Prikaži potpunu verziju : Топографска карта Србије
као што сам наслов теме каже, треба ми топографска карта србије било сајт, програм, било шта само да постоји могућност на овај или онај начин да се свуче с нета...добро, знам да постоји google earth али неки путеви нису видљиви било због лошег квалитета сателитске слике или због тога што је пут прекривен крошњама...принамарна ствар ми је да обилује детаљним непознатим планинским/шумским путевима резервисаним за не моторна возила...надам се да ме разумете шта хоћу да кажем...
нисам сигуран да сам тему поставио на право место, ако нисам извињавам се...
ај па помозите и учините добро дело:mrgreensa
White Ripper
31.1.2010, 20:36
To nikad neces dobit,nit ices je dje nac.To da ti uzme neka druga drzava mogla ladno da opustosi Srbiju.STa znamo mozda si ti terorista:D
STa znamo mozda si ti terorista:DDa bre, ovo BG je od Bugarska možda.. A Beograd stavio u lokaciju da zavara trag. :D
Nego, nešto ovako (http://yuforum.net/naucna-i-strucna-literatura/topografske-karte-srbije-50000-a-84365/) ?
el_corona
31.1.2010, 20:54
Samo da si u google ukucao "topografske" on bi ti sam dodao "karte srbije" pa bi dobio mnostvo rezultata a ovo je jedan od njih http://mapy.mk.cvut.cz/data/Jugoslavie-Yugoslavia/Serbia/Serbia_topo_1.100000/index.html koji ti daje i vise nego sto si trazio.
хајде хајде, има таквог нечег сигурно...хрватска и босна се отворили са својим топографским картама, има да се свуче с нета, али мени треба србија...нисам мислио свака бандера да је обележена већ шумски планински путеви:nov_explo
сун цу, поред бројних "занимања" ја сам и екстремни спортиста па ми је потребно да се сналазим колко толко у шумама и планинама...хајте људи, будите европски људи широких сватања...
позз:ciao:
ЕДИТ: нисам видео постове у међуврему...хвала пуно!:ciao:
DonCorleone91
1.2.2010, 0:00
Paz, imam ja komsiju (koji mi ide na zivce) koji je inace vojno lice i pokazivao mi topografske karte srbije gde je bukvalno svako drvo nacrtano :D e ako dovoljno platis mozda mu se veceras usunjam kroz prozor! :)
Equilibrium
1.2.2010, 0:23
Ja ti to ne bi preporucio jer vojna lica obicno imaju jos vojnih stvari sem topografskih karti, pa jos ako je vojno lice u Zemunu, pa taj ima dovoljno naoruzanja da zapocne rat i da ga dobije :D
Danilo jel ti treba bas ovako sa neta post bi mogao da odes u arhiv i pogledas karte koje te zanimaju, prilicno sam siguran da ih imaju.
Danilo jel ti treba bas ovako sa neta post bi mogao da odes u arhiv i pogledas karte koje te zanimaju, prilicno sam siguran da ih imaju.
извини пријатељу реченица ти је мало нејасна, па нисам схватио шта си хтео да кажеш...не разумем о каквом се архиву ради:icon_scra
Samo da si u google ukucao "topografske" on bi ti sam dodao "karte srbije" pa bi dobio mnostvo rezultata a ovo je jedan od njih http://mapy.mk.cvut.cz/data/Jugoslavie-Yugoslavia/Serbia/Serbia_topo_1.100000/index.html koji ti daje i vise nego sto si trazio.
Au, karta NSa je iz 60te :D Nema pola Novog Sada ni Mosta Slobode (originalnog).
NjegovaWisost
1.2.2010, 1:26
Možeš i na google earth to da izvučeš mislim. Ja sam nekad dok sam bio u planinarima, koristio naše vojne, koje su blago rečeno užasne - pola sela na njoj više ne postoje, rijeka, šuma, nova klizišta nisu uračunata :D
Topografska karta nema veze s topovima, ne znam kakva to tajna može biti :D
Možeš i na google earth to da izvučeš mislim.
на google earth се не виде путеви, јер их прекривају крошње...ја сам за варијанту "сасвим природно":nov_explo
Au, karta NSa je iz 60te :D Nema pola Novog Sada ni Mosta Slobode (originalnog).
моја процена је да је од негде осамдесете, осамдес'прве. ...:dedica:
Ne znam gde ima da se skine, ali znam da u Republičkom Geodetskom Zavodu možeš da kupiš karte gotovo svih većih planinskih masiva u Srbiji. Obično su razmere oko 1:50000, ali ima i sitnijih, recimo ortofoto karta Divčibara u razmeri 1:6500.
http://www.rgz.gov.rs/kart-proizvodi/proizvodi_katalog.asp?ArtikalGrupaID=130&PageName=none&MenuID=none&LanguageID=2
Ne znam gde ima da se skine, ali znam da u Republičkom Geodetskom Zavodu možeš da kupiš karte gotovo svih većih planinskih masiva u Srbiji. Obično su razmere oko 1:50000, ali ima i sitnijih, recimo ortofoto karta Divčibara u razmeri 1:6500.
http://www.rgz.gov.rs/kart-proizvodi/proizvodi_katalog.asp?ArtikalGrupaID=130&PageName=none&MenuID=none&LanguageID=2
захваљујем:tapsh:...нису ми далеко...
NjegovaWisost
1.2.2010, 11:04
захваљујем:tapsh:...нису ми далеко...
Ali opet, da ponovim, sve topografske karte Balkana su veoma zastarele... I karte uopšte - sjetimo se Nokijinog Ovi mapsa - ljudi su se žalili da Beograd i veći gradovi nisu precizni (što se mene tiče, precizni su bili kao i garmin) i onda je nokia uradila pametnu stvar - samo je povukla skroz karte :D
Aha, baš niko ne zna ko smo mi i gde živimo. Kad se raspadala SFRJ, bacane su u đubre. Imao sam prilike da vidim razne sa detaljima koji ne mogu da se zamisle. A snimali su nas ovi skorašnji i uzduž i popreko. Nema tu tajne. Pogledaj malo po bolje snadbevenim knjižarama, možda naletiš na ono što ti treba. A naravno tu su i sajtovi.
Mape. (http://mapy.mk.cvut.cz/data/Jugoslavie-Yugoslavia/Serbia.and.Montenegro/Topographic_1.200000/index.html)
^^ Ove su mladje 5 godina od onih "gore" :D
^^ Ove su mladje 5 godina od onih "gore" :D
али ипак лошије због мањка путева:o
Obično su razmere oko 1:50000, ali ima i sitnijih, recimo ortofoto karta Divčibara u razmeri 1:6500.Te 1:6500 su KRUPNIJE (detalji se krupnije vide). One 1:50.000 su SITNIJE (svi detalji, od onih koji se uopšte i vide, sitniji su).
NjegovaWisost
2.2.2010, 5:15
Te 1:6500 su KRUPNIJE (detalji se krupnije vide). One 1:50.000 su SITNIJE (svi detalji, od onih koji se uopšte i vide, sitniji su).
Dao bih zahvalnicu za ovo :D
Može li moderator da stavi početno veliko slovo u naslovu teme i "S" u "srbije"?
Može li moderator da stavi početno veliko slovo u naslovu teme i "S" u "srbije"? неће да може ово је мој трид:D:nov_explo
ае качите још корисних линкова и корисних информација...но, открићу вам тајну, занима ме источна србија, ђердап и планине около а геодетски завод колико сам видео нема у понуди српске карпате:(...крајњи циљ нећу да вам откријем, хоћу да га прочитате у новинама или пак видите у прилогу за дневник, кад остварим подвиг:nov_explo...да не би било "man vs wild" треба ми добра карта за сналажење у природи...и ово што сте до сад постављали је сасвим добро, но факта је да човек никад није задовољан, па и ја у овом случају нисам изузетак...
хвала што сте се у великом броју одазвали на тему!
поздрав:ciao:
Ti kao da želiš tenka da provučeš između bukvi, pa ti treba što preciznija karta.:D
Ti kao da nikada nisi bio na planini pa ne znaš koliko je lako izgubiti se ako ne poznaješ teren.
Rešenje je kompas!!!
Može da posluži i signalni pištolj.
Rešenje je kompas!!!
Može da posluži i signalni pištolj.
:D:aplauz:
Nikola16789
2.2.2010, 17:38
pa to je resenje kad se vec izgubish :D
Nego da pitam, mada nema mnogo veze sa ovom temom, zna li neko da li je moguceiz google eartha exportovati deo mape koji zelim u visokoj rezoluciji?
Hvala Vojo, mislio sam jedno, a napisao drugo :o
pa to je resenje kad se vec izgubish :D
Nego da pitam, mada nema mnogo veze sa ovom temom, zna li neko da li je moguceiz google eartha exportovati deo mape koji zelim u visokoj rezoluciji?
Na neki način jeste. Nabaviš PRO verziju koja može hvatati slike u 4800x4800 rezoluciji, sačuvaš deo po deo (slike) i onda sklopiš.
Mada postoji i program (http://www.allallsoft.com/gmd/) koji uz pomoć GE-a, hvata ss mapa u visokoj rezoluciji zadajući mu koordinate (sever, jug...).
Nikola16789
2.2.2010, 19:46
Sad cu da probam, pa javljam kako ispadne :)
neko_drugi
2.2.2010, 22:46
неће да може ово је мој трид:D:nov_explo
ае качите још корисних линкова и корисних информација...но, открићу вам тајну, занима ме источна србија, ђердап и планине около а геодетски завод колико сам видео нема у понуди српске карпате:(...крајњи циљ нећу да вам откријем, хоћу да га прочитате у новинама или пак видите у прилогу за дневник, кад остварим подвиг:nov_explo...да не би било "man vs wild" треба ми добра карта за сналажење у природи...и ово што сте до сад постављали је сасвим добро, но факта је да човек никад није задовољан, па и ја у овом случају нисам изузетак...
хвала што сте се у великом броју одазвали на тему!
поздрав:ciao:
a da ne planiras slucajno da ides da trazis neko skriveno blago? :dzavo: prica se o tome jos uvek u isotnoj Srbiji :to_care:
источна србија ми је пролазна станица:ciao:
neko_drugi
2.2.2010, 23:30
источна србија ми је пролазна станица:ciao:
znaci,skoro da sam pogodio? :ciao:
Ajte ljudi ko da živimo u IX veku. Došo si ovde i tražiš karte pored svih mogućih uređaja koje za preporuku možeš da dobiješ ovde. Ne treba ti iamm plejer ili Canon mp 190 za snalaženje u prirodi, ali neki Garminov uređaj može da posluži. Stvarno vidim neki Wiki mi se smeje zbog kompasa. Ja imam Rambo nož sa kompasom koji ima 25 godina i dan danas može da posluži za snalaženje u prirodi. Planinar koji želi sutra da bude u novinama i tv-u ne ume da se snađe u svima poznatoj Srbiji deluje glupo.
@todos koji si ti dik trejsi, nisam ti se smejao za kompas već za signalni pištolj i to pre svega misleći kako je to duhovit odgovor, a drugo ne radi se o gubljenju u nedodjiji već o gubljenju dragocenog vremena ako se pogreši staza. I za kraj nisam ja "neki Wiki".:ciao:
...a drugo ne radi se o gubljenju u nedodjiji već o gubljenju dragocenog vremena ako se pogreši staza...
управо то:ciao:
мали оф-топик:
колико је тамо безбедно ноћити, у недођији посред шуме, испод неког дрвета, евентуално у неком шатору, или га сам направим од грања и лишћа?...првенствено мислим на вукове, лисице и остале међеде, или неки домороци да ме спопадну, или пак они момци што се боду у вену, или неки обични џепароши?:to_care::nov_explo
позз:ciao:
@todos koji si ti dik trejsi, nisam ti se smejao za kompas već za signalni pištolj i to pre svega misleći kako je to duhovit odgovor, a drugo ne radi se o gubljenju u nedodjiji već o gubljenju dragocenog vremena ako se pogreši staza. I za kraj nisam ja "neki Wiki".:ciao:
Ako se takmiči za nagradu, zabole me što se izgubio.
A taj koji želi da noći u šumi, a boji se žutih mrava, treba da gleda geografique ili historique ćanele, a ne da gubi vreme u šumi.:D
Ako se takmiči za nagradu, zabole me što se izgubio.
A taj koji želi da noći u šumi, a boji se žutih mrava, treba da gleda geografique ili historique ćanele, a ne da gubi vreme u šumi.:D
нисам такмичар, ја сам ентузијаста:nov_explo
Fino je sve to, ali pošto su ovde većinom entuzijasti za računare koji su tu šumu videli samo preko ekrana :D da pogledaš ti Planinarski Savez Srbije (http://www.pss.rs/) ili Orijentiring savez Beograda (http://www.bgorijentiring.org/bg/) i slične u vezi ostalih informacija?
конкретно никакве вајде, али захваљујем на труду:aplauz:
Highlander
5.2.2010, 22:34
OK, ljudi su ti pomogli koliko su mogli, a sad - razlaz. ;)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.