Prikaži potpunu verziju : Asus N6600 sa 256Mb - brzina graficke!?
u pravu si ali zasto onda izlaze graficke sa dva Dvi izlaza x1600xt na primer ako neko zeli tu graficku a nema LCD onda mora i monitor da kupuje ili pak postoji neki prikljucak neznam :(
Naravno da ne znaš! Uz svaku takvu karticu dobijaš bar jedan DVI-VGA adapter. Ja na mom Asusu 6600 imam jedan vga i jedan dvi. Kačio sam Samsung 959Nf i na jedan i na drugi (uz pomoć dobijenog adaptera). Slika je identična. Doduše, kažu da je na TFT bolja slika sa DVI izlaza(Nisam imao prilike da lično uporedim). Zašto sve nove kartice prave sa dva DVI? Zato što najbesnije koštaju više i od odličnog TFT, pa ko ima para da kupi takvu grfičku, sigurno neće da bulji u CRT monitor. Pomodarstvo kao i sve drugo. Čemu G force 7800gtx kad običan 6600 tera quake 4 u 1280x1024 sa svim detaljima na max i 4x AA. A recimo 6800ultra je bar duplo brži od 6600. Zalog za budućnost? Ne, mamipara za neobaveštene.
Naravno da ne znaš! Uz svaku takvu karticu dobijaš bar jedan DVI-VGA adapter. Ja na mom Asusu 6600 imam jedan vga i jedan dvi. Kačio sam Samsung 959Nf i na jedan i na drugi (uz pomoć dobijenog adaptera). Slika je identična. Doduše, kažu da je na TFT bolja slika sa DVI izlaza(Nisam imao prilike da lično uporedim). Zašto sve nove kartice prave sa dva DVI? Zato što najbesnije koštaju više i od odličnog TFT, pa ko ima para da kupi takvu grfičku, sigurno neće da bulji u CRT monitor. Pomodarstvo kao i sve drugo.
DVI je odlicna stvar jer se konacno izbegava digitalno analogna konverzija signala. Naravno, ovo mogu da iskoriste samo TFT-ovi kojima ekrani barataju sa nulama i jedinicama.
Slika je bolja kada se koristi DVI, od tek jedva tesko primetno bolja do neverovatno koliko je ovo bolje.
Čemu G force 7800gtx kad običan 6600 tera quake 4 u 1280x1024 sa svim detaljima na max i 4x AA. A recimo 6800ultra je bar duplo brži od 6600. Zalog za budućnost? Ne, mamipara za neobaveštene.
Q4 na 6600GT moze dobro i u fullu da radi samo pri 800x600. 4x AA ? O cemu ti pricas ?
7800GT dobro vozi 1280 i 4xAA, nista ispod toga, od kartica, to ne moze ni 6800u.
Taj rezon sa maticnom plocom je vazio nekada davno, sada kada se socketi menjaju na max 2 godine, vise ne vredi.
Prakticno se cpu i ploca prodaju i kupuju zajedno, komplet, a cesto i graficka sa njima.
Pozdrav!
Слажем се, кад се купи жешћа конфа онда се компоненте најчешће не мењају и преко 2 године, а за то време стићи ће нови socket-и и chipset-ови тако да ни сада најскупља плоча неће бити актуелна у то време.
Кад сам напис'о ''лошија'' нисам мислио, стварно лошија по мери квалитета, већ по неким дивљачким могућностима и иживљавањима због којих плоча може да кошта и преко 150 евра.За добру плочу сасвим је довољно 100 евра.
Слично сматрам и за процесор.Много је боља комбинација Sempron64 3100+ и 6600GT него Athlon64 3000+ и 6200 иако им је цена приближна.
Играма су далеко важнији графичка и количина RAM-а него процесор. Скоро сам глед'о неке тестове на net-у који лепо показују кол'ко је релативно мала разлика у играма између скупљих и јефтиниј процесора поготово у односу на то кол'ко коштају.
DVI je odlicna stvar jer se konacno izbegava digitalno analogna konverzija signala. Naravno, ovo mogu da iskoriste samo TFT-ovi kojima ekrani barataju sa nulama i jedinicama.
Slika je bolja kada se koristi DVI, od tek jedva tesko primetno bolja do neverovatno koliko je ovo bolje.
Q4 na 6600GT moze dobro i u fullu da radi samo pri 800x600. 4x AA ? O cemu ti pricas ?
7800GT dobro vozi 1280 i 4xAA, nista ispod toga, od kartica, to ne moze ni 6800u.
Ja te uveravam da radi na "običnom" 6600 u fulu sa 4x AA. Doduše mašina je p4 na 3.6 i 1gb kingstona. Tako sam je počeo, tako i završio (na igru mislim). Ako ne veruješ, od srca te pozivam na pivo, pa se uveri sam. Nigde nisam primetio ni najmanje seckanje. Ni kad je bio najveći fajt. Složićeš se da nemam razloga da ovo izmišljam!Honestly.
Ne verujem da izmisljas, ali sam siguran da su nam kriterijumi znacajno drugaciji.
Nekome je seckanje kad fps sa 60 naglo padne na 25, a pozeljno je makar 50 da bude prosek, dok sam masu ljudi video da se igraju na 25fps prosek i ne smeta im ni kad padne na 10.
Ja ispod 25 kad padne imam problema, bilo da je to u peakovima bilo da je konstatno.
A 6600GT NEMA SANSE da pruzi vise od 30fps proseka, sto ce reci fps ti pada ispod 20, mozda i ispod 15 sto je za mene ne-igrivo.
Za 1280x1024 i 4xAA je potreban makar 7800GT da bi igrica bila igriva.
Na primer, ja Q4 ne mogu da igram na trenutnoj masini, GF6600 i Athlon 64 @2.5GHz uz 1GB memorije i to u 800x600 medium quality. Prosek je 40fps, ali precesto pada ispod 20. Ne mogu.
Pozdrav!
Sad cu možda malo da sitnicarim, ali ne uzmi za zlo, jer nije iz loše namere!
Nemam 6600 GT nego obican 6600 (konkretno Asus N6600 sa 256Mb) klokovan na 520/620. Ipak se igram u 1280x1024 sa svim detaljima na max i 4x AA Nemoj da pomisliš da se pravim pametan i da sam tvrdoglav, ali zar serija 6 G force-a ne pokazuje bolje rezultate u višim rezolucijama (u odnosu na prethodne)i da ima znacajno manje opadanje frame rate-a kada se ukljuci AA? Nemoj ovo da shvatiš kao hvalisanje, ali možda je stvar u tome što je moja mašina P4 na 3.75GHz i što graficka (pored sve price o suvišnosti) ipak ima 256Mb. Slažem se u potpunosti da je sve ispod 25 (pa i 30) FPS neigrivo. Nisam ukljucivao nikakav frame counter, ali kao gamer sa više od 10 godina staža valjda mogu da primetim usporenja. Mislim da frame rate nije padao ispod 35-40 ni jednog trenutka . Jednostavno, sve je bilo just perfect. Za super brzu partiju multiplayera ovo možda nije dovoljno, ali za single player je sasvim OK. Zato me malo cudi da ljudi pricaju kako je Q4 mnogo zahtevniji od Fear-a (i mene mrzi da stavljam tacke). Fear sam igrao u 1024x768 (nema rezoluciju 1280x1024) sa svim detaljima na max bez AA.
Onaj test koji postoji u igri pokazuje rezultat od oko 38 fps, mada na nekim mestima zna da padne na 12-15fps. U samoj igri nije bilo ovakvih padova ni u jednom momentu, ali mi se licno cini da je ipak sporija animacija od q4 u 1280x1024. Call Of Duty 2, recimo, savršeno radi pri svim setovanjima na max 4xAA i rezoluciji 1280x1024. Zaista mi nije jasno čemu ona propaganda o SLI. Takođe mi se nije deslia situacija iz priče da na nekim mestima (kada nema nikakvog dešavanja) frame-rate padne na niže vrednosti ako nije uklučen SLI. Znam da te sva ova priča nije ubedlia. Onaj poziv na pivo i dalje važi (opet ću morati da instaliram sve igre iz početka). Ne pokušavam da ti oponiram, samo ti navodim svoj primer. Možda za ovo nije zaslužan ni procesor ni Vram. Možda su jednostavno gremlini umešali prste ;-> Pozdrav!
com_showfps 1 je naredba da ti se prikaze counter pa se javi.
Ja tvrdim da to tvoje nije igrivo, a prica na pocetku, da manje pada fps kada se ukljucuje AA i da bolje radi u visim rezolucijama jeste tacna, ALI, manje pada kad ukljucis AA u odnosu na prethodnu generacijiu, ALI I DALJE PADA. Takodje, bolje radi u visim rezolucijama od starih kartica, ALI I DALJE SVAKA KARTICA IMA MANJE FPS U VISOJ REZOLUCIJI NEGO U NIZIM.
Ni jedna kartica se ne ostvari vise fps-a sa ukljucenim AA i ni jedna u 1280x1024 ne ostvaruje vise fps u odnosu na 1024x768. U najgorem slucaju je razlika mala, a najcesce je 30% procenata za 4xAA i 15% za skok sa 1024 na 1280.
Ok Sale! Ovo ionako nema svrhe. Ja sam odigrao i završio Q4 na General nivou težine. Da je fps bio ispod 25-30 ovo bi teško bilo moguće,zar ne?! Mrzi me da ga ponovo instaliram da bih proveravao frame rate (btw za komandu show fps sam znao, ali me nervira da stoji na ekranu). uostalom čemu ovo ubeđivanje. Svakako je nova generacija G force-a bolja od stare (ne treba mnogo logike za ovakav zaključak). Ono što si naveo za više rezolucije i AA je sasvim tačno (to sam i ja mislio, ali možda nisam bio najprecizniji). Ajde da sledeći put pričamo o nečem pametnijem, od ovoga niko nema koristi a i ti i ja gubimo vreme na ovu besmilenu prepisku. Veliki pozdrav!
P.S. znam da te briga za reputaciju, ali nešto sam lepo raspoložen ;->
P.P.S. Imao sam dobru nameru, ali mi nisu dozvolili da ti dodelim reputaciju
P.P.S. Imao sam dobru nameru, ali mi nisu dozvolili da ti dodelim reputacijuHmmm... sa ikonom za reputaciju nešto se desilo, pa ne sadrži link na šta treba nego nešto kao "showthread".
Moraću da pogledam, kad budem imao vremena
Admin
Naravno da ne znaš! Uz svaku takvu karticu dobijaš bar jedan DVI-VGA adapter. Ja na mom Asusu 6600 imam jedan vga i jedan dvi. Kačio sam Samsung 959Nf i na jedan i na drugi (uz pomoć dobijenog adaptera). Slika je identična. Doduše, kažu da je na TFT bolja slika sa DVI izlaza(Nisam imao prilike da lično uporedim). Zašto sve nove kartice prave sa dva DVI? Zato što najbesnije koštaju više i od odličnog TFT, pa ko ima para da kupi takvu grfičku, sigurno neće da bulji u CRT monitor. Pomodarstvo kao i sve drugo. Čemu G force 7800gtx kad običan 6600 tera quake 4 u 1280x1024 sa svim detaljima na max i 4x AA. A recimo 6800ultra je bar duplo brži od 6600. Zalog za budućnost? Ne, mamipara za neobaveštene.
Pa ti normalno da znash! kada imash 6600tg a ja tj moja mashina je stara 4 god i imam integrisanu grafiku tako da nisam bio upucen a sto se tiche quake 4 na x1800xl bolje radi nego na 7800gt za oko 30%:rolleyes:
Ne verujem da izmisljas, ali sam siguran da su nam kriterijumi znacajno drugaciji.
Nekome je seckanje kad fps sa 60 naglo padne na 25, a pozeljno je makar 50 da bude prosek, dok sam masu ljudi video da se igraju na 25fps prosek i ne smeta im ni kad padne na 10.
Ja ispod 25 kad padne imam problema, bilo da je to u peakovima bilo da je konstatno.
A 6600GT NEMA SANSE da pruzi vise od 30fps proseka, sto ce reci fps ti pada ispod 20, mozda i ispod 15 sto je za mene ne-igrivo.
Za 1280x1024 i 4xAA je potreban makar 7800GT da bi igrica bila igriva.
Na primer, ja Q4 ne mogu da igram na trenutnoj masini, GF6600 i Athlon 64 @2.5GHz uz 1GB memorije i to u 800x600 medium quality. Prosek je 40fps, ali precesto pada ispod 20. Ne mogu.
Pozdrav!
Brate, koliko moraš da budeš razmažen da bi ti smetalo kad padne framerate sa superigrivog na igrivo u vreme kad je evro 86? Preteruješ čoveče...
Mislim ja sam igrao Q4 sa R9600XT 128Mb i bey problema na 1024 sa svim detaljima (bez AA) i toliko me je igra smorila... A to što ti ne možeš je stvar stava... Misliš li da je Mitnicku smetalo to što je njegov komp imao 64Kb RAM-a a ne 128Kb i onda je rekao ne mogu...ne mogu...
Mene je sramota da ortacima kojima neće da radi CoD2 kažem da mi secka Q4, jer on za mene uistinu ne secka...već ponekad uspori...ali to je već stvar kućnog vaspitanja, zar ne?
Brate, koliko moraš da budeš razmažen da bi ti smetalo kad padne framerate sa superigrivog na igrivo u vreme kad je evro 86? Preteruješ čoveče...
Mislim ja sam igrao Q4 sa R9600XT 128Mb i bey problema na 1024 sa svim detaljima (bez AA) i toliko me je igra smorila... A to što ti ne možeš je stvar stava... Misliš li da je Mitnicku smetalo to što je njegov komp imao 64Kb RAM-a a ne 128Kb i onda je rekao ne mogu...ne mogu...
Mene je sramota da ortacima kojima neće da radi CoD2 kažem da mi secka Q4, jer on za mene uistinu ne secka...već ponekad uspori...ali to je već stvar kućnog vaspitanja, zar ne?
Mislim da si otisao predaleko sa svojom pricom.
Kucno vaspitanje je "misli i pusti druge da misle", zar ne ?
Ako se moje "na 6600 ne moze q4 da bude igriv u 1024 pri 4xAA" preziva ubedjivanje, onda neka tako bude.
Ali, ja sam hedonista kada su u pitanju igre, igram one u kojima uzivam i ne nerviram se. Fps ispod 20? Cist mazohizam, neka hvala.
Na GF6600, 4xAA i 1024 fps SIGURNO pada ispod donjeg minimuma. Tebi ako je uzivanje igrati se pri 10-15 fps, samo napred. Ali nemoj mi nesto izokola pricati o kucnom vaspitanju i koliko je evro.
Sa obe stvari sam upoznat, hvala, ne trebas ti da me upucujes.
Da se sramim sto mi je 20fps malo i sto ne mogu da igram q4 dok nemam 50fps ili u prevodu minimum 200E u grafickoj ? Stvarno ne razumem zasto bih.
Sramota me vlasti, drzave i donekle naroda, ali teznji za boljim, jacim i brzim ne.
Pozdrav!
Evo jedan dobar link da nebi vise lupali glavu oko toga sta je igrivo, a sta nije:
http://graphics.tomshardware.com/graphic/20051202/vga_charts_viii-10.html
Pa ti normalno da znash! kada imash 6600tg a ja tj moja mashina je stara 4 god i imam integrisanu grafiku tako da nisam bio upucen a sto se tiche quake 4 na x1800xl bolje radi nego na 7800gt za oko 30%
Mojne da lupash. Ako otvorish ovaj link gore videces da u Q4 7800GT ima prednost u svim rezolucijama i pri svim kombinacijama ukljucivanja AA i AF-a.
mozda je imala dok ati nije izbacio nove drajvere 5.11 uostalom evo linkaQuake 4 i F.E.A.R (http://www.benchmark.co.yu/article.php?oliver=3101&sid=9499&pop=DoP&form22=+Idi%21+)
Ma ja QUAKE 4 igram i 800X600 na medium isplidno radi, a imam ATI 9550 128MB by SAPHIRE
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.