PDA

Prikaži potpunu verziju : Kablovski net?

Ha Lyl
23.10.2005, 23:57
Premisljam se da uvedem kod sebe kuci kablovski net...
Da li je mnogo bolji od klasicnog dial-upa (s obzirom na to da bih uveo od 64kb)...
Na sta bi trebalo obratiti paznju?? Cisto da me ne zeznu...

Ima li neko iskustava da podeli sa nama ;)

Pozz!!

oluja
24.10.2005, 0:02
Definitivno je bolje od dail-upa, ali budi malo precizniji kod kog prvajdera planiras da uzmes i sto samo 64kb...

Ha Lyl
24.10.2005, 0:47
Ovako, ne mogu da biram provajdera, vec onoga kod koga vec imam kablovsku tv...a to je frima "Radijus-vektor", sediste im je u Sava Centru...
Do sada nisam imao ama bas nikakvih problema sa TV signalom, stoga cenim da su i sto se tice neta ok.
Dakle, ne verujem da su sirom grada poznati, ali znam da drze nekoliko blokova po NBGu (medju kojima i moj 23.)

A zasto 64? Pa mnogo mi je 1500 din mesecno za 128kb...ne treba mi bas toliko net...jeste da trosim dosta neta, ali bas za 1500 ne potrosim. Zato 64, jer je on 900 kinti flat, a vec sada dajem mesecno za dial up 700 i jos plus za telefonski racun...
Dakle, cisto iz finansijskih razloga :D

Ivan®
24.10.2005, 19:41
do sad su bili katastrofa, cak su njihovi korisnici napravili neki sajt tipa "klub mrzitelja rvkds-a" ili tako nesto....naci cu pa cu da ti ostavim link...uglavnom, ako je moguce - eskiviraj......

Ivan®
24.10.2005, 19:47
mrzi me da kopam, ali ovde mozes naci taj sajt
http://www.elitesecurity.org/tema/37963/0

Ha Lyl
25.10.2005, 0:29
E majstore, mnogo ti hvala!!
Ovo je zaista nesto sto mi je trebalo...ocigledno je da su mala firma i imaju losu opremu...ali ne mogu drugog da biram, jednostavno je nemoguce...
Ostaje mi jedino varijanta ADSLa, ali to mi je zaista skupo...

Dial Up, ljubavi stara, ne ostavljam te :p

Ivan®
25.10.2005, 1:42
probaj neku varijantu adsl-a koja se placa po protoku, ako finansije ne dozvoljavaju nista drugo....to je dosta jeftinije...

Johny Atos
26.10.2005, 20:44
Nije mi jasno, ne mozhesh da predjesh na drugog kablovskog provajdera? Ili sam ja to neshto pogreshno skontao ono "ne mogu drugog da biram" ?

Shang Tsung
26.10.2005, 21:48
Sta ima tu nejasno? Pa chovek je u nemogutjnosti da izabere drugog operatera iz jednostavnog razloga, sto ni 1 drugi operater ne "operishe" u njegovom kraju.
Eto.;) Zamisli sad da SBB (recimo) vuce jean kroz kabal kroz 5 blokova samo zbog njega.... pa odrali bi ga za cenu.

Ha Lyl
26.10.2005, 23:56
Upravo to...
U celoj zgradi i u mom ulazu je RV distributer TVa i interneta...SBB bi to radio samo ako 50% i vise stanara zeli da se ukljuci...a to je debilno i nemoguce jer svi vec imaju TV kod radijusa, i on skljaka skorz ok...

Gledao sam ADSL kod PTT-a i izgleda sasvim pristojno i pristupacno...sta vise, cuo sam i dobre preporuke za njih. Kablovski ima i neke mane (pogotovo ovi moji provajderi), a kod ADSLa nisam do sada zapazio ni jednu...

A kad smo vec kod ADSLa, imam jedno pitanje...nikako ne mogu da skontam, da li se pri njegovom koriscenju placaju tel. impulsi?? Znam da za ISDN idu impulsi, normalno kao i za dialup, s tim da je veca brzina...a ADSL ima ovdojen signal od telefona (za razgovor), ali da li trosi impulse??

Chivan
27.10.2005, 0:30
A kad smo vec kod ADSLa, imam jedno pitanje...nikako ne mogu da skontam, da li se pri njegovom koriscenju placaju tel. impulsi?? Znam da za ISDN idu impulsi, normalno kao i za dialup, s tim da je veca brzina...a ADSL ima ovdojen signal od telefona (za razgovor), ali da li trosi impulse??

Ne, ne trose se impulsi, ali plaćaš mesečnu pretplatu provajderu. Imaš mnogo lep tekst ;) na http://www.sk.co.yu/2005/02/skin06.html

Shang Tsung
27.10.2005, 0:33
ADSL koristi iste kablove, kao i telefon, medjutim adsl signal se prostire kroz kablove u drugachijem frekventnom opsegu, u odnosu na telefonski signal, tako da ta 2 signala nikako ne interferiraju, a sto za posledicu ima to da telefon nije zauzet za vreme koristjenja adsl pristupa internetu, te je odgovor NE.

Carl Jonson CJ
27.10.2005, 23:37
A da li je kod kablovskog ograničen protok,kao kod ADSL-a?:confused:

vladale
27.10.2005, 23:51
Kablovski internet zavisi jedino od SBB-a, jer su stvarno neprofesionalni. Kod jednog radi, kod jednog ne, mene vec godinu dana zezaju oko kablovskog, poceo sam da gubim zivce tako da.. jedino ako imas srecu pa da dobijes dobar kablovski. Presao bih ja na ADSL ali ovo je Leskovac....

Shang Tsung
28.10.2005, 0:52
A da li je kod kablovskog ograničen protok,kao kod ADSL-a?:confused:
Ako mislish na famoznu "agregaciju", koja postoji kod adsl, onda je odgovor NE.
Cable internet protok jednostavno zavisi samo od kvaliteta infrastrukture dotichnog provajdera.
Naravno, postoje razni paketi kablovskog interneta (64kbt, 128kbt, ...)
Odnosno, sa 64 kbt vezom mozesh da downloadujesh maximalno 8 kilobajta/s podataka (u teoriji, a i u praksi je blizu)....

komunista
28.10.2005, 15:04
На сва постављена питања из области интернета ће доћи рационалан одговор онога тренутка када се конгломерат монополистичке фирме ТЕЛЕКОМ разбије али не зато што тако каже изгласан закон него када дрђжава да могућност да се јави конкуренција у тој области. Овако како год радили ТЕЛЕКОМ те тај који кроји капу и лупа по ушима и џепу:mad:

Chivan
28.10.2005, 19:43
На сва постављена питања из области интернета ће доћи рационалан одговор онога тренутка када се конгломерат монополистичке фирме ТЕЛЕКОМ разбије али не зато што тако каже изгласан закон него када дрђжава да могућност да се јави конкуренција у тој области. Овако како год радили ТЕЛЕКОМ те тај који кроји капу и лупа по ушима и џепу:mad:

Znači, kad se konglomerat monopolističke firme TELEKOM razbije, čovek će dobiti odgovor na pitanje da li se kod ADSL-a troše impulsi i da li postoji agregacija kod ADSL-a? :confused: Mislim da odgovore na ta pitanja možemo da damo i pre toga. A agregacija kod ADSL-a postoji i u zemljama u kojima nema monopola Telekoma, a rekao bih da se i tamo ne troše impulsi i da je slobodan telefon kad se surfuje po Internetu. :)

Carl Jonson CJ
28.10.2005, 22:47
Ako mislish na famoznu "agregaciju", koja postoji kod adsl, onda je odgovor NE.
Cable internet protok jednostavno zavisi samo od kvaliteta infrastrukture dotichnog provajdera.
Naravno, postoje razni paketi kablovskog interneta (64kbt, 128kbt, ...)
Odnosno, sa 64 kbt vezom mozesh da downloadujesh maximalno 8 kilobajta/s podataka (u teoriji, a i u praksi je blizu)....
Znači,kablovski net je bolji,a jeftiniji od ADSL-a?:confused:

Shang Tsung
29.10.2005, 0:40
Bolji, ali nije i jeftiniji.
U praksi, ta agregacija i nije toliko strashna...
Ko kako ima uslova...

Ha Lyl
29.10.2005, 2:09
a ja sam cuo da je adsl mnogo bolji od kabla...jednostavno, ima stabilnost veze...a i, zbog manje korisnika, ima i jaci protok...
Mislim da cu ipak uzeti ADSL jer sam saznao da imam mogucnosti, a i cena nije mnogo veca...

fazza
2.11.2005, 1:39
Premisljam se da uvedem kod sebe kuci kablovski net...
Da li je mnogo bolji od klasicnog dial-upa (s obzirom na to da bih uveo od 64kb)...
Na sta bi trebalo obratiti paznju?? Cisto da me ne zeznu...

Ima li neko iskustava da podeli sa nama ;)

Pozz!!

O Boze! Samo se ti premishljaj, ne znash ti kako je nama koji nemamo uslove ni
za ADSL, ni za cable, a ni za wireless net! :)

Ova brzina od 64kbp/s i nije bash neka velika razlika u odnosu na dial up, al' je
svakako bolje, tako da ti je moj savet da se ne premishljash nego da uvedesh
kad vec mozesh...

Ha Lyl
2.11.2005, 11:46
Gotovo je ;)
Cekam da me Telekom prikljuci na ADSL i eto mene :D

Procitao sam pazljivo temu o kablovskom netu na Elite Security (bas o mom provajderu) i na pamet mi ne pada...ADSL jeste skuplji, ali kada sam izvagao, nije toliko velika razlika...

vladale
2.11.2005, 13:11
A koji je provajder? Ukoliko je SBB podeli to sama na SBB-ovoj temi ;)

Ha Lyl
2.11.2005, 14:39
Ne ne...moj provajder je Radijus vektor, iz Sava Centra...oni pokiravju kablovskom TV nekoliko blokova (pa i moj 23.) i od marta internetom.
Postoji i anti-fan klub :D Znaci, toliko so losi :D

Za SBB sam cuo uglavnom dobre kritike.

Ogi
4.11.2005, 14:16
Nisu toliko losi.

mare [bre]
9.11.2005, 1:52
E pa ovako.... Slusam(citam) ove vase kritike, sugestije i sl. i imam nesto da kazem... UZIMAJ BILO KOJI VID INTERNETA A DA NIJE DIAL UP !!!!!
Znaci wireless, adsl, cable... Sve jedno samo da nije dial up 56k!!! Ako vec mozes da biras, biraj cable, pa adsl, a wireless ako nemozes nijedan od ova dva gore navedena pristupa... Ako si cuo za cable providera da je shit, onda uzmi adsl(ako vec mozes da biras).... I to ti je to...
Znaci nekim redosledom bi ti islo ovako:
1.Cable
2.ADSL
3.Wireless
189283774.Dial up 56k..
:o

Reloader
12.11.2005, 11:56
Ljudi ja treba da uzmem cable net pa me interesuje vase misljenje.

Znaci provider je SBB. Meni net treba za klasicni surf, download i igranje igara. Je li dovoljan cable za ovo? Koliki je upload?

Planiram da uzmem prepaid internet, jeu li cene ok? http://www.sbb.co.yu/internet/prepaid.php

Cuo sam da ima nekih problema sa p2p programima, tj. da SBB namerno gushi p2p protok.

Ogi
20.11.2005, 0:55
Prvo kazes da ti NET treba za KLASICAN surf a onda pominjes p2p. E pa p2p definitivno nije klasican surf.

Remedy
22.11.2005, 17:09
Da li je tacno da provajderi kablovskog net-a i tv-a kod nas vrse (kako mi rece lik u prodavnici gde sam kupovao neke kablove za komp) "nulovanje sistema" - sto bi trebalo da znaci da sav visak napona (ako se pojavi) zavrsava kod korisnika? A posto tv nema uzemljenje, onda mu kompjuteri dodju kao neka elektricna kanalizacija...

bojongo
5.12.2005, 14:00
Nesto o Radijus-Vektoru i njihovom cable-netu
Koristim RV cable-net evo vec godinu dana (od 11.2004.) flat 64. U pocetku je bilo problema tipa da se konekcija prekidala, zagusenost linka je bila prevelika, kad zoves podrsku dobijas odgovore:momci za net nisu tu, greska je kod vas i sl. Isao sam im ko-zna-koliko puta u firmu i obavljao "lepe" razgovore sa njihovim momcima, ali bez velike vajde.
Sve je to trajalo do maja-juna ove godine kad je prosiren link i zagusenja i eventualne restrikcije su nestale,tako da treba i obratiti paznju na datum kad su doticne zalbe o radu cable-neta RV pisane (sve pre vise meseci, pa i godinu). U podrsci su zaposleni novi, strucni ljudi. Narocito se istice neki Zoran (ne znam prezime) koji mi je par puta telefonski resio probleme sa netom kao od sale. Razlog kocenja i prekidanje konekcije je bio i delom do mene: ZA firewall jednostavno ne radi glatko sa USB cable modemom. Instaliranjem KPF i to sam resio.
Zadnjih 6 meseci sam prezadovoljan sa konekcijom i da imam mogucnosti (finans) bez razmisljanja bih presao na RV 256 Flat. Zato svaka preporuka. Isto misli i 10-ak komsija iz mog ulaza koji su na RV cable-net.

Sale013
5.12.2005, 14:39
Ljudi ja treba da uzmem cable net pa me interesuje vase misljenje.

Znaci provider je SBB. Meni net treba za klasicni surf, download i igranje igara. Je li dovoljan cable za ovo? Koliki je upload?

Planiram da uzmem prepaid internet, jeu li cene ok? http://www.sbb.co.yu/internet/prepaid.php

Cuo sam da ima nekih problema sa p2p programima, tj. da SBB namerno gushi p2p protok.
LoL :D Pa u sustini to znaci da zelis da izvuces maksimum iz neta!
SBB je bezveze... Nemaju konkurenciju u calbe netu pa rade sta hoce i kad hoce.

vladale
5.12.2005, 15:08
Reloader da, tu si u pravu. Detaljnije mozes videti na njihovom forumu. Inace ja za nekoliko dana dobijam kablovski net! Konacno!

Ogi
5.12.2005, 16:27
Bojongo, i ja kazem da su se zaista mnogo poboljsali, vidno, samo mi nije jasno odakle ti ideja da su u tehnickoj podrsci zaposleni novi ljudi pa jos strucni??????

@Sale Ne znam, meni SBB super zvuci jer tamo imaju lokalnu p2p mrezu (ako se ne varam) u kojoj svi korisnici bez obzirao na brzinu mogu da skidaju jedni od drugih brzinom od 512K.

bojongo
6.12.2005, 11:53
Oko poboljsanja kvaliteta usluge RV u odnosu na proslu godinu i proletos smo se slozili.
A sto se tice tehn podrske i zaposlenih ... Pa znao znao sam ih sve u glavu ranije. Bilo je da ih posetim licno i ucinim im plezir i tri puta nedeljno. Da li su bas zaposleni - ne znam, ipak su novi likovi. A i odgovori i sugestije su strucnije nego ranije. Na to sam mislio.

Ogi
6.12.2005, 12:33
Ma to su sigurno bili neki likovi koji tamo rade a nemaju veze sa podrskom. A to sto oni imaju strucnije odgovore govori o samoj podsrci. U podrsci su zaposlena dva coveka. Pre neki dan su dali oglas da primaju jos ljudi tako da je mozda u medjuvremenu primljeno jos ljudi.

komunista
6.12.2005, 16:53
Ja sam na optici kod kuce U blokovima NBGD i samo da kazedm da mi je 1Mb/s sasvim dosta netreba mi nista brze bezite ljudi sto dalje od pompeznih firmi poput SBB, TELEKOM, Verat, Telefonija....... to su pljackasi i citaj (ista firma)

Oliver
6.12.2005, 17:18
Kažu da će kod nas uskoro stići...
Mene interesuje kakva vi iskustva imate sa Kopernikus kablovskim netom?
Posebno me interesuje upload, kolika je brzina, cene?

VojaM
6.12.2005, 17:31
Ja sam na optici kod kuce U blokovima NBGD i samo da kazedm da mi je 1Mb/s sasvim dosta netreba mi nista brze bezite ljudi sto dalje od pompeznih firmi poput SBB, TELEKOM, Verat, Telefonija....... to su pljackasi i citaj (ista firma)
Na optici?
Kako, gde i kod koga?
Možeš li da "elaboriraš"? :)

N_i_k_o_l_a
7.12.2005, 23:28
Na optici?
Kako, gde i kod koga?
Možeš li da "elaboriraš"? :)

Ajde, i mene to zanima, koji blokovi? koja firam? koji su uslovi? jel rade i druge delove grada???? :D

Pantelija
8.12.2005, 0:49
Cini mi se da je Kopernikus kako mi se cini po Oliveru. Koliko ja znam oni proivovode belu tehniku i imaju cable tv u ponudi. Njihov sajt ima veoma malo informacija o poktivenosti ali o INTERNETU NEMA nista:eek:

bojongo
8.12.2005, 11:22
Ono sto znam da pokrivaju blokove po NBGD sa wireless-om su: BGWireless (nije provajder), MadNet iz Panceva, YUBC.net i SCnet.
Sto se tice uslova pristupa i svega ostalog, treba se kod njih raspitivati.

Purple
16.11.2009, 15:36
Jel' ima neko iskustva sa PTT ovim kablovskim internetom, sta se šuška?
Jel' stabilan protok? Jel' ga ima 24/7 (u rangu ADSLa) ili je kaubojski provajder?
Kablovsku vec imam.

La.Prestige
9.12.2009, 15:40
Kakva iskustva imate sa kopernikus provajderom? Imam njihovu Televiziju i super radi! Da li je tako i sa internetom??

Na njihovom sajtu sam nasao cenovnik i prijatno su me iznenadili. 3072/512Kb za samo 2100 dinara. Ako je ovako dobar upload, uzimam ber razmisljanja.

dzonihsv
9.12.2009, 15:53
Ako već nisi video, evo ti (http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=214338) malo iskustava. ;)

Koliko sam ja video, većina korisnika je zadovoljna. Paket (http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1999222&postcount=22) koji ti želiš...

La.Prestige
9.12.2009, 16:07
Video sam to ranije, no hvala u svakom slucaju. ;)

Ovih 512kb/s, jel to znaci da cu tolikom brzinom mocu da preuzimam fajlove sa neta?

dzonihsv
9.12.2009, 16:11
Ne, ne... post pre tvog sam objasnio kako i šta. ;)

Moći ćeš da preuzimaš fajlove brzinom od 3072kbit/s (realan download oko 350-360kB/s) dok ćeš upload-ovati brzinom od 512kbit/s (realan upload oko 60kB/s).

Maverick
18.12.2009, 12:01
Drago mi je da čujem pozitivne utiske o "Kopernikus"-ovom kabl. netu. :aplauz:

sumija
24.12.2009, 14:58
Ljudi,

Da pitam nesto... ima li ko iz okoline Vozdovca da ima ovaj Vektor internet.. ja sam konkretno u Jajincima. Sada placam SezamPro ADSL i za 1400din koliko kosta mogu preko Vektora da imam i Internet i Kablovsku.. a ista brzina 1mb/128kb..

Jel moze neko da mi kaze iskustva ako je iz tog kraja, da se ne zeznem.

Hvala puno !

Miljan

unique93
24.12.2009, 16:09
nemoj vektor da uzimas...ja ga imam i nisam uopste zadovolja s njim...ima javnu ip adresu pa ne mogu da skidam preko rapidsharea, imam bas taj paket od 1mb/s i skida mi sporije nego kad sam imao 768kb/s, bolje vidi sbb ako moze u jajincima...:D