalirao" ADSL. Mene drug ubedjuje da je to ono kao 500 evra, platis provajderu i on te prikljuci. To zvuci smesno ali tuzno.
Cisto me je interesovalo koliko ADSL kosta, ne kao mesecno, nego uvodjenje. Po vasim iskustvima, da li to neko i koliko naplacuje (u proseku) i da li Telekom trazi da mu se nesto uplati kako bi ti "instalirao" ADSL. Mene drug ubedjuje da je to ono kao 500 evra, platis provajderu i on te prikljuci. To zvuci smesno ali tuzno.
Mene nije nista kostalo..prijavio se provajderu, on sredio sa telekomom i to je to.
Neobee inace.
ADSL je besplatan, u smislu priključka na centrali, jer tvoj provajder sklapa ugovor o zakupu sa telekomom, ne ti direktno, (zato kad menjaš ADSL provajdera moraju da ti skinu priključak pa stave ponovo na centrali) a ti plaćaš to kroz mesečnu pretplatu (1500+ dinara, u zavisnosti od paketa).
Plaćaš svoj modem, ako ga oštetiš ili iz drugog razloga ne vratiš provajderu kad se odlučiš da prekineš ugovor, to je nekih 20-25e.
Sezampro ADSL home 256/64 paket je 1290 dinara mesecno (prvi mesec gratis), platio sam pri potpisivanju ugovora 1200 din i dobio ADSL modem i sva potrebna uputstva i sve sto treba a cim sam dosao kuci i povezao/instalirao odmah se bacih na net (to beshe pre oko 2 nedelje).
Covece ti mora da u Sezamu imas neku vezu posto njihov najjeftiniji flat kosta 2K dinara.
Pa sramota je da kod nas ADSL ili bilo koji vid brhzeg interneta koshta toliko. U Francuskoj ili Shvedskoj 8 mbita koshta 20-25e... Ja imam wireless 128k i placam 1300 dinara mesechno, ali buduci gde zhivim, to mi je bio jedini izlaz... Mada mislim da je bezobrazno skup...
Istina je da je svaki tip konekcije kod nas mnogo skup. Ali kao i sa svim drugim stvarima kod nas, covek se navikne posle nekog vremena.
Kada su ovi moji provajderi poceli da uvode nove pakete, skriveno sam se nadao da ce malo da obore cene wireless-a, jer su se korisnici namnozili, ide im. Ali alavac je alavac, nikad mu nije dosta. A korisnici hoce/nece, niko ih ne tera da ostanu tu.:n-cc2:
Primer iz Slovenije: ADSL paket 256/64 kod nekog njihovog provajdera (video reklamu na TV) je 2500 tolara, a to mu dodje nekih 800-850 din.
Covece ti mora da u Sezamu imas neku vezu posto njihov najjeftiniji flat kosta 2K dinara.
Chovek ima 2000mb download+2000mb upload. Sve je to lepo, ali za 200 din vise imas kod Neobee-a flat koji ce ti se visestruko isplatiti.
Bart Starr
3.7.2006, 18:26
Chovek ima 2000mb download+2000mb upload. Sve je to lepo, ali za 200 din vise imas kod Neobee-a flat koji ce ti se visestruko isplatiti.
Isplatice ti se ako ne planiras da skidas sa rapidsharea.:eek:
Ja sam na Neobee-ju. Imam 256 koji je 1500din. Ne znam da li ima jeftiniji posto se nisam trudio da nalazim i da se raspitam. Mene vise zanima da li ce na jesen da malo pojeftine ADSL pa bi video da predjem na 512 koji kod neobee-ja sad kosta 2500din a to je puno. Mislim da bi realna cena za 512 trebala da bude oko 1800din pa dok ne bude na raspolaganju neke mnogo brze varijante pa bi tad trebala jos nize da bude itd.
NjegovaWisost
7.7.2006, 21:10
kod nas u cg 512/128 košta 25 evra preplata, ne postoji verzija 256
Juce sam instalirao Neobee ADSL :D
Malo je off-topic ali moram da napisem da vidite sta je monopol.
Cene wireless-a:
128/64 1500 dindzi!!!
256/128 3000.
512/128 4500.
Ma i to je ok da je tehnicka azurna.Kad imam problem rese mi za "samo" za 2-3 dana.Pa losa veza,ping,blokiranje konekcije....
A na pitanje cena,standardno,ocekujemo uskoro snizenje(za 10-15 godina),ma bole njih "boban" za raju,kapitalisti jedni.
NjegovaWisost
8.7.2006, 15:55
Malo je off-topic ali moram da napisem da vidite sta je monopol.
Cene wireless-a:
128/64 1500 dindzi!!!
256/128 3000.
512/128 4500.
Ma i to je ok da je tehnicka azurna.Kad imam problem rese mi za "samo" za 2-3 dana.Pa losa veza,ping,blokiranje konekcije....
A na pitanje cena,standardno,ocekujemo uskoro snizenje(za 10-15 godina),ma bole njih "boban" za raju,kapitalisti jedni.
da to nije malo preskupo? Ko to još koristi? Ako je kod nas 25 evra za 512/128 ne znam koja bi budala dala 18 za četiri puta sporiju vezui., a još je monopol takođe- u CG ima samo jedan net provajder ( ima još jedan ali na papiru)
da to nije malo preskupo? Ko to još koristi? Ako je kod nas 25 evra za 512/128 ne znam koja bi budala dala 18 za četiri puta sporiju vezui., a još je monopol takođe- u CG ima samo jedan net provajder ( ima još jedan ali na papiru)
Koristimo,mi siroti mestani koji nemaju drugu soluciju osim dial up-a.A,da je preskupo jeste,ali sta kad nema druge.Provajder rebno cenu pa ko voli nek izvoli.Zna da ova nasa divljina nije BG gde postoji konkurencija i zna da se konkurent nece pojaviti u skorije vreme pa diktira cene kako mu se prohte za "budale".
Od danas Beotel 256/64 flat za 1250 din, dodushe studentski popust.I leti, download oko 25KB/s.:D
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.