Prikaži potpunu verziju : Koji procesor
Koji procesor jaci moze ici na ovu plocu Asus P5G-MX, sad je na njoj procesor Intel Celeron E1200, i ima ram 1GB/667Mhz, ali bi jos dodao 1GB ram-a...?
Spisak podržanih procesora (http://asus.com/product.aspx?P_ID=Y8qJZL5LNTGgfUvw)
Može nešto tipa:
Pentium Dual Core E5200
Core 2 Duo E8400 (3.00GHz,1333FSB,L2:6MB,rev.C0)
Recimo jedan od ta dva a da se mogu naći kod nas u prodaji.
Gledao sam ja to, ali da li neko iz iskustva zna koji moze, i da li bi mogao Intel Celeron E3200 Dual Core?
Poz
veseliburek
2.2.2010, 19:23
Ako je podržan E5200, onda može i E3200...
Jeste podrzan je E5200.... Mozda bi mogao i E3200...
To jedino da odneseš u neki servis pa da se proba na licu mesta. Mada ja sumnjam u tako nešto jer je intem malo komplikovan po tom pitanju jer da bi procesor radio na nekoj ploči kako valja u biosu mora da postoji takozvani mikro kod za taj procesor. Ako u biosu ne postoji mikro kod za procesor 99% su šanse da preocesor uopšte neće da se inicijalizuje.
To jedino da odneseš u neki servis pa da se proba na licu mesta. Mada ja sumnjam u tako nešto jer je intem malo komplikovan po tom pitanju jer da bi procesor radio na nekoj ploči kako valja u biosu mora da postoji takozvani mikro kod za taj procesor. Ako u biosu ne postoji mikro kod za procesor 99% su šanse da preocesor uopšte neće da se inicijalizuje.
ja sam par prrocesora gurao koji nisu bili na spisku podržanih...
best buy ti je e3200 i 2GB rama...
ram ti je ovaj oko 4000din, a 1GB oko 2800din pa vidi...
samo mi reci koliko košta e3200 i koju grafu imaš pa da vidimo koliko je isplativo to..
u slučaju da uzmeš ovaj proc, update biosa i drajvera obavezno :)
Ma to mi je komp od drugara, hoce da ga nadogradi, E3200 je 3800,00, cini mi se da to nije mnogo, i dodace 1GB ram-a....? Ne zna koja je grafika tacno ali mi se cini da je 7600GT ili je 8600GT.... Skinucu sa neta poslednju verziju biosa i flesovati ga obavezno...
Ma to mi je komp od drugara, hoce da ga nadogradi, E3200 je 3800,00, cini mi se da to nije mnogo, i dodace 1GB ram-a....? Ne zna koja je grafika tacno ali mi se cini da je 7600GT ili je 8600GT.... Skinucu sa neta poslednju verziju biosa i flesovati ga obavezno...
То га дође око 6.5к - 7к динара... ако је вољан да да толико пара за то двоје нек изволи...
ја да сам на његовом мјесту, ја би се мало стрпио још и послије узео рецимо i3 платформу...
Najjeftiniji Core i3 procesor je ~10k RSD + mobo ~10k RSD (ok ima i za 8k,ali ih treba zaobici..) + 2Gb DDR3 (kao minimum) ~4.7k RSD.. STa je isplativije- ~7k ili ~25k? :rolleyes:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.