Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Oskar popularnosti :)

RUSuper
16.1.2010, 21:05
Mislim da mogu ovde da ubacim ovaj komentar dok je jos sveza prica o Avataru i dok smo nas par pod utiskom,naleteo sam da Cameron radi na Titanic 3D (http://www.glamourvanity.com/movies/titanic-3d/)
Can't wait :opanachke

Marko93
17.1.2010, 23:09
Mislim da mogu ovde da ubacim ovaj komentar dok je jos sveza prica o Avataru i dok smo nas par pod utiskom,naleteo sam da Cameron radi na Titanic 3D (http://www.glamourvanity.com/movies/titanic-3d/)
Can't wait :opanachke

Ne mogu da verujem. To cu da gledam nekoliko puta u bioskopu. Pogotovo sto ga nisam gledao '97-e jer sam imao 4 godine. :D:D:D

Iris
18.1.2010, 0:15
Ništa nisi propustio. Bolji je dokumentarac o nalaženju olupine Titanika :)

RUSuper
18.1.2010, 3:28

Meni je Titanic jedan od najboljih filmova koje sam gledao ne kontam zasto sad ova fora:"Nista nisi propustio".Nije film dzabe dobio 11 oskara.

Ketchua
18.1.2010, 3:36
Ne, džabe je dobio 10. Onaj za specijalne efekte je zaslužio. :to_care:

muki85
18.1.2010, 12:47

Posle onolikih parodija na youtube-u (sa sinhronizacijom) na titanik, ne znam da li sam u stanju da pogledam film ozbiljno.

RUSuper
18.1.2010, 18:00

Reci onda film koji je te 97/98 godine zasluzio te oskare koje je "nepravedno" dobio Titanic?

Ketchua
18.1.2010, 18:20
Ajd, ako baš insistiraš...

Najbolji film: L.A. Confidential, As Good as It Gets;
Režija: Good Will Hunting, L.A. Confidential;
Kinematografija: to je taj koji je zaslužio, mada se kolje sa L.A. Confidential;
Art Direction: L.A. Confidential, Kundun;
Zvuk: Ovde nema premca, dobar zvuk je ipak moguće kupiti novcem;
Muzika:
-Pesma: Sve, sve, samo ne kenjkava baladica od kenjkave Selin Dion;
-Original Score: Good Will Hunting (Danny Elfman, braaate...);
Montaža: L.A. Confidential;
Kostim: Kundun;
Vizuelni efekti: Ovo je zasluženo;
Montaža zvuka: Kao i ovo.

Eto... Nije jedan, nego je tri zaslužio, i to su ona tri gde je kvalitet proporcionalan uloženom novcu. Ne sporim im skupu produkciju, nego sve drugo. L.A. Confidential je ubedljivo najbolji film koji se našao u konkurenciji (As Good As It Gets je tu negde, ali ipak nije to to).

A kad bi tek počeli o filmovima koji se nisu našli u konkurenciji.;) Jednom za svagda, Oskar nije merilo kvaliteta.

RUSuper
18.1.2010, 18:43
Pa ok i ako nije merilo kvaliteta opet primera radi Titanic je u svoje vreme zasluzio tih 11 oskara vise nego Lotr u njegovo vreme.Sad ce pocne spam kako je lort imba film i sve to i da mu nema ravnih,ali ja cisto kazem kako ja smatram tako.Takodje meni su do sada Cameronovi filmovi najbolji iz razloga sto mi nijedan njegov film nije bio los.Takodje sam pre neki dan odgledao Titanic behind the scenes i mogu reci da su se stvarno potrudili da naprave onakav film i ako ima dosta iluzije i optickih varki :opanachke

zone2403
19.1.2010, 1:35
Ma ok je sve to al' Titanic je film koji je ispao ljubavna melodramica a trebalo bi da je film o jednoj od najvecih civilnih katastrofa u istoriji. Stavljam ga u isti kos sa Perl Harborom iz 2001. brljotina, al' lepo deluju sve te FX scene na velikom platnu! :)

dark mesiah
19.1.2010, 9:55
Ma ok je sve to al' Titanic je film koji je ispao ljubavna melodramica a trebalo bi da je film o jednoj od najvecih civilnih katastrofa u istoriji. Stavljam ga u isti kos sa Perl Harborom iz 2001. brljotina, al' lepo deluju sve te FX scene na velikom platnu! :)

Ultimate chick flick :)

Beagle
19.1.2010, 12:29
Reci onda film koji je te 97/98 godine zasluzio te oskare koje je "nepravedno" dobio Titanic?

Kad je oskar bio merilo kvaliteta?

_ToMeK_
19.1.2010, 12:42
Kad je oskar bio merilo kvaliteta?

Nikad, cim "Maratonci..." nisu dobili bar 5 komada.:D

Marko93
19.1.2010, 12:58
Nikad, cim "Maratonci..." nisu dobili bar 5 komada.:D

Pa cek, kako to ide, jel ulaze i strani filmovi u konkurenciju?

Iris
19.1.2010, 13:59
Naravno, kao nominovani za najbolji film sa stranog govornog područja (Academy Award for Best Foreign Language Film (http://en.wikipedia.org/wiki/Academy_Award_for_Best_Foreign_Language_Film)). Ova kategorija postoji od 1947. godine. To je jedini Oskar koji film sa ne-engleskog govornog područja može da osvoji.

Koliko vidim, Jugoslavija je nominovana (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Academy_Award_winners_and_nominees_for_Bes t_Foreign_Language_Film) 6 puta, ali nikad nije osvojila nagradu. I ne, Maratonci nikada nisu bili među nominovanima. Ne verujem ni da bi stranci shvatili film.

--ComputerBoy--
19.1.2010, 15:07
-Pesma: Sve, sve, samo ne kenjkava baladica od kenjkave Selin Dion;

Da li si svestan da si upravo nagrdio jednu od najlepsih pesama svih vremena. Kenjkava baladica?! :eek: Ovo vredja zdrav razum.

Luka.zip
19.1.2010, 15:41
Da li si svestan da si upravo nagrdio jednu od najlepsih pesama svih vremena. Kenjkava baladica?! :eek: Ovo vredja zdrav razum.
Verovatno i zaplaces kad je cujes... http://geosoft.uuuq.com/skmonkey/smilies/facepalm.png

Red Dragon
19.1.2010, 15:52
Koliko vidim, Jugoslavija je nominovana (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Academy_Award_winners_and_nominees_for_Bes t_Foreign_Language_Film) 6. puta, ali nikad nije osvojila nagradu.
Eh, kad "Bitka na Neretvi" '69 nije uspela... a film se gledao od Francuske do Kine i Japana...

I ne, Maratonci nikada nisu bili među nominovanima. Ne verujem ni da bi stranci shvatili film.
Slazem se. Neka jednostavnija drama, blesava komedija u stilu "Mi nismo andjeli 2" ili neki (akcioni) triler bi mogao da prodje. "Neretvu" nema sanse da ponovimo, nemamo te pare.

RUSuper
19.1.2010, 15:53

Za takve stvari postoje dokumentarci,film koji bi pokazivao samo katastrofu Titanica,sta je ko radio u tom trenutku i te fore ne bih prosao dobro tek,a cak i u ovoj ljubavnoj melodrami ima tih scena.Mislim da vi ljudi malo preterujete kad pocnete da pricate kako ima hiljade boljih filmova od(u ovom slucaju) Titanica.Pokusavate u nekim nadprosecnim filmovima da nadjete nesto na foru:"Wow ovo je toliko extra...".Gledajte na stvari malo prostije bez pokusaja da se napravite nekim covekom koji vidi nesto u tome sto drugi ne vide.Mozda oskar nije merilo kvaliteta pa opet dosta njih(a ja medju njima) smatramo da lotr i Titanic zasluzuju 11 oskara.Licno mislim da lotr mozda zasluzuje nesto ispod 10 oscara,nije sve tako sjajno u tom trecem delu,1. mi se svidja vise,ali nvm.Mislim glupo je reci da oscar nije nikako merilo kvaliteta,to sto tamo nema nasih filmova to je neka druga prica,kakva smo drzava i ne zasluzujemo da nas ubacuju u sve te nominacije i sajtove kao PayPal,Amazon i ta cuda.....Mislim da "Mi nismo andjeli 1/2/3" moze da pokupi vise oskara nego lep deo filmova,ali sta da se radi kad nas,eto kao sto rekose, samo 6 puta nominovali za oscara........

Nash Knight
19.1.2010, 17:52
Verovatno i zaplaces kad je cujes... http://geosoft.uuuq.com/skmonkey/smilies/facepalm.png

Ja zaplacem svaki put. A moje kuche pocne da zavija. :D

miša topola
19.1.2010, 18:51

Kao i LOTR ;)

DylaN
19.1.2010, 20:20

Kako se zove taj film?

RUSuper
19.1.2010, 21:01
Takodje jos nesto sto je bitno,mi na filmove gledamo drugacije,ono sto je nama tipicno americko go*no,amerima je ustvari nesto kao za nas neki prosecni domaci film,dok nesto sto je za nas prosek(a da je njihovo delo),njima ce biti spektakularno dobro :opanachke

anded zombi leš!
19.1.2010, 21:47
Takodje jos nesto sto je bitno,mi na filmove gledamo drugacije,ono sto je nama tipicno americko go*no,amerima je ustvari nesto kao za nas neki prosecni domaci film,dok nesto sto je za nas prosek(a da je njihovo delo),njima ce biti spektakularno dobro :opanachke

Uh... sve i da imam četvorojezgrani proc umesto zakržljalog mozga ne bih mogao da ispratim ovo:D

RUSuper
19.1.2010, 22:12
Pojasnicu ti :kreza:
Nama sr@nje=Amerima prosecno
Nama prosecno=Amerima extra

gledamo samo njihove filmove,za nase vazi:

Nama dobro=Ameri nece shvatiti
Nama odlicno=Opet nista nece shvatiti

Mislim da je dosta jasnije sada :icon_scra

Equilibrium
20.1.2010, 0:09
A sta cemo da radimo sa americkim filmovima koji su nama ekstra :confused:

Bokile
20.1.2010, 0:13
A sta cemo da radimo sa americkim filmovima koji su nama ekstra :confused:

U tom slucaju otici cemo kod psihijatra da se samopregledamo...

M1L0SH
20.1.2010, 0:25
Bre ja licno prezirem i Titanic i Perl Harbur i sve tome slicno ....
Dakle opshta katastrofa, pogibija, ljudi vrishte, panice gaze jedni druge, spashavaju gole zivote. Ali najbitnije auotoru filma je ljubavna melodrama .... Ma daj kako to ljubavna drama u prvi plan a Titanik najveca katastrofa u moreplovstvu ikada u pozadini toga .... Bash mu je mesto za ljubavnu pricu ... Ocigledno imaju pobrkane prioritete .... Ko da navucesh gace preko pantalona ... a da imaju oni i takve.

Mislim glupo je reci da oscar nije nikako merilo kvaliteta,to sto tamo nema nasih filmova to je neka druga prica,kakva smo drzava i ne zasluzujemo da nas ubacuju u sve te nominacije i sajtove kao PayPal,Amazon i ta cuda.....

Nalazim da je to uvredljivo
Citiracu nekog poznatog: "I find your lack of faith disturbing"

Mislim da "Mi nismo andjeli 1/2/3" moze da pokupi vise oskara nego lep deo filmova,ali sta da se radi kad nas,eto kao sto rekose, samo 6 puta nominovali za oscara........

Mi nismo andjeli je jeftino djubre i plagijat narocio drugi deo. A treci se tek srozao .... Dakle gledao sam (delimicno) neki Americki film na potpuno istu foru. Toliko da su i neke recenice iste ... Tatica shvata da mu je cerka odrasla onda je uhodi odbija neprikladne udvarace i bla bla bla vrhunska pomijara .... Kao i ostali delovi mozda je samo prvi deo originalan ali mi se ne svidja ne shvatam zashto bi takav humor dobio oskara da nece i zlatnog lava ili neshto slicno ....
A treci deo me previshe asoscira na ono "pick of destiny" prodao dushu djavolu za djavolski dobru muziku koja u ovom nashem slucaju treba da bude neki ex-yu rock itd. Onda taj fazon menjaju tela itd. vec vidjen u Americkim "komedijama" itd. itd.
Koliko god da se meni film ne svidja nije za oskara .... Valjda otkud znam za shta sve Ameri daju tu figuricu ....

Oskar je merilo kvaliteta za Americki film koji je previshe komercijalan i pravljen samo sa ciljem da namlati shto vishe para .... Nema tezinu kao nagrade za umetnicki film i ne kaze se to zbog toga shto nisu nominovani Srpski filmovi .... To kazu i drugi Evropski kriticari filma ... Ukratko Holivud shtancuje filmove ko u fabrici i zato ne valjaju. Onda recimo neke umetnicke filmove ja ne razumem i ne svidjaju mi se a dobijaju silne nagrade. Recimo Kustrurica koji je u svetu toliko cenjen ali mi se njegov film ne svidja pa nek je sto puta Srbin ....

Bokile
20.1.2010, 0:34
Film koji je nazvan najboljim u istoriji ne pije vodu kod srpskog zivlja, imamo dobre filmove kao sto su:"Maratonci trce pocasni krug","Zikina dinastija","Sabirni centar", i lose kao sto su:"Svemirci su krivi za sve", i ostali da ih sada ne nabrajam...
Film koji je trenutno aktuelan ovde "Titanik",je apsolutno glup film sa pozajmljenom pricom,dobrom kompjuterskom animacijom,odlicnim glumcima koji se trude da film ne propadne, licno bih vise voleo da glavnu ulogu ima Chuck Norris ali to je vec druga prica.
Elem, da se vratim na film, film se moze skrpiti u sat vremena, 1 sat, dobro ste procitali. Na pocetku filma kazu da je "nepotopiv", ali ipak gledamo kako tone citava 2 sata ako zanemarimo ostalu pricu koja se nekako uklopila u onaj dodatni 1 sat, i dvoje ljudi iz razlicitih klasa koji se da li od dosade ili manjka heroina zaljube na brodu, pa cak i imamo scenu seksa u palubi broda, prljavi cobanin se 'vata sa bogatasicom... Ovde neko nije gledao "Grand produkciju" od pisaca scenarija, da su imalo pazili na casu shvatili bi da Leonardo nema Air Max i to tako ne moze...
I sami smo svesni cinjenice da na svetu ima vise zena nego muskaraca,i da se isto tako zna kome se svidjaju ovakvi filmovi, pogadjate zenama, i tako dolazimo do ciljne grupe, zene vec u drugom satu cmizdre dok njihov decko mora da se slozi da je film "ekstra" kako bi kod kuce jos jednom "dobio" u krevetu...

Neko rece da je 10 oskara dobio slucajno a onaj 1 zarad efekata u filmu, ja to potpisujem i ostajem iza svog malog review-a...

Kome treba pravopis kad je tu Avatar...

RUSuper
20.1.2010, 0:36
Sad da ja opet ne filozofiram,samo cu da kazem da se slazem sa tobom za Kusturicu :opanachke sem Crna macka,beli macor ja i ne gotivim bas njegove filmove.

caine
20.1.2010, 0:41
Pokusavate u nekim nadprosecnim filmovima da nadjete nesto na foru:"Wow ovo je toliko extra...".Gledajte na stvari malo prostije bez pokusaja da se napravite nekim covekom koji vidi nesto u tome sto drugi ne vide.
To što ti ne vidiš to što drugi vide samo znači da nisi gledao dovoljno filmova. Bez uvrede, govorim iz sopstvenog iskustva. Da bi umeo da prepoznaš kvalitet moraš neki malo duži vremenski period da gledaš filmove. Titanik se po ničemu ne izdvaja iz mase ljubavnih melodrama (dobro, možda ima lepše efekte :D), ok je što tebi omiljeni film, nemam ništa protiv, ali tvrditi da je objektivno mnogo dobar je besmisleno, jer film realno nema nekih kvaliteta (čak ni ti, kome je to jedan od omiljenih filmova, nisi naveo nijedan).

DeCoy
20.1.2010, 0:43
(čak ni ti, kome je to jedan od omiljenih filmova, nisi naveo nijedan).

Kako nije naveo nijedan??? A 10 Oskara :kreza:

Iris
20.1.2010, 1:28
To što ti ne vidiš to što drugi vide samo znači da nisi gledao dovoljno filmova.

Čak ne mora ni da pogleda veliki broj filmova da bi se postavio kriterijume, posebno ako ima nekoga ko će ga uputiti u svet filma i dati mu neke kvalitetne predloge. Ja lično nikada nisam išla na kvantitet već na kvalitet, pa iako nisam odgledala puno filmova u životu (u poređenju sa drugima), imam sjajne ortake koji imaju još bolje roditelje, koji su imali šta da mi preporuče i daju da gledam... Bez njih nikad ne bi čula za Kurosavu, nikad ne bi pogledala film iz klasičnog doba film noir-a, čula za Hičkoka, zlatno doba vesterna, saznala za Gibli studio...

Verovatno smo mi stariji malo povlašćeni, imali smo takođe i veću kilometražu i bolju ponudu. Recimo, Kinoteka je nekada bila bioskop u kome ste mogli da pogledate izuzetna ostvarenja, u rasponu od vremena nemog filma do godina FEST-a kada se na tom festivalu još moglo i pogledati neko kontroverzno ostvarenje. Njihova arhiva bi i danas zadovoljila mnoge filmske sladokusce. A eto, malo ko danas ide da gleda filmove u tom bioskopu, većina je prepuštena na milost i nemilost mainstream ponude blockbuster sr*nja.

Oskar sam po sebi odavno nije kriterijum za kvalitet, ja sam prestala da uvažavam mišljenje Američke Akademije za film još od vremena Šindlerove liste.

Sheridan
20.1.2010, 2:21
Neznam, nisam ljubitelj titanika i kad bih ga ocenjivao na skali od 1 do 5 dobio bi 3+, lep film vizuelno, al predugacak i malo (vise) sladunjav za moj ukus. Sto se tice ostalih i pljuvanja po holivudu tu nemogu da se slozim. Holivud u zadnjih 10 godina nije izdao nista spektakularno, ali filmovi pre toga su genijalni, puno njih. Drugo je sto je odnos dobrih i shit filmova 1:1000, ali svejedno ih ima puno i odlicni su. Drugo sto nevolim kod ljudi koji cesto pljuju po holivudu je sto svi spominju neke alternativne produkcije. Ja to nevolim. Moja starija sestra je zaludjena takvim stvarima i s njom sam se nagledao raznih gluposti. Ona i svi ostali koji imaju veze sa tavim stvarima stalno hvale takve stvari, bitna je ideja... Aman ljudi ideja je pocetak, ali necu gledat nesto sa dobrom idejom i losom realizacijom, nezivi se od ideja:n-cc2: ocu da to bude prava stvar, nista fancy al da valja. NEgo bude dobra ideja, a od filma nista, onda pisi knjige. Isto dive se kadrovima, stilovima ovim, jer se oni jelete razumeju u takve stvari, ja sa obican covek i zaboleme sto je on tu prikazao neku tehniku koja je mozda nova i inovativna kad to ne lici na film nego :n-cc2: ili u mnogo slucajeva:rofl:
Sto se tice neamerickih filmova jako volim rusku i francusku kinematografiju
Ono sto me zanima koji su vama filmovi odlicni? Zanima me recimo od Iris neki top 20 filmova

Iris
20.1.2010, 2:50
Ono sto me zanima koji su vama filmovi odlicni? Zanima me recimo od Iris neki top 20 filmova

Polaskana sam, ali ne bi volela da se tema pretvori u popis top lista... Uostalom, mnoge filmove smo tokom godina preporučivali u ovoj temi (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=1915), pretragom možeš naći dosta toga korisnog - npr. moju listu top filmova sa tematikom vezanom za ratove (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=303522&postcount=787) ;)

Samo ću još dodati da mi je verovatno najdraži film ikad Baraka (http://www.imdb.com/title/tt0103767/). Ideja umesto scenarija, muzika umesto reči, slike umesto zapleta, a sve kristalno jasno i prelepo... Možda nije konvencionalan, ali je jedan od onih filmova koji su na mene najviše uticali tokom godina, koji generalno ima moć da utiče na ljude - što svaki dobar film kao odliku mora da poseduje.

RUSuper
20.1.2010, 15:27
To što ti ne vidiš to što drugi vide samo znači da nisi gledao dovoljno filmova. Bez uvrede, govorim iz sopstvenog iskustva. Da bi umeo da prepoznaš kvalitet moraš neki malo duži vremenski period da gledaš filmove. Titanik se po ničemu ne izdvaja iz mase ljubavnih melodrama (dobro, možda ima lepše efekte :D), ok je što tebi omiljeni film, nemam ništa protiv, ali tvrditi da je objektivno mnogo dobar je besmisleno, jer film realno nema nekih kvaliteta (čak ni ti, kome je to jedan od omiljenih filmova, nisi naveo nijedan).

Pa ne znam bas.........gledao sam poprilicno filmova i u dosta sam shvatio nesto sto ortaci pored mene nisu itd.Naprimer to da oskar i nije neko merilo kvalitet se moze videti po tome sto neki film koji ga zasluzuje ga ne dobije,a ne tako sto ga dobije neki koji "ne zasluzuje".Btw sto se zivota tice,odnosno filmovi gde nije sve dza boom,nasi filmovi i Ruski su jedni od najboljih.Tu je snimljeno ono sto reditelj vidi u zivotu bez nekih preuvelicavanja i to mi se svidja.Primera radi kao sto sam pomenuo u temi za omiljenu seriju probajte da uporedite Rusku "brigadu" i neki Americki film o mafiji.....A opet ce pola sveta reci da je Americki bolji jer je to recimo Hollywood pa ono-ovo.Zaista ste upravu kad kazete da Ameri uglavnom prave filmove na istu foru sa 50 puta sazvakanom pricom sa mnogo nemogucih situacija u filmu koji treba da bar malo podseca na realnost(setih se dela iz transported 2. gde lik skoro da uradio salto sa automobilom i skinuo bombu sa njega zakacivsi je za dizalicu :rofl: )itd,ali u Titanicu nisam osetio ono tipicno americko go*no i svideo mi se vise nego druge melodrame.....Saw mi je takodje odlican zbog nacina ubijanja :dzavo: treba da dobije oskar za nesto na foru "Najbolnija smrt u filmu" :opanachke

anded zombi leš!
20.1.2010, 15:37
Verovatno smo mi stariji malo povlašćeni, imali smo takođe i veću kilometražu i bolju ponudu....

Hmmm... pa, ne!!! Mislim da takva opravdanja danas (i nikada) ne važe. OK, ja nisam u filmove zašao dublje od horora i crtaća (jer me posebno ni ne interesuju), ali se zato jesam iscimao i našao neke retke stripove, muzičke albume, knjige, starije PC igre... Uvek ima starijih ljudi koji su raspoloženi da svoje ljubavi podele sa dečurlijom! A da ne spominjem ultra brze net konekcije koje uglavnom služe za gledanje stupidnih klipova na tubetu u kojima ljudi skaču sa tri metra sebi na glavu! Znači sve je danas na dva-tri klika mišem i nekoliko sati čekanja, tako nije bilo pre! Naslušao sam se toga kako su ljudi pre dvadeset+ godina nabavljali Metal i uopšte rock ploče ('jedan Kreator album i to slušaj tri meseca dok jedan drug iz ulice opet ne ode u Nemačku i ne donese Sodom ili Helloween'), stripove iz britanije... Mislim, i ti si mogla da gledaš tokom osamdesetih, devedesetih (nebitno iz koje si ere... hehehe) razno smeće pa nisi... Pre sam se cimao da eto vršnjacima ponudim nešto drugo (da ne čitaju Grabljivice i ne slušaju Lejdi Gagu) i šta misliš kako sam prolazio? Daš im sve na tacni pa odbiju... kakva bre Kinoteka, Fest i slična cimanja...

holodoc
20.1.2010, 15:42
Nalazim da je to uvredljivo
Citiracu nekog poznatog:
"I find your lack of faith disturbing" "Star Wars" je 1978. godine osvojiš 6 Oskara i bio nominovan u još 4 kategorije (http://www.imdb.com/title/tt0076759/awards) tako da se slobodno može reći da je taj isti čika pun vere u Oskara :D

--ComputerBoy--
20.1.2010, 19:07
Generalno, vi sto pljujete Titanik, vi ne pljujete zbog toga sto je los, nego zato sto vas je smorio. Sad je jednostavno u trendu da pljujete nesto sto se ranije voleli... Ja neke ljude nikad necu razumeti. Hajde, priznajte. Kakva vam je bila reakcija kad ste prvi put gledali film?

RUSuper
20.1.2010, 19:16
Tako nesto sam i ja pomislio,da pre 12 godina taj film je bio nesto novo i odlicno odradjen.Sada posle 12 godina lako je reci da je krs.Mada ima dosta nasih filmova koji i posle 30+ godina su dobri :kreza:

Bokile
20.1.2010, 19:19
Generalno, vi sto pljujete Titanik, vi ne pljujete zbog toga sto je los, nego zato sto vas je smorio. Sad je jednostavno u trendu da pljujete nesto sto se ranije voleli... Ja neke ljude nikad necu razumeti. Hajde, priznajte. Kakva vam je bila reakcija kad ste prvi put gledali film?

Iskreno prvih pola sata sam gledao sa interesovanjem,a onda me je smorilo,a kad je poceo da toneeeeeeeeeee..... nikad kraja

--ComputerBoy--
20.1.2010, 19:27
Da, kad se pojavio, tesko da je neko mogao da kaze da je glup film. Avatar ne valja, Titanic ne valja... Pa sta vi ljudi gledate?! Koji vam noviji film onda valja?

Bokile
20.1.2010, 19:30
Nista ja nemam protiv Avatara,samo Titanika...

VojaM
20.1.2010, 19:53
Ne razumem konstataciju "pljujete film ne zato što ne valja, nego zato što vas je smorio".
Ako je po mom, film koji me smara - ne valja.

Ili možda nisam dobro shvatio šta se podrazumeva pod "smorio me film" u ovom slučaju...

Iris
20.1.2010, 19:58
Pa sta vi ljudi gledate?! Koji vam noviji film onda valja?

Into the wild (http://www.imdb.com/title/tt0758758/), recimo. Ili Crows Zero II (http://www.imdb.com/title/tt1232831/). WALL-E (http://www.imdb.com/title/tt0910970/), naravno! Kontroverzni Religulous (http://www.imdb.com/title/tt0815241), takođe. Toplo preporučujem i britanski FAQ About Time Travel (http://www.imdb.com/title/tt0910554), film koji sam odgledala posle recenzija Sun Tzu-a i Partybreaker-a u Dnevniku gledanja filmova i koji mi se beskrajno svideo...

Eto vidiš - nema da nema :D

--ComputerBoy--
20.1.2010, 20:06
Ne razumem konstataciju "pljujete film ne zato što ne valja, nego zato što vas je smorio".

Pogresno si me shvatio. Mislio sam na to da je sad smor jer je toliko puta prikazivan i davno prevazidjen, te je zato sada smor, a ranije nije bio.

RUSuper
20.1.2010, 20:08
@Iris
Najzad da se slozim sa tobom,WALL-E je ne prevazidjen crtac,bar medju novim crtacima.Odlican je.

DeCoy
20.1.2010, 20:11
Titanic je bio i ostao ženski film. 90% muškaraca ga je svojevremeno gledalo u bioskopu samo zato što je lepša polovina to insistirala. Kameron je pokušao da disaster film ukomponuje sa epskom ljubavnom pričom. Generalno se u svakom filmu katastrofe provlači neka melodrama, ali u ovom slučaju ta melodrama je pojela katastrofu. Ishajpovan film ništa drugo, kao i LotR uostalom.

holodoc
20.1.2010, 20:12
@Iris
Najzad da se slozim sa tobom,WALL-E je ne prevazidjen crtac,bar medju novim crtacima.Odlican je.Zašto je meni Wall-E onda bio smoran do bola? :icon_scra Verovatno zato što nisam navikao da gledam crtani film u kome negde sve do pola ne čuješ nijednu jedinu reč :D

RUSuper
20.1.2010, 20:19
Pa Tom i Jerry nemaju ni jednu rec skoro u crtacu a jedan je od najboljih sto sam gledao.Nu Pogodi (http://en.wikipedia.org/wiki/Nu,_pogodi!)Ruski(SSSR-ov) crtac na foru gore pomenutog TiJ-a,koji ga cak i prevazilazi u dosta navrata i sto se humora tice i drugih stvari.U ova 2 crtaca skoro nema reci,ali su odradjeni toliko dobro da reci nisu potrebne da bi se prikazalo ono sto su autori zamislili.

anded zombi leš!
20.1.2010, 20:32

Gledao sam ga kao klinac i bilo mi je čudno kako to 'brod tako tone':D eto!
Inače, gledao sam ga još jednom kao nešto stariji i... pa ništa... Više sam plakao gledajući The Crow koji mi je dala devojčica u koju sam bio zaljubljen do ušiju... i tako...

RUSuper
20.1.2010, 21:39
Evo ako mislite da Titanic bio "los" kad je izasao kao sto je i sada "los" da pruzim listu filmova koji su u US box office doneli najvise kesa http://www.imdb.com/boxoffice/alltimegross .Inace zanemarili ste oskare kao merilo kvaliteta(u nekom delu sto se toga tice se slazem sa vama).Sad cete da zanemarite i ko je koliko para zaradio itd.Na kraju ce da bude da se merilo kvaliteta za svakog gleda drugacije(sto i jeste tacno :opanachke )

DeCoy
20.1.2010, 22:17
A ukus američke publike je relevantno merilo kvaliteta :D:rolleyes:

vlajo
20.1.2010, 22:21
Koliko vidim, Jugoslavija je nominovana (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Academy_Award_winners_and_nominees_for_Bes t_Foreign_Language_Film) 6 puta, ali nikad nije osvojila nagradu. I ne, Maratonci nikada nisu bili među nominovanima. Ne verujem ni da bi stranci shvatili film.

Podatak jednostavno nije tačan (doduše tačan je za igrani film), Jugoslavija jeste dobila oskara u kategoriji animiranog filma, "Surogat" Dušana Vukotića (http://www.youtube.com/watch?v=xQyKaPQ6Abs&feature=related) je dobio tu nagradu....mislim da sam se skoro setio tog podatka kad sam gledao ovu holivudsku razbibrigu pod istim naslovom. Inače slažem se za "Baraka" da je predivna, ali ne znam da li znate da je svetska premijera tog filma bila u Beogradu i to u bioskopu Jugoslovenske kinoteke, a inače još više od tog filma volim muziku iz tog filma, koju je radio Dead can dance (http://www.deadcandance.com/).

RUSuper
20.1.2010, 22:36
A ukus američke publike je relevantno merilo kvaliteta :D:rolleyes:

Ali i po celom svetu stoji ista lista :D http://www.boxofficemojo.com/alltime/world/ oduzmimo od toga americku publiku i dobicemo ostatak sveta za koji oni nisu culi.........

--ComputerBoy--
20.1.2010, 22:59
U zadnje vreme se zaista film svodi samo na efekte... Identicno kao sa video igrama! Zaista je ta ogromna zelja sta sto brzom zaradom upropastila i jedno i drugo!

Iris
20.1.2010, 23:23
Čim se svodi samo na efekte, to onda nije dobar film, to je dimna zavesa :) I to je američki izum, najnovija pomodnost. Verujem da je ista stvar i kod igara, jedno te isto pa u krug - jedina igra koja me je iole zainteresovala u poslednje vreme je Machinarium, koji su (gle čuda!) radili Česi...

Zbog toga zastupam tezu da se kvalitet u domenu mainstream vizuelne, primenjene umetnosti (bila ona vezane za strip, film ili video-igre) tokom poslednjih 15 godina isključivo može naći VAN granica SAD. Ograđujem se odmah od nezavisne produkcije u Americi pošto njihova ostvarenja do nas mahom ne dolaze, pa ih ne poznajem i ne mogu da ih uzmem u obzir.

Oggy
20.1.2010, 23:23
Pa Tom i Jerry nemaju ni jednu rec skoro u crtacu a jedan je od najboljih sto sam gledao.Nu Pogodi (http://en.wikipedia.org/wiki/Nu,_pogodi!)Ruski(SSSR-ov) crtac na foru gore pomenutog TiJ-a,koji ga cak i prevazilazi u dosta navrata i sto se humora tice i drugih stvari.U ova 2 crtaca skoro nema reci,ali su odradjeni toliko dobro da reci nisu potrebne da bi se prikazalo ono sto su autori zamislili.

Ah, Nu pogodi, koliko sam ja voleo taj crtani :D

RUSuper
20.1.2010, 23:27
Ja ga i danas imam na VHS kasetama,sve epizode sem ove zadnje iz 2006. majka mi snimala kad sam bio klinac oko 4-6 god :opanachke Da zivimo u 80-tim ponudio bih da ti posaljem,ali danas sve moze da se skine na netu :kreza: Inace Nu,pogodi mi je bolji od Tom i Jerrya,nekako sve fore su raznovrsne i skoro nikad se ne ponavljaju sto i nije bas slucaj u TiJ-u

vlajo
20.1.2010, 23:30
Meni je gotivniji bio "A je to" (http://en.wikipedia.org/wiki/Pat_&_Mat) :to_care:

M1L0SH
21.1.2010, 0:25
U zadnje vreme se zaista dobar film svodi samo na efekte... Identicno kao sa video igrama! Zaista je ta ogromna zelja sta sto brzom zaradom upropastila i jedno i drugo!

Pa shto onda kazesh da samo pljujemo sve nove filmove. Novi filmovi su upravo to shto kazesh pa ih zato i plujemo i ne gledamo. Odnosno neki gledaju pa posle govore kako ne valja. Ja sam licno i na osnovu tolikih reklama skontao da je avatar samo napumpan i nije to shto se govori ... Dobro vizuelno jeste ali sve ostalo je shuplje ...

Titanic prvi put kad sam gledao prvi u utisak "odo da povracam". Najbolja scena u filmu je kad onaj dimnjak pada na lika koji pliva u pokushaju da se spase :dzavo: I uglavnom su mi se svideli samo takvi delovi. Mada generalno ja ne podnosim ljubavne filmove i tu dramatiku to je sve za zene ... Ali ne pljujem po filmu samo zato shto se meni nije svideo verovatno ima boljih primera tih ljubavnih melodrama .... I opet se ponavljam ali ne valja da ljubavna prica toliko izadje u prvi plan u takvom filmu ... Mada to je mozda i planski uradjeno devojke neshto cmizdre nateraju mushke da gledaju i eto ti mnogo novca od filma. Dakle film sedi jedan promashena tema :)

RUSuper
21.1.2010, 1:07
1.)Najbolja scena nikako ne moze biti to jer je scena prelamanja broda bar petoduplo bolja.....Ta scena sa cevcugom ce biti dobra u 3D kad izadje film.
2.)Danas skoro u svakom filmu imas foru ljubav i bla bla,cak i tamo gde je sami masakr
3.)Mislim da kad bi se sfokusirao na samu lomljazu broda film nebi trajao ni pola sata,a gledaoce to nebi zadovoljilo,takodje mislim da nema nista zenskog u ljubavnim forama i tako tome....
Necu te ubedjujem da je Titanic dobar film,svako ima razlicite ukuse.Tebi je njesra film i to je ok,meni je odlican i to je sa neke strane ok.
Za avatara.....
bese wega napisao jedan zanimljiv post (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=935186&postcount=3270)
Nece se svako sloziti sa njim,ali bar zbog vizuelne strane film vredi odgledati,a meni je i sam film dobar.Jednostavno volim takve filmove.....

M1L0SH
21.1.2010, 1:26
1.)Najbolja scena nikako ne moze biti to jer je scena prelamanja broda bar petoduplo bolja.....Ta scena sa cevcugom ce biti dobra u 3D kad izadje film.
2.)Danas skoro u svakom filmu imas foru ljubav i bla bla,cak i tamo gde je sami masakr
..........

1. O da da zaboravio odavno gledao ....:)
2. To i kazem preteruje se s'tim
Film ne bi trajao ni pola sata mozda ali kazem moze darugacije vishe tu romantiku uciniti sporednom a lomljavu, masakr i to u prvi plan ... A mislim da sam gledao i filmove bez romantike. Uglavnom moze se i drugacije ali ti holivudski filmovi se drze shablona jer im donosi novac ....

caine
21.1.2010, 15:52
Zbog toga zastupam tezu da se kvalitet u domenu mainstream vizuelne, primenjene umetnosti (bila ona vezane za strip, film ili video-igre) tokom poslednjih 15 godina isključivo može naći VAN granica SAD. Ograđujem se odmah od nezavisne produkcije u Americi pošto njihova ostvarenja do nas mahom ne dolaze, pa ih ne poznajem i ne mogu da ih uzmem u obzir.
Ne slažem se za video-igre. Voliš avanture, a ne sviđaju ti se Grim Fandango, The Moment of Silence, Discworld Noir...? Ne znam dal' igraš zapadnjačke RPG-ove, i tu može dosta toga kvalitetnog da se probere, Torment je ubedljivo najbolje napisana igra od svih koje sam igrao.
Ali i po celom svetu stoji ista lista :D http://www.boxofficemojo.com/alltime/world/ oduzmimo od toga americku publiku i dobicemo ostatak sveta za koji oni nisu culi.........
Većina nikad nije u pravu. :dedica:
Da, kad se pojavio, tesko da je neko mogao da kaze da je glup film.
Ne može film da postane glup iz čista mira, ako je tad bio bolji nego što je sad, onda je to čisto zbog efekata.

--ComputerBoy--
21.1.2010, 15:54
Naravno da moze, ako se mnogo puta prikazivao i ako su svi smorili sa njim.

RUSuper
21.1.2010, 16:07
Odusevim se filmom 300,znaci bude mi jedan od boljih sto sam gledao i odgledam ga 20 puta i smori samo tako te mi sada nije ni medju prvih 20....Sve moze da smori,a kad te nesto smori odmah mislis da je to i gore nego sto je pre bilo.

caine
21.1.2010, 16:10
To ne znači da je glup (loš, nekvalitetan...). Ok, jasno mi je šta si hteo da kažeš... Kad je Titanik izašao bio sam mali, a čak ni tad mi se nije dopao, nikad nisam voleo melodrame (u to doba sam se ložio na Švarcenegera :n_klanja:).

RUSuper
21.1.2010, 16:16
Terminator,Terminator 2 :opanachke
Btw cak i to su James-ovi filmovi kao i Titanic i Avatar koji za nasu publiku ispadne prosecan.....:rolleyes:

Iris
21.1.2010, 20:36
A da ja lepo pobrišem sve postove sa ove strane i nastavimo dalje k'o da se ništa nije desilo? :mad:

Očekujem argumentovanu raspravu korisnika foruma, filmofila, i neću praviti pitanje ma koliko da je subjektivna, ali ne dozvoljavam prepucavanje vas nekoliko o tri filma u krug. Eno vam Brbljaonice ako hoćete da drvite bez kraja i konca, šu!

RUSuper
21.1.2010, 20:38
Pa i ne mora bas cela strana.... :icon_scra
Eto obrisao sam i ja poruku da ne bude bas spam tema,bilo bi bas bedak.

anded zombi leš!
21.1.2010, 21:06
Obrisao sam.... zaista je bilo nepotrebno! RU izvini! ;)

Elem, ovde je bilo priče o domaćim filmovima, njihovim nominacijama za oskara i tako... Nazovite me nacionalistom koji veruje u teorije zavere, ali ja sam duboko ubeđen da srpski film može da dobije oskara jedino ako je o žločinima nad albancima, bošnjacima i eventualno jevrejima...

Auror
21.1.2010, 21:28
Ah, Nu pogodi, koliko sam ja voleo taj crtani :D

Uh gledao sam ga i ja kao mali tamo nedje 1995-1997. Nekako mi je onaj crtez suvise jednostavan i sumoran, pamtim da sam bio uvjek neraspolozen posle gledanja i muzika u crtanom mi je malo naporna za manju djecu. Crtani jeste dobar, ali na mene nije ostavio mnogo pozitivan trag.

Sheridan
21.1.2010, 21:47
Ocemu je sad ova tema posto se pocetni smisao davno izgubio?

Pogledao sam Baraku i veoma dobar film, nebi rekao da je neznam sta, ali je svakako prosvetljujuc u nekoj manjoj meri. Gledajuci ga mislim da sam shvatio u cemu je problem. Mnogi koji pljuju Holivud imaju sasvim drugacije shvatanje filmo od onih koji ga vole. Drugim je film samo zabava dok je prvima nesto vise.
Slazem se da u zadnjih 10 godina nije izaslo nista posebno u Holivudu, ali zar se bas nikom ne svidjaju Pirati s Kariba meni su svi filmovi veoma dobri i iako ga stancaju kao seriju svejedno mi je veoma dobar i zabavan.

Iris
21.1.2010, 22:11
Malo smo skrenuli sa pravca, ali vraćamo se :)

Mislim da nije problem u Holivudu kao takvom, već u činjenici da se od filma poslednje decenije i kusur očekuju samo pare. Ne mislim da bi svaki film trebao da bude pravo malo umetničko delo, naprotiv, ali ako su rešili da ih prave isključivo zarad novca, sputavajući svaki vid kreativnosti i inovativnosti (osim usavršavanja CG efekata) - što se onda uopšte trude? Gluma, scenario i režija uopšte više ne bi trebalo da postoje kao kategorije, o Oskaru i da ne pričamo... mislim da su trenutno u filmskoj jedini kreativci - kaskaderi i njihovi koordinatori ;)

Sheridan
21.1.2010, 22:23
Bio sam ozbiljan o cemu se raspravlja u ovoj temi?
I zasto ste svi takvi apsolutisti, ili su filmovi odlicni ili su toliko losi da verovatno treba da placemo, jer smo ih uopste gledali. Nenapisa nista o piratima

RUSuper
21.1.2010, 22:23
Postoje tu i mnoge druge nagrade sem oskara,ali po meni je oskar najprestiznija.Malo je glupo sto filmovi koji nisu na Engleskom jeziku ne mogu da se takmice u punoj snazi a mogu da budu nominovani samo za jednog oskara.Ima dosta filmova koje su prave hollywood kopije samo iz neke druge zemlje sa uglavnom ne poznatim glumcima i zasluzuju oskara vise nego veliki broj Hollywoodskih filmova.Ne znam bas da se setim sad nekog sto dosta lici na hollywood filmove,mozda samo "nocna straza" (http://www.imdb.com/title/tt0403358/)(nas prevod za naziv)

Iris
21.1.2010, 22:44
Bio sam ozbiljan o cemu se raspravlja u ovoj temi?
Kako si je ti shvatio?
Ne rece nista o piratima

Najbolja muzika komponovana za film u poslednjih oho-ho, i to od strane potpunog anonimusa (Klaus Badelt). Ingeniozni Johnny Depp. Sjajni Lee Arenberg.

RUSuper
21.1.2010, 23:01
behind the scenes (http://www.youtube.com/watch?v=3sQnyrlX5vQ) sto se spec efekata tice za PotC.
@Iris
Mislis na muziku u ovom gore linku na pocetku ili onu drugu sto ima u filmu,ako mislis na ovu prvu slazem se sa tobom :D

Sheridan
21.1.2010, 23:26
Rasprava onih koji ne vole komercijalne filmove i onih kojima ona ne smeta dokle god su filmovi zabavni, uz dozu nepotrebnog pljuvanja i apsolutizma (neko rece da LOTR ne valja i slazem se ako gledas u odnosu na knjigu, ali ako ga posmatras samo kao film maestralan je iako ima mana).

miša topola
26.1.2010, 17:33
Film godine:
Tamo i ovde
Turneja
Beogradski fantom

Serija godine:
Ranjeni orao
Jesen stiže, dunjo moja
Ono Kao Ljubav
Bela lađa
Selo gori..

Glumac godine:
Ivan Bosiljčić
Milan Gutović
Sergej Trifunović

Glumica godine:
Sloboda Mićalović
Marijana Karanović
Nataša Ninković

Izvor: Dnevne novine Blic

Wolverine
26.1.2010, 17:34
Slazem se sa Iris da filmovi sa druge strane Atlantika nemaju bas sjajne predstavnike po pitanju kvaliteta, posebno u zadnjih 15-ak godina. Posteno, jeste li gledali dobar triler od The Usual Suspectsa ili npr. LA Confidential? I ako postoji kvalitet ne dolazi sa zapadne strane, sigurno. Britanci, sa druge strane, kad ne ekranizuju dela iz XIX veka, daruju nam mnogo dobre trilere prozete njihovim istancanim smislom za komediju (Snatch i ostali radovi izvesnog Gaja :)) koji je sudeci po razumu, mnogo puta bolji od americkog (sve je svedeno ili na neki produzeni sitcom ili na klasicne sale koje ukljucuju fizicke smicalice koje vise nisu ni deci smesne). Therefor, recent American mainstrem cinematography, my dear friends, sucks. Big time.

Edit:
Ivan Bosiljcic je sramota za nasu kinematografiju. Mija Aleksic, Bata Stojkovic, Zoran Radmilovic i ostali clanovi srpske legendarne glumacke "postave" se zbog nazivanja gorepomenutog glumcem, prevrcu u grobovima....

RUSuper
26.1.2010, 18:03
Ja bas volim Hollywood filmove,odnosno omiljeni mi dolaze iz Hollywooda.Saw,Titanic,Avatar(odusevio me nacisto),Phenomenon(Jedan od retkih filmova gde sam tako reci pustio suzu). Ne vidim zasto bi nasi filmovi bili 100x bolji,samo jer u svakom filmu reziseri snimaju ono sto vidimo u zivotu pa slika izgleda neverovatno realna? Pff dosadno. Da,Ameri cesto preteraju sa tim kerefekama kao paljenje 5000 metkova u jednog lika a ovaj trci od njih i nista mu ne bude i sve te fore,ali ima dosta filmova koji nisu toliko losi. Naravno da volim i nase filmove i to dosta njih,ali nisu mi najbolji filmovi nasi.Inace Avatar me odusevio potpuno,svidja mi se vise nego bilo koji drugi film iako je prica prezvakana(sa novim elementima). Nekad sam voleo i Bollywood filmove,ali to je bilo kad sam bio klinac,sad ne vidim nista zanimljivo u njima......

Iris
26.1.2010, 18:03
Ivan Bosiljcic je sramota za nasu kinematografiju. Mija Aleksic, Bata Stojkovic, Zoran Radmilovic i ostali clanovi srpske legendarne glumacke "postave" se zbog nazivanja gorepomenutog glumcem, prevrcu u grobovima....

Ko je Ivan Bosiljcic?! :icon_scra

Nekad sam voleo i Bollywood filmove,ali to je bilo kad sam bio klinac,sad ne vidim nista zanimljivo u njima......

A šta si i video zanimljivo u njima in the first place? Može neki mali pregled, da se tema ne pretvori u "ja volim ovo, a ne volim ono" i nema ni zašto ni zbog čega.

Wolverine
26.1.2010, 18:05
Ko je Ivan Bosiljcic?! :icon_scra
Igra glavne muske likove serija Ranjeni Orao i Greha njene snajke....

Iris
26.1.2010, 18:06
Srećom pa ne gledam domaće serije ;)

Wolverine
26.1.2010, 18:10
Ni ja, al gledaju roditelji... Prodjem nekad pored TVa, pa mi lepo doticni ubrza rad digestivnog trakta...

Iris
26.1.2010, 18:25
Ah, prednosti života van porodičnog gnezda: sam biraš TV kanal koji želiš da rominja u pozadini, dok si za kompom :a_whistli;)

Eto i te sumanute disproporcije - roditelji koji prate naše i uvozno sredstvo za đubrenje, pardon - porodične serije, i mlađe generacije koji se uglavnom istih gnušaju (ne računam ženski rod mlađi od 18 godina, kojima je to uglavnom hrana za glavu). Te serije su namenjene domaćicama i penzionerima, pa njih razumem, ali da se svi lepe na iste kao muve na ... !

I ne, nećemo sad da razvezemo priču o kvalitetu serija na TV-u!

caine
26.1.2010, 21:08
Britanci, sa druge strane, kad ne ekranizuju dela iz XIX veka, daruju nam mnogo dobre trilere prozete njihovim istancanim smislom za komediju (Snatch i ostali radovi izvesnog Gaja :)) koji je sudeci po razumu, mnogo puta bolji od americkog (sve je svedeno ili na neki produzeni sitcom ili na klasicne sale koje ukljucuju fizicke smicalice koje vise nisu ni deci smesne).
To je tvoje mišljenje, mani da ga uopštavaš. Meni, na primer, su sitcomi sve smešniji i smešniji (ima dosta onih koji se ne oslanjaju na fizičke smicalice), a nalazim i dosta novijih američkih komedija koje su mi dobre (Idiocracy). Doduše, ne sviđa mi se ovaj novi Seth Rogen talas, ali nije to sve...

Ako u trilere spadaju i krimići, misterije, itd. (a mislim da bi trebalo), onda sam gledao dosta dobrih od LA Confidentiala: Kiss Kiss Bang Bang, The Lookout, The Good German (ovaj je omaž film noiru), The Village, Phone Booth, The Mist i 1408 (ekranizacije knjiga Stivena Kinga)... Mrzi me da pišem za svaki zašto je dobar, poenta je da ima dobrih ''trilera'' u zadnjih 5-6 godina (my two cents), pa koga zanima, može da pogleda...

Wolverine
27.1.2010, 0:22
To je tvoje mišljenje, mani da ga uopštavaš. Meni, na primer, su sitcomi sve smešniji i smešniji (ima dosta onih koji se ne oslanjaju na fizičke smicalice), a nalazim i dosta novijih američkih komedija koje su mi dobre (Idiocracy). Doduše, ne sviđa mi se ovaj novi Seth Rogen talas, ali nije to sve...

Ako u trilere spadaju i krimići, misterije, itd. (a mislim da bi trebalo), onda sam gledao dosta dobrih od LA Confidentiala: Kiss Kiss Bang Bang, The Lookout, The Good German (ovaj je omaž film noiru), The Village, Phone Booth, The Mist i 1408 (ekranizacije knjiga Stivena Kinga)... Mrzi me da pišem za svaki zašto je dobar, poenta je da ima dobrih ''trilera'' u zadnjih 5-6 godina (my two cents), pa koga zanima, može da pogleda...

Jao zaboravio sam za ovo remek-delo! :) Al' to je Downey, to je druga prica!

Iris
29.1.2010, 15:45
Dodeljene su i godišnje nagrade (http://www.rts.rs/page/magazine/sr/story/411/Film/466151/Srpski+kriti%C4%8Dari+dodelili+nagrade.html) nacionalne sekcije međunarodne federacije filmskih kritičara (FIPRESCI Srbija (http://www.sfipresci.org/)).

Još:

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/dzet_set_svet/story/98403/+Nagrade+udru%C5%BEenja+filmskih+kriti%C4%8Dara+Fi presci+Srbija.html

http://www.yellowcab.rs/sr/magazine/vesti/filmovi/story/567/Nagrada+Fipresci+Srbija+za+film+%22Obi%C4%8Dni+lju di%22.html

Ghost
29.1.2010, 21:31
film godine:
Tamo i ovde
turneja
beogradski fantom

Ове остале нисам гледао па нећу коментарисати, али београдски фантом? Да, одглумљене сцене су добре, али то је то. Интервјуи са учесницима су досадни, нема никакве нарације, а снимци на почетку и крају филма о Титовој посети Куби су непотребни. Као документарац је испод просека, а као филм се не може представљати јер он то није.

mvasic
2.2.2010, 16:54
Jedan od najboljih filmova koje sam gledao ikad. SF, bez efekata, bez velikih imena...

The Man from Earth (2007)

http://www.imdb.com/title/tt0756683/

Americki film, ali nezavisna produkcija. Problem sa holivudskim filmovima nije u to me sto su Ameri "glupi", nego je svaki od tih filmova preduzece kome je cilj da donese profit investitorima. S toga se uvek obrati paznja za koju ciljnu grupu je film, sta ta grupa hoce da vidi, sta nece da vidi, i ide se na sigurno. Mali rizik, ali sigurna dobit.

Americka nezavisna scena je fantasticna, osim gore navedenog filma, podseticu na opus Kevina Smita, zatim Fargo....