PDA

Prikaži potpunu verziju : BSPlayer i MKV fajlovi


Suad Novic
2.2.2010, 2:18
Jedva nekako skinuh Avatara, u MKV formatu, i potrebno je da sinhronizujem titl koji za njega imam, ali imam probleme sa Subtitle Workshop-om (i 2.51 i 4.0) koji odbijaju da puste video, a i Time Adjuster. Nije mi jasno šta se dešava, jer neke druge MKV fajlove sam otvarao u SW-u.
Da li je moguće da to ima neke veze sa BSPlyer-om; bio sam stavio verziju 2.51 koja je izgleda bagovita, vratio se na 2.50 i bilo je kao u redu, ali sad opet nešto nije kako treba. Da li je moguće da je deinstalacija 2.51 nešto poremetila?
Imam zadnji K-Lite Kodec Pack (full), i nije mi jasno zašto pri svakoj instalaciji BS traži da download-uje neke kodeke. Je li to za njegovu internu upotrebu, ili on obavlja njihovu instalaciju.

Konkretno, Halli Media Splitter je izgleda u pitanju kod reprodukcije MKV fajlova; koga đavola skida kad je on već u K-Lite-u. Kao da BS uopšte ne komunicira sa OS-om.
Može li neko da mi da neki koristan savet?

ivan.a
2.2.2010, 2:27
Najbolja varijanta je da instaliraš KM player (jer ti onda ne trebaju neki dodatni kodeci)...a vezano za tvoj problem:

Moguće da si instalirao više codec-a nego što ti treba, pa dolazi do konflikta. Da bi mogao Matroska Video (MKV) da pustiš u Subtitle Workshop-u treba ti samo Haali (http://www.videohelp.com/tools/Haali_Media_Splitter) i ffdshow (http://www.videohelp.com/tools/ffdshow) .

Suad Novic
2.2.2010, 4:29
Znam to, ovog puta sam imao sreće da je stari dobri restart doveo stvari na svoje mesto. Uzgred, instalacijom E.M. Total Video Converter-a, dobija se i njegov Total Video Player, koji je sposoban da otvori svaki video.
Problem je što u njima ne mogu (ili neznam) uređivati titlove.

ilic stefan
2.2.2010, 13:28
Ma ne treba ti ništa, samo uradi sledeće, ffdshow se neki put zezne, samo obrišeš folder ffdshow-a u folderu bsplayer-a. A ako neće da se obriše što ćesto zna da radi samo restartuj komp pa onda obriši. Reinstaliraj bs player i instaliraj sve kodeke koje ti traži. Meni se npr. dešavalo da pusti film isto avatar ali slika neumereno koči a zvuk ide normalno.

Probaj prvo ovo a ako neće probaj sa instalacijom drugog plejera kako su ti predložili.

Suad Novic
2.2.2010, 14:37
...Probaj prvo ovo a ako neće probaj sa instalacijom drugog plejera kako su ti predložili.

Trenutno imam instalirane: WMP,GOM,BS, VLC, Total Video Player, Classic (koji ide sa K-Lite paketom)
i ne vidim zašto bih instalirao još povrh toga. Svi oni rade istu stvar. Možda portabll verzije...

UniqueS
2.2.2010, 14:44
I ja sam se tako pretrpao kodecima i plejerima pa sam pre par nedelja sve pobrisao jer je zesce brljavio. Sad sam samo na K-lite-u, a titlove jedino preimenujem u ime fajla koji pustam iz plejera koje sam dobio sa kodekom i to je to. Sigurno na netu imas dobre titlove za Avatara, ne moras nista da cackas.

Teva
14.2.2010, 23:42
Koji je OS u pitanju???? BS ume da zeza na 64bitnim verzijama Viste i 7ice...
PS U samom BS playeru imas adjustovanje prevoda :) Drzi CTRL i strelice levo/desno ;)