PDA

Prikaži potpunu verziju : XP čišćenje


Diego Milito 22
13.1.2010, 13:06
instalirao sam XP pre oko 2 godine,i od tada mi se nakupilo mnogo ''djubreta'' na kompjuteru i on mi radi veoma sporo,pa me zanima postoji li neka mogucnost da vratim XP u normalu a da ne reinstaliram windovs i ne gubim podatke (jer imam dosta vaznih podataka).

Picard
13.1.2010, 13:15
Mozes malo da pocistis CCleaner-om, da defragmentujes hard...
Koliki ce biti dobici, ne mogu da pracizitam, mada nemoj da ocekujes nesto spektakularno.
Mogao bi da instaliras i TuneUp 2010, kazu da je dobar za starije instalacije Win-a koje su svasta vremenom pokupile. :)

Diego Milito 22
13.1.2010, 16:40
A jeli problem reinstalirati windows i moze li kako da se reinstalira a da ostanu neki programi i podatci koje bi hteo da sacuvam.

miša topola
13.1.2010, 16:41
Možeš da sačuvaš podatke ako ih prebaciš na drugu particiju D ili E.

flamingos
13.1.2010, 20:32
A jeli problem reinstalirati windows i moze li kako da se reinstalira a da ostanu neki programi i podatci koje bi hteo da sacuvam.

jedan savet,nakon sto reinstaliras sistem a prethodno bekapujes sve vazne podatke na drugu particiju dvd ili bilo koji skladisni medij,obavezno onako na goli win bez drajvera i programa napravi sliku cog sistema pomocu norton ghosta,spasice te muka za kasniej reinstalacije i sve je ko novo za 30min.

pedjastudio84
13.1.2010, 21:00
Kao sto su ti vec redki, iskopiraj vazne podatke na CD/DVD ili drugu pariciju ili USB Flash... I po meni ti je mnogo laksi za koriscenje Acronis True Image Home. Reinstaliras Win, ubacis sve drajvere, kodeke, programe koje zelis, a iz Acronis-a mozes da vidis kolika ti je backup arhiva koja nastaje i da je nastelujes da bude taman za jedan DVD. Kasnije samo ubacis DVD pa na restore i sve ti vrati u stanje kada si instalirao sistem (sa kodecima, drajverima i programima. Ja ga vec koristim 2 godine i prezadovoljan sam.

stepanov
13.1.2010, 21:05
lewpo skini tune up, ccleaner, mozda quad registry cleaner, onda skeniraj tvojim antivirusom, probaj sa spyware doctorom, malwerbytes antimalwerom, spybot-om... uradi defregmentaciju...
e onda ako opet ne valja novi win...

Diego Milito 22
19.1.2010, 12:24
a kada reinstaliram windows hoce li mi raditi npr igre sa druge particije
i ako nece moze li se kako mapraviti da rade. a sto se tice drivera kako da njih ponovo instaliram jer nemam cd od nijednog (sve sam skidao sa neta).

aca2568
19.1.2010, 13:07
a kada reinstaliram windows hoce li mi raditi npr igre sa druge particije
i ako nece moze li se kako mapraviti da rade. a sto se tice drivera kako da njih ponovo instaliram jer nemam cd od nijednog (sve sam skidao sa neta).
Ako ti lepo radi racunar nemas potrebe da reinstaliras sistem. Ako bas hoces da reinstaliras onda morad sa nadjes drajvere koje si dobio kad si kupio racunar pa njih da instaliras kad podignes nov windows. Ja ti preporucujem da ubacus TuneUp Utilities pasa njimda optimizujes svoj racunar, imasga na internet besplatno 30 dana da koristis.
POZDRAV!

Selver
19.1.2010, 13:33
Advanced Vista Optimizer je ono sto trebas.Neces prepoznati komp poslije prvog skeniranja.Licno isprobano i radi na XP-u.Bices mi zahvalan :)

aca2568
20.1.2010, 21:13
Advanced Vista Optimizer je ono sto trebas.Neces prepoznati komp poslije prvog skeniranja.Licno isprobano i radi na XP-u.Bices mi zahvalan :)
Da li si siguran da je on kompjtibilan sa windowsom xp, da ne poremeti neke fajlove?

flamingos
20.1.2010, 21:56
cisto sumnjam kad mu pise vista optimizer

Selver
21.1.2010, 14:40
Da li si siguran da je on kompjtibilan sa windowsom xp, da ne poremeti neke fajlove?
Radi na XP.Imao sam ga dok sam radio na XP-u.Moj je komp bio cist od gamadi al radio ko usporeni snimak dok Advanced Vista Optimizer 2009 ubacio.Nabavi ga "pojeftino" neces se pokajati...

Diego Milito 22
22.1.2010, 20:26
Selver hvala dobar je onaj program ali na zalost ja sad moram da reinstall win jer sam obriso neke fileove od wina pa mi lose radi. a mozeli windovs da se instalira sa fleske?

flamingos
22.1.2010, 20:29
moze imas na forumu uputstva kako se to radi..

Bokile
22.1.2010, 20:30
a mozeli windovs da se instalira sa fleske?

Moze,cak mislim da smo pisali vec negde o tome ovde...

Diego Milito 22
22.1.2010, 22:54
stvarno se izvinjavam ali nigdje nisam uspeo da nadjem upustvo za instaliranje wina preko fleske na forumu nasao sam nesto ali to je o windows 7 i visti a ja bih hteo da instaliram XP jer mi ne radi DVD/rom pa vas molim ako neko zna kako to da uradim da mi objasni ili da mi da neki link sa uputstvom.

flamingos
22.1.2010, 23:10
http://komku.blogspot.com/2008/11/install-windows-xp-using-usb-flash-disk.html

u prinicpu ti trebaju tri jako vazna fjala da pipremis flesh da bude butabilan a to su : BootSect, PeToUSB i USB_PREP8. i jos par vaznih napomena:

1. Trebaće vam računar na kome imate instaliran Windows XP ili Windows Vista operativni sistem.
2. Postupak je moguće odraditi samo u 32-bitnim verzijama ovih operativnih sistema.
3. Ovaj postupak se može primeniti samo na Windows XP.
4. Potreban vam je USB flash disk od minimum 2GB.
5. Naravno potrebno je da računar na kojem želite da sprovedete instalaciju može boot-ovati sa USB-a.

DonCorleone91
23.1.2010, 8:31
Evo jos jednog interesantnog linka, ja ga isprobao vise puta i lepo sljaka :)
http://dotnetwizard.net/vista-stuff/tips-how-to-bootinstall-windows-7vista-from-usb-flashhard-drive/

Diego Milito 22
23.1.2010, 12:32
Hvala svima na odgovorima. Imam jos jedno (glupo:)) pitanje, dali se windows moze reinstalirati bez ikakvog prenosivog media (cd.flash...) vec sa hard diska tj. sa druge particije na kojoj mi nece biti novi win.?:p

flamingos
23.1.2010, 16:18
moz iz widnowsa da se instalira,al je svejedno na bilo koji nacin uvek najbolj i najsigurnije sa optickog medija.

Diego Milito 22
23.1.2010, 20:08
akako to moze da se uradi to bi mi bas trebalo jer mi ne radi DVD a i jedinu flesku sam dao drugu koji zivi u drugom gradu

flamingos
23.1.2010, 20:27
opet ti se isto zasniva na pincipu da ubacis disk u windows i odatle da pokrenes instalaciju..nemas drugi nacin,sem da nabavis externi dvd uredjaj

Diego Milito 22
28.1.2010, 16:59
A sto npr.nebi win mogo da se instalira putem virtual devices tj. Daemon tools ili neki slican program jer sam ja nasao neki win xp sp3 u iso formatu i ubacio ga u virtuelni drive i kad sam ponovo upalio comp pocela je instalacij samo sto izgleda nije htelo da bootuje pa mi je posle trazilo da ubacim cd.

E da sad sam se setio. Selver hvalaa ti puno sto si mi rekao za onaj program vista optimizer 2009, stvarno je cudo od programa, komp mi sada radi super a i resio sam jedan problem koji me je mnogo mucio a to je padanje fps-a u CS-u jer mi je padao i na 20-30 a sad posle VO-2009 mi nikada nepada ispod 85 a skoro uvek je 99-100 hvala ti Salver 1000000 puta:aplauz::n_klanja::alealeee: