Prikaži potpunu verziju : pitanja oko Proxy-ija
Recite mi nesto o tome kad je proxy ukljucen. On u stvari snima celu stranicu na hard da bi se brze otvarale sledeci put? Da li je potrebno ovo imati posto kako sam cuo ne valja na stranice gde postoje unesene sifre(!).
Zahteva i dodatna podesavanja koja od cega zavise?
Proxy (ili Cache kako ga još zovu) je namijenjen da u sebi čuva određeni broj podataka koje korisnici čitaju na Internetu. Ako je proxy server uključen u Web čitaču, a korisnik pošalje zahtjev za čitanje podataka, čitač kontaktira proxy server i gleda da li u njegovom sadržaju već postoje ti podaci. Podatke koji postoje na proxy serveru korisnik tada preuzima kao da su u lokalnoj mreži, koristeći pri tome samo njihovu verifikaciju na Mreži. Ovo ubrzava prenos podataka od servera ka korisniku, jer se u tom slučaju gubi potreba za prenošenjem kompletnog traženog sadržaja sa Mreže.
Izvor: http://www.blic.net/?id=1038 ... odgovor na pitanje '' ŠTA JE PROXY SERVER I ČEMU SLUŽI?''
A evo i malo detaljnijeg objašnjenja:
http://www.cet.co.yu/arhiva/05/r_proxy.htm
E thx. Malo sam pogledao ovaj opsirniji teks al cu ga kasnije procitati
Procitao sam nesto sa tih stranica (nisam sve posto neke stvari ne razumem) .Jel to sad znaci da kad se ulogujem da moze da zapamti moje podatke,sifru/e i da sledeci koji pristupa toj stranici preko prox-ija moze da vidi isto???
Procitao sam nesto sa tih stranica (nisam sve posto neke stvari ne razumem) .Jel to sad znaci da kad se ulogujem da moze da zapamti moje podatke,sifru/e i da sledeci koji pristupa toj stranici preko prox-ija moze da vidi isto???
Ne znači. Ali ako se ne koristi neki "secure" protokol sve šifre jesu lako vidljive svugde gde putuju mrežom. To se lako može proveriti ako se postavi neki program koji radi kapture saobraćaja sa internetom. "Obični" passwordi se šalju kao i svaki tekst.
Kešira deo posećenog web sadržaja na proxy serveru.
Security -
Speed +
Kešira deo posećenog web sadržaja na proxy serveru.
Security -
Speed +
Upravo tako... On ne sluzi za secure vec samo za kontrolu i kesh....
Na njemu mozes videti sta su koristili korisnici preko logova... Pravi logove koji se otvore u notpadu npr. i izlistaju se... Prosto...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.