PDA

Prikaži potpunu verziju : Endgame

max888
2.2.2010, 2:23
Да ли је неко гледа овај документарац?Шта кажете?
Видим много умних глава овде и радо би чуо ваше мишљење.:)
Јако је занимљива и озбиљна тема.Ја бих је назвао "Надтема"

http://www.youtube.com/watch?v=KvT-42vESDU

Nash Knight
2.2.2010, 3:01
Meni se ne svidja novi Megadeth :( . A ovo necu da gledam bez dobre preporuke, takvi dokumentarci imaju cesto tendenciju da budu teska prApaganda :dedica:

max888
2.2.2010, 3:35
Немају чија пропаганда да буду.Прича је усмерена против nwo и показује његову дубину и пипке који се протежу од Рима да све до дан данас.Нећу све да откривам па да после испадне да сам вам сугерисао закључак.;)

Kisr
2.2.2010, 4:23
Poceh da gledam film i posle prvih nekoliko sekundi sam odustao jer me neopisivo nerviraju hijeroglifi u prevodu zbog kojih nekoliko trenutaka moram da se zadrzim na toj reci da bih je protumacio.:mad:Mislim da film na ovako ozbiljnu temu zasluzuje barem prosecnom Srbinu citljiv i razumljiv prevod.A i pretpostavljam da je ovo nesto u stilu digitalnog andjela.
http://img718.imageshack.us/img718/5220/magicalsnap201002020313.png
Mislim...:rolleyes:

max888
2.2.2010, 4:27
Јој па како не видиш?:confused:
Види се нормално превод.Пробај да поставиш на већи квалитет снимка.
Озбиљнији је од дигиталног анђела и са више утемељених доказа.

max888
2.2.2010, 23:30
Захваљујући љубазности модератора,тема је опет активна.:)
Па јели има неких колега који су погледали филм?
Можда је средишњи део развучен али је остатак филма засташујући.Са разлогом.

pedjosav
5.2.2010, 13:54
Film je odlican.
Pun naziv je ``Endgame:Blueprints for global enslavement``
Gledao prosle god.
Odlicna ideja kako treba vikati kad sretnemo nekog politicara,mishkovicha i sl.
Preporucujem.
Uverio sam se da na forumu ima mnogo ``nevernih Toma`` sto je ok u principu ali nije ok da budu negativni a ne pogledaju npr. ovaj film.
Ocekivao sam da su mladi ljudi otvoreniji za nove pristupe a mnogi ponavljaju greske iz proslosti koju kritikuju.

max888
5.2.2010, 18:50
Ретко је ко и погледао...
А то је сасвим логично када виде прве коментаре где се пажња поклања скроз небитним детаљима.
И на крају је ја закопам коментаром "о застрашујућем" делу филма.:Freddy:
После се сви сморе.:(

F!l!p
5.2.2010, 19:53
Ni ja ga nisam odgledo do kraja mrzime samo vidim komantare da je neko politicko s*****

max888
5.2.2010, 20:07
Нема никакве везе са политиком.
Нити има циљ да стане на страну неке постојеће поделе у друштву.:)

M1L0SH
6.2.2010, 1:23
Besmislice kojima plashe malu Americku decu "uzece nashe prave da glasamo o unishtice demokratiju upropastice ford bla bla bla 1776 bla bla bla great America vs global government" Bash me briga njihova paranoja njihov problem .... Kad napadaju Irak onda je zgazite ih oni ugrozavaju slobode kad isti ti somovi na njihovoj vlasti kazu veci porez, kontrola na aerodromima internet nadzor onda aha Templari, iluminati zavera. Sve to shto oni pripishu tajnim silama ustvari sprovodi njihova ljubljena beskrajno demokratska vlada. Koju kod od dve partije da izaberu dobiju isto *****e.
Postepeno ignorishu UN rade na svoju ruku uvode sami sebi fashizam. Trupe rasporedjuju po celom svetu kao da igraju Riziko i to njihova "demokratija" radi odavno. Recimo josh od kada su ratovali sa Meksikom, Shpanijom oko filipina, Kube ili shta vec u 19 veku .... A svoj global conquest su ubrzali posle WWII jer je svet bio laka meta a i dobili su vecitog rivala SSS-r da time pravdaju svaki svoj prljavi potez .... Ili se pokori njihovoj volji ili ti sledi rat. A rat se onda oduzi na 20 godina pa shto da ne imaju vishka oruzja i municije na lageru pa da se ne baci. I sve je to u odbranu nekih vrednosti koje su oni pogazili postupajuci tako .... Nazi Germay je malo dete u poredjenju sa USA
I neznam odakle im ta iluzija o dobroti te Amerike koju sada hoce da unishte Rokfeleri i ostali masoni. O da odatle shto im njihova vlada servira propagandu o velicini Amerike i njhovih otaca non-stop. U shkoli jedina stvar koju nauce je ko je George Washington i Abraham Linkoln i da je Amerika dobra i svi ostali su zli. Onda ceo zivot kroz televiziju jer televizija je tako Americka i televizija je uvek u pravu. Dakle ta elita je njihov proizvod jer njihov zivotni moto je bogatiti se i josh vishe se bogatiti i njihova slobodna ekonomija stvara ljude kao shto su Donald Tramp ili Rokfeleri itd. I svi bi da budu isti kao ta elita kad porastu ..... A sada oni ce da brane njihovu veliku zemlju od nje same valjda :confused:
Dakle to je izgovor da se skrene paznja sa realnih problema jer njihova zemlja uopshte nije tako savrshena kako se predstavlja. Ali im njihov ponos ne dozvoljava da to priznaju .... Pa ce tako loviti veshtice i izmishljati bauke ...
Nije to nikakva vlada iz senke to su jednostavno Sjedinjene Americke Drzave takve kakve su u svom svojem najruznijem svetlu ....

"Resistance is futile, we are Americans you will be assimilated"
BTW lice i na njih po tome koliko im je stalo da ceo svet bezuslovno prihvati njihovu (ne)kulturu i nacin zivota.

max888
6.2.2010, 3:13
Ок али опет не треба обраћати пажњу на "амерички патриотизам" који често произилази у филмовима, него узети мало одстојање и разумети правац у који терају Свет.
То је оно на шта се треба фокусирати у целој ствари.

Погледај још ове када нађеш времена.
"Обама обмана" је титлован на хрватском:
http://www.vimeo.com/7298442
и доказује да суштинске разлике између Обаме и Буша млађег нема.

Други филм је пример, конкретно се бави отпором људи, често фамилија жртве атентата, унутар САД-а, који захтевају истраге о дешавањима 11 септембра 2001 у Њујорку која им се и даље оспорава, где ћете видети да је тај случај провоциран како би оправдао следеће инвазије Ирака и Авганистана, али мислило се и на Иран:
http://www.youtube.com/watch?v=t-yscpNIxjI

Онда иде веома запањујућа анализа о "Паду републике":
http://www.youtube.com/watch?v=VebOTc-7shU

pedjosav
6.2.2010, 13:44
M1losh,
Pored toga sto je napisao max888
dodajem jos da treba da vidis celu sliku
ti si u pravu donekle.
Ali, Amerika je najzaduzenija drzava.Ne samo prema UN i dr.medjunarodnim organizacijama.Najveci dug je prema Federalnoj banci USA. Ok bi to bilo da ta banka nije privatna ali jeste privatna.Isti slucaj je i sa Velikom Britanijom, itd.
Dalje, vidim da pratis situaciju pa onda obrati paznju da ginu i amerikanci, nisu ni oni vise postedjeni ( 9/11 )-nisu to uradili teroristi, niti su sami sebi uradili. isto kao Pearl Harbour. Potreban im je rat ali kome u samoj Americi/svetu. Proizvodjacima oruzja i opreme, bankama koje kreditiraju obe strane...
pogledaj film ako hoces
poz

Sass Drake
6.2.2010, 14:41
Svi ovi dokumentarci o teorijama zavjere spominju vladare iz sjenke navodeći dokaze iz stare ere, Hrista, templare i koga već ne, a zaboravljaju da navedu jedinog vladara svijeta: NOVAC. Ne razumijem zašto svako od njih ponavlja k'o papagaj nešto što je već poznato, a to je da je američka politika, kao i politika većine država, zasnovana na lobiranju, a najveći lobisti su naravno oni najbogatiji koji bi još htjeli para i kojima život običnog čovjeka ne znači ništa.
Sve je to zbog novca, a ne zbog izvršavanja „zavjera”.

P.S. Iako se ne bavi teorijama zavjere, Majkl Mur jedini govori o pravom stanju u Americi i njihovim političarima.

TTZ4IzwvVLo

max888
6.2.2010, 17:32
Етикетирање са "теоријом завере" у овом случају не пали.:)
Не иде се од Христа па на овамо...
Помиње се Рим али не у контексту постојања некакве свемоћне групе као што је сад Билдерберг у питању.
Али се помиње Ротшилдова превара(сазнао је исход битке код Ватерлоа пре осталих) пустио буву да су изгубили,цена акција је пала на неку мизерију а он их скоро све одкупио.Сутрадан се сазнало за победу 7. коалиције.
Погледајте шта се десило са наци научницима,колико је људи ликвидирано у Русији и Кини ,шта су стварно испробали на Јеврејима...

И да више не постоји национална,верска,политичка или нека друга подела сведског становништва.
Само на елиту и обичне гоље.Тј. нас.
Од елите ће направити надрасу(не буквало) а од нас прах.
Зато придајем толику пажњу овој теми.Да се пробудимо и пробушимо медијске балоне браћи и сестрама који нажалост живе у њима.

Highlander
6.2.2010, 22:49
E, samo da prokomentarišem ovu Rotšildovu "prevaru". To se kod nas na ekonomiji uzima kao primer koliko su informacije važne u poslovnom svetu i kako čak i jedan podatak može drastično da poveća šanse za dobitak i pobedu nad konkurencijom... Ja tu vidim samo potez poslovnog čoveka koji je imao odgovarajuću informaciju i iskoristio je (jeste da je bilo na vrlo podao način, ali je takav poslovni svet), a ne želju za dominacijom. ;)
Mislim, svako od tih milijardera želi da "vlada" svetom, da ima što više para, kompanija itd., ali jeste li se zapitali zašto bi uopšte istrebljivali ljude i smanjivali populaciju na 20%? Oni baš hoće da nas ima što više, da imaju kome da prodaju svoju Coca Colu, svoje masne hamburgere, bilo šta što proizvode, jer nakon svega bogati ljudi su bogati zbog svih ostalih, neće se oni odreći toga.
Inače, odgledao sam samo prvi klip na YT, tu sam video ovu glupost o istrebljivanju ljudi, ostatak filma nisam gledao, imam ograničen net paket, jbg. Ali, ako je i ostatak kao i prvi deo, onda je film čista budalaština, no offense. ;)

max888
6.2.2010, 23:18
...ali jeste li se zapitali zašto bi uopšte istrebljivali ljude i smanjivali populaciju na 20%?

Зато што су они еугенисти.
Ко је нахушкао хитлера да крене на Русију?Исти они који су подиглни ту Немачку из пепела после рата.
Зашто комунизам никада код њих није постао владајући режим него су се њихови највећи источни пријатељи усрећили са њим ?:)

pedjosav
22.2.2010, 15:44
Dodao bih
Nije im cilj zarada,novac,materijalna dobra
To su sredstva kojima mame obicne ljude da sluze njihovom cilju
moc je njihov cilj (i jos nesto, nama tesko shvatljivo)
smanjenje broja ljudi im je neophodno radi lakse kontrole a i ponestaje resursa na nasoj planeti (nazivaju nas potrosacima hrane)