PDA

Prikaži potpunu verziju : POMOĆ!!! Lap top HP dv2000 - ne pali se displej :(

isidorica
25.1.2010, 18:27
Odjednom se u toku rada ugasio displej i od tada nece da se upali... :paranoia: Nosila sam ga u "jedan" od HP-ovih servisa tj. SOLUTION iz BG-a i tamo su dijagnostikovali da je u pitanju maticna ploca, koja je neispravna i da je popravka neisplativa :mad: cak 2 meseca im je trebalo da dodju do tog zakljucka i to nakon mog insistiranja da zelim da mi vrate racunar bez obzira da li su ga pogledali ili nisu jer je trajalo dugo. Taj dan su dosli do zakljucka da je to u pitanju!:n-cc2:

Inace racunar je kupljen u USA pre dve i po godine, tako da nemam garanciju!:(
Kada ga upalim cuje se da radi ali ne pali monitor

Zanima me da li neko od clanova zna za jos neki HP servis i da li neko ima neki pametan savet sta da radim??? :)

Hvala unapred!
:ciao:

Marti Misterija
25.1.2010, 18:44
Ako je stvarno u pitanju maticna ploca, a sudeci po tome da ne moze da se uopste upali velika je verovatnoca da jeste, opravka je svakako neisplativa i sigurno bi premasila cenu novog laptopa boljih karakteristika.

Inace "rad" i azurnost nasih servisera na uocavanju i otklanjanju nedostataka je vec veoma dobro poznata i cesto se granici sa bezobrazlukom. Na zalost protiv takvih jos uvek nisu nasli leka i isti se mogu sresti u svakom servisu jer je, kao uostalom svuda, bitnije koga znas nego koliko znas.

isidorica
25.1.2010, 18:50
Cuje se on kada ga ja upalim ali se ne pali displej!
Ne mogu da verujem da im je 2 meseca trebalo da skontaju da je u pitanju maticna ploca i da me za ta 2 meseca ni jednom nisu pozvali i rekli jednu jedinu rec!
Mislim, ja se stvarno ne razumem nesto mnogo u racunare ali nisam magarac :p
Da li mozda znas za jos neki (provereni :)) servis lap top racunara?

Marti Misterija
25.1.2010, 19:04
Moguce je da se to samo cuje ventilator. Mada i ako je crkao display ili graficka karta umesto MB - ista stvar, pomoci mu nema.
Mogli su oni da utvrde i ranije - razlog zasto nisu jeste verovatno zato sto su tvoj laptop smestili negde u neki ugao i zaboravili su na njega, tako da bi on stajao tu u uglu sve dok ih (kao sto i jesi) ne budes pozvala i podsetila na njega.
Na zalost ne znam nijedan ovlasten servis za HP laptopove, posto imam Toshibu, ali se nadam da neko ko je skoro kupovao HP moze da ti pomogne oko toga.

isidorica
25.1.2010, 19:06
Hvaaala ti puno na trudu! :ciao:

Marti Misterija
25.1.2010, 19:08
Ma nista, na zalost nisam nista uspeo da ti pomognem.
Nadam se da ces naci neki dobar servis i da ce da se utvrdi da nisam bio u pravu da je kvar najverovatnije neotklonjiv.

Nemanja NS
25.1.2010, 19:47
Ispravka:
Ako je crkao display, pomoci mu itekako IMA, stavlja se drugi koji pase iz nekog kome je crkla maticna. To zadovoljstvo kosta 100-150 e. E, sad, nesto ne verujem da je to u pitanju, jer je riknut display easy money za svaki servis, al' ga, za svaki slucaj probaj kod nekoga na externom. Ako ni tu ne radi, probaj da uvaljas display (70-80e), memaru, HDD, punjac i optiku (po sistemu sta dobijes - super je) i u radnju po nov lap!

isidorica
25.1.2010, 21:19
pa i to sto kazes-da dobijem i 200e za njega-dobro je! :) bolje i to nego da mi stoji kod kuce za bzvz!

da ne znas mozda neki servis ili nekoga u NS ko otkupljuje tako delove??? pozz!

Marti Misterija
25.1.2010, 22:17
@ Nemanja-NS
U pravu si display se moze zameniti i tu pomoci ima. Ono sto sam zeleo reci jeste, da se nadogradim na jedan od prethodnih postova, a to je da se zamena display-a uopste ne isplati posto ispada takodje skuplja dara nego mera, a o cemu je vec vise puta pisano.
Nego u zurbi editovah pa ubacih Graficku i display u isti kos (post).:o