PDA

Prikaži potpunu verziju : Slanje novca

Schnak3
13.1.2010, 17:18
Zanima me koji su sve nacini slanja para iz Amerike u Srbiju, kao i koliko od tog novca banke uzmu. Znam za cek.

MG-RAY
13.1.2010, 17:42
Wire Transfer / MoneyGram / WesternUnion / Uplata na karticu, ako je podrzano.

Nisi bas specifirao tacno sta zelis, tako da ne mogu vise od ovoga da ti pomognem...

Schnak3
13.1.2010, 22:53
Veliko Hvala :) (ne vidim nesto dugme za to :icon_scra)

Procice i Wire Transfer :)

Nakon malo guglanja, za sve gledaoce ove teme, zasnao sam ovo: Konkretno, ukoliko u inostranstvo transferišete iznos do 2.000 €, najmanju proviziju će Vam naplatiti Alpha banka i Poštanska štedionca (300 din). Nešto skuplje ovu uslugu naplaćuju Komercijalna banka, Banca Intesa, Erste banka i Vojvođanska banka (400 din.), dok ostale banke za ovu uslugu naplaćuju značajno veće provizije koje se kreću od 500 do 1.200 dinara

http://www.kamatica.com/istrazivanja/55/transfer-novcaKomercijalna
0,35%, min. 200 din., max 2.400 din.

Banca Intesa
0,25%, min. 300 din., max 40.000 din., do 100€ bez naknade

Raiffeisen banka
0,40%, min. 300 din.

Meridian banka
0,12%, min. 250 din.

holodoc
13.1.2010, 22:55
A najjeftiniji način ti je kombinacija Moneybookersa i bilo koje priznate Internet kartice (može i klasična devizna debitna ali ne preporučujem) :) Prenosi su momentalni i uz veoma veoma malu proviziju.

Schnak3
13.1.2010, 23:00
Taman da pitam, koje sve vrste kartica postoje? Hteo bih Visa Internet sa opcijom da koliko para ja uplatim, toliko da bude tamo (i da imam opciju za MoneyBookers, ili Wire Transfer).

holodoc
13.1.2010, 23:27
Taman da pitam, koje sve vrste kartica postoje? Hteo bih Visa Internet sa opcijom da koliko para ja uplatim, toliko da bude tamo (i da imam opciju za MoneyBookers, ili Wire Transfer).Joj pretraži malo forum jer je bilo toliko puta priče o tome :(

yeya
5.5.2011, 15:40
Neću da otvaram novu temu...nego evo ovde ću vam obrazložiti moj problem koji traje već neko vreme... Ljudi, imam ogroman problem sa transferom novca iz USA u Srbiju. Budući da mi nemamo PayPal, a oni ne mogu da šalju novac preko Moneybookers-a, nigde van Amerike, problem je postao skoro pa nerešiv. Prvo smo, naravno, pokušali transfer preko banke, što direkt, što online, međutim dobili smo poruku koja se odnosi na moj račun u Srbiji, a ona glasi: "beneficiary bank states beneficiary account not held". Ljudi iz Intese ne znaju šta je problem niti kako da ga reše..Dalje, pokušali smo preko http://home.ingdirect.com/ ali dobili smo odgovor da je moj IBAN predugačak i da transfer ne može biti obavljen. Provizija preko WesternUniona je oooogromna i to nam se nikako ne isplati.. Da li neko ima rešenje za vaj problem?? Tražila sam odgovor na ovo pitanje svuda po netu i nisam ga našla, iako postoji mnogo poruka sa ovom tematikom. I još nešto..našla sam neki sajt koji se bavi tranferom novca iz USA ka SR (to je ovo: http://www.axiomatravel.com/money-transfer.html ), ali nešto mi ne uliva poverenje, ne znam zašto..da li je neko probao i ovaj način? Hvala unapred na svim odgovorima!