PDA

Prikaži potpunu verziju : Problem sa pucanjem drivera Gigabyte HD 5850

sale3003
25.2.2010, 0:22
Neznam vise sta da radim. Desava mi se da u igricama ili u obicnom radu da racunar zaglavi pojavi se bluescrean i kasnije mi windows 7 64bit izbaci da je driver stoped working and succesful recovery. To se desava od pocetka i sa 9.1 driverom kao i sa poslednjim 10.2. Sve provereno od komponenti i sve ok. Desava se i kada je procesor klokovan i kad nije. Stavljen zadnji bios za plocu. Ljudi pomagajteeeeeeeeeeee

vlajo
25.2.2010, 23:38
Pitanje je da li je samo drajver u pitanju, moguće su varijante od pucanja Vindovsa do hardverskog problema. To što ti izbacuje da je problem do drajvera ne mora uvek biti razlog problema. Ono što bi prvo morao da uradiš jeste da reinstaliraš sistem, a drugi osumnjičeni su grafička karta i napajanje, tek na kraju drajver.

Thaedass
26.2.2010, 5:12
Nesto vezano za graficku (vlajo ima racunar koji radi sklopljen vec neko vreme,samo je dodao graficku.Da je nesto drugo u pitanju ranije bi se manifestovalo). Softver ili hardver tek treba da se provali. Skini BlueScreenView i nadji sta je dovelo do plavog ekrana.. Cisto da iskoristimo krivinu pre rusenja sistema

bole083
26.2.2010, 11:07
To se i meni dešavalo , i dalje se dešava , ATI driveri su jednostavno smeće ... Ranije je bilo dosta često , sa promjenom ploče osjetno manje , ali nesto od hardverskog sklopa jednostavno se ne miriše sa ATI driverom i cao !
Za samo klokovanje karte treba mi MSI afterburner , AMD GPU clock tool , i tačan redosled opracija da bi dobi oželjene klokove , jer Afterburner neće nekad da prihvati postavljene klokove , pa mora da preuzme GPU CLOCK TOOL...ma užas. I opet se dešava često nestabilnost kad extendujem na drugi monito sliku , pa treperi slika kao da ce dacrkne , e kad se to desi -provalio sam da je dovoljno promijeniti klok karte u AMD GPU.CLT. bar za 1 mhz i to rijesi problem ...

water wizard
26.2.2010, 11:35
Meni se to dešavalo sa nvidiom i vistom dok sam je koristio, pre godinu dana, a na win 7 mi se ne dešava, možda su i drajveri dovoljno sazreli, najbolje da sačekate godinu dana da vidite možda se i vama popravi stanje

Šalim se, probaj reinstal windowsa, pa skini drajvere pomoću windows update...

DAKINS
26.2.2010, 11:53
Kad ubacite novi hardver vrlo je preporucljivo da reinstalirate windows i obavezno svi updati.
Uvek sam bio u problemu kad zamenim hardver i to mucenje moze da traje a reinstalacija kad je dobro osmisljenja vam omugucava da sa 1 dan budete gde ste bil.
Novi potrisac je opterecenje za napajanje pored drajvera on je glavni sumnjivac za problem .

water wizard
26.2.2010, 11:55
Moguće da je i napajnje, tad sam otprilike i zamenio msindustrial od 400w za 400w chifteka, ali na to nisam obratio pažnju

bole083
26.2.2010, 12:17
Pazi , win 7 trpi nevjerovatne promjene hardvera , stvari koje na xp meni nisu bile zamislive , 7 guta bez po muke . Cist primer je da je moja jos aktuelna instalacija 7-mice x 64 , pretrpjela promjenu 3 ploce sa nforce680 cipsetom , sa p45 i x48 , zatim promjenu SLI 8800gt u ati 5850 , i tri različite zvučne kartice , od kojih su 2 integruse , i jedna externa. Znaci samo se restartuje , sam instalira neke drivere iz svoje baze i spreman je , cak nisam morao ni da mičem stare ...

DAKINS
26.2.2010, 12:25
Da istina promenio sam cpu jos na win 7 RC1 i ostao bez reinstalacije do finala na xp vrlo cesto gotovo jedino sto mozes da uradis je reinstalacija.
Win 7 je izdrzljiviji prilicno a trosi smesno malo ja ni nevidim razliku izmedju ati 4870 i 4550 kod mog brata sto se tice aera doduse moj je 22 inc a njegov 19 inc monitor
Edit sto se tice stabilnosti i drajvera x86 jos uvek bolje stoji x64bit to treba imati uvidu .

bole083
26.2.2010, 13:39
Da istina promenio sam cpu jos na win 7 RC1 i ostao bez reinstalacije do finala na xp vrlo cesto gotovo jedino sto mozes da uradis je reinstalacija.
Win 7 je izdrzljiviji prilicno a trosi smesno malo ja ni nevidim razliku izmedju ati 4870 i 4550 kod mog brata sto se tice aera doduse moj je 22 inc a njegov 19 inc monitor
Edit sto se tice stabilnosti i drajvera x86 jos uvek bolje stoji x64bit to treba imati uvidu .

Sto se tice aera ne mozes ni vidjet razliku , aero je shader model 2.0 efekat.
A zaboravio sam da pomenem da sam i cpu i 3 vrste rama mijenjao ...

vlajo
26.2.2010, 18:21
@ bole083
Koliko vidim u profilu ti imaš Nvidia karticu, mislim tvrdiš da se to još uvek dešava, a u profilu piše da imaš drugu grafu.
Druga stvar, to je individualno iskustvo, pitanje da li ti je hardver uopšte i bio ispravan.
Kad overklokuješ karticu, a ona posle toga pokaže nestabilnost, onda je to znak da ne treba ništa da diraš ili bar da malo smanjiš OC, toliko valjda znaš. :D