PDA

Prikaži potpunu verziju : malo moje muke da se vi smejete

LordofBlood
29.5.2006, 10:24
paz sada .... ja sam iz sapca, tacnije iz MaYuR-a .... i uzeo ja bezicni internet pre oko godinu dana .... dam nesto preko 180e za opremu .... uhvatim signal 50% i prva dva meseca radi net ko besan .... igram na battlenetu DL, ma sve radi ko sat .... posle toga beda .... nikako .... browsing spor a da ne pricam o pingu sa bnetom ili cs serverima .... aj ja cooliram to kao bice bolje itd .... cooliram do skoro kada resim da nesto promenim .... krenem ja da kontaktiram priljatelje i poznanike koji su dosta upoznati sa materijom bezicnog neta .... zakljucimo da je moja antena za koju sam dao 80e cista glupost i bacene pare da je ta antena za van gradske uslove i da ovako kupi dosta suma .... vecamo mi i odlucimo da ja kupim opremu i stavim svoj licni ap kod drugara posto on ima odlicni signal a ja opticku vidljivost sa njim .... pre mesec dana sve se to isplanira i krenem ja da to sprovodim u delo .... saznam da mi treba jos dve antene i jedna wi-fi karta .... kupim to i sav srecan zovem drugara da mi to setuje kad on kaze .... "pa nece ti to tako raditi kako treba, moras da nateras to da radi u mikrotik-u" .... posle nekoliko minuta razgovora slozim se i ja sa njim:eek: .... aj odem ja i menjam moju staru ( 125MB ) wi-fi kartu dam ovu sto sam kupio i jos doplatim za dve koje mogu da rade u mikrotik-u .... jeeee ja srecan .... rekose mi da mi treba neki racunar na 133mhz sa 32 rama i hdd od bar 100mb i to ima da radi .... nadjem ja to ... odnesem da mi nameste .... kad :rofl: nece racunar da vidi karte .... mora neki drugi ... odem ja po drugi donesen makinu na 650mhz 192 rama a ona vidi samo jednu .... polako vec kljucam .... odem do servisa ( nedeljom ) .... nadjem jedam comp ... nista ... drugi nista .... cujem ima neki lik da prodaje plocu koja ce sigurno da mi radi posao .... jedva ujurim nejega .... kad opet :rofl: ne radi ploca .... ja vec ujedam, izgubo ceo dan a nista .... smilujem se na sebe i uzmen nekog polovnog matsonica 128 ddr-a i proc na 650 .... denem to .... eureka vidi kartice .... ja osmeh .... kad batina .... crko hdd .... mozede misliti kako sam se osecao u tom trenutku .... donesem ja drugi hdd .... montiramo ap kod druga i ja se jos nisam upucao ....:rofl: .... u nadi da ce to da radi danas se upucavam na njega....

da li ste imali slicnih situacija i sta mislite treba li me skloniti negde u sumu i zakljucati daleko od ljudi???

zao mi je zbog ovolike poruke ....:paranoia:

LordofBlood
29.5.2006, 10:30
ovo je samo za one koje zanima kako sam ja to zamislio ....

znaci drugar ima odlican signa .... kod nega se stavljaracunar sa dve wi-fi karte i lan-om ... na jednu wi-fi kartu ide antena ka ap-u .... na drugu ja .... on na lan .... i mikrotik to sve kontrolise i rutira ....

Patton
29.5.2006, 10:40
Moze ovo sve i bez tog Mikrotika, potrebno je samo da racunar bude na linuxu i malo znanja oko instalacije i rutiranja. Mislim moze i Win masina, al ce biti busna ko sir :)

drgonzo
29.5.2006, 12:19
Koja je to antena od 80E koju imas?
Kako objasnjavash da ti je prva 2 meseca sve radilo kako treba, pa sad odjednom ne valja ti oprema?
Jesi siguran da nije provajder krenuo da ti "zavrce" net nakon 2 meseca?

LordofBlood
29.5.2006, 13:49
helikoidna antena je moja sa zanimljivim pojacanjem od 23db

i milsim da nije do zavrtnja protoka .... nego do samog ap

ACHTUNG
29.5.2006, 14:02
Brate mislim da i od toga moji zivci mogli sami da glume wireless prijemnik.Samo gurnem prst u kompjuter i radi.To ti je evolucija.Ili bih ocistio Luger i upucao druga.

Alexandar
29.5.2006, 16:38
Imam samo jedno da ti kazem - GromNet!!!!!?????

Alexandar
29.5.2006, 16:41
Da bi napravio taj grid koji su ti oni naplatili 80 eura treba ti ne punih 20 eura (verovatno sam preterao u ceni).

LordofBlood
29.5.2006, 21:26
Imam samo jedno da ti kazem - GromNet!!!!!?????

:rofl: :rofl:

MILENKO
29.5.2006, 22:28
Nije mi jasno dali ti uopste imas opticku vidljivost sa provajderovim AP-om?ako imas resices problem sa jednom dish antenom koja ce te kostati ako je sam radis oko 20 eura.Drugo ovo sto si zamislio je skupa varijanta i delis protok sa prijateljem,a to isto si mogao odraditi sa jednim routerom koji kosta nekih 50 eura i dve antene ako ti prijatelj ima ap,a ako ima karticu onda moras jos dati 6000 din za neki owislink AP i to ti je najbolje resenje.

Bokile
12.6.2006, 15:31
Kod mene u firmi-Logikom wireless provider,dobijes antenu(D-link),
router(PIII,128 mb. rama,120 mb flash disk(umesto harda),Linux na masini,dodjemo postavimo,nastelujemo,po sistemu prikljucak u ruke za 50 evra...
Za svu tu opremu koju si nabrojao dao si sigurica oko 150-200 evra ako ne gresim...
E ne mozemo bez komplikacija pa to ti je,covek mora da je izgubio tonu zivaca za sve ovo...
Ja ti se:n_klanja: :D

LordofBlood
16.6.2006, 18:58
pazi oprema je izasla ako se ne varam preko 240e .... al stas sada ja sam u takvoj situaciju i dok se ne pojavi drugi provajder ja cu da visim .... mada sada koliko toliko sve radi OK .... mreza sa drugarom piciiiii .... igramo u mrezi ... net nam je isteko (ja se istrosio nemam ni 100 din kod sebe) .... ono opusteno .... lecim zivce na terenu za basket znas kako ....

LordofBlood
29.6.2006, 11:29
lol

uskoro menjam provajdera .... ali opremu ostavljam .... koliko moze da kosta planinarenje .... ima li neko da je mene nadmasio???

N!KSY
29.6.2006, 11:36
teško da će neko platiti više od toga... Ja imam wireless koji sam platio 140-150evra (neki AP od 115evra, network kartica od 300din i antena od 20-30evra (njih pravi neki tip u Šapcu))....I naravno meni ovo radi savršeno...

Bug[Su]
29.6.2006, 21:38
Ja sam puko prvo za wifi 100e (tek kad je doshao u grad) dobio sam MSI wifi karticu 10m kabela (koji se ne koristi u wifi svrhe) i antenu bazuku
to mi je radilo 2godine i vazdushno sma ishao 1.5km ;) e kad je svaka baba pocela da kupuje i dize ap-ove(i to od 200mW) i ceo grad je zagushen ,e sad sam isto puko 150e za antenu i ap(Hyperlink Tech 24db 2.4G + Ovislink 5640AP client mode) i sad idem na menju razdaljinu i da kucenm u drvo net mi radi odlicno ;)
Sad planiram da se umrezim za prijateljem koji je 1.5km od mene i da podignemo neku privatnu wifi mrezu :) ali sakupljam podatke shta mi sve treba za to ;) pa ako neko zna moze da pomogne ;)

LordofBlood
1.7.2006, 11:08
znate sta je najcrnje ..... pojavi se novi provajder .... koji vec mesec dana dize AP u MaYuR-u .... znaci bruka imaju lokaciju .... ali opet cekam .... daj vec jednom da osetim opet cari igranja wara ili wowa ili ewa na netu :DDD

Alek92
2.7.2006, 10:26
Ako ti se ikad tako nesto ponovi poseti servis u ulici Laze Lazarevica...:D

LordofBlood
12.7.2006, 10:08
@alek92 :confused:

presao sam na drugog provajdera ..... i ..... lol ..... cs ne mogu da igram .... war3 sam nesto izbagovao sa novom ver ...... eve igram ali mi nigde ne pise ping ....... generalno gledano nisam opet najzadovoljnij .... vicao sam bolje dan sa wifi ..... sada moram da cekam winmax :D .... pa da vidim sta se onda desava .....

Bushman
12.7.2006, 11:44
@LordofBlood
A radi li emule i torrent? I ima li razlike u ceni?

LordofBlood
13.7.2006, 9:59
@Bushman
nisam probao .... koliko sam ja upucen nema ogranicenja sto se p2p ..... a cene su iste .....