Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : AGP->PCI-E Транзиција

Atila
26.5.2006, 22:01
@Atila:
prvo si pricao da je prelazak na PCI-E bacanje para, a sad ti smeta sto se vestacim putem AGP drzi u zivotu. moras se odluciti za sta si ;)
AGP ili PCI-E?
О чему причаш, углавном људима саветујем да је AGP неисплатив, исплатив је онима које сам већ навео, ал' ако због ичега што бржа транзиција је потребна да би се прекинула ова конфузија и стање на тржишту било чистије и једноставиније.Пре ~2 године сви су могли да опуштено купе нову графичку не размишљајући о томе како ће је пренети на следећи комп, што сад није случај, о томе ја говорим.Слично тако сам и многима који то могу саветовао да сачекају АМ2 јер тренутно постоји таква конфузија што се тиче DDR и DDR2.

Mr. Garrison
26.5.2006, 22:04
opet ti i tvoje loptice :)
da te podsetim: govorio si ljudima koji imaju solidne AGP konfiguracije da ne bacaju pare na prelazak na PCI-E jer nece nista dobiti, a sad kukas kako se odlaze prelazak na PCI-E.
meni je to kontradiktorno, a cini mi se da imam dobro pamcenje i da razmisljam logicno ;)

Magneto
26.5.2006, 22:11
Atila savetuje po optimalnoj potrebi korisnika i po suvoj logici. U zavisnosti kakva je konfiguracija (pre svega) ta logika se nameće sama. Nije u pitanju kontradiktornost, već zdrav razum u tim pojedinačnim slučajevima. Ne može biti, a i ne treba da bude isključiv kada je u pitanju prelazak na pci-e uvek, ali ni obratno.

Mr. Garrison
26.5.2006, 22:13
super, slazem se, ali sto onda kuka sad sto se odlaze prelazak na PCI-E?

Atila
26.5.2006, 22:16
super, slazem se, ali sto onda kuka sad sto se odlaze prelazak na PCI-E?
Хоћу да кажем да кад би ATi и nVidia били тако одлучни да потпуно забораве на AGP, транзиција корисника би била тежа и скупља, али далеко бржа што би рашчистило ситуацију и ако баш хоћеш у пракси лакше би ми било да некога саветујем.

Mr. Garrison
26.5.2006, 22:22
dobro savetnice :)
ne daj se zbuniti, teske su to stvari :)