Prikaži potpunu verziju : koja zastita za wireless?
NIDZA bOj
30.1.2010, 15:09
imam ovo od ponudjenih
wep 64
wep128
wpa psk
wpa2 psk
wpa psk/wpa2 psk
sta da izaberem da kad neko hoce da mi se nakaci na wireless mora da unese sifru???
sta da izaberem da kad neko hoce da mi se nakaci na wireless mora da unese sifru???
Bila koja od te.
Odatle postavi WPA2 PSK.
Thunderman
30.1.2010, 15:24
Ja sam stavio bilo koju,i onda na mac filtering dozovlio samo mojim kompjuterima da prodju.
Ostali nemogu ni da mi prdnu :D.
NIDZA bOj
30.1.2010, 15:27
Ja sam stavio bilo koju,i onda na mac filtering dozovlio samo mojim kompjuterima da prodju.
Ostali nemogu ni da mi prdnu :D.
znaci da stavim taj mac na activated,al kako da znam koja mi je mac adresa na drugom kompu???
znaci da stavim taj mac na activated,al kako da znam koja mi je mac adresa na drugom kompu???
Procitas na mreznoj kartici ima nalepnica,ili ako je laptop okreni ga naopacke i isto ima nalepnica mac adrese
Naravno, to je moguće i najsigurnija zaštita koju možeš postaviti.
Physical Adress ili MAC možeš pogledati u Network Connections-u, Local Area Connection, details... ostalo već možeš sam.
Naravno, znaj da ako ne dodaš MAC adresu (primer) mrežne karte laptopa nekog drugara, on neće moći da koristi internet.
NIDZA bOj
30.1.2010, 15:42
ok,a kako da me drugi korisnici ne vide,sem skidanja antene sa rutera(usput jel to stetno?,cale kaze da cu mu ostetiti transmiter ili predajnik),a da ne vadim antenu onda samo deaktiviram access point,jel tako???
i jel treba jos nesto da se podesi???
Ako ruter ima opciju skidanja antene, slobodno skini ako želiš, ali znaj da tako srozavaš signal u toj meri da je korišćenje nemoguće.
Ako ne želiš da iko vidi tvoju mrežu, samo izgasi emitovanje wifi signala u podešavanju rutera. Najbolje rešenje, kako god da okreneš.
NIDZA bOj
30.1.2010, 15:57
a da li je normalno da na you tube snimak od 360 p nemogu da odgledam ceo na 1mb,tj. da ne secne???
npr. assassins creed 2...
Zavisi od snimka ali i od tvoje konekcije. Čuo sam da ovih dana Telekom (ali i još neki provajderi) nešto petljaju, pa dobar broj ljudi ima probleme sa YT-om.
JohnnyBravos
1.5.2010, 0:51
Ja sam na telekomovom HG520 stavio
mac filtering
wpa/wpa2
i broadcast ssid na NO i sada se moj AP uopste ne vidi prilikom pretrage, mislim da je ovo jaka fora
Procitas na mreznoj kartici ima nalepnica,ili ako je laptop okreni ga naopacke i isto ima nalepnica mac adrese
Meni na Siemens ADSL ruteru u web interfejsu za podešavanje stoje MAC adrese trenutno povezanih uređaja, pokupim ih odatle i stavim da su dozvoljene samo te adrese.
Procitas na mreznoj kartici ima nalepnica,ili ako je laptop okreni ga naopacke i isto ima nalepnica mac adreseNe moras da gledas nalepnicu na mreznoj,ukucaj u command prompt-u ipconfig /all
i pod Physical address ti je MAC adresa.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.