Prikaži potpunu verziju : Cooler Master Hyper 212 Plus
Kakav je ovo kuler? Znam da je model bez '+' u rangu sa Vendettom II, ali ovaj nikad nisam video. Treba mi da hladi proc iz profila jer je BOX poceo da drnci nekontrolisano. A mozda cu i da ga kloknem na 3.6ghz.
Kuler je odlican, svaka preporuka.
Kod mene Core i7 920 na defaultu drzao na 20 stepeni, a ovako klokovan na 3.46GHz drzi na 27 stepeni, a temperatura i pod najvecim oprterecenjem ne prelazi 36 stepeni.
Mozda je mana to sto je povelik, pa ces morati da vadis maticnu plocu da bi postavio nosac za njega.
Pa čekaj zar jedina razlika između modela sa i bez oznake "Plus" u tome što ovaj "Plus" može da se montira na i5/i7. A "običan" 212 ne dok se ne dokupi odgovarajući braket dok se uz plus on dobija u pakovanju...
+ bi trebalo da bude i nesto tisi u odnosu na stariju verziju.
Pa čekaj zar jedina razlika između modela sa i bez oznake "Plus" u tome što ovaj "Plus" može da se montira na i5/i7. A "običan" 212 ne dok se ne dokupi odgovarajući braket dok se uz plus on dobija u pakovanju...
Ni blizu. Hyper212 ima obicnu bakarnu bazu, Hyper 212+ ima HDT. 212 ima dva razdvojena rashladna tela, 212+ ima jedno. 212 ima obican 3-pinski ventilator, 212+ ima PWM ventilator.
Sve u svemu, 212+ je bolja kupovina.
Ni blizu. Hyper212 ima obicnu bakarnu bazu, Hyper 212+ ima HDT. 212 ima dva razdvojena rashladna tela, 212+ ima jedno. 212 ima obican 3-pinski ventilator, 212+ ima PWM ventilator.
Sve u svemu, 212+ je bolja kupovina.
Nisam proverao, ali verujem da jer tačno to što si napisao. Tako da sve u svemu nema šta da se dvoumi kada je u pitanju kupovina.
Uzeo sam kuler, al' ga nisam jos raspakovao(i verovatno necu da stignem do veceras). Sutra cu da merim temperature pa cu da okacim ovde:D.
Uh.. Samo nemoj da otkidas procesor sa nekim vecim OCom.. Hyper 212+ je prilicno cool za C2D i neki manji OC kvadova,ali za nesto vise kod C2Q procesora nije. Samo da dodam da je meni kroz ~3 meseca otisao lezaj na fanu :kreza: Baza je u startu prilicno ravna,ali malo poliranja nije na odmet ;)
^
Stradao ti lezaj na 212+? Mora da bas nisi imao srece, blade ventilatori su se bas dobro pokazali.
Nemanja NS
14.1.2010, 20:48
A gde stoji taj cooler po odnosu hladjenje/buka sa Vendettom 2?
Pitam, jer sam se nameracio na Osvetu, al je Al** vise nema, a ovog mogu da nabavim po, hmmm, beneficiranim cenama?
Pozz!
Buka nece biti problem ako se ne bavis nekim zescim OC-om. Ima PWM ventilator, i buka ce biti uvek u pristojnim granicama. Hard ce biti mnogo bucniji od tog kulera.
A gde stoji taj cooler po odnosu hladjenje/buka sa Vendettom 2?
Pitam, jer sam se nameracio na Osvetu, al je Al** vise nema, a ovog mogu da nabavim po, hmmm, beneficiranim cenama?
Pozz!
Ako ne zuris, sacekaj desetak dana i proveravaj WinWin-ov sajt i kad naleti Vendetta 2, ti naruci.
Tako sam i ja. Danas sam uspeo da rezervisem Vendettu, jer je neko iz Nisa povukao rezervaciju, a ja sam iz Kragujevca :)
Povezani su sa svim ostalim WinWin radnjama u Srbiji i magacinom iz Cacka. Ako negde ima, oni odatle vuku robu i dolazi kod tebe.
A, mozes i Cooler 212+ da uzmes. Ako mi ne stigne Vendetta iduce nedelje, uzimam Cooler + ili Cooler N520. Videcu jos.
Uzimaj Vendettu. Meni je stigla i dobra je :opanachke
Nije ni 212+ za potcenjivanje.. Tu su oni negde po performansama s tim sto 212+ zauzima manje mesta u kucistu.. No on je vec nabavio CM tako da od V2 nista :)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.