Prikaži potpunu verziju : Pravljenje rok tonova!
Treba mi neki program za pravljenje muzike tipa neki rok ali neki blazi kao npr Corba, Bajaga. Probao sam neke free ali kako da kazem nekako kao da ima gitara 2-3 tona i bas.Znaci treba mi program na kome cu da pravim zvuke za neke svoje pesme. Program bi trebalo da ima dosta zvukova gitar,bas, bubanj i ostalo sto cini jedan rok sastav i onda da npr na neku liniju redjam zvukove pa posle pustim da vidim kako ce da zvuci. Nadam se da ste me razumeli :D
Uzmes gitaru, nadjes basistu, pevaca, bubnjara i jos jednu gitaru (ako zelis) i onda komponujes rok tonove koliko hoces :) A ovako...pa slaba vajda, mislim da tako nesto (toliko dobro) i ne postoji, jer cemu onda pravljenje bendova?
Jb-a za ovo prvo sam znao i ja. Nije problem ja znam da sviram gotaru i frulu ( ovo drugo nije za rok ali znam iz skole :D ), a burazer mi zna klavijaturu ali di da nadjem bubnjara i basistu. Jbg-a ovo drugo ko super mario. :D Nego aj ako ima samo negde posebno za gitaru posebno za bas, posebno za bubanj i to bi bilo to pa cu ja posle da spojim.Moze i ako ima samo posebno za gitaru. Ne mora sad on da sadrzi bas mnogo tonova ali mogao bi osnovne i da sad ne treba mi pro posto komponujem jednu pesmicu za jedan video, jer ako bude pro ima da se pogubim.Il aj bas ako nema moze i neki gde cu samo da ubacim svoj glas na neku tudju muziku
Nikola16789
22.2.2010, 23:02
pa snimaj odvojeno pa uklapaj, bubnjara napravi virtuelnog u FLu, sa nekim dobrim pluginom da to zvuci realisticno.
Za snimanje glasa uzmi adobe audition pa snimi, ali bez malo boljeg mikrofona slaba vajda, headset ne radi posao, tj. odvratno zvuci.
Sta mislis da u guitar pro uradim gitaru i bass a bubanj i klavijaturu u Cake Studio Instrument 1 . Posto cu da se pogubim ili mozda za bubanj da uzmem Steinberg Groove Agent 2?
A jel si razmisljao o Sibelius-u i Finale-u ? Znam da programi stvarno nisu za rok, ali mislim da bi mogli dobar deo posla da ti zavrse.
Jel moze nekako da se snimi u Guitar pro 5 zvuk a ne note?
BigBadVuk
26.2.2010, 14:55
Raseci se za neki MIDI master keyboard,nabavi dobar sempler ( Giga sempler recimo..mator je kao i vecina Rock bendova ali i dalje ima sjajnu bazu korisnika..hehe) i dobar sekvencer ( cakewalk, ili cubase ili sonar...) i onda uradi sta ti srce isce..Naravno ako hoces da radis HD recording i vokala iili da audio snimas gitare a da ne koristis semplove onda ti treba i mikseta i mikrofoni itd..jedno povlaci drugo..
Je sam li spomenuo da ti treba i neka solidna zvucna..? Nisam ?? E pa treba ti i dobra zvucna,narocito da bi radio sa sto manjom latencijom prilikom snimanja i nasnimavanja..itd..Ovo ti je samo vrh ledenog brega...Koliko para toliko i muzike ,nazalost.
Na sve ovo ti ide obavezna gomila kablova itd... zabavi i trosku nikada kraja. :D
Nikola16789
26.2.2010, 16:11
Ma da, kao shto Vuk rece, rupa bez dna...
DonCorleone91
26.2.2010, 18:03
U danasnja vremena mixer uopste nije potreban za neke kucne uslove :)
Ma FruityLoops>all-in-one
optimus_prime
27.2.2010, 19:50
A da vec kad sviras te instrumente, lepo skupis pare i kupis neki Korg Pa aranzer i pravis sta god hoces. Javi se na PM ako ti treba neka pomoc.
uzmi cubase 5 instaliraj nadji batery za bubanj virtual basist za bass atmosfer za sintije i korg legacy i to je to moze da pravis rok i jos ako nadjes virtual gitarist zavrsio si poso:)
pa neka uzme,fruity loops 8,ili 9,njemu je all in one..i bubnjeve,i basove,i gitare,i frule,iklarinet,i sta god oces...
Pravljenje rok tonova!????:icon_scra
Aj prevedi pitanje, ako ti nije problem?
ili ga bar formulisi da se razume sta ti tacno treba?
Nema rok ton, ton je samo ton... imash ih 12komada
Imash: zvuk, boja tona, groov, stil, specificne instrumente za odredjene stilove, specificne skale za odredjene stilove, i josh mnogo toga...
Pravljenje rok tonova mi zvuci kao "pravljenje kolacha" ali kakvih kolacha...
DonCorleone91
7.3.2010, 9:26
@Zoranb007
Nesto si inspirisan od jutros metaforama i kolacima??? :) U svakom slucaju se slazem s' tobom u ovom i u onom postu o rok-malteru :)
@Zoranb007
Nesto si inspirisan od jutros metaforama i kolacima??? :) U svakom slucaju se slazem s' tobom u ovom i u onom postu o rok-malteru :)
Pa, moram nekako narodskim jezikom da objasnim strukturu, problem je sto se kompjuter tretira kao da svemochan, samo instaliras odredjen softver i netreba ti nikakvo predznanje, i ja bi hteo da vozim avion, samo da mi neko pokaze gde se pali motor:D
DonCorleone91
7.3.2010, 15:04
Pa, moram nekako narodskim jezikom da objasnim strukturu, problem je sto se kompjuter tretira kao da svemochan, samo instaliras odredjen softver i netreba ti nikakvo predznanje, i ja bi hteo da vozim avion, samo da mi neko pokaze gde se pali motor:D
Skini tutorial pa vozi! :D
Nikola16789
7.3.2010, 16:46
Imash flight simulator pa uci :D
Nego, u pravu si, ali evo optimus_prime je predlozio Korg PA aranzer. Po naslovu bih zakljucio da doticni (koji je otvorio temu) nije bash svoj na svome sto se tice muzike, kao shto si i ti zakljucio, tako da kupovina Korg aranzera definitivno nije opcija, a pritom i kosta boga oca. FL Studio sa pluginovima je sasvim dovoljan a i ne kosta mnogo (da ne kazem nista ;) )
Skini tutorial pa vozi! :D
Imash flight simulator pa uci :D
I da li bi ste vi seli u taj avion, kad prodjem simulaciju:D
Nikola16789
8.3.2010, 1:23
I da li bi ste vi seli u taj avion, kad prodjem simulaciju:D
da, ako lepo naucish, ja prvi ;)
A da se vratimo malo na temu... Ozzy je dosad verovatno dosta toga izvukao i predhodnih postova, dok moderator mozda razmislja da ovu temu baci pod kljuch:D
Aj nekako da pomognemo, al' idemo redom:
1. Ozzy je verovatno po pevachu Ozzy Osborne EX "Black Sabbath" (mozda i gresim...)
2. Ozzy, svirash li nesto?
3. Znas li ishta akorde-harmonije i tonove?
4. Da li si ikada probao neki muzicki program?
5. Potpuno je nejasno-nerazumljivo skoro sve sto si napisao:
"...kako da kazem nekako kao da ima gitara 2-3 tona i bas??? sta ti ovo znachi?
"...treba mi program na kome cu da pravim zvuke za neke svoje pesme??? da li si siguran sta si napisao, ovo bash i nije za poluupuchene?
"...na neku liniju redjam zvukove pa posle pustim da vidim kako ce da zvuci??? na kakvu liniju mislish? liniju kao melodijsku liniju ili liniju kao nesto drugo?
"...Nadam se da ste me razumeli... ni ti nisi bash siguran sta pitash... nisam te nista razumeo, sem ovo "neki blazi kao npr Corba, Bajaga.
Probaj da budes precizniji.
Ako zelish da kreiras muziku nabavi nesto od ovoga: Cubase ili Nuendo, FrutyLoops, Reason, Logic Audio, ProTools, + virtual instruments (imas ih na milione) ili semplove pa sam slazi kako ti je volja. I da ponovim iz jednog predhodnog posta, ako bash trazis super dugme, na koje ces samo da kliknes, e' to nepostoji,.
Malo smo se nasalili na ovu temu, nego, ajde potrudi se i napisi malo jasnije sta ti treba i koliko si upucen u to sto trazish, stvaranje-kreiranje muzike je jako sirok pojam, i uzasno je komplexna materija.
Ja sam inace probao da postanem pilot preko "flight simulatora" i nije mi uspelo cccc...;)
Nikola16789
8.3.2010, 4:54
Nisi se dovoljno trudio ;)
@ Ozzy
Sto se tice muzike, slazem se tvoje znanje bi nam pomoglo da ti preporucimo nesto za tvoj "uzrast"
U principu nista pametno neces napraviti ako ne poznajesh bar neku osnovnu teoriju... veruj mi ;)
Ako sam ja shvatio šta se traži... možda bi Magix Music Maker mogao da ti pomogne... Pogledaj ovo (http://www.youtube.com/watch?v=6nSCOX38R9Q) i ostalo uz to.:nov_guita Program nije free...
Zoranb007
23.3.2010, 12:21
Ako sam ja shvatio šta se traži... možda bi Magix Music Maker mogao da ti pomogne... Pogledaj ovo (http://www.youtube.com/watch?v=6nSCOX38R9Q) i ostalo uz to.:nov_guita Program nije free...
Dobar je za vezbanje...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.