PDA

Prikaži potpunu verziju : Smanjenje velicine videa bez gubitka kvaliteta

laki1991
7.2.2010, 13:15
kad sam skinuo 5 klipova sa you tube svaki po 10 min velicine po 150 mb i nakon sto ga je VDOWLOADER skinuo konvertrovao ga je u AVI i sada je 1,36 gb svaki :paranoia: . znaci 5+ gb za 50 min. I da nezaboravim klipovi su bili u HD kad sam ih skinuo.Znaci sad je slika fenomenalna.
Da li je moguce smanjiti velicinu tog AVI fajla a da neizgubim na kvalitetu slike i sa kojim programom ? konvertorrvao sam ih u AVI da bih mogao da gledam to na TV. Odnosno da moze kucni DVD da ucita fajlove. I jel mogu nekako spojiti svih 5 klipovau jedan

Teva
14.2.2010, 23:40
Da bi smanjio velicinu video fajla, smanjujes ili rezoluciju videa ili preskaces odredjene frejmove... E sad kako je on uspeo da spakuje 10 minuta u 1,36gb meni nije jasno... Mozda su klipovi u HD pa imaju ogromnu rezoluciju...

Picard
14.2.2010, 23:45
Fajlovi koje si skidao su bili FLV ili MP4?
Ti si ih ovako ustvari "raspakovao", jer si ih prebacio u AVI bez kompresije, zato su toliki.
Program koji bi ti zavrsio posao sto se tice rekompresije je recimo Format Factory (tu konvertujes u DivX/Xvid), za spajanje u jedan fajl ce ti reci neko drugi. Izvodljivo je, samo fajlovi moraju da budu iste rezolucije i da imaju isti framerate, sto nije nikakav problem.
Koji plejer imas? Tesko da ce ti pusti HD rezoluciju ako za to nije predvidjen, bez obzira u kom formatu mu serviras materijal. Drzi se ti standardne PAL rezolucje od 720x576 kao maksimuma, odnosno 720x405 pixela, posto su snimci 16:9 (1280x720 pixela).

Stranger2
26.2.2010, 13:43
nakon sto ga je VDOWLOADER skinuo konvertrovao ga je u AVI i sada je 1,36 gb svaki
Nemojs skidati YouTube klipove sa tim programima koji konvertuju. Korsiti Downloadhepler firefox ekstenziju i skidaj video u originalu. Fajlovi ce biti u .FLV i .MP4 formatu. Mozes da ih pustas u besplatnim programima kao na primer KMPlayer, Moyea FLV Player.... nema potrebe za nikakvim konvertovanjem. konvertovanjem mozes samo izgubiti kvačlitet. Ne mozes poboljsati.

Da li je moguce smanjiti velicinu tog AVI fajla a da neizgubim na kvalitetu slike i sa kojim programom ?Moze na priemr sa mediaCoder-om. Ali da ne ulazimo u problematiku video kompresije 100 puta je lakse da ih ponovo skines sa YouTubea metodom koju sam iznad naveo.

za spajanje u jedan fajl ce ti reci neko drugi. Izvodljivo je, samo fajlovi moraju da budu iste rezolucije i da imaju isti framerate, sto nije nikakav problem.
Ne samo rezolucija i framerate vec svi parametri. Da bi bilo moguce spojiti video bez rekompresije taj video mora biti prakticno deo ranije isecenog videa ili da je nastao u istom konverteru sa potpuno istim podesavanjima.

Pokusaj sa Free Video Dub-om

Ako ne moze tim nacinom spajanja bez rekompresije onda je spajanje jedino izvodivo u programima za video montazu.