Prikaži potpunu verziju : Kompjuterske emisije?
touch_master
16.2.2010, 4:16
Sta se bre ovo desava sa nasom velikom Srbijom? Imamo samo nekoliko emisija o racunarima...Ja znam za interfejs posto hvatam 2rts... Kosava i na kojim vec televizijama se pustaju ostale emisije jednostavno ne hvatam... Zasto je tako malo emisija tog tipa. A sve vise i vise nekih gluposti tipa menajm zenu, menajm posao , vb i ostale gluposti... Znam da je vecina stanovnistva u srbiji glupo i neotesano ali misim ovo je stvarno vredjanje... Da nemas sta pametno da pogledas na tvu...Ili nam je sudjeno da nam seljacine odredjuju sudbinu pocevsi od motike do skupstine i vlade...Sramota...:to_care: Ako admin obrise temu dabogda crko :aplauz:, hocu reci sleduje mu budak!
pedjastudio84
16.2.2010, 9:57
Sta da ti kazem, ipak je ovo Srbija. Vecina redovnih gledaoca TV-a su penzioneri i starci koji redovno placaju pretplatu i gledaju emisije koje si ti naveo. Mi, malobrojni grdjani koje interesiju IT imamo internet i tu mozemo o svemu da se informisemo. Zamisli da na televiziji krene emisija o racunarima pa posle 10 min posnu reklame za "one dane", "jedan komadic i tamo si", "to nisam ja, to je moja Sh..ma", "ves masina zivi duze uz k...on" i tome slicno...
Neka hvala, meni je ovako bolje!:ciao:
Equilibrium
16.2.2010, 10:27
Ma uvideli su da nema leba od toga, ovo je Srbija ali nije kriv taj deo nego onaj deo ovo je kapitalizam, kad piplmetri kazu da je neku IT emisiju gledalo 20 000 ljudi a neki debiluk poput "Ruralno naselje se zapalilo a starija gospodja odrzava kosu" gleda 2 000 000, sad ti si Nivea, Jelen ili Koka-kola gde ces da turis svoju reklamu, a sto vise ljudi tura svoje reklame to TV kuca dobije vise kesa, tako da mora da ide za ukusom vecine, ali posto su vecina idioti (opet nema veze sa Srbijom nego sa civilizacijom uopste) to proizvodi danasnje stanje i cinjenicu da ne gledam TV.
Nego touch mastere, pogledah malo Brbljaonicu i zbog nekoliko tema u kojima si opisao sve pojave koje te nerviraju dodje mi da se zapitam, sta si ti pio sinoc :D
Gde bre da budu takve emisije, ako mnogo reklamiraju neke IT proizvode, građani mogu da počnu da balave, pa da podižu kredite za to. A svi znamo da nam naturaju da je javna potrošnja ogromna.
p.s. Već u arhivi brbljaonice postoji slična tema, a ovo bi samo moglo da se prenese tamo.
Znači sledi mi zbog p.s.:Battered:
Данас слушам на б92 неку емисију о рачунарима...
Описују Тошиба а300 лаптоп и кажу да има 3гб радеон меморије!:facepalm
:rofl::rofl::rofl:
pedjastudio84
16.2.2010, 15:23
Jeste, emisija "Kursor". I ja sam to cuo. I bolje sto ih nema vise i ovo je previse.
Lich_king2
16.2.2010, 16:19
Ima na Kopernikusu neka Polarotor emisija tako nesto.....Mada je smesna u odnosu na sta su ljud navikli.
^I jedna od najstarijih kod nas. Nekada je bila na trecem kanalu (jos od nastanka istog), a krenula kao kolaz emisija o satelitskoj televiziji i racunarima.
Lich_king2
16.2.2010, 16:26
^I jedna od najstarijih kod nas. Nekada je bila na trecem kanalu (jos od nastanka istog), a krenula kao kolaz emisija o satelitskoj televiziji i racunarima.
Znam. Steta sto niko ne izdvaja pare da malo poboljsa tu emisiju, vec daju pare na druge gluposti.
Ima i e-TV na Fox-u ali nedeljom u 6 i 15 ujutru.:facepalm:boodala:
Ima i e-TV na Fox-u ali nedeljom u 6 i 15 ujutru.:facepalm:boodala:
To je tacno, ali ima i repriza!!! Ima mnogo provala u tim emisijama(pogotovu u polarotoru!!!), PCTV je bila dobra, ali je vise nema, sada je ja mislim interfejs umesto PCTV!
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=356
Pandemonium
18.2.2010, 5:16
Je l Polarotor još uvek vodi onaj ćelavi čiča?
anded zombi leš!
18.2.2010, 11:17
Polarotor je kvlt!:D
Sećam se emisije silikon.exe (valjd ase tako zvala) sa Metropolisa,vodio je neki debeljuškasti geek, bila je baš kul! Bio sam osmi razred i kao učio za prijemni, u stvari na zbirku zadataka pisao igre koje sam video u emisiji i koje bi trebao da nabavim:)
Od danas aktuelnih ne gledam ni jednu.
Je l Polarotor još uvek vodi onaj ćelavi čiča?
Imao sam ja jedan e-mail dopis sa onim šašavim voditeljom. Samo što mi nije familiju pomenuo, ali me je izvređao na drugi način Ne znam šta mu bi. Ja sam samo uputio kritike na glupu i nemaštovitu emisiju lepim rečima:kreza:. A on meni, znaš ko sam ja:mad: imam nekoliko fakulteta, član ovoga i onoga, vlasnik neke firme... A ti paceru, verovatno imaš samo srednju školu, to je tačno. Visiš na kompjuteru i sve znaš. Tačno je da visim na kompjuteru.:D Ti meni da soliš pamet...pu, daleko bilo šta mi je sve rekao. :confused:
Todose daces mi njegov mail,ako ga jos imas,hvala ti unapred....
A to da nam fale kvalitetne emisije u okviru IT sveta,fale nam...
E sad imam 2 predloga
Prvi predlog da napisemo peticiju i obrazlozimo nekoj televiziji zasto bi to bilo dobro,tipa skocio bi vam rejting,21 vek je sta cekate,i tako to,cim cuju rejting i izdvajanje od drugih televizija zagrisce mamac...
Drugi predlog je da napravimo ovde mali konkurs,da neko od nas napravi pilot emisiju,ne mora da bude duga,desetak minuta,moze da bude neki opis hardvera ili neki program,nikako recenzija igre jer to vec svako moze da izgugla ili da mu drug isprica...
Eto dadoh ideju
Na žalost to je poodavno bilo ali možda možeš na sajtu televizije koja ga prenosi naći oficijelni e-mail njegove emisije. Nadam se da ima, pošto je sigurno bio zatrpan sugestijama i kritikama na račun emisije pa postoji mogućnost da je taj e-mail ukinut.
Na žalost to je poodavno bilo ali možda možeš na sajtu televizije koja ga prenosi naći oficijelni e-mail njegove emisije. Nadam se da ima, pošto je sigurno bio zatrpan sugestijama i kritikama na račun emisije pa postoji mogućnost da je taj e-mail ukinut.
Normalno da je ukinut kad pojma nema,dobro ne pokazuje busene kartice koliki je fosil...
Dajte bre ljudi mladjima da rade idite vise.....
Bez uvrede starijim clanovima
@ bokile !
sta ti imas protiv nas starijih !
i sta si to jos napisao tim sitnim slovima !?!?!?
:)
A gospodin koji je vodio/vodi polarotor (na srecu ne gledam tv) me nervirao iz razloga sto stalno upadao sagovornicima u rec, ne dozvoljava coveku da isprica svoje...jedino ga genijalac Zoran Modli coolirao
Ja se ne smatram starim, nije bokile mislio na nas, tj našu generaciju. Naša generacija sa svojim iskustvom upravo to treba da radi. Ali onaj fosil je stvarno preterao. Upravo je i meni smetao zbog tog upadanja i presecanja sagovornikove rečenice. Ne kažem ja da On nije stručan, ali jednostano čovek ne može sve da radi. Biti profesionalni voditelj neke emisije sigurno nije lako, mada kad pogledam ove naše sa raznih tv stanica, dođe mi da popišam televizor.:D
Taj lik što vodi Polarotor je profesor na Beogradskoj Poslovnoj Školi (ex Viša poslovna) i dušu vadi studentima. Zao čika!
Shlaymara
24.3.2010, 23:22
Pre neki dan sam slucajno uhvatio novu emisiju Play Games na RT Vojvodina 1. Emisija ide svakog radnog dana u 19:00 i traje otprilike 5 minuta (prikazu jednu igru) a subotom je repriza svih pet epizoda u 15:00. Prikazuju igre i za PC i za konzole, i prilicno su OK:).
5 minuta!!!!! e-tv u 6.35 u jutru, repriza u 7. Ma katastrofa. Da li to nekom ide u prilog da takve emisije ne dobiju svoje prave termine i kvalitet.
Djordje Turjacanin
27.3.2010, 12:45
Ko ima digitalnu staleitsku i uperen ima na Astru satelit ima njemačka GIGA televizija o igrama. Dosta su a
urni, ja sam gledao AC na konzoli dok još nije bio opis u SK-u. Tako da onaj ko zna njemački može da gleda malo i zaboravi ove naše "kompjuterske emisije".
Lich_king2
18.12.2010, 18:52
Ima nade! Videh sad na artu emisiju Digitalni Svet.
TV ART Beograd Subota 17:30. Danas bio opis Assassins Creed:Brotherhood koliko sam uspeo da uhvatim pri kraju.
E jos da nam nisu na SBBu uknuli Art...
E jos da nam nisu na SBBu uknuli Art...
I na Telekomu!!!:(
Geomaster
18.12.2010, 23:37
I ja primećujem da ih sve manje ima, sećam se ranije baš sam mogao da uhvatim kompjuterske ili gaming emisije (sećam se da su na našoj lokalnoj TV Krajini emitovali Game Zone), a danas ima samo anti-kompjuterskih emisija. Koliko gluposti čujem u samo jednoj takvoj... Verovatno zato se smanjuje broj kompjuterskih a raste broj "pljuj-što-ne-razumeš" i na sličan fazon. Čak sam se i raspisao na Vukajliji o tome (http://vukajlija.com/emisija-o-stetnosti-kompjutera/220695).
Kakva je ona emisija na B92 sto se reklamira u SK12/2010?
Lich_king2
21.12.2010, 15:52
Ima i PlayGames RTV 1.
Postoji emisija na kopernikusu (slučajno naleteo) koja se zove Impuls, i bavi se novim tehnologijama. Šta je važno što se tiče te emisije?! Svet Kompjutera je jedan od sponzora, kao i Mikro.
Master_Touch
24.1.2013, 21:11
Sta je sa danasnjim emisijama na tvu?
Danas slučajno naleteh na Interfejs na Artu. Mislio sam da je prestalo emitovanje pre par godina...
nexexcalibur
25.1.2013, 2:02
Sta je sa danasnjim emisijama na tvu?
Necromancer lvl 99
Ima valjda na rts-u ona baraba...e-tv cini mi se, bilo bi i bolje bez nje...
uf, gameover, kako je to bila dobra emisija, jos se secam kad je bila na politici a ja nisam ni imao komp. Secam se i introa, ono tenk ide i prelazi preko welcome to texas znaka i muzike kad predstavljaju neki proizvod mislim da je grupa iio bila...
Cek! Je l to bila jedina emisija na nasim stanicama o video igrama, ili je bila i neka na Studio B, ili je GameOver kasnije isao na Studio B?
Voleo sam vise tih 25 minuta emisije nego sav maraton crtaca na Politici vikendom.
Ne vredi. U današnje vreme ni da je emisija o računarima odlično odrađena nema joj perspektive. Zašto bi neko hvatao emisiju jednom nedeljno kad sve informacije koje može odatle da sazna ima dostupne na internetu u svako vreme, i to potpunije i sigurno pre nego što će doći u tv emisiju. Emisije su prolazile dok je većina zainteresovanih još imala dial-up. Od kako se flat internet proširio (a tome ima već podosta) tv emisije padaju i životare, još malo pa će skroz nestati.
Jedini način da tv emisija sa računarskom temetikom uspe je da ponudi nešto što internet ne može. Ako se bavi klasičnim računarskim temama, verovatno ne bi mogla to da postigne. Jedino ako je nešto vezano za gejming. Možda bi tu moglo nešto dobro da se napravi.
Pa ideja emisije nije da ko papagaj prenosi vesti (tome sluzi internet), nego da da neki neki svoj pecak na neku temu.
Master_Touch
26.1.2013, 23:53
zasto sk ne napravi neku svoju emisiju???????????????????
Makar na net?????????'
Sta je sa interfejsom na prvom kanalu??
Sta je sa game over-om?
Sta je sa e-tvom?
Sta je sa ....
Prief Lirator
27.1.2013, 0:03
Šta će ti toliko upitnika? :) Ali dobra ti je ideja za SK emisiju, ja bih je gledao. :)
water wizard
27.1.2013, 0:24
youtube?
zasto sk ne napravi neku svoju emisiju?
Vidiš da ne mogu da srede ni sajt (zastareo po dizajnu, ažurnosti i juzerfrendlinesu ;) ), a misliš da će da prave TV emisiju? Teško, mada bi bilo super!
nexexcalibur
27.1.2013, 2:33
Ma ajte ljudi, kad sam video na mondu vest da ministarka kaze da treba vise da se ulaze u IT sektor, a u komentarima najvise pluseva ima baja koji kaze kako treba vise da se ulaze u poljoprivredu i maline znajte koliko je sati...
Ništa čudno kad kod većine našeg stanovništva viri praziluk iz zadnjice.
Nego ovo za emisiju koju bi realizovali uredništvo SK. Mogli bi pri kraju meseca za taj mesec da naprave mini pregled određenih tema iz tog broja. I onda bi time stimulisali novopečene kupce koje bi sigurno zaintrigiralo šta ima u sledećem broju.
A na kom kanalu bi to sve bilo?
A na kom kanalu bi to sve bilo?
Verovatno na srpskoj naučnoj televiziji. Može čak i na RTS-u.:D
Ma ajte ljudi, kad sam video na mondu vest da ministarka kaze da treba vise da se ulaze u IT sektor, a u komentarima najvise pluseva ima baja koji kaze kako treba vise da se ulaze u poljoprivredu i maline znajte koliko je sati...
Realno, seljacka smo zemlja i od proizvodnje i tih izvoza i imamo neke kinte. Drzimo se toga sto imamo, a ne da se guzimo sto se tice tehnologije
^ Kakve crne kinte imamo, koliko samo para bace na subvencije i ostalo.... Još nema navodnajvanja na 90% teritorije, pa kad bude suša, onda kuku lele. Glupo je baviti se poljoprivredom, ako već možemo nečim daleko naprednijim, i pritom još zaradimo više.
Inače, dopada mi se ideja o emisiji, ali to su tek pusti snovi, ako uzmemo u obzir stanje sajta :D
water wizard
27.1.2013, 20:43
suša, grad, uvoz.. to su problemi koji koče poljoprivredu..
Mali Princ 81
27.1.2013, 20:43
Polarotor na 3 K :D
Na radio-u top fm je ide nedeljom u 10 h ( joj mnogo rano :D ) " zakon akcije i reakcije" IT emisija koju vodi i uređuje čovek koji je zaljubljen u informacione tehnologije, neprevaziđeni Zoran Modli.
Acahakler
27.1.2013, 20:48
Ima li neka emisija na rts2,b92 i tim kanalima ,pošto nemam neki izbor kanala na kablovskoj.Hvala unapred.
Послато са ST23i користећи Тапаток 2
Realno, seljacka smo zemlja i od proizvodnje i tih izvoza i imamo neke kinte. Drzimo se toga sto imamo, a ne da se guzimo sto se tice tehnologije
Ove godine je po prvi put više izvezeno iz oblasti softvera nego maline gde proizvođači jednako kmeče i kukumavče zbog niske otkupne cene. A ni jedan da se seti da tu malinu preradi i proda je višestruko skuplje. Važno da se iz evrope ka nama seli skoro čitava tekstilna industrija gde će naše domaćice moći da tračare i ispijaju kafe dok šiju tamo neka odela ili gaće.
p.s. Izvinjavam se što sam malo iskočio iz koloseka!
water wizard
27.1.2013, 21:23
nije baš tako.. maline izvoze vlasnici hladnjača koji imaju dozvolu za izvoz, ne može svako da izvozi, a za tekstilnu industriju prvi put čujem osim NovoPazarskih tekstilaca, mislim, ono, nećemo mi nikad da budemo konkurentni Kinezima, Indijcima, Pakistancima, Bangladešu i ostalima koji proizvode odeću za 1$ po komadu prodaju
I za IT i za sve ostalo treba neki realan plan i program, a ne samo volja i priča
E ostavi vas čovek na 5 minuta i gle.
SK ne verujem da će imati svoju emisiju u skorijoj budućnosti,ali da treba nešto sveže na ovu temu. Treba.
lijenština
27.1.2013, 22:01
^ Kakve crne kinte imamo, koliko samo para bace na subvencije i ostalo.... Još nema navodnajvanja na 90% teritorije, pa kad bude suša, onda kuku lele. Glupo je baviti se poljoprivredom, ako već možemo nečim daleko naprednijim, i pritom još zaradimo više.
Nije glupo, već nije dovoljno. Poljopriveda jeste bitna zato što imaš proizvod kome je tražnja neelastična - tj. ljudi moraju da jedu. Što se subvencija tiče EU na njih daje oko 30-40% zajedničkog budžeta a dogovor je da se on ograniči na 40 milijardi evra godišnje.
http://www.reuters.com/article/2012/10/10/us-eu-agriculture-budget-idUSBRE89919R20121010
Problem sa shvatanjem insistiranja na ekonomskoj politici komparativnih (uporednih) prednosti pojedinih zemalja u odnosu na druge, a zapostavljanjem svega ostalog je nasleđe 30 godina ispiranja mozga sa neoliberalnim tripovima. Niko nije razvio ekonomiju na takav način nego su štitili kako su znali i umeli dok nije postala konkurentna.
Nije glupo, već nije dovoljno.
Pogrešno sam se izrazio. Upravo to.
water wizard
27.1.2013, 22:17
na kraju nit poljoprivreda, nit IT :kreza::facepalm
Master_Touch
27.1.2013, 23:01
Pa znate sta kad smo vec otisli malo u poljoprivredu, ono jeste da je to glavno jer odatle jedemo, mislim bar bi trebalo jer je skuplje koliko cujem da se uvozi... a i nase je sigurno zdravije.
Ali opet, ALI OPET, ako cemo tim redosledom pa dok dodjemo do IT-ja, onda bi trebalo da Amerika podeli i razdeli novac od svojim ilionera po Africi i svi u svetu da se izjednace da nema onih koji umiru od gladi pa da IT napreduje...
Svasta...
water wizard
27.1.2013, 23:06
mislim da polako tema prelazi u politiku... te zašto se uvozi kad može da se proizvodi, te zašto su u Africi gladni..
Evo moje ideje.
Zasto nebi neko od nas ili urednika na forumu seo za sto stavio kameru ispred sebe i poceo da snima. Drzeci u rukama najnoviji casopis sk-a, pored sebe casu vode i lap top. I da nam u tom snimku isprica o najnovijim stvarima iz IT sveta. Zar to nebi bilo super,izbacuju klipove na yt preko kojeg mogu i da zarade,a kasnije da se pojavimo na tv-u.:D:rolleyes:
Master_Touch
28.1.2013, 4:22
mislim da polako tema prelazi u politiku... te zašto se uvozi kad može da se proizvodi, te zašto su u Africi gladni..
Ma nije nego sam hteo da kazem, imas razne sektore koji su zaduzeni za odredjene oblasti.. trebalo bi da se finansira it bez obzira na ostalo...
Hocu Da u Beogradu odem na neko otvaranje, prezentaciju, nekog programa, igre, i slicno... a mi tako nesto nemamo, sem sinergije rekao bih????
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.