Prikaži potpunu verziju : Crko monitor, kupujem novi (pomagajte)...
Wastelander
9.2.2010, 12:32
Nazalost moj samsung syncmaster 205bw je izgleda otishao u vechna lovishta.Jutros kad sam ga startovao, samo se pojavio beli ekran sa prelivima sive koje su se postepeno povecavale, dok ga nisam ugasio. Na svu srecu, imao sam stari crt pa sam mogao odmah da se uverim da je monitor u pitanju. Zanimljiva stvar je shto nije pokazivao nikakve znake posustajanja. E sad glavno pitanje.
Koji biste mi dobar 20-inchni monitor iz vasheg lichnog iskustva preporuchili.(a da mu cena ne prelazi 150 evra).
Hvala
Vidi ovako ako bi mogao da dodas 10e za te pare onda imas samsung p2250 na njemu je slika stvarno odlicna,jedino ako hoces i hdmi uzmi onaj sa oznakom p2250H,ali one modele sa oznakom N i sl izbegavaj,a ako nemozes da dodas mozes na benq g2220hd bez A jer ovaj bez a poseduje i dvi i hdmi a onaj sa A poseduje samo analogni ulaz,tako da je na njemu slika nesto losija.
Ja sam za varijantu da dodas 10e i kupis p2250 i uzivas.:D
Nazalost moj samsung syncmaster 205bw je izgleda otishao u vechna lovishta.Jutros kad sam ga startovao, samo se pojavio beli ekran sa prelivima sive koje su se postepeno povecavale, dok ga nisam ugasio. Na svu srecu, imao sam stari crt pa sam mogao odmah da se uverim da je monitor u pitanju. Zanimljiva stvar je shto nije pokazivao nikakve znake posustajanja. E sad glavno pitanje.
Koji biste mi dobar 20-inchni monitor iz vasheg lichnog iskustva preporuchili.(a da mu cena ne prelazi 150 evra).
Hvala
ima i samsung p2050 kad vec pominjes 20" ekran mada ako imas prostora za vecu dijagonalu nije na odmet za 150e dodas jos oko 10e i imas benq g2420HDBE,ako bi manje onda kao sto je sprotista vec rekao samsun p2250
Wastelander
9.2.2010, 13:10
Hvala, e sad podpitanje, da li postoji neki monitor koji je jeftiniji(recimo od 100-120 evra) a da pruza dobar odnos cene i performansi)?
pa tu za 12000 imas vec pominjani benq g2220hDA sa analognim ulazom,pa kao ti takva konekcija ne smeta preterano..imas i neki acer od 20"za 9800din zaboravih mu oznaku...aha ovo je oznaka al mu je cena izgleda malo vise sad 20" ACER V203HAb
acer V203H...ima 20" kosta 9700 din u w*nw*n shopu, ja ga imam i prezadovoljan sam, slika je cista, po meni je on best buy do 10k dinara, mada imas i ACER V223WBb(22") za 120e u gig*tronu...
nesto mi nemoguca ta cena za 20" jedino da ide uz konfiguracije..
Wastelander
9.2.2010, 13:18
pa tu za 12000 imas vec pominjani benq g2220hDA sa analognim ulazom,pa kao ti takva konekcija ne smeta preterano..imas i neki acer od 20"za 9800din zaboravih mu oznaku...aha ovo je oznaka al mu je cena izgleda malo vise sad 20" ACER V203HAb
Hmm, DVI mi je must, tako da pretpostavljam da ne bi mogao da prodjem jeftinije od 150 evra...
nesto mi nemoguca ta cena za 20" jedino da ide uz konfiguracije..
ja sam kupio za 9700 :D pre mesec i po dana :)
sad isto toliko kosta...ustvari kosta 9699(ostane ti 1 dinar za zvaku :D )
Taj acer je dobar monitor za cenu od oko 110e ali milsim da ako vec imas para da ides na neki bolje modele monitora da netreba da oklevas jer ce monitor koristiti sigurno duzi vremenski period,to je komponenta koja se koristi na duze vremenske staze i ako sad kupujes bilo bi bolje da kupis sto kvalitetnije da posle ne lupas glavu.:D
Hmm, DVI mi je must, tako da pretpostavljam da ne bi mogao da prodjem jeftinije od 150 evra...
Mogao bi sa jedno 140e da uzmes benq g2220HD bez A on ima dvi i full hd rezu,ako su pare problem ja bi ti preorucio taj model.
Wastelander
9.2.2010, 13:26
Mogao bi sa jedno 140e da uzmes benq g2220HD bez A on ima dvi i full hd rezu,ako su pare problem ja bi ti preorucio taj model.
Pa i jesu. Neznam de nadje sad da mi posustaje. Znam da su ekstra hvalili samsung205bw(moj pokojni) kad je izashao, pa eto ti sad-crche. Nije progurao ni 5 godina... A iman ovaj crt samsung syncmaster 757 dfx ima preko 7 godina, i radi ko zmaj :D
I da li uopshte ima tolike razlike izmedju analognog i digitalnog ulaza?
Pa i jesu. Neznam de nadje sad da mi posustaje. Znam da su ekstra hvalili samsung205bw(moj pokojni) kad je izashao, pa eto ti sad-crche. Nije progurao ni 5 godina... A iman ovaj crt samsung syncmaster 757 dfx ima preko 7 godina, i radi ko zmaj :D
I da li uopshte ima tolike razlike izmedju analognog i digitalnog ulaza?
Vidi ovako na dvi ce biti ostrija slika pogotovo ako bi koristio full hd rezu,ostrije ivice sve usvemu daje bolju i zivopisniju sliku,meni se slika preko dvi vise svidja ali ne i svakom drugom,nekom je svejedno.
Mislim da bi bilo najbolje da odes u prodavnicu i svojim se ocima uveris u razlici kvaliteta slike izmedju dvi i analognog ulaza,pa da na osnovu svog iskustva odlucis da li vredi doati 20e za dvi.
ima malih ralzika ali nekome su primetne nekome ne,kod dvi je ostrija slika,ali treba imati oko sokolovo to da primetis,jos ako nadjes monitor sa manjim odzivom od 5ms milina.
Wastelander
9.2.2010, 15:24
ima malih ralzika ali nekome su primetne nekome ne,kod dvi je ostrija slika,ali treba imati oko sokolovo to da primetis,jos ako nadjes monitor sa manjim odzivom od 5ms milina.
Vala ako cu morati da na svakih 5 godina da nabavljam novi monitor, bolje da se i ne troshim neshto. Ochigledno da su i ovo pocheli da prave kao potroshnu robu.
neces morati al da bi tako trajao moras da ga mazis i pazis i da uzmes kvalitetnije,a to se i placa..ja sam uvek bio skeptican prema montorima od 12k pa navise dinara..ali dobro svako ima svoje razloge i razmisljanja.
Wastelander
9.2.2010, 15:32
Slazem se stim, ali 205 bw je bio preko 250 evra kad sam ga uzeo, pa eto-crko je. A stvarno sam ga pazio :)
desava se..nista ne traje vecno..sta ces..to je ipak tehnika,ona dodje i prodje kao i novac ;)
Wastelander
9.2.2010, 15:48
desava se..nista ne traje vecno..sta ces..to je ipak tehnika,ona dodje i prodje kao i novac ;)
Jbg, lakshe crkava tehnika, nego novac, a posebno ako ga shtekash:to_care:
No dobro taj benq 2220hd kako vec, je ocigledno najjeftiniji monitor sa DVI-em, tako da, znam shta mi je chiniti :D
da ako ga ulovis..trazen je dosta,ja nemogu daga nadjem za skolsku.
Ako kojim slucajem ne bude mogao da ga nadje preporucicemo mu neki drugi.
Ali pogledaj u nekim manjim radnjama one ga verovatno imaju.
Wastelander
13.2.2010, 11:07
Prichao sam s nekim likovima iz servisa, i rekli su mi da je mozda samo neki kondenzator riknuo, tako da mozda moze da se popravi.
Drzite mi palcheve :D
Wastelander
27.2.2010, 21:51
Chisto da vam javim, uzeo sam Phillips 244e1sb od 24 incha. Slika je odlichna, i ima analog/dvi/hdmi.:ciao:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.